En ole koskaan -haaste (***arvottu***)

Forum » Finnish - Suomi | Refresh | Search

Sort Options 

Complete Thread
Tämä ketju toimi tämän haasteen innoittajana:
http://www.bookcrossing.com/---/409111/

Mitä et ole koskaan ennen tehnyt? Tee se nyt! Vapauta siinä samassa hötäkässä vielä kirja villisti. Voit osallistua kirjalla useampaan haasteeseen samalla kertaa. Kirja voi olla myös teemakirja. Teemakirja on varsin epämääräinen käsite: voit hakea sen teemayhteyden kaukaakin, kunhan sitten perustelet ummet ja lammet. Arpoja saat 1-2 kpl / vapautus.

Jos yhdistät tähän Nioran "Ei kysyvä tieltä eksy" -haasteen http://www.bookcrossing.com/---/363357/ , nelinkertaistat siitä kerrasta saamasi arvat.

Saat matkia tekemättömyytesi muilta, kunhan se on itsellesi jotenkin uutta. Tuomari ei jaksa miettiä sääntöjä, mutta sanottakoon, että jos joku vapauttaa ensin "En ole koskaan -tyyliin" Veikko Haukkavaaran patsaalle ja sitten Viktor Janssonin patsaalle samaan tyyliin, niin sitä Jansson-kertaa ei lasketa. Tämän ei ole kuitenkaan tarkoitus olla kamalan vakavaa.

Darwin Awardsit jaettakoon edelleen muualla. En ota mitään vastuuta...

Haaste jatkuu 1.9. asti. Palkintona toivelistakirjoja ja/tai jotain ylläriä. Pääpalkintohan tulee osallistujalle jo haastetta suorittaessa... :)

 

Tietenkin mukana :) Ja ihanaa, kun bonuksena pääsee taas etsimään kysymyskirjoja, joita voisi vapauttaa. Paitsi että sopivien vastauskirjojen miettiminen on vähintään yhtä hauskaa.

1. Söin ekaa kertaa Ingmanin Mascarpone-Lemon-Lime-jäätelöä Juankosken Juicen torilla. Ja hyvää oli. Vapautettava kirja oli Sara Stanleyn tarinat, jonka alkuperäinen nimi on The Story Girl. Yhdistävä teema on se, että tytöt (pienet ja isot) tykkää jätskistä. http://www.bookcrossing.com/---/11975772/ (29.6.)

2. Kävin Siilinjärven Siilifolkissa. Ei nyt mikään suuren suuri tapahtuma, mutta kestää kuitenkin viikon. Vapautetun kirjan on kirjoittanut Onerva Vartiainen ja yhdistävä tekijä on Siilifolkissa ollut upea tilkkutäkkinäyttely ja Tilkkutäkki 3 -kokoelmalevy, jossa myös Jenni Vartiainen laulaa. http://www.bookcrossing.com/---/12002300/ (6.7.)

3. Silitin ensimmäistä kertaa villisikaa (Kuopion Eläinpuistossa Vehmasmäellä). Kirjailijan etunimi on Björn (=karhu). Eläinpuistossa ei karhuja tosin ollut, mutta jos metsässä vilahtaisi villisika, voisinpa hätäpäissäni sitä luulla vaikka karhuksikin. http://www.bookcrossing.com/---/12002250/

4. Olin ekaa kertaa vaskiyhtyeen konsertissa ja Lieksan vaskiviikoilla. Menomatkalla sinne vapautui ensin kysymys- ja sitten vastauskirja:
Onko koira kotona? http://www.bookcrossing.com/---/10489699
Näin olen kuullut http://www.bookcrossing.com/---/9906581

Yhdistävät teemat ovat seuraavat:
Onko koira kotona -lorussa laitetaan sormenpäät yhteen ja niitähän on tietenkin 10. Vaskiyhtye, jota olin kuuntelemassa, oli nimeltään TenThing ja siinä soitti tietenkin 10 soittajaa.
Näin olen kuullut -kirja on ihan selvä, koska kuuleminen liittyy olennaisesti musiikkiin.

