Bed

by David Whitehouse | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by koekiebak of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 9/25/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
8 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by koekiebak from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, September 25, 2011
"Bed vertelt het verhaal van een 25-jarige man, Mal, die op een dag besluit dat hij er genoeg van heeft en die vanaf dat moment niet meer opstaat uit bed. Hij was als tiener altijd al een beetje excentriek, maar met zijn laatste daad weet hij de overige gezinsleden pas werkelijk tot wanhoop te drijven. Met elke kilo die Mal aankomt, komt er een grotere druk op zn ouders en zijn jongere broer, de verteller van dit verhaal.
Dan storten de media zich op hem en Mal is na jaren de dikste man ter wereld " zijn doel is bereikt. Maar wat gebeurt er met de dromen van de overige gezinsleden? Een absurd verhaal, met veel vaart en humor verteld, dat alles wat raar is normaal maakt: Bed is een wondermooi debuut.

David Whitehouse is 28, woont in Londen, en heeft prijzen gewonnen voor zowel zijn journalistieke werk als zijn films. Hij maakt ook nog steeds films, Bed is zijn debuutroman, die ook in het Frans, Duits, Spaans en Italiaans zal verschijnen."

Journal Entry 2 by koekiebak at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, September 25, 2011
Wat een fantastisch verhaal! Ik wist niet precies wat ik moest verwachten na het lezen van de achterflap, maar het was zeker anders en beter dan ik had verwacht (zijnde onsmakelijk en oppervlakkig). Het gaat niet zozeer over de uit de kluiten gewassen persoon die zijn bed niet meer uit komt, maar meer over wat het met het gezin, met name de jongere broer doet. Subliem, met humor, soms ontroerend: een heerlijke mix, die me het in een ruk uit liet lezen. Een absolute aanrader!

Journal Entry 3 by koekiebak at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, September 26, 2011
Het boek mag uit logeren bij:
Janna2
Emmeken
CreativeChaos
Corinne2010
Saskia74
Bookguide

Journal Entry 4 by wingjanna2wing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, September 28, 2011
Gisteren binnengekomen. Ik verheug me erop, maar het zal wel volgende week worden dat ik het lees.

Koekiebak, bedankt voor het sturen en ringen!

Journal Entry 5 by wingjanna2wing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, October 25, 2011
Krankzinnig boek lijkt me de beste term, af en toe wel onsmakelijk, maar zeker niet oppervlakkig (om aan koekiebak te refereren). Prachtige beschrijving van een vreemd systeem dat ondanks alles een gezin bij elkaar houdt.

Mooi citaat: "Het gaat erom dat je niets doet en tegelijkertijd iets ongelofelijks doet."

Het boek gaat over een uurtje op de bus naar Emmeken.

Journal Entry 6 by Emmeken at Nijmegen, Gelderland Netherlands on Friday, October 28, 2011
Het bed is veilig door mijn brievenbus gekomen :-) Bedankt voor het sturen, Janna2!
Moet nog even op de TBR stapel, de ringen komen weer eens in bosjes...

Journal Entry 7 by Emmeken at Nijmegen, Gelderland Netherlands on Monday, November 14, 2011
Erg interessant om te lezen wat het met het gezin doet, al heb ik wel even moeten vechten tegen het gevoel van 'DOE er gewoon iets aan', maar goed het paste natuurlijk helemaal bij de karakters. Helemaal inleven in de karakters kon ik niet, maar het was mooi te lezen wat er gebeurde. Het einde maakte dat ik er echt een wow-gevoel bij kreeg. Het past gewoon allemaal in elkaar! Bedankt voor het ringen, Koekiebak.
Het boek gaat een dezer dagen op de post naar CreativeChaos.

Journal Entry 8 by Emmeken at By Mail, Book Ring -- Controlled Releases on Thursday, November 17, 2011

Released 9 yrs ago (11/16/2011 UTC) at By Mail, Book Ring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Gisteren op de post gedaan naar de volgende. Veel plezier ermee!

Journal Entry 9 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Saturday, November 19, 2011
Dit boek is al een paar dagen bij mij, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om het te melden. Ik ben net begonnen in de nieuwste van Marcus Zusak, maar erna kruip ik lekker in bed met Bed!

Journal Entry 10 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Monday, December 12, 2011
Op de een of andere manier kom ik er niet in, in dit boek. Ben een paar keer overnieuw begonnen, maar het wil niet echt lukken. Dan maar een PM naar Corinne2010, zodat het boek snel verder kan reizen...

Journal Entry 11 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Monday, December 19, 2011

Released 9 yrs ago (12/19/2011 UTC) at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ik heb een erkende verhuizer geregeld om het bed van Alfabetstad naar Utrecht te brengen...Corinne2010 veel plezier ermee!

Journal Entry 12 by Corinne2010 at Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, December 29, 2011
Het boek is van de week binnengekomen - dat had je vast al begrepen, CC. Bedankt voor voor de kaarten/hergebruikstickers en vooral: de gezellige kerstkaart.
Voor koekie: Ik hoop er niet al te lang over te doen, over het lezen. Gelukkig is het kerstvakantie; en heb ik ook echt wat vrije dagen.

Journal Entry 13 by Corinne2010 at Utrecht, Utrecht Netherlands on Wednesday, May 2, 2012
Een bizar verhaal. Zo bizar dat ik het moeilijk vond om de personages geloofwaardig te blijven vinden, om meegenomen te worden tot het einde. Wel uitgelezen, dus de schrijver doet zeker wel iets goed.
Ik vond in de beginfase van het boek de beschrijving van de verhoudingen tussen de broers mooi omschreven; grote broer en kleine broer, opkijken tegen je grote broer en dergelijke. Ik vond ook mooi beschreven het dilemma van de ouders, hoe ze met zo'n uit de hand lopende actie van zoonlief (niet meer uit bed komen) moeten omgaan. Uiteindelijk is het het meegaan van de ouders vooral uit de hand gelopen.

