Een doodgewoon stel

by Isabelle Minière | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingkoekiebakwing of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 9/2/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, September 02, 2011
NBD|Biblion recensie:
"Samen met hun 5-jarig dochtertje vormen Benjamin en Beatrice voor de buitenwereld een gewoon gezin. Hij verdient zijn geld als apotheker, zij schrijft kinderboeken. Als ze samen een tafel kopen, gaan Benjamins ogen open: zijn huwelijk is als de tafel, mooi van buiten, maar hol van binnen. Hij zit intens onder de plak van zijn dominante vrouw, voor hem een gevangenis zonder tralies. Zijn baas leert hem om 'nee' te zeggen, dat lukt op zijn werk, maar minder in de thuissituatie. Na een korte scheiding ziet Benjamin in wat de beste weg is om te gaan, en dat mede door een vrouw en een oud boek. Een verrassend verhaal met korte dialogen en vooral rake typeringen. Boeiend om te lezen hoe een figurant in zijn eigen leven wordt tot een zelfbewust iemand met eigen beslissingen. Het verhaal is precies wat het kaft zegt: een moderne zedenschets. De auteur (geb.1961) debuteerde in 2001, dit is haar vijfde roman. Paperback, kafttekst en -tekening passen bij het verhaal. Normale druk."

Wat een prachtig, ontroerend boekje!

Released 9 yrs ago (10/24/2011 UTC) at Verkadefabriek in Den Bosch / 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Gistermiddag bij de kassa's...

#90 in de Familiebanden Uitdaging *stel*

Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Den Bosch / 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, November 22, 2011
Wat spannend om een boek te vinden. Dat verplicht tot lezen, vond ik zo. Nu nog een goede plaats uitzoeken om het boek weer los te laten.

Een makkelijk leesbaar boek, ietwat clichematig taalgebruik. De personages zijn daarbij karikaturaal neergezet. Zo is het moeilijk om enige sympathie voor Beatrice op te brengen. Toch is het een aardig verhaal wat in ieder geval verstrooiing en vermaak brengt. Een moderne zedenschets is het zeker!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.