Jag ska fånga en ängel

by Håkan Östlundh | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9170018340 Global Overview for this book
Registered by wingPiikuwing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 9/18/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, September 18, 2011
www.adlibris.com:

"Han är en frånskild polis som bor och arbetar i Stockholmsförorten Sollentuna. Hon är framgångsrik, gift bokförläggare med ståtligt kontor i Gamla stan och en tjusig lägenhet på Kungsholmen. På ett ytligt plan verkar Paul Bäckström och Ylva Ström inte ha någonting gemensamt. Och kanske har de inte heller det. Det enda de vet är att deras hemliga, passionerade möten är det som får dem att känna sig levande.

Men efter en tid kompliceras deras förhållande och samtidigt blir Paul indragen i ett fall som engagerar hela Sollentuna. En kille från det fina villaområdet blir knivskuren till döds av någon ur det rivaliserande gänget från det ökända lägenhetskomplexet Malmvägen. Medan Paul försöker få klarhet i vad som hänt, vem av de unga männen som egentligen höll i kniven, blir Ylva allt mer osäker på vad hon egentligen håller på med. Hur högt pris är hon beredd att betala för relationen med Paul? Kan hon leva med sig själv om hon sviker sina barn? Och hur vet man vad som är kärlek och vad som är passion?"Journal Entry 2 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, September 20, 2011
Vet inte riktigt om den här var en kriminalroman eller romantik. Hur som helst, jag gillade den. En trovärdig berättelse om dagens Sverige, tror jag.


*** Skickar till Niksu.

Journal Entry 3 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 28, 2011
Boken kom fram idag, tack Piiku!

Journal Entry 4 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 09, 2011
Kan bara hålla med, jag gillade boken. Jag tycker boken är läsvärd, ingen klassisk sidvändare men lättläst och den väckte en hel del tankar omkring vardagen och vad eller hur vi gör med våra liv.

Håkan Östlundh var en ny bekantskap för mig men en författare jag gärna läser mer av. Tack för att jag fick läsa den här boken Piiku, hade aldrig hittat den själv!

Journal Entry 5 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 13, 2011

Released 8 yrs ago (10/13/2011 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

På väg mot Åbo och AspenYard.

Read and Release at BookCrossing.com...

Journal Entry 6 by AspenYard at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, October 17, 2011
Tack så mycket! Boken har nått Åbo i dag :)
Nu väntar den det rätta tillfället för läsandet därför att jag har lite bråttom med mina studier. Men lyckligtvis börjar författarens namn ju med Ö, och det finns ju bara några få sådana kandidater för läsningspel i BC-forumet.

Journal Entry 7 by AspenYard at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, July 08, 2012
Bra sommarläsning, lättläst kan man ju säga, även om jag måste medge att det var lite svårt att ta boken i händerna och börja läsa, alltså sluta ajournering :)
Boken var samtidigt både intressant och ledsen, men jag tyckte om den i alla fall. Aktualitet om teman och också aktuella språket vidtog olika tankar i mitt huvud, och det där visar ju att boken är bra, annars vore den bara trist.
T.ex. Efter den här läste jag också en japansk bok som innehåller en sällskap med någon annan - i den här svenska boken fanns mest känslorna som skam eller skyldighet, i japanska boken känslorna var mer neutrala och sällskapen på sätt och vis normal och godkännt (?) - den kulturella skiljan kanske.

Edit 08/2013: Status ja olinpaikka "unknown".

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.