Kootut kertomukset

by Edgar Allan Poe | Horror | This book has not been rated.
ISBN: 9789518513554 Global Overview for this book
Registered by katiko of Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on 8/10/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by katiko from Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Wednesday, August 10, 2011
Edgar Allan Poe (1809-1849) oli kauhu-, rikos-, fantasia-, ja tieteiskirjallisuuden edelläkävijä ja novellin mestari. Poen suvereeni taiturimaisuus, rajaton mielikuvitus, analyyttinen kertojan ääni sekä tekstissä elävä huumori ovat innoittaneet monia kirjailijoita Charles Baudelairesta Sir Arthur Conan Doyleen.
Tähän kokoelmaan on koottu kaikki Poen kertomukset. Jaana Kapari-Jatan ajan tasalla oleva ja monisärmäinen käännös tuo esiin Poen kielellisen taituruuden ja kyvyn luoda hyytävää tunnelmaa. (takakansi)
Pehmeäkantinen, 1028 sivua.

Journal Entry 2 by katiko at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Friday, March 09, 2018
Vihdoinkin se on luettu. Tuntuu siltä, kuin olisin juossut maratonin, sen verran oli tässä kirjassa tekstiä läpi käytäväksi. Paikoitellen tarinat olivat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä, mutta osittain mentiin sisulla läpi. Eniten pohdintaa herätti se, miten jo 1800-luvulla tietyistä asioista pystyttiin ajattelemaan. Suomentajan työ tämän opuksen parissa vetää todella hiljaiseksi. Novellien jälkeen oli ensinnäkin sivutolkulla alaviitteitä ja sen jälkeen vielä lisäselityksiä termeille, sanonnoille ja jopa epäloogisuuksille. Tarinoissa käytettiin ranskan, saksan, italian, kreikan ja ties minkä kielisiä sanoja tai nimityksiä, mikä teki lukemisen entistä hitaammaksi, mikäli halusi perehtyä jokaisen viittauksen tarkoitukseen. Tunnustan että opin ohittamaan nämä kynnykset nopeasti.

Ehdottomasti tämä on ympättävä lukuhaasteisiin. Mielestäni tämä käy loistavasti ensimmäiseksi suoritukseksi Perkeet-haasteeseen, kohtaan 1. Omassa hyllyssä pisimpään lojunut (tai muu yhtä luotaantyöntävä) tiiliskivi. Kyseessä ei varmaankaan ole vanhin (vain 7 vuoden takainen) hankinta, mutta ulkonäöltään tämä on niin raskaan näköinen opus, että kelpaa varmasti tähän kohtaan.

Myös Helmet-haasteeseen tämä sopii. Kunnioittaakseni tuota suomentajan työtä, täytän tällä kohdan 15: Palkitun kääntäjän kääntämä kirja. Jaana Kapari-Jatan käännöspalkinnot on listattu mm. Wikipediassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jaana_Kapari-Jatta

Journal Entry 3 by katiko at Imatra, Etelä-Karjala / Södra Karelen Finland on Sunday, July 15, 2018

Released 4 mos ago (7/16/2018 UTC) at Imatra, Etelä-Karjala / Södra Karelen Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Imatran miittiin tarjolle!

Journal Entry 4 by LiskoMiettinen at Joutseno, Etelä-Karjala / Södra Karelen Finland on Monday, July 16, 2018
Kiitoksia tästä. Tässä voi jonkun aikaa mennä tämän kanssa. Heh. Aikas massiivinen teos.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.