Palkintokaappi 6 (VPK VI) *Kirja- ja palkintolistat*

Forum » Finnish - Suomi | Refresh | Search

Sort Options 

Complete Thread
Vuoden tauon jälkeen olen innostunut kokoamaan Palkintokaappia, jos vain löytyy riittävästi halukkaita sen kuljettamiseen. Jos kaappi rakennetaan, sen on tarkoitus päästä liikenteeseen lokakuun aikana.
Muistin virkistämiseksi:
Palkintokaappi on virtuaalinen kirjakaappi, joka on täytetty palkintoehdokkaina olleilla ja mahdollisesti myös palkituilla kirjoilla. Niiden lisäksi mukana voi olla esim. kirjoituskilpailuissa tai muissa kirjoihin liittyvissä kisoissa (esim. Canada Reads) menestyneitä ja Vuoden kirja -tyyppisen nimityksen saaneita opuksia. Kaikki genret käyvät. Kieliksi kelpuutetaan suomi, ruotsi ja englanti ‒ kuitenkin niin, että suomenkielisiä kirjoja kaapissa on aina ennalta määritelty vähimmäismäärä, yleensä noin puolet.
Kaappipaikan saadakseen nimenomaan kirjan tai sen osan (esim. kannen tai käännöksen), ei tekijän, pitää olla palkintoehdokas. Toisin sanoen tekijän (kirjailijan, kansitaiteilijan, kääntäjän tms.) on saatava palkintonsa juuri kaapissa olevasta teoksesta. Esim. Nobelilla ei kaappipaikkaa lunasteta.
Tänä syksynä olen ajatellut vähän yksinkertaistaa kokoamisprosessia ja täyttää kaapin oman hyllyni kirjoilla. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kooltaan kaappi on viime kierroksia pienempi. Näin menettelemällä yritän keventää logistiikkapäällikön työnkuvaa.
Viime kaapin tavoin yritän löytää kaappiin mahdollisimman paljon sellaisia kirjoja, jotka eivät ole ainakaan kaikille entuudestaan tuttuja. Uskon sellaisiakin hyllyistäni löytyvän.
Jos joku osallistuja kuitenkin innostuu täyttämään kaappia jo ennen sen liikkeelle lähtöä, toki hän voi sen tehdä. Siinä tapauksessa toimitaan kuten VPK-kierroksilla II‒V (linkit alla), eli kirjasta saa option, jonka voi lunastaa erillisellä optionlunastuskierroksella.

Pääpiirteissään noudatetaan VPK V:n sääntöjä. Kirjat on toimitettava valitsijoilleen kohtuuajassa ja toimituksen pitkittyessä sovittava aikataulusta kulloisenkin saajan kanssa. Toimitustapa on lähettäjän valittavissa. Osallistujalla on oltava suomalainen postiosoite; ulkomaille ei kenenkään tarvitse VPK-kirjoja lähettää.

Ilmoittautuminen:
VPK VI starttaa lokakuussa, mikäli riittävä määrä (vähintään 6) osallistujia ilmoittautuu tässä ketjussa sunnuntaihin 30.9. mennessä. Mukaan pääsee tietenkin myös matkan varrella, mutta ennakkoilmoittautumiset ratkaisevat, kokoanko kaappia ylipäätään. Niiden määrä saattaa myös vaikuttaa kaapin kokoon.
Jos haluat myös kaapinrakentajaksi, ilmoita kirjasi kaappiin (kirjan tekijä, nimi + linkki yksärillä minulle) samoin viimeistään su 30.9.

Aiempien kaappien sääntöjä, kirjoja ja palkintoja voi vilkaista vanhoista ketjuista:
VPK I (k 2013) http://www.bookcrossing.com/---/492349
VPK II (s 2013) http://www.bookcrossing.com/---/497708
VPK III (s 2014) http://www.bookcrossing.com/---/510653
VPK IV (s 2015) http://www.bookcrossing.com/---/522775
VPK V (s 2016) http://www.bookcrossing.com/---/533978


Kysy jos jokin jäi epäselväksi. Ja ilmoittaudu tässä ketjussa, jos kaappi suinkin kiinnostaa.

Osallistujat:
• toukokuu
• Annimanni
• Anuliini1975
• Saka74
• ruzena
• LolaRobin
• adepas
• Peonio
• Joika
• Chania
• Tarna

Optiokierroksella:
• ruzena
• Annimanni
• Tarna


Lisäys 30.9.18: ohjeet kaapilla käymiseen löytyvät täältä http://www.bookcrossing.com/---/9190839 ja aikanaan myös samasta yksäristä kuin kaapissa ottajaansa odottavat kirjatkin.
Samalla siirsin ruzenaa listalla vielä pykälän alemmas, koska hän on pyytänyt päästä ”keskemmälle kuin alkuun”.

Lisäys 2.10.18: Kaappi aloitti matkansa.

Lisäys 28.10.18: VPK jatkaa matkaansa, mutta uusia osallistujia se ei enää ota mukaansa.

29.10.18: optiokierros on alkanut.

1.11.18: kaappi on kierroksensa tehnyt ja puretaan nyt.

 

wingruzenawing 9 mos ago
Ilmoittaudun
myös rakentajaksi.

 

myös rakentajaksi.

Kiva!
Sen verran muunnan aiempia sääntöjä, että listaan optiokierroslaiset - josko teitä tulee enemmän - ilmoittautumisjärjestykseen. Yksinkertaisempaa niin.

 

Ilmoittaudun siis mukaan kaappia tutkimaan.

 

Mukana siis. Mielelläni osallistun myös rakentamiseen.

 

En yhtään tiijä, että onko hyllyissäni yhtään voittajaopusta. Pitää tutkia asiaa, että voinko tehhä sit vaihtaria, kun mahdollisuus tulee.

