Kart over norske BookCrossing-soner, Free Little Libraries etc.

Forum » Scandinavian - Skandinavisk | Refresh | Search

Sort Options 

Complete Thread
Nå har jeg laget et kart på google maps over norske BookCrossing-soner, Free Little Libraries etc.

Jeg har tatt utgangspunkt i oversikten Tuttasb har på profilen sin ( http://www.bookcrossing.com/---/Tuttasb/ ), og søkt på nettet selv i tillegg.

Her er kartet: http://tinyurl.com/zq28os3

Bruk zoom-en på kartet for å få hhv. med detaljene eller oversikten.

Jeg vil veldig gjerne ha en kommentar her i tråden eller e-post til bookcrossingoslo@gmail.com om du har forslag og rettelser. Herunder også mer nøyaktig/korrekt stedsangivelse, gjerne bilder og utdypende informasjon som jeg kan legge til om et sted.

Ikonene jeg bruker på kartet:
- Gul bok: offisielle og uoffisielle bookcrossing-steder. Hyller primært med bookcrossing-bøker, enten de er opprettet som OBCZ eller ikke.
- Lilla bok: Free Little Library og lignende steder. Dvs. steder etter samme prinsipp som bookcrossing, bortsett fra at det ikke forventes registrering på bookcrossing. (Altså steder hvor du kan ta en bok uten at det forventes at du skal sette igjen en bok, eller motsatt kan du sette igjen en bok hvis det ikke er fullt uten at det forventes at du samtidig skal ta en bok.)
- Grønn benk: Steder som enten forventer at du setter igjen en annen bok hvis du tar en bok, eller forventer at du på et eller annet tidspunkt kommer tilbake med boken, selv om de ikke kontrollerer at dette skjer. Begrenset til steder i privat regi, ikke vanlige bibliotek. Steder som har potensiale til å gå over til Bookcrossing-steder/Free Little Library hvis man får overbevist de som har dem om at det er en vel så god ide.
- Rødt lyn: Steder som såvidt jeg vet ikke eksisterer lengre.
- Gul veske: Bokby.

RHJinfo opprettet en tråd om kart over norske BookCrossing-soner tidligere, men satte da kriterier som at når han først markerte noe på kartet, ville han ha en feil på maksimalt et par meter. Jeg oppfattet også at man skulle ha vært på stedet relativt nylig for å være rimelig sikker på at det fortsatt fantes.

Jeg har valgt å ta et annet utgangspunkt hvor jeg ikke kan garantere at alt er 100 % nøyaktig, men heller å korrigere meg inn gjennom tilbakemeldinger. Så kartet brukes på eget ansvar. Det er ikke sikkert kartkoordinatene er nøyaktige, les også det som står i teksten om hvor hylla befinner seg, og vær forberedt på at noen av hyllene kan ha blitt borte i mellomtiden.

Det var litt jobb å lage dette kartet, så jeg håper det kan være til glede for andre også.

 

Så bra. Jeg har sendt en e-post.

 

Flott! Sendte deg en mail jeg også. Jeg er ikke sikker på bokhyllene på dette hotellet, om bøkene kun er til utlån til gjestene på hotellet, eller om man får ta med seg bøker derfra osv.

 

Flott! Sendte deg en mail jeg også. Jeg er ikke sikker på bokhyllene på dette hotellet, om bøkene kun er til utlån til gjestene på hotellet, eller om man får ta med seg bøker derfra osv.

Noen andre som vet om Bokhotellet Lyngørporten tillater at man tar med seg bøker fra hyllene?

Edit: Ut fra det jeg har funnet ut så langt ser det ikke slik ut. Jeg har ført det opp under Book Towns and Book Hotels foreløpig.

 

Tusen takk, Zimort og CathrineB! Jeg skal rette og oppdatere kartet neste gang jeg logger meg på pc-en.

 

WOW!!!! Jeg er mektig imponert over det du fått til! For en fantastisk jobb du har gjort for alle reisende bokvenner landet rundt.

I tillegg vet jeg at Gulset nærmiljøsenter på Gulsetsenteret i Skien har en bokbytterhylle, der man kan legge igjen eller ta med seg en bok.