 

halonhakkaaja 6 yrs ago
nosto
Eipä näitä tekemättömyyksiä nyt niin helposti keksikään. Aika kevyillä jutuilla tulee siis edettyä. Eikä niitä kysymyskirjojakaan ole vielä löytynyt, simpura sentään - niitäkin pitäisi näköjään jemmailla hyllyyn aina varmuuden vuoksi ;)

 

1. En ole ennen käynyt Imatran kaupunginkirjastossa. Sielläpä olikin _nokkela_ kirjojen kierrätyssysteemi: Poistokirjat olivat aulan lattialla kasoissa. Vieressä lappu: "Vie männessäs, piä hyvänäs!" Lisäsin kasaan Nokkelan Pikku Hiawathan. http://www.bookcrossing.com/---/12012654/

2. En ole käynyt ennen Imatran Big Band Festivalissa. Siellä sai kävelykadulla kuunnella hyviä esityksiä ilmaiseksi eli lahjaksi. (Venäläinen OPA oli suosikkini.) Siispä vapautin Viidakon lahjan Imatran Veteraanipuiston muistomerkille. Saimmehan me suuren lahjan veteraaneiltakin.
http://www.bookcrossing.com/---/12012566/

3. Eilen (6.7.2013) kävin ensi kertaa Finnconissa. (Monesti olen aiemminkin aikonut.) Sinne tietysti vapautin scifi-kirjoja, vieläpä 29 kappaletta. Tässä malliksi ensiksi nappausjournaalin saanut: http://www.bookcrossing.com/---/6845539/

 


1. Kokeilin ensimmäistä kertaa ilmajoogaa (Unnata Aerial Yoga). Moinen "akrobatia" ei ihan ole meikäläisen juttu, mutta kannatti jo sen takia, että sain tämän haasteen korkattua :) Vapauttamani kirja ei liity (muistaakseni... olen lukenut sen n. 15v sitten) jooga-aiheeseen millään lailla, mutta haasteen aiheeseen sikäli, etten ole vielä koskaan käynyt Kolumbiassa. Toivottavasti jonain päivänä.
http://www.bookcrossing.com/---/12071106

2. En ole koskaan ennen käynyt Kauniaisissa (enkä totta puhuen hetkeäkään edes suunnitellut käyväni). No, nyt tuli viikonloppuna pikaisesti sekin tehtyä ja jätettyä samalla kirja patsaalle. Kirjan nimikin oli sikäli osuva, että taivaalla oli varsin rutkasti harmaita pilviä jokseenkin koko päivän...
http://www.bookcrossing.com/---/12117089

3. En ole ennen osallistunut mihinkään ns. tieteelliseen (?) tutkimukseen, mutta tänään olen menossa Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskukseen testaamaan jotain välipaloja sekä omia makunystyröitäni. Vapautan samalla reissulla kirjankin, joka tosin ei liity aiheeseen (ainakaan muistaakseni) mitenkään.
http://www.bookcrossing.com/---/12127779

4. Enpa ole aiemmin tehnyt sellaista reissua, jossa 10 paivan aikana eksyy 8 (jos nyt oikein laskin) eri maan kamaralle - ei ole varmaan moni muukaan :D Lisaksi lahes kaikissa maissa olen vapauttanut kirjankin. Jokaista en ehka ala tahan linkittamaan, mutta pistetaan nyt tuo viimeisin joka tanaan jai Lausanneen
http://www.bookcrossing.com/---/11971937

 

wingTaryawing 6 yrs ago
Tarya kokeilee
Haaste otettu vastaan :)

* * *
1. Tänä viikonloppuna olin ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Vaikka en mikään fani tai asiantuntija olekaan, Tango Suomessa 100 vuotta -juhkakonsertti oli aivan huikea - mitäpä muuta sellaisilta konkareilta ja ex-kuninkaallisilta kuin Sillanpää, Koriseva, Pohjonen, Taavitsainen, Amadeus ja Pakonen voisi odottaakaan. Myös toisena juontajana ollut ex-tangokuningas Maunuksela lauloi ja yllätysesiintyjänä oli edellispäivänä kruunattu uusi tangokuningatar Heidi Pakarinen. Myös yleisö pääsi laulamaan koko esiintyjäkaartin kanssa yhdessä yhden tangon :)

Tänä vuonna on siis kulunut 100 vuotta ko. tanssilajin saapumisesta Suomeen. Em. 12.7. olleen juhlakonsertin yhteydessä vapautin Tanssiaskelin-kirjan Kisa-Areenalle (Seinäjoki Areena).
http://www.bookcrossing.com/---/11901243

2. Viime sunnuntaina (21.7.) ajelin ensimmäistä kertaa Jokioisten kapearaiteista höyryjunalla :) Kiitokset vielä tässäkin yhteydessä miittiväelle! Vapautin samalla junaan alun perin Annelisin Keravan kirjaston vaihtohyllystä bongaaman lastenkirjan, jossa myös ajellaan höyryjunalla :)
http://www.bookcrossing.com/---/12063558/