 

En yhtään tiijä, että onko hyllyissäni yhtään voittajaopusta. Pitää tutkia asiaa, että voinko tehhä sit vaihtaria, kun mahdollisuus tulee.

Muistutan, että kaappiin mahtuu muitakin kuin voittajia. Myös ehdolla olleet ovat erinomaisen kaappikelpoisia.

 

Piti ensin tutkia omaa hyllyä, mutta löytyihän sieltä palkittuja kirjoja, joten mielelläni tulen mukaan.

 

Edellisen kaapin kirja odottaa viimein yöpöydällä lukemista, joten nyt on aika haalia lisää. :)

 

wingTarnawing 9 mos ago
Hienoa!
Nyt varmistui, että kaappi rakennetaan. Tervetuloa mukaan jo ilmoittautuneet ja vielä harkitsevat.

 

adepas 9 mos ago
Mukaan
myös!

 

olla mukana :-)

 

• KUN OLET ILMOITTAUTUNUT penkomaan kaappia,
pidä huoli siitä, että profiilisi yksityisviestilinkki on näkyvillä VPK:n ollessa kierroksillaan.
Saat vuorollasi minulta yksityisviestinä luettelon kaapissa olevista kirjoista. Valitse niistä viikon kuluessa mielestäsi kiinnostavimmat ja laita tilalle vastaava määrä kaappikelpoisia kirjoja omasta BC-hyllystäsi. (Muista, että suomenkielisiä kirjoja tulee kaapissa ainakin puolet eli väh. 16 kpl.) Varmista myös, että olet merkinnyt kunkin kirjan matkapäiväkirjaan, mistä palkinno(i)sta tms. sen kohdalla on kyse (yksi palkinto tai vastaava riittää, jos et halua penkoa kaikkea esiin).
Yritä välttää laittamasta kaappiin samaa kirjaa kuin siellä sillä hetkellä jo on. Saman kirjan erikieliset versiot ole sama kirja (eivät myöskään saman kirjan eri suomennokset). Sama opus voi siis olla kaapissa samanaikaisesti vaikka kolmella eri kielellä. Myös saman kirjan ääni-, e- ja paperiversio katsotaan kaapissa eri kirjoiksi, samoin esim. kirjan kuvitettu ja kuvittamaton painos.
Ilmoita tässä ketjussa kirjalistan saapumisesta. Jos en kolmeen päivään saa tietoa viestini tulosta, viestittelen uudelleen. Odotan viikon, ja jos en vieläkään kuule mitään, lähetän kirjalistan seuraavalle osallistujalle. Jos et jostain syystä ole päässyt nettiin ja haluat edelleen kurkistaa kaappiin, ilmoita siitä tässä ketjussa tai yksityisviestillä. Siirrän silloin nimesi alemmaksi osallistujaluettelossa.
Huom. Jos luulet VPK:n voivan tulla luoksesi sellaisena aikana, jolloin olet päivätolkulla poissa toimivan netin äärestä, olisi kiva jos ilmoittaisit poissaolostasi minulle. Jos vuorosi tosiaan osuu nettipimentosi aikaan, voin silloin siirtää sinua listalla alaspäin.

• KUN OLET TEHNYT VALINTASI listasta,
ilmoita minulle valinnoistasi ja kerro samalla, mitä kirjoja olet laittamassa kaappiin (kirjailija ja mahd. muu palkintoehdokkuuteen vaikuttanut kirjan tekijä, esim. kääntäjä tai kansitaiteilija, kirjan nimi ja linkki kirjan matkapäiväkirjaan). Jos kirja on vielä lukupinossasi, mainitse myös siitä (TBR tai LUE riittää).
Lähetä yksityisviesti krossaajalle, jonka kirjan olet kaapista valinnut, kerro valinnastasi ja ilmoita osoitetietosi.
Voit vapaasti kertoa tässä ketjussa valinnoistasi, mutta ethän paljasta, mitä kirjoja olet laittanut kaappiin. Kun VPK on kierroksensa tehnyt, julkistan yhteenvetolistat kaapissa käyneistä kirjoista ja myös siellä näkyneistä palkinnoista.

* KUN SAAT VALITSEMASI KIRJAN,
tee saapumisilmoitus sen matkapäiväkirjaan niin pian kuin mahdollista.

• KUN SAAT JOLTAKULTA TIEDON, että hän on valinnut sinun kirjasi kaapista,
lähetä kirja hänelle mahdollisimman pian. (Sovi vastaanottajan kanssa, jos haluat toimittaa kirjan perille muulla tavoin kuin normaalipostissa.) Mikäli kirja on vielä lukupinossasi, nosta se päällimmäiseksi ja tartu siihen heti kun ehdit. Tavoitteena on, että kirja on uuden lukijan hyllyssä kohtuuajassa. Jos toimitusaika venyy, pidä kirjaa odotteleva kanssakrossaaja ajan tasalla niin, ettei hänen tarvitse epäillä sinun unohtaneen.

• MUISTATHAN, että kaappiin laittamasi kirjat, joita kukaan ei ole valinnut itselleen, palautuvat hyllyysi vasta optio(nlunastus)kierroksen päätyttyä.

• TOIVOTTAVASTI ONNISTUT kaivamaan kaapista kivoja kirjoja

 

En kuitenkaan rakentamaan kaappia, mutta uskon että joku kirja hyllyssäni on edes ollut palkintoehdokkaana, joten uskallan ilmoittautua!

 

kohti toukokuuta.

Mukaan pääsee vielä, jos halua löytyy.

 

Kolahti perille sähköpostiini. Silmäilin, muutamaa tarjokasta tarkemminkin tutkin. Jatkan koluamista. Palaan viimeistään viikon päästä asiaan.
Kiitos!

