Το τραγούδι του κούκου

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 11/22/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Tuesday, November 22, 2011
Περιγραφή
Αυτό μόνο επιθυμούσε: να υλοποιήσει τη δουλειά που εμπνεύστηκε και σχεδίασε μαζί με την αγαπημένη του, τη Ζωή. Ο Χρίστος Βλαστός μετρούσε τις μέρες που θα απολυόταν από το στρατό κι έβαζε τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο που θα συνδύαζε και θα μπόλιαζε με το μεγάλο του πάθος, τη μουσική. Απαραίτητη προϋπόθεση να πείσει τον επιχειρηματία πατέρα του να εγκρίνει και να χρηματοδοτήσει τη δουλειά, πράγμα καθόλου εύκολο, μιας και σχεδίαζε να τον προωθήσει σε σημαντικό πόστο της επιχείρησης του.

Πρώτα τον εγκατέλειψε η Ζωή, λίγο πριν απολυθεί, και αμέσως μετά ο πατέρας του έκενε φύλλο και φτερό το "σχέδιο ζωής" που είχε επεξεργαστεί. Παρ' όλα αυτά, του υπόσχεται ότι θα του επιτρέψει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, έστω για μια χρονιά.

Ανακουφισμένος από την εξέλιξη, φεύγει για διακοπές στη Μυτιλήνη και φιλοξενείται στο σπίτι του φίλου του Δημήτρη. Απώτερος σκοπός του ταξιδιού να πάνε με τον φίλο του για τρεις εβδομάδες στην Τουρκία. Εκεί, εκτός των άλλων, σκοπεύει να ξεσηκώσει ιδέες από τα καφέ της Ανατολής και να τις προσαρμόσει στο δικό του σκοπό.

'Ομως, αντί για την πραγματοποίηση του σχεδίου του, βρίσκεται κλεισμένος σε ένα δωμάτιο με κάγκελα που φράζουν κάθε διέξοδο. Απέξω, ένας κούκος υποδέχεται τη μέρα με ένα τραγούδι που θυμίζει λυγμό. Γνωρίζει κάτι για τη συνέχεια;

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Tuesday, November 22, 2011
Το βιβλίο αυτό το έχει γράψει διαδικτυακός φίλος και συγκρουπίτης. Το αγόρασα με χαρά και με την ευχή να πάει καλά! Δε μ' απογοήτευσε παρά τις αδυναμίες του. Είναι ένα καλό πρώτο βιβλίο, ίσως καλύτερο από το πρώτο δικό μου, σίγουρα πιο ειλικρινές.
Μέσα από το βιβλίο αισθάνθηκα ότι γνώρισα έναν καλό άνθρωπο στο συγγραφέα. Είναι αυτή η αίσθηση καμιά φορά όταν διαβάζεις κάτι που σου λέει ότι ο άνθρωπος που το έγραψε είναι ευγενής, καλόκαρδος και με καλές προθέσεις. Αυτό μπορεί να μετριάσει τη λογοτεχνικότητα του βιβλίου , να περνάει δηλαδή η ιδιοσυγκρασία του συγγραφέα μέσα, αλλά δεν παύει να δίνει σημεία του ανθρώπου πίσω από τις λέξεις. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο από τη σκοπιά του κεντρικού ήρωα, ενός σχετικά ήρεμου νέου, αυτό που θα αποκαλούσε κανείς "φλώρου" ή ο Πορτοκάλογλου λέει "χλιαρού". (Αυτό δηλαδή που υπήρξα κι εγώ στη ζωή μου). Έχει μόλις απολυθεί από το στρατό, ετοιμάζει την προσωπική του επανάσταση απέναντι στις πατρικές βλέψεις γι' αυτόν, με την άνεση και τη σιγουριά όμως της πατρικής βοήθειας. Το βάρος του ονόματός του όμως δε θα τον αφήσει να χαρεί τις διακοπές του στη Μυτιλήνη πριν αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή του. Πέφτει θύμα μιας σπείρας που τον απαγάγει για λύτρα από τον πλούσιο πατέρα του. Και αυτός βιώνει τον εγκλεισμό παράλληλα με μία έλξη προς τη μοιραία γυναίκα που τον παρέσυρε και τον φυλάει.
Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα και η ανάγνωση κυλάει αβίαστα. Πιστεύω ότι το πρώτο μέρος της εισαγωγής στο κυρίως θέμα του βιβλίου ήταν λίγο μεγαλύτερο απ' όσο έπρεπε, μάλλον για να γνωρίσουμε περισσότερο τον κεντρικό ήρωα. Όμως κατ' αυτόν τον τρόπο, η απαγωγή δημιουργεί μία μεγάλη ανατροπή στο βιβλίο - που δεν είναι κακό να υπάρχει - αλλά διαρρηγνύει το ρυθμό. Το βιβλίο έχει άλλο ρυθμό στο πρώτο μέρος και άλλο στο δεύτερο. Θα προτιμούσα ένα κομμάτι του πρώτου μέρους να έλειπε ή να έμπαινε ως αναδρομική αναφορά στο δεύτερο. Να γνωρίζουμε δηλαδή την ιστορία του ήρωα λίγο - λίγο και προς τα πίσω όσο εξελίσσεται η απαγωγή του που είναι το κύριο θέμα του βιβλίου. Η γλώσσα είναι στρωτή κι ευχάριστη, αλλά λόγω ηλικίας (μου) δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ανταποκρίνεται στην γενιά του ήρωα -δηλαδή στους νέους γύρω στα 20 κάτι σήμερα . Το τέλος εμπεριέχει την προσωπική του ήρωα ανατροπή - που ίσως αναμέναμε σε όλο το βιβλίο - αλλά μου φάνηκε αρκετά απότομο. Θα ήθελα μία ακόμα παράγραφο ακόμα κι αν ήταν ασχετη με τον ήρωα ή με την υπόθεση. Ίσως μία παράγραφο για τον πατέρα του ήρωα.
Εύχομαι στο Δημήτρη το βιβλίο του να βρει δρόμο στις καρδιές των αναγνωστών και να έχει όμορφο ταξίδι. Και να ακολουθήσουν κι άλλα βιβλία ακόμα καλύτερα!

