Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 8/2/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Tuesday, August 02, 2011
Περιγραφή:

Τι να σου πω, όλα αυτά τα χρόνια που εσύ έλειψες, τα χρόνια λέω που μας άντρωσαν μέσα στην κρεατομηχανή, μ έχουν μπερδέψει. Είναι δύσκολο πια να ξεχωρίσεις που βρίσκεται η μπέσα, η παλικαριά, ή η ανθρωπιά, που θα λεγαν οι μορφωμένοι, αυτή που βγαίνει ίσα από μέσα μας σα μαχαίρι, που δεν καθορίζεται απ όξω σαν μια εξαιρετική στάση, αλλά την κουβαλάμε μέσα μας, σαν μια μνήμη ή σαν συνηθισμένη καλημέρα....

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Tuesday, August 02, 2011
Ένα εξαιρετικό βιβλίο όχι τόσο για τη λογοτεχνική του αξία όσο για την ιστορική γνώση που θα' πρεπε όλοι να έχουν δει στη ζωή τους. Ακραία αριστερό όπως και ο συγγραφέας του σε κάνει να θέλεις να διαλέξεις πλευρά. Νομίζω ότι όλοι θα έπρεπε να το διαβάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Journal Entry 3 by maltrebus at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, September 28, 2013
«Είναι το χειρότερο, το πιο τρομακτικό εφεύρημα του ανθρώπου. Στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας οι μόνοι που έσωσαν την αθωότητά τους ήταν αυτοί που σκοτώθηκαν νωρίς, πριν να γίνουν εξουσία»

Ενα αυτοβιογραφικό κείμενο γραμμένο σε λαϊκή, άμεση, κοφτερή γλώσσα, όπου αποτυπώνεται η συγκλονιστική οδύσσειά του και ταυτόχρονα ένα κομμάτι της ταραγμένης ιστορίας μας.
Είναι Το βιβλίο που καλεί όλους μας να δούμε απομυθοποιημένες ιδέες και, κυρίως, ανθρώπους που δεν δίσταζαν σε τίποτα προκειμένου να επιβάλουν την εσωκομματική κυριαρχία τους, επαγγελλόμενοι ένα όραμα το οποίο πίστεψαν και ακολούθησαν πολλοί. Και είναι ένα βιβλίο που περιγράφει με χιούμορ και τρυφερότητα –ναι!– ζωές που συνετρίβησαν για πολλά χρόνια σε φυλακές, εξορίες και κοινωνική απομόνωση.

«Εγώ θα είμαι πάντα με τις μειοψηφίες, έκθετος πάντα, ποτέ ένθετος».

«Πόσες φορές τόλμησα, μετρήθηκα με φοβερούς μηχανισμούς, άλλοτε νικώντας, άλλοτε χάνοντας, αλλά πάντοτε νιώθοντας άνθρωπος και ποτέ αντικείμενο κάποιας μοίρας».

«Διάβασα κάπου πως σ” ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από τόσα εκατομμύρια, δεν υπάρχουν δυο αγόρια ή δυο κορίτσια όμοια σαν δυο σταγόνες νερό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους επαναστάτες. Ο καθένας κουβαλάει στη συμμετοχή τα δικά του όνειρα, τις δικές του αγάπες, τον δικό του εαυτό, το δικό του «μπορώ».

Journal Entry 4 by maltrebus at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, September 28, 2013

Released 7 yrs ago (9/29/2013 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Επιστροφή στον karjim Σεπτέμβριος 2013

Journal Entry 5 by karjim at Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Tuesday, October 01, 2013
Πίσω σε μένα!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.