Het vliegend hert en andere verhalen

by Snežana Bukal | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9023435400 Global Overview for this book
Registered by wingCamperfanwing of Ruurlo, Gelderland Netherlands on 12/18/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingCamperfanwing from Ruurlo, Gelderland Netherlands on Sunday, December 18, 2011
Boek is gereserveerd voor Mastermind.

Journal Entry 2 by wingCamperfanwing at Ruurlo, Gelderland Netherlands on Wednesday, January 04, 2012
Dit boek is gewonnen door bestfriends en wordt morgen verstuurd naar haar postadres in NL.

Journal Entry 3 by bestfriends at Tiel, Gelderland Netherlands on Saturday, January 28, 2012
Vandaag in handen gekregen. Heel hartelijk dank, Camperfan, ook voor de prachtige kaart. Zelf geborduurd?

Journal Entry 4 by bestfriends at - Ergens in de provincie, Gelderland Netherlands on Saturday, March 10, 2012

Korte bespreking uit NBD Biblion:

Met de Nederlandse vertaling van de verhalenbundel 'Het vliegend hert' wordt de Joegoslavische, in Amsterdam woonachtige schrijfster Snezana Bukal (1957) aan het leespubliek voorgesteld. Dit 'debuut' zal hopelijk het begin zijn van een goede verhouding. Herinneringen aan vroeger, aan een magische kindertijd, dromen, mystieke band met de gestorven moeder, allemaal thema's die de vruchtbare bodem vormen waaruit Snezana Bukal de lezer betovert met een taal die muzikaal, poëtisch en magisch is. Net zoals het kind dat naar het huis van de betoverende grootouders gaat, duikt de lezer in een magische wereld van zeldzame bloemen, geuren, droomlandschappen, 'De bron van woorden met een diepe wortel'. De figuren uit deze verhalen zijn vaak figuren uit de dromen, wij zien ze niet, wij voelen hun aanwezigheid. De mythische grootvaders, de al lang overleden moeder die bij het kraambed van de dochter waakt. Deze verhalen gaan ook over de noodzaak van het schrijven, over het zoeken naar een taal die naar binnen leidt.
Nog niet aan toegekomen om het te lezen door alle drukte rond de verhuizing, maar het staat binnenkort op het programma als ik mijn huidige boek uit heb ('En de beer ging over de bergen', ook een mm prijs voor Camperfan).

Vast gereserveerd voor mastermind 545 bij gebrek aan beter (= een nog niet eerder gebruikt boek). Mijn eigen boeken kunnen namelijk nog niet worden uitgepakt omdat mijn boekenkast beschadigd is (door waterschade net voor de verhuizing) en waarschijnlijk vervangen gaat worden. Het wachten is op de verzekering.11 maart:
Even tussendoor gelezen. Of gelezen..... Diagonaal zal ik maar zeggen. Het zijn 18 heel korte essays van een paar bladzijden. De schrijfstijl kon me niet bekoren: Erg 'staccato' noem ik dat altijd maar, d.w.z. in heel korte afgebeten zinnen. Maar ik kwam ook ergens ineens weer ellenlange opsommingen tegen, eentje zelfs van een halve bladzijde! De thema's van de verhaaltjes hadden boeiend kunnen zijn, maar op een of andere manier kwam het bij mij niet echt over. Dat kan aan de vertaling liggen, maar het kan ook zijn dat ik te gehaast was, of net niet in de juiste stemming. Jammer, want ik was best benieuwd naar dit debuut van deze Joegoslavische schrijfster.

Journal Entry 5 by bestfriends at - Ergens in de provincie, Gelderland Netherlands on Monday, March 12, 2012

Released 6 yrs ago (3/12/2012 UTC) at - Ergens in de provincie, Gelderland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Op weg naar hoisvolbuukskes in Helmond, die het woord *schildvleugeligensoort* wist te raden.

Veel leesplezier!

Journal Entry 6 by wingHoisvolbuukskeswing at Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, March 13, 2012
Gearriveerd! Dankjewel, ben heel erg benieuwd naar deze verhalen. Daarna gaat het boekje naar onze jongste dochter in Antwerpen, zij is afgelopen jaar afgestudeerd op de historische, politieke situatie in voormalig Yoego-Slavië.

Journal Entry 7 by wingHoisvolbuukskeswing at Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, July 26, 2012
Niet echt mijn ding, deze verhalenbundel. Beetje te stilistisch en te poëtisch allemaal. Het lijkt mij dat de gepubliceerde gedichtenbundels van deze auteur mij wel kunnen bekoren. Dochterlief heeft geen interesse, dus dit boekje gaat eerdaags verder op reis, of wie weet....wordt het nog weleens voor MasterMind gebruikt!

Journal Entry 8 by wingHoisvolbuukskeswing at The Readshop, Mierloseweg in Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, November 24, 2012

Released 6 yrs ago (11/24/2012 UTC) at The Readshop, Mierloseweg in Helmond, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

tussen de kranten in het rek voor de winkel...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.