Journal Entry 3 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Monday, December 05, 2011
Και το βιβλίο γίνεται ring:

Ισχύουν οι γνωστοί κανόνες της apapsa:
1) προσπαθήστε να κρατήσετε το βιβλίο *ΤΟ ΠΟΛΥ* μέχρι δυο μήνες,
2) προσπαθήστε να μην χαθεί στο ταχυδρομείο ή κάπου αλλού,
3) δε δανείζουμε το βιβλίο σε εξωσχολικούς,
4) επικοινωνήστε μαζί μου (ή μπορεί να σας προλάβω εγώ) αν ο επόμενος από σας έχει εξαφανιστεί από το BC ή δεν απαντάει στα PM,
5) αν είστε πολύ-πολύ νέοι, κατ' αρχάς συγχαρητήρια, τόπο στα νιάτα, και δεύτερον «θα μπείτε στο τέλος για να σιγουρευτώ πως θα είστε ακόμη εδώ γύρω και δε θα χαθεί το βιβλίο όπως τόσα άλλα» :o)

Και ένας του aris1:

6) Γράφετε οπωσδήποτε ένα σχόλιο. Και όχι απλώς: «το πήρα, είναι στα χέρια μου» και μετά «μου άρεσε, το έστειλα στον επόμενο». Ο σκοπός είναι να μοιραστούμε τις απόψεις μας. Αν βαριέστε να γράψετε πέντε-δέκα αράδες, μην κάνετε τον κόπο να μπείτε σε αυτό το bookring.

Η σειρά του ring:
kermit60
panost
taxidiarikopoul
elenaiah
pengman
Helena100

Journal Entry 4 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, December 08, 2011

Released 9 yrs ago (12/1/2011 UTC) at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Το έδωσα στην kermit60.

Journal Entry 5 by kermit60 at Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Thursday, December 15, 2011
Καλά σε μένα είναι το βιβλίο, αλλά εσείς που το ξέρετε; καλή ερώτηση, το ΕΚΕΒΙ τα
Κάλαντα,η τρεχάλα του αιώνα να τελειώσω το για Μια χούφτα βινύλια , με έκαναν
να το λησμονήσω!!

Ζητώ συγνώμη, πάντως το έχω στη γνωστή θηκούλα μέσα στη τσαντα μου και
ταξιδεύει ήδη μαζί μου για συντροφιά ανάγνωσης!

