Nollayö

by Anatoli Zlobin | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9510167207 Global Overview for this book
Registered by duskiska of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 8/12/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by duskiska from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, August 12, 2011
Koko nimi: Nollayö eli opetus siitä kuinka parhaiten kaadetaan ikiajoiksi pystytettyjä patsaita jos äkkiä käykin ilmi että ne on pystytetty väärälle paikalle ja väärälle henkilölle. Kovakantinen, 485 s.

Ostin tämän kirpparilta aakkoshaastetta varten. Vaikuttaa aika.. öh.. erikoiselta. :>

Takakannesta:

"Kansojen Johtajan ja Opettajan I. V. Saminin lähes satametrinen patsas kohoaa Eisamingradin (ent. Samingradin) kaupungin laidalla. Nyt pronssikolossi on purettava yhdessä yössä, sillä neuvostomaassa puhaltava uudet tuulet ja ”kultti” on tuomittu.

Purkutyö on valtava ruljanssi. Siihen osallistuu huikea määrä henkilöitä, jotka pitävät yllä Venäjän kirjallisuuden parhaita karnevaaliperinteitä monumentteja liukuhihnamaisesti suoltavasta kuvanveistäjä Arkadi Buritsista paikallisiin puoluepamppuihin. Taustalla menneisyydessä häämöttää ”Lavrusan” (Berijan) arvoituksellinen hahmo.

Monumentin vahtimestari Silin mietiskelee Johtajan ja Opettajan kivespussissa ja ihailee lähitienoon maisemia korvasta, jossa linnut pesivät. Pensaikossa piileksivä KGB-kenraali Skunaev saa vettä heittävältä Johtajalta suihkun niskaansa. Onko se elämän kohokohta vai uran alamäen alku?

Anatoli Petrovits Zlobin on aikaisemmin kirjoittanut perinteiselle neuvostokirjallisuudelle tyypillisiä ”tuotantokuvauksia”. Suuri purkutyö on perinteeseen nähden käänteinen teos, humoristinen ja sosiologisesti rikas läpileikkaus järjestelmästä ja sen historiasta."

Journal Entry 2 by duskiska at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, August 12, 2011
Tarjosin kirjaa säteeksi aakkoshaastetta varten, mutta vain Sumako ilmoittautui, joten kirja on varattu hänelle ja säde muutoin peruttu.

Journal Entry 3 by duskiska at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, November 12, 2011
Juu ei. Nyt ei pysty, ei sitten millään. Luin sivulle 170 asti (yhteensähän tässä on jotain 480 sivua) ja totesin, että olen aikoja sitten tippunut kärryiltä. En tiennyt kuka on kuka tai mitä oli tapahtunut kenellekin, eikä suoraan sanoen kiinnostanut tippaakaan tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Antaa olla, etsin toisen Z:n aakkoshaastetta varten.

Tässä on kuitenkin ihan teräviä huomioita Neuvostoliiton sekapäisestä toiminnasta, joten jos pystyy seuraamaan tarinaa, niin voi kai tästä ihan pitääkin. Itse en vaan pysynyt perässä, kun henkilöitä oli liikaa, heitä tuli jatkuvasti lisää, ja heistä käytettiin venäläiseen tapaan lukuisia eri nimiä (etunimi, isännimi, sukunimi ja hellittelynimi!). Lisäksi kun tarina haarautui kiljoonaan eri suuntaan ja henkilöiden historioista löytyi yllättäviä kytköksiä, niin mulla ei riittänyt kovalevyllä kapasiteetti. :)

Journal Entry 4 by duskiska at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, November 16, 2011

Released 7 yrs ago (11/16/2011 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Postiin sumakolle. Toivottavasti toiset tykkää tästä enemmän kuin minä. :P

Journal Entry 5 by sumako at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, November 22, 2011
Ehkäpä voisin lukea tämän aakkoshaasteeseen, vaikka onkin jo kaksi Z-kirjainta ennestään. Saa nähdä. Kiitos!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.