 

Ajattelin jättää väliin, mutta en malttanutkaan :)

 

Mulla oli kaksi palkittua kirjaa valmiiksi katsottuna. Meinasin napata kaapista intuitiolla kaksi kirjaa, jotka jäivät ekalta vilkaisulta mieleen. Mutta sitten ajattelin, että katsotaan nyt nämä kaikki tarjokkaat kunnolla läpi. Niinpä löysin yhdeksän potentiaalista vaihtoehtoa. Sitten selailin kaikenlaisia palkintolistoja ja löysin omista kirjoistani kahdeksan mahdollista kaappikirjaa. Sitten perkasin ja jäljelle jäi kolme monin tavoin perustellen minulle parasta valintaa. Kaikki olivat Tarnan kaappiin asettelemia.

Halusin nämä:
Helen Garner: Vierashuone
http://www.bookcrossing.com/---/15073421/

Tuula-Liina Varis: Kilpikonna ja olkimarsalkka
http://www.bookcrossing.com/---/11722152/

Helvi Hämäläinen: Kasperin jalokivet
http://www.bookcrossing.com/---/14438194/

Tässä samalla myös muistelin lämmöllä viime kertaisen palkintokaapin valintoja, silloin sain neljä kirjaa luettavaksi ja taisin tykätä kaikista. Jo se kertoo jotain, että olen jo kaikki lukenut ja eteenpäin laittanut!

Oli kunnia päästä ekana apajille, hyviä löytöjä muillekin!

Edit. 17.10.18: Kirjat ovat saapuneet minulle, kiitos Tarna!

 

toukokuulle kiitokset hyvistä valinnoista

 

Ja saapui perille, kiitoksia! Palailen piakkoin.

 

wingAnnimanniwing 8 mos ago
Valinnat
En malttanut tämän pidempään odotella, vaan pengoin kaapin ja omat hyllyni saman tien. Valitsin nämä:

Paul Beatty: The Sellout (ruzena, TBR)
http://www.bookcrossing.com/---/14293345/

Atiq Rahimi: Kärsimysten musta kivi (toukokuu, TBR)
https://www.bookcrossing.com/---/15119259/

Leena Krohn: Rapina ja muita papereita (Tarna)
http://www.bookcrossing.com/---/14671354/

Michal Viewegh: Kotiopettajan romaani (Tarna)
http://www.bookcrossing.com/---/14682255/

Kirjoilla ei ole kiirettä! PM:t lähtevät kohta matkaan.

 

Annimannille kiitokset ripeydestä.

 

Kiitos vaan. Koluan kaapiston helmet hetimiten.

 

Kiitos vaan. En ottanut kaapista mitään tällä kertaa.

 

@ Anuliini: Jos jatkossa (mikäli sellaista joskus tulee) koet liian vaikeaksi etsiä voittajia/ehdokkaita BC-hyllystäsi, pyydä ihmeessä apua. Vilkaisin neljää ekaa sivullista hyllyssäsi paikalla olevia - so. tarkistin max. puoli tusinaa kirjaa tai kirjailijaa - ja löysin kolme kaappikelpoista SAA/LUE-kirjaa.

 

Meinasin kyllä laitella sulle Tarna illalla viestiä, vaan koitin ja koitin mettästää yhtä kirjailijaa, että onko voittanut joitain palkintoja. Kirjastot.fi:stä löysin, että on voittanut, vaan sitten ei mainintaa, että millä kirjalla, vain pelkät vuosiluvut, milloin on palkinto tullut. Aiemmin jo kolusin kirjojani, kun tästä tul puhetta. Montaakin koitin googlettaa kirjailijan nimellä ja pelkällä kirjan nimellä. En saanut mitään tietoja. Turhauduin tyystin. Sit koitin vanhoista ketjuista etsiä niitä palkintolistoja, vaan ei onnannut. Tää on niin tätä mun tuuria, mikkään ei pelitä, silloin, kun pitäis. No, kivaa ol koluta kumminkin :) Ei jäänyt paha mieli :)

 

Palailen juuri töistä kotiin ja selasin äsken pikaisesti kirjalistan läpi. Mielenkiintoisia kirjoja osui silmään jo pelkän nimen perusteella. Perehdyn tarkemmin kirjoihin viimeistään viikonloppuna.

 

Ahneella on loppunsa tai jotain...

Valitsin jopa 5 kirjaa, kun en todellakaan pystynyt näistä viidestä enää yhtään karsimaan. Tämä palkintokaappi oli muuten todella mukava. Kiitos Tarna sen järjestämisestä. Valitsin seuraavat kirjat:

Aris Fioretos: Mary (suomeksi) (ruzena)
http://www.bookcrossing.com/---/15138482

Paolo Giordano: Alkulukujen yksinäisyys (Tarna)
http://www.bookcrossing.com/---/15160352/

Jonas Hassen Khemiri: Kaikki se mitä en muista (ruzena, LUE) http://www.bookcrossing.com/---/14591338/

Donald Westlake: Kuuma kivi (Tarna)
http://www.bookcrossing.com/---/14445076/

Bea Uusma: Naparetki (Annimanni TBR)
http://www.bookcrossing.com/---/14422781

Laitan viestit matkaan...

 

Sakalle kiitokset

Lisäys. Kaapin sisältö lähti vielä toisenkin kerran. Olin jättänyt yhden kirjan vaihtamatta. Nyt sisus on toivottavasti oikea.

 

Valinnat:

Italo Calvino: Näkymättömät kaupungit
http://www.bookcrossing.com/---/14662365/

Daniel Kehlmann: Världens mått
http://www.bookcrossing.com/---/15163118/

Kiitos!