Og i sommer oppdaget jeg at utenfor Tuddal Camping i Tuddal i Telemark, har de bygd opp ei lita bu som er et bibliotek der man kan låne bøker og evt. gi bøker til deres lille bibliotek, slik at de kan registrere boka i bibilioteket sitt. Et nydelig lite bibliotek var det, veldig ordentlig og ny duft av treplanker, tror de har lagt ut info på nettet om bok-bua si. Husker ikke om det var tilknyttet free little liberary, Dessverre så jeg ingen "bibliotekar" da jeg var der, så jeg fikk ikke informert dem om BC... Men bua er verdt et besøk, den

http://www.varden.no/---/er-dette-norges-minste-bibliotek-1.1411172

 

Tusen takk, Askeladda! Nå har jeg fått lagt til Gulset nærmiljøsenter i Skien og Vesle Bokstua i Tuddal. Den siste var under tvil, for jeg fant facebooksiden deres, og det virker mer som et bibliotek hvor det forventes at de samme bøkene skal returneres.

 

Askeladda, nå har jeg vært i kontakt med noen på Vesle Bokstua i Tuddal via facebook. Man får lov til å beholde bøkene de har registrert, de må ikke leveres tilbake, så da har jeg endret status på dem til "little free library" i kartet mitt. Jeg oppfordret til for eksempel å ha en hylle eller kasse med bøker registrert på bookcrossing, og hun svarte at det bl.a. var bookcrossing som ga dem ideen til dette prosjektet, og at 22. mai skal de markere ettårsjubileum, og da vil de vurdere et par nye "tilbud".

Vet ikke om tiden min tillater det, men det hadde vært gøy med en tur til Tuddal 22. mai for å være med på ettårsmarkeringen og bidra med noen bookcrossing-bøker til bokstua deres:-)

 

I påsken var jeg innom Gjøvik sjokoladefabrikk og observerte at zimort har en fin liten hylle der, men jeg glemte å ta bilde av hylla, så det håper jeg zimort kan sende meg etterhvert.

Dessuten var jeg innom bookcrossinghylla på KIWI Øyer. Der husket jeg også å ta bilde som nå er lagt inn på kartet. Det er en bokhylle med 3 hyller, og for anledningen fylt av krimbøker til påske. Det er Øyer Bibliotek som drifter denne sonen. Bortsett fra boken jeg kom med var alle bøkene i hylla satt der av biblioteket. Flott innsats fra biblioteket, men synd at det ikke er flere bidragsytere.

Fint om dere tar bilder og sender meg om dere er innom noen av stedene, og tipser hvis jeg skal endre eller utvide omtalen. Samt fortsetter å tipse om nye steder dere kommer over.

 

Hyggelig at du stakk innom på sjokoladefabrikken. Nå hadde jeg nettopp fylt opp hylla og den har aldri vært så full. Så nå håper jeg at det er kommer noen innom som tørr å ta med seg en bok eller to. Så bøkene kan skiftes ut litt oftere. Jeg skal sende et bilde snart.

 

Var innom på Onkel Fridtjov Café på Jevnaker i dag, og la merke til en hylle med bøker der. Jeg måtte jo kommentere bokhylla og fikk til svar at "tanken var at folk skulle kunne sette igjen en bok og ta med seg en bok". :)
https://www.facebook.com/---/timeline?...

Det er vel en fare for at jeg tar med meg et par bøker dit!

 

[...] Onkel Fridtjov Café på Jevnaker [...]


Plasserte tre bøker i hylla der i dag, men glemte å ta bilde! Søren også!

 

[...] Onkel Friddtjov Café på Jevnaker [...]


Plasserte tre bøker i hylla der i dag, men glemte å ta bilde! Søren også!


Fort gjort å glemme å ta bilde, men kanskje neste gang du er innom der:-)
Stedet er nå inn på kartet. Takk for tipset!

 

Fort gjort å glemme å ta bilde, men kanskje neste gang du er innom der:-)
Stedet er nå inn på kartet. Takk for tipset!


Og forresten, fylket er Oppland, ikke Buskerud:)

 

Og forresten, fylket er Oppland, ikke Buskerud:)

Ja, det var blitt feil. Rettet nå.