Journal Entry 6 by kermit60 at Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Thursday, December 29, 2011
Γειά σας και Χρόνια Πολλά μια που κλείνει το 2011,είναι η ώρα να ταξιδέψω το
βιβλίο προς τους επόμενους αναγνώστες με μια ευχή να το ταξιδέψουν με ούριους ανέμους !

Θάθελα να πω ότι το βιβλιο μου άρεσε αλλά δεν θάναι αλήθεια.

Είναι ένα μάλλον συμπαθητικό βιβλίο ,με ένα δύσκολο πρόλογο και μονόλογο
αρκετά μεγάλο και παρατεταμένο.
'Ημουν έτοιμη να το παρατήσω, σκέφτηκα να το ζορίσω λίγο παραπάνω και
να προσπαθήσω να διαβάσω παραπέρα και παρακάτω να δω πως θα εξελιχθεί.

Πράγματι στο δεύτερο μέρος αρχίζει κάπως και ξετυλίγεται το κουβάρι
και αρχίζει μια υποψία αστυνομικού διηγήματος , ίσως από τα πάρα πολλά
αστυνομικά που έχω διαβασει καθότι λάτρης του είδους να περίμενα περισσότερα,
γρήγορα κατάλαβα την πλοκή και τον δράστη της απαγωγής του νέου μας,
κάπου εκεί το έχασα το ενδιαφέρον μου και απλά το διάβαζα για να το
τελειώσω.

Ευτυχώς για το βιβλίο , ο κάθε αναγνώστης έχει το δικό του στίγμα και τη δική του
ματιά και άποψη.

Εύχομαι τα επόμενα ναναι τέλεια και το παρόν να βρει αναγνώστες να το αγαπήσουν
και να το ανεβάσουν στα ύψη της πυραμίδας !

Καλή επιτυχία και καλά ταξίδια εύχομαι!

Journal Entry 7 by taxidiarikopoul at Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Tuesday, January 03, 2012
Το βιβλίο μου παραδόθηκε από ένα βατραχάκι σε μια πριγκηπική αυλή γεμάτη γλυκά και ζωγραφιές. Το πήρα από την kermit στην ανεπίσημη συνάντηση των Αθηναίων στα τέλη Δεκέμβρη στο πολύ όμορφο CIBI CIBI της Ν. Σμύρνης.
Το έχω ήδη ξεκινήσει σήμερα που το δηλώνω και πολύ σύντομα θα γράψω τις εντυπώσεις μου.

Journal Entry 8 by taxidiarikopoul at Piraeus - Πειραιάς, Attica Greece on Sunday, February 19, 2012
Εύκολο στην ανάγνωση βιβλίο και αρκετά ενδιαφέρον.
Εκείνο το οποίο κατάλαβα από τις πρώτες σελίδες ήταν ότι το έγραφε ένας μεσήλικας ο οποίος προσπαθούσε να μιμηθεί την ηλικία του γιού του. Δηλαδή περιέγραφε τον νεαρό ήρωα όπως πίστευε εξ αποστάσεως ότι είναι οι νέοι και όχι όπως στην πραγματικότητα είναι, περιέγραφε τους νέους με τα μάτια του μπαμπά - μεσήλικα.
Τα παιδιά της ηλικίας αυτής ούτε έτσι μιλάνε ούτε έτσι φέρονται και πολύ περισσότερο ούτε έτσι σκέφτονται. Για μένα ήταν οφθαλμοφανής η προσπάθεια αυτή του συγγραφέα γιατί απλούστατα είμαι στην ίδια όχθη με αυτόν και όλα αυτά τα ζω από πρώτο χέρι.
Φαίνεται ότι ο συγγραφέας στο σημείο αυτό ότι απέτυχε. Έγραφε για τον νεαρό ήρωα από τη σκοπιά του πενηντάρη, ακόμα και τα τραγούδια που άκουγε ο νεαρός ήταν τα τραγούδια της γενιάς του συγγραφέα, των σημερινών πενηντάρηδων.
Τέλος πάντων, αν το αφήσουμε αυτό, η υπόλοιπη ιστορία, παρά τις αδυναμίες της, κρατούσε το ενδιαφέρον.
Θα περίμενα μια πιο εκτενή αναφορά των συνθηκών θανάτου του πατέρα. Ο ήρωας που τόση σημασία έδινε στο πρότυπο του πατέρα, περίμενα να έχει κάποια αισθήματα, κάποιες αντιδράσεις, κάποιες σκέψεις για το θάνατο του πατέρα του. Και όχι έτσι ξερά "έχω να διοικήσω μια επιχείρηση" . Αυτό έμεινε από όλο αυτό που πέρασε ?
Μου άρεσε η σκηνή της αυτοδικίας. Ντρέπομαι που το λέω αλλά είμαι υπέρ της αυτοδικίας.
Το βιβλίο θα συνεχίσει προς panost μεριά.