 

ruzenalle kiitokset

 

Yritän perehtyä sen sisältöön huomenissa. :)

 

Valitsin neljä astetta mielenkiintoisempaa teosta, jotka tällä kertaa olivat:

Katarina Baer: He olivat natseja (Saka74 TBR) http://www.bookcrossing.com/---/15054858

Suzanne Berne: A crime in the neighborhood (Annimanni TBR) http://www.bookcrossing.com/---/10440561/

Anneli Toijala: Silkkikengät ja höyhenviitta (Tarna) http://www.bookcrossing.com/---/15104268/

sekä

Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa (Saka74 TBR) http://www.bookcrossing.com/---/15229295

Oli kyllä jälleen niin mukavaa selailla kirjoja ja valikoida itselleen miellyttäviä teoksia. Toivottavasti joku kokee samaa omien tarjokkaideni kohdalla. :)

 

Kiitokset, LolaRobin. Laitan sulle pikapuoliin viestiä, sillä tänä viikonloppuna en, harmi kyllä, pääse miittin.

 

Koluan lootan parin päivän sisällä.

edit.

Kävinkin jo sen läpi ja nappasin sieltä kaksi kirjaa, kummatkin LolaRobinin:
Barbara Demick: Suljettu maa
Majgull Axelsson: Huhtikuun noita.

Kiitos Tarnalle järkkäämisestä!

 

Olitpas vikkelä, adepas. Kiitos!

 

tutustun tarkemmin :-) Kiitos Tarna!

 

Pahoittelen hitauttani! Annoin itselleni luvan valita vain yhden kirjan, joka tällä kertaa oli
Eva Ibbotson: Virta vie viidakkoon (Tarna) http://www.bookcrossing.com/---/15181566/

Hyvää matkaa hienolle kaapille ja kiitos kaikille sen täyttäjille!

 

Kiitos, Peonio. Ihan aikataulussahan sinä toimit.

 

Kiitos. Minulla onkin sopivasti lomaviikko, joten saan rauhassa tutkailla.

 

Olisihan siellä ollut vaikka mitä herkkuja. Valitsin kuitenkin vain kaksi:

Junot Díaz: Vieraissakävijän opas rakkauteen (Tarna, LUE) http://www.bookcrossing.com/---/15186474/

ja

Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän (Saka74) http://www.bookcrossing.com/---/14846949

Laitoin kaapin menemään takaisin Tarnalle.

 

Joika, viitsitkö laittaa (uudelleen, oletan) tiedon kaappiin laittamistasi kirjoista. PM ei ole ainakaan vielä tullut perille (kello on 12.15). Menen kohta pariksi tunniksi koneelle ja mielelläni laittaisin kaapin taas eteenpäin jo tänään.

Edit. Viestisi on päässyt perille. Taisi vain pelätä liukkaita ja taittaa sen takia matkaa tavanomaista hitaammin. Kiitos, Joika!

 

Jos vielä joku mielii osallistua, niin _nyt_ on aika ilmoittautua. Kaapin ovet sulkeutuvat uusilta sillä hetkellä, kun kaappi palautuu Chanialta.

 

Chania 7 mos ago
Täällä on!
Tutkitaan!

 

Chania 7 mos ago
Valittu
Maggie O´Farrell: Käsi jota kerran pitelin (Tarna, LUE) http://www.bookcrossing.com/---/13538573/

Per Petterson: En suostu (Peonio, LUE) http://www.bookcrossing.com/---/15254778

Nigel Slater: Toast (Tarna, TBR) http://www.bookcrossing.com/---/9639659/

Kristina Carlson: Herra Darwinin puutarhuri (adepas, TBR) http://www.bookcrossing.com/---/14812254

Laitan vielä viestit, mutta ei tarvitse pitää kiirettä kirjojen kanssa, saa mennä vaikka kuinka pitkään :)

 

Mietin valintojani ja etsin tilalle laitettavaa jonkin aikaa. Sitten onkin VPK:n aika lähteä pienelle optiokierrokselle.

 

wingTarnawing 7 mos ago
Valintani
Poimin kaapista kolme kirjaa.
Annimannilta Tito Collianderin Lapsuuteni huvilat http://www.bookcrossing.com/---/15197471/ ja Sharon Creechin Kulje kaksi kuuta http://www.bookcrossing.com/---/14977077/
sekä ruzenalta Philip Pullmanin Olin rotta! ... eli punaiset kengät http://www.bookcrossing.com/---/14670041/

Olen jo viestinyt kirjoja toistaiseksi hyllyssään pitäville.

Optionlunastuskierros alkaa piakkoin.

 

Maltattehan kaikki odottaa vielä optiokierroksen loppuun, ennen kuin rupeatte suunnittelemaan kaapissa vielä olevien kirjojenne vapauttamista.

 

enkä tällä kertaa keventänyt sitä, jätin jopa omat siemenkirjani vielä tyrkylle.

Kiitos Tarna kierroksista!

 

Kiitos ripeydestä(kin), ruzena.

 

Täällä on. Palaan pian!

 

Lunastan kaikki käytettävissä olevat optioni eli kaksi kirjaa:

Tuija Välipakka: Klovnin pelko (Tarna, LUE) http://www.bookcrossing.com/---/15102215/

Eila Pennanen: Himmun rakkaudet (Tarna) http://www.bookcrossing.com/---/15062249/

Kiitos!

 

- kiitos, Annimanni! - ja kerron samalla, että jätän omat optioni tässä kaapissa käyttämättä.

VPK VI on kierroksensa tehnyt ja kaappi valmis purettavaksi. Iso kiitos kaikie osalistujille!

 

Kerrallaan VPK kuljetti kyydissään 32 kirjaa, kaikkiaan niitä kulki siinä 62. Uuden lukijan niistä löysi puolet eli 31 opusta. Erinomaisen ilahduttavaa minusta on, että jotkin kirjat ovat löytäneet itselleen jo seuraavankin lukijan.