 

Et i Trondheim og et i Sandnes:-)

Etter tips fra Tuttasb: Et Little Free Library som er kommet opp utenfor Antikvariatet, Nedre Bakklandet 4, Trondheim. Bilde på instagram: https://www.instagram.com/---/BGEmr3WodyE/

Når jeg gikk inn på nettsiden til Little Free Library for å se om det var registrert på kartet deres (som det ikke var), fant jeg en nyregistrering der:
Rebecca and Vidar Solevag, Tronesveien 26, Sandnes

Søk på Country: Norway for å få det opp på nettsiden til Little Free Library: https://littlefreelibrary.org/ourmap/

Link til mitt oppdaterte kart: https://www.google.com/---/viewer?...

 

Bokbytteskapene i slottsparken er midlertidige og står til september, antakelig ut september. De er satt opp i forbindelse med 25 års jubileumet for kongeparet. Zoom in på slottsparken for å se de to punktene i parken hvor bokbyttehyllene står: https://www.google.com/---/viewer?...

 

...eller oppdager noen nye så fortell om det:-)

 

...er nå tilføyd i kartet. Dette søte minibiblioteket på en husvegg i Kongsberg skal sjekkes ut ved anledning: https://www.instagram.com/---/uFwIp9TGyS/

 

Jeg kom over en bokbyttehylle i helgen! Den står på Tangen nærsenter på Nesoddtangen. Jeg var innom der for å handle og samtidig sette ut en bok. Og det gjorde jeg på en benk. Helt til min søster sa "har du sett bokhyllen"!! Den hadde jeg gått rett forbi - og jeg som vanligvis har bokradar!! Jeg flyttet boken til hylla.

Jeg tok med meg en bok også. Og det er den gøyale fortsettelse på historien. Det er en stor hylle med mange bøker i flere lag, så det er mye å velge mellom. Jeg bare tok en og hva så jeg?? Boken var en BookCrossing-bok. Den var registrert av travelina i 2009 og hadde siden vært innom mette72 samme år. Den måtte jeg bare ta med meg!

Jeg har ikke fått loggført den enda, men det kommer.....

og her er den http://www.bookcrossing.com/---/7393979

 

Jeg har vært innom hylla på Jernbanestasjonen på Lillehammer og i Drengestua på Gjøvik gård. Da tok jeg et par bilder, så hvis du vil bruke dem så er det bare å gjøre det. De ligger ute på Flicker. https://www.flickr.com/---/zimort/

 

Tusen takk, zimort, det er supert!

 

RHJinfo 3 yrs ago
Nydelig :-)

Jippi! Dette kartet var mye bedre enn det jeg prøvde meg på. Bravo! Kun et par små kommentarer:

• I juni stod det fortsatt en kasse på Veitvet senter: http://hopp.xyz/BIXtO

• Fotograferer man med GPS’n slått på i telefonen eller kameraet, kan posisjon bli lagret i bildene.

Jeg bistår gjerne med å hente ut slike posisjoner for å legge dem inn i kart. :-)

Mvh.:

--oOo--

Rune H. Johansen, 95939001, rhj@rhj.info, http://rhj.info/

 

Tusen takk for hyggelig kommentar, innspill og tilbud om hjelp!

Nå har jeg lagt inn kassa på Veitvet senter, men jeg ser på det ene bildet ditt at det står bokinnlevering på kassa. Har du inntrykk av at det bare er meningen at man skal donere bøker der, ikke forsyne seg med bøker?

Jeg har også rettet Lilloseter til vest i bygningen.

Jeg svarer deg på e-post når det gjelder hjelp med GPS-posisjoner på bildene.

 

Mange takk for svar!

Nå har jeg lagt inn kassa på Veitvet senter, men jeg ser på det ene bildet ditt at det står bokinnlevering på kassa. Har du inntrykk av at det bare er meningen at man skal donere bøker der, ikke forsyne seg med bøker?


Først nå ser jeg hva som står på den kassa. Man bør kanskje studere egne bilder før man legger dem ut på nett?

Opprinnelig var kassa satt ut for innlevering. Men inntrykket nå var at den var etterlatt der mer eller mindre tilfeldig.

Kanskje man kan «kuppe» kassa ... hvis den fortsatt står der? Rett og slett sette på plakater om at dette nå er en offisiell BookCrossing-kasse? ... og at folk både kan gi og ta bøker der?!