Journal Entry 9 by taxidiarikopoul at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, February 19, 2012

Released 9 yrs ago (2/26/2012 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στο μασκαρεμένο meet up, στη Βύνη, το βιβλιαράκι θα παραδοθεί χέρι χέρι στον panost, για να συνεχίσει το ταξίδι του.
Ευχαριστώ karjim, καλή ανάγνωση panost.

Journal Entry 10 by elenaiah at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, March 04, 2012

Released 8 yrs ago (3/25/2012 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Το διάβασα,ενώ καθόμουν στο ΙΚΑ 3 ώρες για την καμπύλη σακχάρου!Καλά,όντως γράφει σαν να είναι κλασσικός 25άρης.Ούτε φανφάρες,ούτε και καλά είναι κάποιος,ούτε κάποιος αόρατος.Ένας μέσος 25άρης,που εξιστορεί τη ζωή του.Όντως ανατρεπτικό,δεν περίμενα πως θα καταλήξει σε απαγωγή και στα ένστικτα που κρύβουμε μέσα μας όταν κρούεται κώδωνας κινδύνου για την επιβίωσή μας.Αδικείται πάρα πολύ απο το εξώφυλλο και τις πθκνές γραμμές του κειμένου!Μη γελάτε,πάντα όταν ξεφυλλίζω ένα βιβλίο,το κάνω για να δω πόσο θα με κουράσει στην ανάγνωση.Άξιζε γενικότερα τον κόπο,αν γράψει και άλλα βιβλία,εννοείται πως θα ήθελα να τα διαβάσω.
Ήταν η σειρά του panost αλλά μάλλον μου δόθηκε στην τελευταία συνάντηση επειδή έλειπε εκείνος.Θα το φέρω στην επόμενη συνάντηση για να του το δώσω!

Journal Entry 11 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, March 26, 2012
σειρα μου κι ευχαριστω!

Journal Entry 12 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, April 02, 2012
Ευκολοδιάβαστο και σχετικά καλό. Πυκνό γράψιμο, αλληλουχία γεγονότων, κάποια σημεία δείχνουν ότι ο συγγραφέας τώρα ξεκινάει να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο χώρο της λογοτεχνίας αλλά το σύνολο είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλό. Τολμώ να το χαρακτηρίσω και πρωτότυπο, γιατί έχουμε έναν γόνο πλούσιας οικογένειας που τελειώνει από φαντάρος και ετοιμάζει να κάνει την προσωπική του επανάσταση, μη μετέχοντας στην οικογενειακή επιχείρηση, πρώτα όμως θα πάει μια βόλτα ως τη Μυτιλήνη για διακοπές (εδώ πολλές "τουριστικές" αναφορές για τη Μυτιλήνη, οκ ο συγγραφέας είναι από κει, το' πιασα). Και πέφτει θύμα απαγωγής. Εδώ είναι η ανατροπή. Πώς περνά τις μέρες του, τι γίνεται με τους απαγωγείς του, γιατί η γκόμενα που γούσταρε και της την έπεσε συμμετείχε στην απαγωγή του, ποιοι είναι στο κόλπο κλπ. κλπ. Ευτυχώς (δυστυχώς για τον ήρωα) έχουμε και στην εξέλιξη της απαγωγής ανατροπές: η γκόμενα αναλαμβάνει τελικά τα ηνία μιας και ο αρχηγός συλλαμβάνεται κατά λάθος για άλλους λόγους ενώ η απαγωγή του πρωταγωνιστή στοιχίζει τη ζωή του πατέρα του. Ε τότε ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Η Κάντυ-Κάντυ μεταμορφώνεται σε Κιλ Μπιλ!!!!Επίσης κιτρίνισα όταν διάβασα ότι ο συγγραφέας προτείνει το βιβλίο Όλα σου τα' μαθα μα ξέχασα μια λέξη. Σας παρακαλώ, αγαπητοί μου, ΜΗΝ το διαβάσετε το ανωτέρω βιβλίο (βλ. σχετική παρουσίαση). Γενικά δεν είμαι υπέρ του να διαφημίζεις βιβλία μέσα στο βιβλίο σου (είτε από θαυμασμό, είτε από υστεροβουλία ή δεν ξέρω τι άλλο) οπότε αυτή η κίνηση δε μου άρεσε (αν και το Αντιός Σολεδάδ που επίσης προτείνει ο συγγραφέας το βρήκα και θα το διαβάσω). Τέλος περιττές για μένα οι παραπομπές στο τέλος του βιβλίου ως προς τα μουσικά κομμάτια που ακούει ή χρησιμοποιεί ο πρωταγωνιστής κατά τη διάρκεια της υπόθεσης του βιβλίου, απλώς με αποσπούσαν από την πλοκή.

