Trasiga funna böcker? What to do?

Forum » Scandinavian - Skandinavisk | Refresh | Search

Sort Options 

Complete Thread
Hur gör ni med böcker ni hittat som är i riktigt dåligt skick? I ett skick så att boken inte längre är läsbar? Tex saknar sidor, har lossnat från pärmen, vattenskadade, sidor som är "ihop klistrade" osv.

 

Da ville jeg skrevet et journalinnlegg, beskrevet hvor dårlig tilstanden var og sagt at boka blir kastet. Så ville jeg nok gjort et kontrollert slipp og skrevet at boka gikk til "Big library in the sky"

Det finnes hvertfall to profiler hvor man kunne sende en PM med BCID'en og så skrev personen bak profilen en JE slik at den havnet i "deres hender". Men disse to er ikke akive nå. Mulig det finnes en eller flere slike som er aktive. Hvis du finner en slik aktiv profil, så kan du jo sende en PM, slik at boka er "ute av verden".
TheDeathOfBooks - https://www.bookcrossing.com/---/TheDeathOfBooks
BookCementary https://www.bookcrossing.com/---/BookCemetery

 

Ja, jag hade gjort ungefär som CathrineB beskriver.
Det hände med en bok som jag hade släppt ut en gång. Upphittaren berättade att den hittat boken trasig och med saknade sidor och att boken inte kunde fortsätta sin resa. Personen hade ändå börjat läsa boken, tyckte bra om den och skrev att den skulle låna boken på biblioteket för att kunna läsa ut den. Jag blev jätteglad över den journal entry:n och att jag fick veta vad som hänt boken, även om det såklart var tråkigt att boken hade gått sönder.

 

Ett bra alternativ med "Big library in the sky" som ChatrineB föreslår! Ett annat alternativ borde väll vara att ersätta boken med en ny men låta den föra vidare gamla bokens BCID. Självklart skriver man då att "Ursprungliga boken i så dåligt skick att den nu ersatts av en ny bok." Många böcker går ju trots allt att hitta på loppis för typ 5 kr och då kan det vara ett roligt alternativ tänker jag.

 

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.