Hadde man hatt ork, kunne man også ha registrert alle bøkene som lå igjen i kassa. Selv tok jeg ut bare fire stykker da jeg var der. :-)

--oOo--

Rune H. Johansen, 95939001, rhj@rhj.info, http://rhj.info/

 

Kanskje man kan «kuppe» kassa ... hvis den fortsatt står der? Rett og slett sette på plakater om at dette nå er en offisiell BookCrossing-kasse? ... og at folk både kan gi og ta bøker der?!

Nå har jeg sendt et spørsmål på facebook til Bok på Veitvet om det er deres kasse. Jeg legger inn en melding her når jeg har fått svar.

 

Kanskje man kan «kuppe» kassa ... hvis den fortsatt står der? Rett og slett sette på plakater om at dette nå er en offisiell BookCrossing-kasse? ... og at folk både kan gi og ta bøker der?!

Nå har jeg sendt et spørsmål på facebook til Bok på Veitvet om det er deres kasse. Jeg legger inn en melding her når jeg har fått svar.

Nå har jeg fått svar fra Bok på Veitvet. Det er deres kasse. De arbeider i disse dager for å finne en langsiktig eier til prosjektet, og vil da i utgangspunktet at de som overtar amfiet også overtar bokkassen som hører til. De skriver videre at hvis de ikke lykkes med å finne en ny eier vil de gi meg beskjed. Jeg har derfor fjernet denne fra kartet.

De har lagt ut forespørselen om noen vil overta prosjektet/amfiet på facebook, og det er en som har svart at de kan tenke seg å overta det til den sosiale sonen i Idrettens Hus Nordbyen på Nedre Rommen som kommer i løpet av 2017.

Jeg synes amfiet ser veldig fint ut, så jeg håper dette order seg for dem. Kanskje det da blir som en bokbyttehylle på det nye stedet, som jeg kan legge inn i kartet mitt.

 

I en tidligere post på facebook har Bok på Veitvet skrevet at noen av deres bøker ble donert til en gul bokbyttehylle som er blitt satt opp på den nye Drabanten Kjøkken & Bar på Veitvet Kulturhus (som ligger i Veitvet Kulturhus), så det har jeg sjekket opp, og lagt inn på kartet mitt som et nytt punkt.

Drabanten Kjøkken & Bar skal være i nærheten av tannlegekontoret såvidt jeg forstår, men du kan kanskje hjelpe meg med nøyaktig plassering, RHJinfo.

 

Litteraturhuset Fredrikstad har bokbyttehyller på hele huset - både i kafeen, i tredje etasje og i salene. De ønsker velkommen til å bytte når som helst i åpningstiden:)

Litteraturhuset er nå lagt inn på kartet mitt. De har også en medlemsprofil her på bookcrossing, men det virker som de bare har registrert bøker i forbindelse med en konkurranse de hadde i fjor: http://www.bookcrossing.com/---/litteraturhuset

Kanskje vi skal tilby dem å komme og hjelpe til med å registrere bøkene i hyllene som bookcrossing-bøker etterhvert, for eksempel en gang til neste sommer. Til convention i april har vi vel nok av andre ting å drive med:-)

 

Onkel Fridtjov Café har byttet eiere og navn. Navnet er nå Vivaldi Cafe Bar. Om bokhyllen fremdeles er der, er jeg ikke sikker på. Men det kan undersøkes!

Jeg var innom på Høgskolen i Sørøst-Norge, Campus Ringerike i går. Fant en bokbyttehylle der, utenfor biblioteket.

Har enda en gang glemt å ta bilde av hylla på Kuben!!

 

Har enda en gang glemt å ta bilde av hylla på Kuben!!


Da har jeg sendt bilde på mail:)

 

winglunaciawing 3 yrs ago
Ås stasjon
Jeg kom over en bokbyttehylle på den koselige kaféen på Ås stasjon. :-)

 

Nå har jeg fått lagt til disse også i kartet.

Jeg har også endret navnet fra Onkel Fridtjov Café til Vivaldi Cafe Bar. Fint om du sjekker en gang du er på de kanter om de fortsatt har bokhyllen, Cathrine.

 

Jeg har også endret navnet fra Onkel Fridtjov Café til Vivaldi Cafe Bar.