Sorry voor het lang vasthouden. Het is een moeilijk jaar dit jaar. Ik ga Saskia754 contacten om te zien of ze het wil ontvangen.

Journal Entry 14 by Corinne2010 at Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, May 3, 2012
ZOjuist reactie van saskia74. Het boek gaat een dezer dagen op reis.

@koekiekbak: Saskia is de laatste in de ring - misschien wil jij de ring nog verlengen...?

Journal Entry 15 by saskia74 at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, May 5, 2012
Het boek zat vandaag bij de post, bedankt voor het opsturen Corinne2010 en de stickers/etiketten!

Edit: wat een bizar verhaal. Het was even inkomen maar daarna las het wel lekker weg. Wat een standvastig persoon zeg, ik zou het niet kunnen aanzien als in mijn familie dan wel gezin zoiets voorvalt. Het heeft op alle gezinsleden weer een andere uitwerking; de een sluit zich af en de ander blijft verzorgend tot het uiterste. Zoals een van mijn voorgang(St.)ers al aangaf, waarom hebben ze eigenlijk niks gedaan?

Bedankt dat ik mocht meelezen Koekiebak, de PM naar de volgende is al onderweg.

Journal Entry 16 by saskia74 at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, June 26, 2012

Released 9 yrs ago (7/1/2012 UTC) at Castricum, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit ringboek gaat zondag mee op reis naar Castricum. Daar gaat het boek wachten tot Bookguide hem weer meeneemt naar huis.

Bedankt dat ik mocht meelezen Koekiebak en Bookguide: veel leesplezier!

Journal Entry 17 by bookguide at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, July 1, 2012
Vandaag voor me meegenomen naar de meeting in Castricum en achtergelaten met mijn naam erop door Saskia74. En ik heb haar niet eens gesproken! Jammer. En thuis heb ik het uit het envelop gehaald, en zie een totaal onbegrijpelijk kaartje met een leesplankje: Tilbörgs Leesplèngske. Tjonge! Het boek gaat tijdens de zomervakantie in de wachtstand, totdat ik tijd heb om het mijn volle aandacht te geven.

Journal Entry 18 by bookguide at Wijchen, Gelderland Netherlands on Monday, February 18, 2013
I originally wrote the review in Dutch on Goodreads, but it got lost because it logged me out overnight. I'd already deleted the Dutch, but still had the English in a Word document. Not very happy! So here is the English review for the time being.

Despite the disturbing descriptions of the more than obese Mal, I couldn’t put this book down. We know from the word go that Mal has stayed in bed for years. The flashbacks and stories from the past build up an incremental picture of the motivations of the people in his family and their various ways of dealing with the situation. His father retreats to his workroom in the attic; his mother becomes his personal cook, nurse and carer; his girlfriend Lou stays away, but is unable to break free. The story is told from the viewpoint of his younger brother who is also in love with Lou and keeps hoping that she will finally leave Mal behind her and notice him.

The central question of the book is why Mal takes his radical decision. If we look back at the boys’ childhood, we see that Mal behaves strangely and negatively influences the lives of his family. I had a strong suspicion that Mal had a form of autism, with his hate of wearing clothes and his extreme reactions, his stubbornness and his obsessive behaviour. He wanted to be the first one who did things, not only at home or school, but the first in the world.” If he does something, he does it to the extreme, including becoming fat, including never getting out of bed again. In spite of this, he was flexible enough to adjust himself to an office job and a relationship with Lou, but when the job turned out to be boring and his relationship hit problems, he withdrew in the most radical way possible. His later explanation that he sacrificed himself to save others seems simply an excuse to excuse his own selfishness.

As the book progresses, various reasons emerge which explain the behaviour of the people who are close to Mal. His mother has a pathological need to take care of somebody, his father is trying to free himself from the shadow of a terrible event; Lou needs somebody to need her. Mal’s brother is trapped by his unreasonable love for Lou, paralysed and without feeling, unable to choose a career or a direction, eternally waiting for Mal’s permission to continue his life and waiting until Lou finally notices him.

All the relationships in this book are unhealthy and nobody stays happy. The story isn’t about somebody with extreme obesity. It is about depression and obsessive love, love which strangles, hopeless love, unrequited love. About how love can destroy.

Well-written and well-observed. A book which leaves an impression. I enjoyed it.

Journal Entry 19 by bookguide at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, June 29, 2013

Released 8 yrs ago (6/30/2013 UTC) at Castricum, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Het bed gaat mee naar Castricum om - eindelijk - weer bij Koekiebak naar huis te keren.

Dit boek is losgelaten voor de volgende BookCrossing challenges:
- The Ultimate Challenge - boeken lezen en loslaten, met bonuspunten voor een maandelijkse thema.
- Reduce Mount TBR (To Be Read) - lezen en loslaten van TBR boeken die al voor eind 2012 op de plank stonden. Mijn leesdoel is 65 boeken.
- Pages Read Challenge - een zelfgekozen aantal bladzijden lezen in 2013. Mijn doel is 26.000 blz.

Journal Entry 20 by jgralike at Oisterwijk, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, June 30, 2013
Dit boek lag nog op de tafel met gereserveerde boeken toen Koekiebak al naar huis was. Ik heb het meegenomen om aan haar door te geven, en lees het voor die tijd misschien ook wel!

Journal Entry 21 by koekiebak at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Wednesday, August 14, 2013
En het boek is weer thuis. Met dank aan alle meelezers/journallers :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.