Journal Entry 13 by pengman at Hamburg - Harburg, Hamburg Germany on Sunday, April 15, 2012
Κατέφτασε συστημένο από Πατρίδα μαζί με μια Πασχαλινή καρτούλα και μια ♥♥σοκολάτα υγείας Παυλίδη♥♥! Ευχαριστώ πολύ τον panost.

Άμεσα προς ανάγνωση.

Journal Entry 14 by pengman at Hamburg - Harburg, Hamburg Germany on Thursday, April 26, 2012
Μου άρεσε αρκετά! Στρωτή και απλή προσεγμένη γραφή, γρήγορη δράση, διαβάζεται εύκολα. Ουσιαστικά περιγράφεται ο εσωτερικός κόσμος και ο τρόπος σκέψης ενός "ψαγμένου" νέου που καταλήγει θύμα απαγωγέων.

Journal Entry 15 by helena100 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, May 09, 2012
ευχαριστώ pengman!
έφτασε ασφαλώς στην Αθήνα.

θα επανέλθω αφού το διαβάσω.

Journal Entry 16 by helena100 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, July 18, 2012

Released 8 yrs ago (7/20/2012 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Το βιβλίο επιστρέφει στον Karjim.
Ευχαριστώ πολύ που με βάλατε στην λίστα.

Μου άρεσε αρκετά, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας. Το διάβασα πολύ γρήγορα όμως και αυτό κάτι λέει για το βιβλίο.
Πράγματι στρωτή γραφή, ο χαρακτήρας καλός αλλά η ιστορία κατά τον χρόνο της απαγωγής δεν με γέμισε. Κάτι της έλειπε.
Σε συνέχεια της συζήτησης των προηγούμενων αναγνωστών, θα πω και εγώ τη γνώμη μου για το αν η απόδοση της ηλικίας του συγγραφέα είναι καλή. Το ύφος νομίζω ότι είναι σωστό. Θα συμφωνήσω όμως με τον αναγνώστη που λέει ότι οι μουσικές προτιμήσεις παραπέμπουν σε μεγαλύτερες ηλικές.
Θα χαρώ να διαβάσω και άλλο βιβλίο από τον συγγραφέα!

Journal Entry 17 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, August 02, 2012
Πίσω σε μένα. Ευχαριστώ όλους σας για τη συμμετοχή και τα σχόλια. Καλοτάξιδο Δημήτρη!

Journal Entry 18 by karjim at Christmas Carols 2012 in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, December 17, 2012

Released 8 yrs ago (12/23/2012 UTC) at Christmas Carols 2012 in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Χρόνια Πολλά! Ευτυχισμένο το 2013!

Πιστοί στην παράδοση των τελευταίων ετών, οι Αθηναίοι Bookcrossers (βιβλιοαπελευθερωτές) θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και θα μοιράζουν βιβλία το πρωί της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου 2012 στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.
Δείτε τα βίντεο από προηγούμενα κάλαντα:
του alaleon2011 2010 2009 2008 ~ της meimymei (2008) ~ της MariaKall (2010)

Καλό ταξίδι βιβλίαράκι και Καλή Χρονιά !!

BallyCarols 2010 by karjim
photo © karjim

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος άλλος, όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις.
Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookcrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο ή να πεις απλά μόνο ότι βρήκες το βιβλίο, γράψε στο πεδίο επάνω που ζητά "Enter...BCID" τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go!"
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.