De har fremdeles bokhylle der. Selv om det er en bokbyttehylle, er det ingen lapp som forteller om dette. Det er visst dårlig med omsetning i bokhylla...

 

Baker Narum på Kuben i Hønefoss pusser opp nå. Men så bokhylla stod i hjørnet mot blomterbutikken fremdeles. Krysser fingrene for at den får bli der.

 

Baker Narum på Kuben i Hønefoss pusser opp nå. Men så bokhylla stod i hjørnet mot blomterbutikken fremdeles. Krysser fingrene for at den får bli der.


Jeg var innom i dag, og oppdaget at bokhylla var borte. Da jeg spurte etter den, ble en annen dame hentet. Hun kunne fortelle at bokhylla derverre ikke hadde fått lov til å bli der lengre, men at den var tatt vare på. Hun hadde bare ventet på at noen skulle komme og spørre etter den. Vi kan gjerne få flytte hylla til et annet sted. Spørsmålet er bare hvor....

 

Spørsmålet er bare hvor....
Ja, nå når vi er husløse både her og der får vi prøve å være kreative på å finne nye bomuligheter for bookcrossinghyllene. Kanskje du bør prøve å sjekke med senterledelsen på Kuben om det for eksempel kan være mulig å sette bokhyllen et eller annet sted i fellesområdene. Det er kanskje vanskelig å få aksept for, men det skader ikke å spørre.

 

Kanskje du bør prøve å sjekke med senterledelsen på Kuben om det for eksempel kan være mulig å sette bokhyllen et eller annet sted i fellesområdene.


Har kommet i kontakt med hun som fikk satt opp hylla. Vi har et par ideer om hvor vi kan forsøke å få plassert hylla hen.
Ellers var det jo en god idé å forsøke å få plassert den i fellesområdet.

 

Kanskje du bør prøve å sjekke med senterledelsen på Kuben om det for eksempel kan være mulig å sette bokhyllen et eller annet sted i fellesområdene.


Har kommet i kontakt med hun som fikk satt opp hylla. Vi har et par ideer om hvor vi kan forsøke å få plassert hylla hen.
Ellers var det jo en god idé å forsøke å få plassert den i fellesområdet.
Er det kommet opp igjen noen hylle på Kuben, CathrineB?

 

Er det kommet opp igjen noen hylle på Kuben, CathrineB?


Nei, ikke enda. Jeg fikk tips fra senterledelsen om å kontakte en kafé på senteret. Men er litt feig, og har ikke helt klart å få ut fingeren og ta kontakt for å spørre :)

 

De bøkene jeg har sluppet på Sagene samfunnshus, finnes her
http://www.bookcrossing.com/---/528054
Nascar cafe og bar er i inngangspartiet til samfunnshuset, hvor også hylla er. Den burde kanskje ha et annet navn.

 

De bøkene jeg har sluppet på Sagene samfunnshus, finnes her
http://www.bookcrossing.com/---/528054
Nascar cafe og bar er i inngangspartiet til samfunnshuset, hvor også hylla er. Den burde kanskje ha et annet navn.
Jeg kan få noen til å fikse det hvis du sier hva du synes den skal hete.

 

Sagene samfunnshus - Nazar cafe-bar

 

Sagene samfunnshus - Nazar cafe-bar
Det er rettet opp.

 

To nye steder tilføyd på kartet i dag, bokbytte i tredje etasje i kjøpesenteret Magasinet i Drammen sentrum, og en bokhylle i busskuret på Opeid, Hamarøy i Nordland.

Link til kartet: http://tinyurl.com/zq28os3

 

Den här kartan är ju jättebra! Nästa gång jag reser till Norge ska jag absolut konsultera den. Först tänkte jag: vad synd att jag inte tittade ordentligt på den här inför och under Osloresan. Men sen insåg jag ju denna resa skulle jag ändå bara släppa ut alla böcker på konventet...

