Puujalkakukka

Registered by Kipsu of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/1/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Kipsu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 01, 2011
" Neljä nuorta naista asuu yhdessä. Jokaista on elämä kolhaissut, kutakin tavallaan.

Naiset selvittelevät välejään itsensä, toistensa, miesten, lastensa ja elämänsä kanssa. Ratkaisut osoittautuvat joskus oikeiksi, joskus vääriksi. Yhteisöelämässä on huumoria, välittämistä, kiistoja ja tuskaakin, mutta yksi asia nousee ylitse muiden: ystävyys.

Eve Hietamiehen näkökulma tämän päivän maailmaan on tuore ja aito, hän näyttää elämän sellaisena kuin se on."


Löysin Fidan kirpputorilta Puujalkakukan halvalla ja ostin sen, koska muistin nähneeni tämän jonkun toivelistalla. Kyseinen kirja löytyy jo omasta hyllystä (lukematta tosin), mutta luulenpa, että haluan sen pitää omassa hyllyssäni.

Journal Entry 2 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 08, 2011
Tulipa luettua tämä kirja ennen kuin laitan sen maailmalle kulkemaan. Tykkäsin kyllä kovasti. Pidän tällaisista arkirealistisista kertomuksista. Olisin ehkä kaivannut vähän syventämistä Paulan, Annan ja Lumikin hahmoihin, olisin mielläni lukenut enemmän heidän syistä ja seurauksista, päätöksistä ja toiveista. Pidin kovasti siitä, että kirja näytti sekä ikäviä että ihania asioita ja oli kaiken kaikkiaan oikein aidon tuntuinen.

Jäin pohtimaan sitä, että mielestäni tästä kirjasta huomasi, että se oli kirjoitettu ennen Internet-aikaa, jotenkin verkkainen tunnelma lukiessani tuli. Tykkäsin jotenkin kellua kirjan tunnelmassa, naisten yhteisissä illoissa teekupin tai olutpullon äärellä. Elämässä, tuoksuissa ja arkiaskareissa, jotka kirjasta välittyivät.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 08, 2011
Olitpa ihana, Kipsu, kun toit tämän toivelistakirjani illan BC-tapaamiseen! Kiitos! Yösyöttö on ollut paras tähän saakka lukemistani Eve Hietamiehen kirjoista, saa nähdä, mitä tästä tykkään. Minäkin pidän arkirealistisista kirjoista, joten Kipsun JE lupaa hyvää.

Journal Entry 4 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 06, 2011
Ei hassumpi kirja Hietamieheltä, vaikkei suosikkini Yösyötön veroinen. Minua harmitti suunnattomasti, etten saanut lukurauhaa tätä lukiessani, jouduin keskeyttämään lukemisen useaan otteeseen. Ehkä siitä syystä en ihan täysin päässyt uppoamaan naisnelikon maailmaan.
Päällimmäisenä mietteenä tämän kirjan jälkeen jäin miettimään, miksei tämänkaltainen useamman aikuisen yhteisasuminen ole kovin tavallista. Pienten lasten äidit, Anna ja Lumikki, saivat tukea ja konkreettista apua ystäviltään, samoin mieleltään sairastunut Julia. Arjessa nämä yksinhuoltajat ja psyykkisesti sairaat jäävät usein kovin yksin, voisiko tällainen asumismalli toimia? Rehellisen oloisesti Hietamies toi tosin esiin yhteisasumisen - ja sitä kautta tiiviiksi tulleiden ihmissuhteiden - varjoisammatkin puolet. Mukava lukukokemus.

Journal Entry 5 by Pamina_81 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, October 11, 2011
Miitistä nappasin mukaan. En ole Even tuotantoa lukenut aiemmin, joten mielenkiinnolla odotan mitä kirja tuo tullessaan. Yritän olla vertaamatta äitinsä (Laila Hirvisaari ent. Hietamies) tuotantoon, jonka olen lukenut lähes kokonaan (uusin puuttunee enää). :)

Journal Entry 6 by jonnukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, May 20, 2017
Nappasin tämän mukaan kyläillessäni Pamina_81 luona. Lukuun menee.

Journal Entry 7 by jonnukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 10, 2021
Luettu. Eve Hietamies on toinen jonka kirjoja on ilo lukea, tyyli on omintakeinen ja kiva nähdä miten erilaisten henkilöiden elämät kuitenkin nivoutui kivasti yhteen yhteisen kämpän ympärille. Loppu oli varsinkin kiva. Jää odottamaan jo seuraavaa lukijaa.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.