— Jesse Andrews: Maailmankaikkeuden huonoin elokuva eli minä & Earl & kuolemansairas tyttö http://www.bookcrossing.com/---/15070875/

— Majgull Axelsson: Huhtikuun noita http://www.bookcrossing.com/---/12296732

— Katarina Baer: He olivat natseja http://www.bookcrossing.com/---/15054858

— Paul Beatty: The Sellout http://www.bookcrossing.com/---/14293345/

— Saul Bellow: Mr. Sammler’s Planet http://www.bookcrossing.com/---/11230787

— Suzanne Berne: A Crime in the Neighborhood http://www.bookcrossing.com/---/10440561/

— Italo Calvino: Näkymättömät kaupungit http://www.bookcrossing.com/---/14662365

— Kristina Carlson: Herra Darwinin puutarhuri http://www.bookcrossing.com/---/14812254

— Kristina Carlson: Maan ääreen https://www.bookcrossing.com/---/15162389/

— Tito Colliander: Lapsuuteni huvilat http://www.bookcrossing.com/---/15197471/

— Sharon Creech: Kulje kaksi kuuta http://www.bookcrossing.com/---/14977077/

— Roald Dahl: Rakkaani, kyyhkyläiseni http://www.bookcrossing.com/---/15245110/

— Barbara Demick: Suljettu maa http://www.bookcrossing.com/---/12262490

— Kishwar Desai: Pimeyden lapset http://www.bookcrossing.com/---/1441095

— Junot Díaz: Vieraissakävijän opas rakkauteen http://www.bookcrossing.com/---/15186474/

— Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa http://www.bookcrossing.com/---/15229295

— Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe http://www.bookcrossing.com/---/13578670/

— Aris Fioretos: Mary (suomeksi) http://www.bookcrossing.com/---/15138482/

— Alexandra Fuller: Sodan jäljet : Matkoja afrikkalaisen sotilaan kanssa http://www.bookcrossing.com/---/14215926/

— Helen Garner: Vierashuone http://www.bookcrossing.com/---/15073421/

— Paolo Giordano: Alkulukujen yksinäisyys http://www.bookcrossing.com/---/15160352/

— Veikko O. Haakana: Luolamiehen pojat : Seikkailukertomus varhaiskivikauden ajoilta http://www.bookcrossing.com/---/14438191/

— Eija Hetekivi Olsson: Miira http://www.bookcrossing.com/---/14839263/

— Tony Hillerman: Kojootin jälki http://www.bookcrossing.com/---/11757816/

— Tony Hillerman: The Shape Shifter http://www.bookcrossing.com/---/13968605/

— Helvi Hämäläinen: Kasperin jalokivet http://www.bookcrossing.com/---/14438194/

— Eva Ibbotson: Virta vie viidakkoon http://www.bookcrossing.com/---/15181566/

— Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän http://www.bookcrossing.com/---/14846949

— Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät http://www.bookcrossing.com/---/14872149

— Anja Kauranen: Sonja O. kävi täällä http://www.bookcrossing.com/---/14501124

— Daniel Kehlmann: Världens mått http://www.bookcrossing.com/---/15163118/

— Yasmina Khadra: Kabulin pääskyset http://www.bookcrossing.com/---/15227401/

— Jonas Hassen Khemiri: Kaikki se mitä en muista http://www.bookcrossing.com/---/14591338/

— Tapio Koivukari: Unissasaarnaaja http://www.bookcrossing.com/---/13920729/

— Leena Krohn: Rapina ja muita papereita http://www.bookcrossing.com/---/14671354/

— Jhumpa Lahiri: Tulvaniitty http://www.bookcrossing.com/---/14859335/

— Maggie O´Farrell: Käsi jota kerran pitelin http://www.bookcrossing.com/---/13538573/

— Joyce Carol Oates: Haudankaivajan tytär http://www.bookcrossing.com/---/10025852/

— Oscar Parland: Lumottu tie https://www.bookcrossing.com/---/15151057/

— Roberto Pazzi: Keisaria etsimässä http://www.bookcrossing.com/---/13251069/

— Eila Pennanen: Himmun rakkaudet http://www.bookcrossing.com/---/15062249/

— Per Petterson: En suostu http://www.bookcrossing.com/---/15254778

— Philip Pullman: Olin rotta! ... eli punaiset kengät http://www.bookcrossing.com/---/14670041/

— Atiq Rahimi: Kärsimysten musta kivi https://www.bookcrossing.com/---/15119259/

— Ian Rankin: Resurrection Men http://www.bookcrossing.com/---/8344959/

— Minna Rytisalo: Lempi http://www.bookcrossing.com/---/15239652

— Carol Shields: The Stone Diaries http://www.bookcrossing.com/---/7425281/

— Juha Siro: Marilynin hiuspinni http://www.bookcrossing.com/---/14985514/

— Nigel Slater: Toast http://www.bookcrossing.com/---/9639659/

— Gertrude Stein, Kaarina Ripatti: Ida http://www.bookcrossing.com/---/14438227/

— Mikaela Sundström: Alati taivaat http://www.bookcrossing.com/---/13154696

— Jari Tervo: Pohjan hovi http://www.bookcrossing.com/---/14424446/

— Anneli Toijala: Silkkikengät ja höyhenviitta http://www.bookcrossing.com/---/15104268/

— Göran Tunström: Tjuven http://www.bookcrossing.com/---/3976462/

— Anne Tyler: Breathing Lessons http://www.bookcrossing.com/---/7600306/

— Bea Uusma: Naparetki : Minun rakkaustarinani http://www.bookcrossing.com/---/14422781

— Fred Vargas: Sinisten ympyröiden mies http://www.bookcrossing.com/---/14880338

— Tuula-Liina Varis: Kilpikonna ja olkimarsalkka http://www.bookcrossing.com/---/11722152/

— Sarah Waters : The Night Watch http://www.bookcrossing.com/---/14026061/

— Donald Westlake: Kuuma kivi http://www.bookcrossing.com/---/14445076/

— Michal Viewegh: Kotiopettajan romaani http://www.bookcrossing.com/---/14682255/