 

Den här kartan är ju jättebra! Nästa gång jag reser till Norge ska jag absolut konsultera den. Först tänkte jag: vad synd att jag inte tittade ordentligt på den här inför och under Osloresan. Men sen insåg jag ju denna resa skulle jag ändå bara släppa ut alla böcker på konventet...
Ja, det ble ikke så mye tid til annet denne gangen, men hyggelig om du kommer igjen:-)

 

Nå har jeg fått med det nye parkbiblioteket i Evjuparken i Bø på kartet. Bokskapene er satt opp etter inspirasjon av bokskapene i slottsparken i fjor, og skal også være innviet av kronprinsessen. Bilder av bokskapene:
https://www.instagram.com/---/BVXN43fgxdl/?...
https://www.instagram.com/---/BWcXQxLB5eg/?...

Kartet mitt ligger her:
https://www.google.com/---/viewer?...

 

Kjempebra !

 

Fantastisk! For en jobb du har gjort! Jeg "bøyer meg i hatten" for deg!

 

Fantastisk! For en jobb du har gjort! Jeg "bøyer meg i hatten" for deg!


Travelina er flink! Vi er heldige som har henne :-))

 

Fantastisk! For en jobb du har gjort! Jeg "bøyer meg i hatten" for deg!


Travelina er flink! Vi er heldige som har henne :-))
Tusen takk for hyggelige kommentarer:-)

 

Nå er Ugla bokbar i Kristian Augusts gate 7, Oslo også lagt til i kartet. De skrev i en post på instagram i starten av juni som jeg ikke oppdaget før i dag:
"Vi har forresten endelig funnet ut hva vi skal med alle disse bøkene som ligger overalt her: BOKBYTTING!! Det er visst en stor greie på kontinentet, og meget sjarmerende også, det funker slik: ta med deg en god bok du er ferdig med, lever den til bartenderen din, og kos deg med en kopp eller et glass, mens du går på skattejakt etter noe nytt og spennende i hyllene våre! WIN-WIN- vil du ikke si det?"

 

Glemte selvfølgelig å ta bilde.... sorry.
Skal tilbake til Tynset om to år, skal få tatt bilde da.......

 

Glemte selvfølgelig å ta bilde.... sorry.
Skal tilbake til Tynset om to år, skal få tatt bilde da.......
Ikke noe problem, dette er et langtidsprosjekt:-)

 

Nyoppdagede hyller i Oslo som nå er kommet med på kartet:
Stockfleths Gamlebyen: https://www.instagram.com/---/BX0oEyMjvXl/
Skaperverket Sagene: https://www.instagram.com/---/BP5AlyTj9P5/

 

- Tunco Frogner i Skovveien 3 i Oslo: https://www.instagram.com/---/Bi7h6hihIad/

- Nytt Little Free Library i Briskebyvegen 11B på Hamar

- Et flott lite folkebibliotek på Støljære gård, Oppdal, Trøndelag https://www.instagram.com/---/BixobA_B_S8/

- Boknissen Little Free Library - Det står på en STOR busslomme på fylkesvei 37 og har flott plassering for veifarende mellom Kongsberg-Rjukan, samt fin billigenhet for hyttefolket på Søndre Blefjell (Nordstul Parkering).

Noen som bor i eller i nærheten av Vestfold?
@minibib.no skriver på instagram at de har fått 110 000,- til minibiblioteker i Vestfold fra Sparebankstiftelsen DnB. Hvor vil du at de skal være? Kom med forslag: https://www.instagram.com/---/BiwtjROhQHO/

 

Jeg fikk følgende melding fra @chitalishte.to på instagram:

"Hi from Bulgaria! I enjoy your photos. I published a selection of your Instagram posts, please check it here: http://bit.ly/2MWycJB. This is the biggest book & literature website in Bulgaria and it has a special column for news & articles about Bookcrossing."

Om noen skulle kunne bulgarsk, her er link til artikkelen hun har skrevet: http://azcheta.com/bukkrosing-zoni-i-svobodni-biblioteki-v-norvegiya-galeriya/

Syns det var litt gøy:-)

 

BUMP!
Studerte dette fantastiske kartet, og oppdaget noen ukjente bokbyttesteder i eget nærområde. Fantastisk! I løpet av sommeren vil jeg ta med noen BC bøker på tur og plassere dem ut i området. Dette er jo en genial anledning til å spre informasjon om BC - verdens biblioteket til nye lesere. - Og ved å oppsøke stedene vil jeg jo også oppdage om disse mini bibliotekene fremdeles er operative.

Du har gjort en kjempe jobb, Travelina! Takk for inspirasjonen!

 

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.