Sonja O. kävi täällä

by Anja Kauranen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Kipsu of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/16/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Kipsu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 16, 2011
"Nuoren kirjoittajan häkellyttävä, rumankaunis, sykkeinen esikoisromaani. Suorasukaisin kirja, mitä suomalainen nainen on kirjoittanut. Vahvasti eroottinen, älyllinen, herkänkarkea tutkielma lahjakkaan tytön naiseksi kehittymisen kriiseistä, seksuaalisesta kypsymisestä, miehen ja naisen välisestä suhteesta, aikamme tabuista ja kaksinaismoraalista, sukupolvikuilusta, toisen polven evakkoudesta.

Yhtä aikaa säälimätön ja runollinen, viiltävä ja humoristinen kuvaus Sonja O:n yrityksestä lentää pienen korttelipihan asvalttisuppilosta avaraan valoon, kiitoratoina Sörkän kartsat, treenaussalit, yliopiston kuppilat, kulttuurikapakoiden looshit, diskot ja poliittisen opiskelijajärjestön seminaari, harrastajakirjoittakerhot, dorkalan pitkät puunatut käytävät, Leningradin öiset ulitsat; fantasioissa myös Terijoen peninkulmaiset hiekkarannat, ränsistyneet pitsidatsat, humiset kasinot, sotaaedeltävän Viipurin huvielämä.

”Sonja O. kävi täällä” on muistutus siitä, että naisenkin on saatava etsiä, kokeilla, erehtyä, vaeltaa, luoda, rakastaa vapaasti. Syvimmillään Anja Kaurasen esikoisromaani on kirja ihmisen sisäisestä vapautumisesta, siitä, miten meidän on uskallettava hypätä läpi ahdistustemme ja pelkojemme tulirenkaiden, jotta tuntisimme omat ääriviivamme ja olisimme vapaita koskettamaan avoimesti ja rauhassa itseämme ja toisiamme.”


Kierrätyskeskuksesta halvalla löytynyt kappale kirjasta, josta nuorempana kovasti pidin.

Journal Entry 2 by chrisim at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 17, 2011
Otin eilisestä tapaamisesta mukaani.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.