Valkoinen masai

by Corinne Hoffman | Biographies & Memoirs |
ISBN: 952459644x Global Overview for this book
Registered by trainer65 of Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on 11/30/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by trainer65 from Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Wednesday, November 30, 2011
Vaikea valita mihin kategoriaan tämä kirja kuuluu. En ole tätä vielä lukenut, mutta takakannen perusteella sen voisi laittaa moneenkin eri sarjaan. valitsin nyt elämäkerrat/muistelmat.

Journal Entry 2 by trainer65 at Kuortane, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Saturday, December 10, 2011
Eilen sain luettua tämän tosi mielenkiintoisen kirjan. Olisin vain halunnut istua ja lukea, kuinka kauan Corinne antaa kiusata itseään, ja todennäköisesti joskus tulee järkiinsä. Luotin siihen koska kirja kuitenkin on tehty ja julkaistu.
Täytyy sanoa, että en voi muuta kuin ihmetellä näitä naisia,jotka ovat "niin rakastuneita" ja "ymmärtävät kulttuurieroja" niin pitkälle, että oma henkinen (liian usein myös fyysinen) hyvinvointi jää taustalle. Miten voi rakastaa ja ymmärtää kuukausia/ vuosikausia sellaista ihmistä joka saa voimaan huonosti ja on jopa vaarallinen. En ymmärrä. Ehkä olen näin voimakkaasti reagoiva, koska eräs ystävättäreni kuului "näihin naisiin" niin kauan kunnes miehen "kulttuuri erot" saivat aikaan keskenmenon.
Ehkä sitä pitää sitten omakohtaisesti kokea,että täysin koluttamaton ja alkeellisesti elämään oppinut ihminen ei yhtä suurella todennäköisyydellä pysty ymmärtämään länsimaista elämää kuin ei lansimainen hänen tottumuksiaan. Onneksi Corinne kuitenkin tuli järkiinsä kohtuullisen nopeasti ja pääsi pois.

muokkaus 26.12.2011
Tuohtumukseltani unohtui sanoa, etten toki ole masaitten elintapoja vastaan jos se heille sopii. Kukin eläkööt tavallaan kunhan ei satuta toista ihmistä.

Journal Entry 3 by trainer65 at Kuortane, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Friday, December 30, 2011

Released 9 yrs ago (12/31/2011 UTC) at Kuortane, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä pokkari lähtee vuoden 2011 viimeisen kirja-arvonnan voittajalle.

Journal Entry 4 by katiko at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Thursday, January 5, 2012
Kiitos, vaikuttaa mielenkiintoiselle - toivottavasti ei liian ahdistavalle - tarinalle. Ja vaikka piti siihen vieraat kulttuurit -haasteeseen osallistua ihan kevyesti vaan, niin ensimmäisenä tuli mieleen että tämä kirjahan taitaa sopia siihen kuin nyrkki silmään. Eli ilmeisesti paahdetaan tätäkin haastetta täysillä.

Journal Entry 5 by katiko at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Wednesday, April 25, 2012
Kyllähän tämä tarina melko ahdistava oli. Ylipäätänsä ihmetyttää uskovatko ihmiset noin jääräpäisesti pystyvänsä muuttamaan toista ihmistä, edes samasta kulttuuriympäristöstä saati täysin toisenlaisesta? Kirjan alkupuolella ärsytti Corinnen oma itsepäisyys saada mitä haluaa, loppupuolella hänen ihmettelynsä siitä miksei toinen muutu. Itse hän osoitti kyllä suunnatonta sopeutumista ja ennakkoluulottomuutta mm. asuessaan yli vuoden miehen ja anopin kanssa "kakkimajassa".
Sairaalloinen mustasukkaisuus on pelottava asia. Onneksi Corinne pääsi irtautumaan tilanteesta lopulta.

Journal Entry 6 by katiko at on Sunday, July 22, 2012

Released 9 yrs ago (7/22/2012 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hippa-kirja lähtee matkaan, lukuiloa!

Journal Entry 7 by MiuM at Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, July 24, 2012
Kiitos kirjasta! Näin tämän joskus jonkun toivelistalla ja kiinnostuin. Kulttuurien kohtaamisesta on mielenkiintoista lukea, vaikka se joskus kävisikin ahdistavaksi.