3. Vaikka olen aiemmin ollut Norjassa ainakin kolme kertaa, pari viikkoa vapaehtoistyössäkin Oslovuonossa, Trondheimia pohjoisemmas en ollut päässyt ;) No nyt olen: Skibotn Jäämeren rannalla on nähty, siellä geokätköilty ja yksi kirjakin jätetty patsaalle 2.8. :)
http://www.bookcrossing.com/---/12073650/

 

1. En ole ennen "poiminut" pakurikääpää. En innostu asiasta vieläkään, mutta kävin näyttämässä metsässä asiasta innostuneelle kaverilleni erään koivun, jossa sitä oli valtavasti. Matkalla metsään vapautin Kumotun tuomion, sillä onhan tuo pakuri eräänlainen tuomio puulle http://www.bookcrossing.com/---/11984492/ .

2. Kävin ensimmäistä kertaa tutustumassa Hyytiälän metsäasemaan. En ole varma, olenko edes käynyt koko Juupajoella aeimmin. Puuteema jatkui kirjan nimessä: http://www.bookcrossing.com/---/11555643/ .

 

... osallistua haasteeseen ainakin yhdellä suorituksella. Se tulee aikanaan tähän.

1. Luettavakseni ei ole koskaan aikaisemmin sattunut Gianbattista Basilea
(n.1575—1632). Nyt luen Basilea alkukielellä: http://www.bookcrossing.com/---/12091984 Ei tuo nyt erityisen pakkopullaa ole, vaikka vapautuskirja niin voisi antaa ymmärtää: http://www.bookcrossing.com/---/7298242 Yhdistävä teema on *vanhuus* :-)

 

1.En ole koskaan ennen ostanut plus-ateriaa Mäkkäristä
http://www.bookcrossing.com/---/12023497/

 

1. Kävin ensimmäistä kertaa Porttipuiston liikekeskuksessa. Teemakirjakin, sillä en ole koskaan syönyt Andalusialaisia sitruunoita.
http://www.bookcrossing.com/---/11940850/

2. En ole koskaan aikaisemmin vapauttanut kirjaa Jakomäen kirjastoon (tai edes käynyt siellä). Tänään sen tein ja teemakirjalla, sillä kävelin sinne:D. Tässä arjessa enemmän tai vähemmän unessa. http://www.bookcrossing.com/---/11551915 **NAPPAUS**

3. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt yhtä hienoa neulegraffitia. Siinä luki isolla Hymyä. Teemakirja, sillä en ole koskaan kuulunut salaseuraan:D
http://www.bookcrossing.com/---/11135447

4. Osallistuin ensimmäistä kertaa Porin järkkäämille kesäpäiville. Teemakin on, olihan kesäpäivillä aika makea meno (ks. kirjan nimi)
http://www.bookcrossing.com/---/12091845/

5. En ole koskaan aikaisemmin syönyt Alen kasvattamia porkkanoita. Tänään söin.
http://www.bookcrossing.com/---/11920923 Teema sittenkin, sillä mummini kasvatti yhtä pieniä ja söpöjä porkkanoita kuin alekin. Vapautettu kirja kertoo isovanhemmista.

6. En ole koskaan tehnyt kesäkurpitsapiirakkaa. Tänään tein.
http://www.bookcrossing.com/---/12132679/ ei teemaa.

7. En ole aikaisemmin matkustanut vaunujen kanssa paikallisjunassa. Tänään matkustin. Ei teemaa.
http://www.bookcrossing.com/---/11745556/

 

1. En ole koskaan aikaisemmin käynyt ideaparkissa/ funparkissa - nyt olen, ja samalla vapautui "teemaan" sopiva kirja.
http://www.bookcrossing.com/---/12055390 *napattu*
Meillä oli kiva päivä funparkissa - toivottavasti myös löytäjällä

EDIT:
Mitenkäs nopeasti täytyy kirjan vapautus tapahtua? Kun tähän heti perään voisin laittaa toisen en ole koskaan tapauksen - kirjaa vaan en pysty heti vapautteleemaan...

 


EDIT:
Mitenkäs nopeasti täytyy kirjan vapautus tapahtua? Kun tähän heti perään voisin laittaa toisen en ole koskaan tapauksen - kirjaa vaan en pysty heti vapautteleemaan...