— Tuija Välipakka: Klovnin pelko http://www.bookcrossing.com/---/15102215/

 

Listassa on 86 nimikettä (palkintoa tai muuta tunnustusta), jos olen osannut laskea oikein. Todellisuudessa niitä lienee enemmän. Lista ei siis ole täydellinen eikä virheetön, mutta suuntaa antava se on. En taaskaan tehnyt eroa voitettujen palkintojen ja ehdokkuuksien välillä. Minusta on aina ilahduttavaa, kun joku keksii tarjota palkintoa, josta en ole aiemmin kuullutkaan. Tällä kerralla sellaisia olivat mm. Blogistanian palkinnot.
Ensimmäiseksi listalla mainitsen (toivottavasti) kunkin palkinnon nykyisen nimen, vaikka kirja olisikin ollut ehdolla toisennimisen palkinnon saajaksi.


• Aftonbladets litteraturpris
— Eija Hetekivi Olsson: Miira

• André Simon Award
— Nigel Slater: Toast

• Akateemisen suosituin esikoisteos / Akademens populäraste debutverk
— Mikaela Sundström: Alati taivaat

• Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction and Nonfiction
— Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe

• Augustpriset, Skönlitterär bok
— Majgull Axelsson: Huhtikuun noita
— Aris Fioretos: Mary
— Jonas Hassen Khemiri: Kaikki se mitä en muista

• Augustpriset, Fackbok
— Bea Uusma: Naparetki : Minun rakkaustarinani

• Baillie Gifford Prize for Non-Fiction (aik. Samuel Johnson Prize 1999-2015)
— Barbara Demick: Suljettu maa

• Barbara Jefferis Award
— Helen Garner: Vierashuone

• Blogistanian Finlandia
— Minna Rytisalo: Lempi

• Blogistanian Tieto
— Bea Uusma: Naparetki : Minun rakkaustarinani

• BMF-plaketten
— Majgull Axelsson: Huhtikuun noita

• BMF-plaketten ”Din bok – vårt val” / Årets vuxenbok
— Göran Tunström: Tjuven

• Bollinger Everyman Wodehouse Prize
— Paul Beatty: The Sellout

• Bokhandlerprisen
— Per Petterson: En suostu

• Bonnierin journalistipalkinto, Vuoden kirja
— Katarina Baer: He olivat natseja

• Botnia-palkinto
— Minna Rytisalo: Lempi

• British Biography of the Year Award
— Nigel Slater: Toast

• Carnegie Medal
— Eva Ibbotson: Virta vie viidakkoon

• Cezam Prix Littéraire Inter CE
— Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa

• The Christian Science Monitor Best Book of the Year
— Yasmina Khadra: Kabulin pääskyset

• Costa Book Award (aik. Whitbread Award) for Children’s book
— Eva Ibbotson: Virta vie viidakkoon

• Costa Book Award (aik. Whitbread Award) for First novel
— Kishwar Desai: Pimeyden lapset

• Costa Book Award (aik. Whitbread Award) for Novel
— Maggie O´Farrell: Käsi jota kerran pitelin

• Cybils Award for Young Adult Fiction
— Jesse Andrews: Maailmankaikkeuden huonoin elokuva eli minä & Earl & kuolemansairas tyttö

• CWA International Dagger (aik. Duncan Lawrie International Dagger)
— Fred Vargas: Sinisten ympyröiden mies

• Deutscher Buchpreis
— Daniel Kehlmann: Världens mått

• DSC Prize for South Asian Literature
— Jhumpa Lahiri: Tulvaniitty

• Edgar Allan Poe Award (= Edgar Award) for Best Novel
— Ian Rankin: Resurrection Men
— Donald Westlake: Kuuma kivi

• Edgar Allan Poe Award (= Edgar Award) for Best Short Story
— Roald Dahl: Rakkaani, kyyhkyläiseni -kokoelmassakin julkaistu novelli Vuokraemäntä (orig. Landlady)

• Finlandia-palkinto
— Kristina Carlson: Maan ääreen
— Mikaela Sundström: Alati taivaat

• Glenfiddich Food Book of the Year
— Nigel Slater: Toast

• Governor General's Award for English-language fiction
— Carol Shields: The Stone Diaries

• Guardian Children's Fiction Prize
— Eva Ibbotson: Virta vie viidakkoon

• Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto
— Minna Rytisalo: Lempi

• Human Rights Book Award
— Barbara Demick: Suljettu maa

• International Dublin Literary Award = Duais Liteartha Idirnáisiúnta Bhaile Átha Chliath (aik. International IMPAC Dublin Literary Award)
— Yasmina Khadra: Kabulin pääskyset
— Michal Viewegh: Kotiopettajan romaani

• J. H Erkon palkinto
— Anja Kauranen: Sonja O. kävi täällä

• Jeanette Schocken Preis
— Aris Fioretos: Mary

• Kalevi Jäntin palkinto
— Jari Tervo: Pohjan hovi

• Kiitos kirjasta -palkinto/-mitali
— Kristina Carlson: Herra Darwinin puutarhuri
— Minna Rytisalo: Lempi


Osa 2 http://www.bookcrossing.com/---/9206188

 

Osa 1 http://www.bookcrossing.com/---/9206187

• Kirjallisuuden valtionpalkinto (aik. Valtion kirjallisuuspalkinto)
— Kristina Carlson: Herra Darwinin puutarhuri
— Helvi Hämäläinen: Kasperin jalokivet
— Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän
— Leena Krohn: Rapina ja muita papereita
— Oscar Parland: Lumottu tie
— Eila Pennanen: Himmun rakkaudet

