Epäsäätyinen avioliitto

by Emma Tennant | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9510218375 Global Overview for this book
Registered by MINKULA of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 12/28/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by MINKULA from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 28, 2011
Löysin tämän Pasilan kirjaston kierrätyshyllystä.

Takakannesta:

"Jane Austenin romaanit sekä niistä tehdyt elokuvat puhuttelevat myös nykypäivän lukijaa ja katsojaa raikkaalla romantiikallaan ja hauskalla ironiallaan. Ylpeys ja ennakkoluulo on nyt saanut arvoisensa jatkon.

Elizabeth yrittää kovasti sopeutua uuteen rooliinsa Darcyn puolisona ja Pemberleyn arvokkaan emäntänä. Onnistumista vaikeuttaa, kuten aina ennenkin, Elizabethin avoin ja miehen synkeän ylpeä luonne.

Sanotaan että lapset ovat siunaukseksi avioliitolle, mutta aika tuo mukanaan myös ongelmia. Tytär olisi ihanteellinen perijä ellei olisi väärää sukupuolta, poika taas hairahtuu tekoihin, joiden vuoksi häntä ei voi ajatella perinnön saajaksi. Kysymys Pemberleyn kartanon kohtalosta piinaa Elizabethia ja Darcya

Lukija saa seurata perheen iloja ja ristiriitoja parinkymmenen vuoden ajan ja nauttia Emma Tennantin kerronnasta, joka on saanut paljon kiitosta. Tuloksena on tyylikäs ja viihdyttävä perhetarina sekä 1800-luvun alunseurapiirien kuvaus."

Edit 16.8.2018: Tuntuu, että alussa ajankohdat eivät täsmää. Elisabeth ja Darcy ovat olleet naimisissa vasta lähes vuoden, kun Janella ja Bingleyllä on jo toinen lapsi tulossa. Eivätkö pariskunnat menneet naimisiin yhtä aikaa vai oliko asia näin vain elokuvassa?

Journal Entry 2 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 17, 2018
Yllättävän kauan tätä on tullut luettua eikä tarina vieläkään ole ihan lopussa. Luvut ovat mukavan lyhyitä ja kerronta tavoittaa aika hyvin alkuperäisen tyylin. Jollain tavalla tämä on kuitenkin hieman väritön tarina Austenin alkuperäiseen verrattuna. Jotkut juonenkäänteet vaikuttavat mielestäni jopa sopimattomilta Austenin henkilöille, esimerkkinä vaikkapa ensimmäisen osan mustasukkaisuuskuviot.

Edit 23.9.2018: Loppukommenttina voisi sanoa, että hieman lopussa jo kyllästytti Elizabethin vatvomiset ja Darcyn toiminnan analysointi. Hyvinhän tämä lopulta päättyi, mutta aika kaukaa haetulta moni ennakkoluulo vaikutti. Osallistun tällä Kirjan vuosi 2018 -lukuhaasteeseen ja kuittaan kohdan 42 (kirjan nimessä on adjektiivi).

Journal Entry 3 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, November 03, 2018

Released 3 mos ago (11/3/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Forumin Fazerin miitissä seuraavalle. Hyviä lukuhetkiä. :)

Journal Entry 4 by bookwormess at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Sunday, November 04, 2018
Vai tämmöisen minä olen jostain ylläripussukasta napannut. Täytyy sanoa että mielenkiintoinen, minua on aina kirjan tai elokuvan päättyessä kiinnostanut että mitäs sitten tapahtui. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.