Journal Entry 8 by MiuM at Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, July 25, 2012
Tämä kiinnostava kirja tuli luettua nopeasti. Harmitti Corinnen jääräpäisyys sekaantua samburuun vaikka kaikki, niin paikalliset kuin omat maanmiehetkin ilmaisivat epäluulonsa suhteen onnistumista kohtaan. Kulttuurieroja ei voi vain pyyhkiä pois. Enkä oikein käsitä, miten voi ensisilmäyksellä rakastua niin palavasti, että heittää kaiken pois. Ei kai avioliitto pelkkää silmänruokaa ole. Varsinkin harmitti, että Corinne olleessaan matkalla miesystävänsä kanssa vilkuili koko ajan toista. Mamalle pisteet erilaisen morsion hyväksynnästä ja ymmärtävästä luonteesta. Soturiaviomies puolestaan oli typerän järjetön mustasukkaisuudessaan, eikä tullut edes ajatelleeksi miten paljon Corinne oli hänen eteensä uhrannut. Kuohuva mielenlaatu ja alemmuudentunne näköjään. En oikein ymmärtänyt Corinnen päätöksiä, mutta sisukas ja vaatimattomaan elämään sopeutuva hän ainakin oli. Afrikkalaisen sielua hänellä kyllä oli.

Journal Entry 9 by MiuM at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, April 21, 2013

Released 8 yrs ago (4/27/2013 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja etsii lukijaa BC-kierrätysmiitistä.

Kirja siirtyi kierrätysmiitistä Omituisten BC-hyllyyn. Käy nappaamassa!

Journal Entry 11 by sigyn22 at Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, May 3, 2014
Sieltä Omituisista sitten nappasin tämän.
Vuoden verran jo olikin odotellut siellä!

Journal Entry 12 by sigyn22 at Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, November 29, 2014
Nappasin tämän kirjan värihaastetta varten.Muistin kyllä jo ottaessani sen ,että olen kirjan lukenut joskus aiemmin.Värihaasteessa oli edellytyksenä kirjan lukeminen, joten ajattelin pelata rehellistä peliä ja lukea kirjan uudelleen. No se sitten jäi osittain ajan ja myös kiinnostuksen puutteessta. Muistelin tuntemuksiani aiemmalta lukukerralta ja koin kirjan jotenkin epämiellyttäväksi silloin. Ensinnäkin tämän sveitsiläisen naisen käytös ärsytti kovasti.Hullaantuminen ja hetken huumassa tehdyt älyttömät ratkaisut ja minusta myös kerronnan sävy oli jotenkin miestä ja hänen kulttuuriaan halventava.
Siksi en pystynyt lukemaan kirjaa uudelleen.

Muutos vapautus suunnitelmiin. Kirja oli mukanani pikkujoulumiitissä ja vähän ennen miittiä tajusinkin ,että se on erään henkilön toivelistalla.Koska en tavoittanut häntä miitissä ,kirja lähteekin postiyse 1.12. kohti uutta kotia!

Journal Entry 14 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, December 6, 2014
Kiitos toivelistakirjasta!

Journal Entry 15 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, September 18, 2021
Aika pitkälti olen kirjasta samaa mieltä kuin edellisetkin lukijat. En vain voi ymmärtää hetken päähänpistosta tehtyjä suuria ratkaisuja. Ilman yhteistä kieltä lähtee jahtaamaan täysin erilaisesta kulttuurista olevaa miestä. Saatuaan haluamansa hän sitten yllättyikin, kun toinen ei muuttunut hänelle mieleiseksi. Sisukas Corinne kyllä oli, kun suostui elämään varsin alkeellisissa oloissa ja toisaalta se hänen kunniakseen on sanottava, ettei hän kovin tarmokkaasti yrittänyt saada miestään matkustamaan länsimaihin.

Maahaasteeseen liittyen: En ole koskaan käynyt edes Afrikassa, saati Keniassa.

Journal Entry 16 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, September 19, 2021

Released 1 mo ago (9/20/2021 UTC) at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistahippa!

Journal Entry 17 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 22, 2021
Kiitos toiveeni täyttämisestä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.