• Kritikerprisen for beste skjønnlitterære voksenbok
— Per Petterson: En suostu

• Kuvastaja-palkinto
— Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät

• Lambda Literary Award for Lesbian Fiction
— Sarah Waters : The Night Watch

• Man Booker Prize for Fiction = Booker Prize for Fiction
— Paul Beatty: The Sellout
— Jhumpa Lahiri: Tulvaniitty
— Carol Shields: The Stone Diaries
— Sarah Waters : The Night Watch

• National Book Award for Fiction
— Saul Bellow: Mr. Sammler’s Planet
— Junot Díaz: Vieraissakävijän opas rakkauteen
— Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe
— Jhumpa Lahiri: Tulvaniitty
— Anne Tyler: Breathing Lessons

• National Book Award for non-fiction
— Barbara Demick: Suljettu maa

• National Book Critics Circle Award for fiction
— Paul Beatty: The Sellout
— Joyce Carol Oates: Haudankaivajan tytär
— Carol Shields: The Stone Diaries

• National Book Critics Circle award for non-fiction
— Barbara Demick: Suljettu maa

• Nebula Award for Best Novel
— Italo Calvino: Näkymättömät kaupungit

• Nero Wolfe Award
— Tony Hillerman: Kojootin jälki

• Nestlé Smarties Book Prize Gold Award in category 9–11 years
— Eva Ibbotson: Virta vie viidakkoon

• Newbery Medal
— Sharon Creech: Kulje kaksi kuuta

• Observer Food Monthly Book of the Year Award
— Nigel Slater: Toast

• P2-lytternes romanpris
— Per Petterson: En suostu

• Paras nuorten seikkailukirja
— Veikko O. Haakana: Luolamiehen pojat : Seikkailukertomus varhaiskivikauden ajoilta

• Pohjoismaiden Neuvoston kirjallisuuspalkinto / Nordisk råds litteraturpris
— Kristina Carlson: Herra Darwinin puutarhuri

• Premio Bergamo
— Roberto Pazzi: Keisaria etsimässä

• Premio Campiello
— Roberto Pazzi: Keisaria etsimässä

• Premio Ernest Hemingway Lignano Sabbiadoro (Albo d'oro), per la Narrativa
— Roberto Pazzi: Keisaria etsimässä

• Premio Strega
— Paolo Giordano: Alkulukujen yksinäisyys

• Premio Strega Europeo
— Jonas Hassen Khemiri: Kaikki se mitä en muista

• Prix de Salon littéraire de Metz
— Yasmina Khadra: Kabulin pääskyset

• Prix des Libraires algériens
— Yasmina Khadra: Kabulin pääskyset

• Prix Goncourt
— Atiq Rahimi: Kärsimysten musta kivi

• Pulitzer Prize for Fiction
— Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe
— Carol Shields: The Stone Diaries
— Anne Tyler: Breathing Lessons

• Queensland Premier’s Literary Awards, Fiction Book Award
— Helen Garner: Vierashuone

• Rebecca Caudill Young Readers’ Book Award Master List
— Philip Pullman: Olin rotta! ... eli punaiset kengät

• Red House Children's Book Award for Long Novel
— Sharon Creech: Kulje kaksi kuuta

• Runeberg-palkinto
— Kristina Carlson: Herra Darwinin puutarhuri
— Tapio Koivukari: Unissasaarnaaja
— Minna Rytisalo: Lempi

• San Francisco Chronicle Best Book of the Year
— Yasmina Khadra: Kabulin pääskyset

• Sasquatch Book Award
— Philip Pullman: Olin rotta! ... eli punaiset kengät

• SLS litteraturpris
— Mikaela Sundström: Alati taivaat

• Spur Award for Best Western Short Novel
— Tony Hillerman: The Shape Shifter

• Sveriges Radios Romanpris
— Aris Fioretos: Mary

• Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto (aik. Luovan kirjallisen työn palkinto)
— Juha Siro: Marilynin hiuspinni
— Eila Pennanen: Himmun rakkaudet
— Anneli Toijala: Silkkikengät ja höyhenviitta
— Tuija Välipakka: Klovnin pelko

• Tampereen kaupungin kääntäjäpalkinto
— Gertrude Stein, Kaarina Ripatti: Ida

• Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto
— Tuula-Liina Varis: Kilpikonna ja olkimarsalkka

• Time Magazine’s Book of the Year
— Anne Tyler: Breathing Lessons

• Ulysses Prize for the Art of Reportage
— Alexandra Fuller: Sodan jäljet : Matkoja afrikkalaisen sotilaan kanssa

• Ungdommens kritikerpris
— Per Petterson: En suostu

• WH Smith Mind-Boggling Book Award
— Sharon Creech: Kulje kaksi kuuta

• WH Smith People's Choice Award
— Nigel Slater: Toast

• Victorian Premier’s Prize for Fiction (aik. Vance Palmer Prize for Fiction )
— Helen Garner: Vierashuone

• Women’s Prize for Fiction (aik. Orange Prize for Fiction (1996–2006 ja 2009–2012), Orange Broadband Prize for Fiction (2007–2008) ja Baileys Women’s Prize for Fiction (2014–2017))
— Suzanne Berne: A Crime in the Neighborhood
— Jhumpa Lahiri: Tulvaniitty
— Sarah Waters : The Night Watch

• Young Adult Sequoyah Award
— Sharon Creech: Kulje kaksi kuuta

 

wingTarnawing 7 mos ago
VPK-mietteitä
Nyt olisi hyvä vaihe esittää mielipiteitä Palkintokaapista. Etenkin parannusehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita.

Olen tyytyväinen ratkaisuuni jättää viime vuoden VPK järjestämättä. Nyt en ainakaan vielä ole kokenut pienintäkään kaappistressiä. Ehdin jopa lukea aika monta kirjaa etukäteen – kaapin vikahan ei ole se, etten sitten loppujen lopuksi voinutkaan tuupata niitä kaikkia tähän kaappiin. (Olin asettanut kaapittamilleni kirjoille tietyt vaatimukset, eivätkä kaikki lukemani kirjat täyttäneet niitä.)

Jos kaappi kerran kahdessa vuodessa -tahti tuntuu teistä turhan löysältä, asiasta voidaan totta kai keskustella. Ehkä joku muu innostuisi kokoamaan kaapin ensi vuonna? Ilman muuta avustaisin osaltani muutamalla kirjalla tarvittaessa.
(Omalle kohdalleni kaavailen Runoreppua ensi syksyksi, ellei kiksu innostu lähettämään sitä matkaan tai joku toinen ehdi ensin.)

Tämän kaapin kannalta muistin liian myöhään, että VPK V:n jälkeen keskustelimme palkintokäsitteen laajentamisesta joihinkin arvovaltaisiksi katsottaviin kirjalistoihin. Niitä löytyy VPK V -ketjusta http://www.bookcrossing.com/forum/30/533978. Kertokaa, jos ajatus edelleen kiinnostaa. Olisi niiden hyväksymisessä ainakin se hyöty, että kaappiin saatettaisiin saada myös klassikoita ja muuten hyvää kirjallisuutta ajalta ennen kirjallisuuspalkintoja.

 

Piti kommentoida tähän jo aiemmin, mutta jostain syystä unohtui. Olen todella iloinen tällaisesta Palkintokaapista. Olen yhden valitsemistani kirjoista lukenut ja pidin siitä ja ilokseni sille löytyi jo uusi lukija. Tänään aloitin toista valitsemaani kirjaa, joka on 50 sivun jälkeen myöskin osoittautunut todellakin minun kirjaksi, enkä ollut kirjasta tai kirjailijasta kuullut mitään ennen Palkintokaappia. Myöskin olen saanut luettavakseni Palkintokaapissa olleen kirjan, jonka valitsi sieltä toukokuu, joka onnekseni toi sen miittiin. Ja tämä kirjahan jatkoi jo taas miitissä matkaa seuraavalle lukijalle. Omista kirjoistanikin 3 jatkoi matkaa Palkintokaapin kautta ja kaapin sulkeutumisen jälkeen 1 toivelistakirjana ja 1 miitin kautta. Hyviä kirjoja oli siis kaapissa tarjolla ja toivon, että Palkintokaappi jatkaa elämäänsä 1-2 vuoden aikavälillä.

 

Kiitos mietteistäsi, Saka. Toivottavasti joku muukin vielä intoutuu kertomaan ajatuksiaan/ideoitaan.
Käytän tässä samalla tilaisuuden hyväkseni ja pyydän anteeksi niiltä, jotka odottavat valitsemiaan VPK-kirjoja minulta. ruzena, Joika, Chania & Annimanni; odotuksestanne tulee valitettavasti kohtuuttoman pitkä. Olen viime aikoina ollut (ja olen vielä ties kuinka pitkään) sen verran huonossa kunnossa, etten kykene asumaan enkä kovin usein käymäänkään kotona. Världens mått ja Vieraissakävijän opas ovat tosin mukanani, mutta fysiikka estää pokkarienkin lukemisen.
Tämä tarkoittaa myös sitä, etten tiedä koska kykenen miittiin edes käymään. Eli jos joku aikoo lähettää minulle jotain kuriirikyydillä, hän joutuu odottamaan journaalia tosi pitkään.

 

Voi miten kurjaa, Tarna! Minun kirjoillani ei ainakaan ole mitään kiirettä. Täältäkin päin on vielä tulossa sinulle kirjoja loppuvuoden aikana. Mikä olisi paras tapa toimittaa ne nyt perille?

 

Voi miten kurjaa, Tarna! Minun kirjoillani ei ainakaan ole mitään kiirettä. Täältäkin päin on vielä tulossa sinulle kirjoja loppuvuoden aikana. Mikä olisi paras tapa toimittaa ne nyt perille?

Kiitos myötätunnosta niin sinulle kuin muillekin.
Tässä vaiheessa parhaalta tuntuisi, että pitäisit kirjat itselläsi, jos se sopii. Vaikka ymmärrän hyvin, että saatat haluta päästä niistä eroon.
Helpointa minun on nyt vastaanottaa kirjoja postitse, kunhan ne mahtuvat vaikeuksitta postiluukusta. Ei kotiluukustani vaan nykyisen olinpaikkani. Osoitteen saa tarvittaessa. (Lähin posti on kilometrien päässä, eikä bussipysäkki ole kovinkaan lähellä, joten nouto ei onnistu. Enkä pystyisi pakettia kantamaankaan.)

 

Joika 6 mos ago
Kiitos Tarna!
Olen pahoillani, Tarna. Toivotan sinulle jaksamista, ja todellakaan minun kirjallani ei ole kiire.

Kiitos sinulle, että olet jaksanut järjestää tämän palkintokaapin. Minulle tästä on ollut paljon iloa vuosien varrella, ja tiedän että kova hommahan tällaista on järkätä. Monet kivat asiat vaativat tietysti ainakin järjestäjältä aikaa ja paneutumista. Arkikiireen keskellä kiittäminen saattaa joskus unohtua, vaikka niin ei saisi olla!

Tsemppiä sinulle!

 

Tässä vaiheessa parhaalta tuntuisi, että pitäisit kirjat itselläsi, jos se sopii. Vaikka ymmärrän hyvin, että saatat haluta päästä niistä eroon.


Tämä sopii oikein hyvin. Palataan asiaan sitten, kun voit paremmin. Lämpimiä ajatuksia ja kaikkea hyvää!

 

- tärkeintä on että saat itsesi kuntoon, kirjat ovat kaikesta huolimatta toisarvoisia! <3

 

Herra Darwinin puutarhuri saapui eilen kauniin kortin kera!

 

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.