Kunhan nyt suunnilleen samalla reissulla vapautuu. :)
Huomasin tämän vasta nyt vapautuksia katsellessani. En ole kerennyt seurata foorumia pieneen hetkeen.

 

Haaste on otettu vastaan :)
1. Lähdin liikkeelle täysillä eli 'En ole koskaan' -haasteen kirjavapautukset ovat myös teemavapautuksia ja osallistun samalla 'Ei kysyvä tieltä eksy' -haasteeseen.
En ole koskaan aiemmin käynyt Rajaportin saunalla (enkä varmaan enää koskaan käykään - oli noloa pujotella kirja kourassa pihalla vilvottelevien puolialastomien miesten välistä!), enkä tehnyt saunavapautuksia. Kysymyskirja oli siis 'Kasvaako sisiliskoista saunassa krokotiileja?' http://www.bookcrossing.com/---/12043946
**NAPATTU**
Vastauskirja oli 'Niin kerrotaan' http://www.bookcrossing.com/---/7088156/
Se kirja vapautui taksitolpalle, enkä ole koskaan aiemmin tehnyt taksitolppavapautusta. Teemakirja tämäkin, kirjan keskeinen teema ovat taksimatkat ja taksinkuljettajat.2. Tämä toinenkin vapautus on samalla kysymys-vastaus- pari, ja osallistun samalla 'Ei kysyvä tieltä eksy' -haasteeseen.
En ole koskaan aiemmin käynyt Pentinkulman päivien tapahtumissa, joten kysymyskirja 'Ken sutta pelkää' vapautui kesäreissulla Urjalaan:
http://www.bookcrossing.com/---/11293033

Vastauskirja ' Merikadetti Richard Bolitho' vapautui Nuutajärven lasikylän pihapiirissä olevalle Lasipuu-lasiveistokselle, koska en ole koskaan aiemmin käynyt tuota 3-metristä taideteosta katsomassa:
http://www.bookcrossing.com/---/12080279
Mitään teemaa näistä vapautuksista ei kyllä hyvällä tahdollakaan löydä :)

3. Olin ensimmäistä kertaa Porin BC-kesäpäivillä. Kesäpäivien yhteydessä järjestetyllä patsaskävelyllä vapautui kysymys-vastaus -pari
Kuka kuolee ensin? http://www.bookcrossing.com/---/11175440
Oswald-eno http://www.bookcrossing.com/---/10011979/

 

winglukutuoliwing 6 yrs ago
*nosto*

 

1. Tajusin vasta pari päivää myöhässä että tämä vapautus täytti sekä patsasvapautuksen ja en ole koskaan-haasteen merkit. Elikkäs, olin ensimmäistä kertaa Porissa Ränni-tapahtumassa ja jalkauduimme siis autosta katselemaan autoja sekä esiintyjiä yms yms yms. Samalla siis kuljimme myös patsaan ohi jolle vapautin kirjan... :) http://www.bookcrossing.com/---/12077993

 

En ole koskaan ennen kätköillyt Muoniossa. Nyt olen.
http://www.bookcrossing.com/---/12002473?...

 

1. En ollut koskaan mennyt Saariston Rengastietä kokonaan läpi, siis käynyt myös Iniössä ja Houtskarissa. Enkä ollut koskaan yöpynyt paikassa, jossa majoitushuoneet on teemoitettu kirjagenren mukaan. Nyt olen kokenut nämä molemmat. Houtskarin saarimaisemiin kirjojen majataloon jäi tämä Shetlannin saarille sijoittuva kirja, kun ihan viimeisiä kesän valoisia iltoja vietiin.

http://www.bookcrossing.com/---/12109277/

2. En ollut koskaan aiemmin löytänyt täysin sattumanvaraisesti ilman ennakkotietoja tai aavistusta / arvausta isoa kirjojen vaihtopaikkaa. Kirjatuulimyllyyn jäi Poika puuta, tyttö tuulta.

http://www.bookcrossing.com/---/12109266/

3. Yritän kierrellä kaikissa Suomen kansallispuistossa geokätköillä ja muutenkin. Suurin osa niistä onkin vierailtuna edes lyhyesti, mutta Patvinsuolla olin tänään 15.8. muistini mukaan ensimmäistä kertaa. Vapautettavia kirjoja oli hyvin naftisti mukana, mutta yksi ei-teemainen kirja sinne kuitenkin jäi lukijaystäviä etsimään.

http://www.bookcrossing.com/---/12118275/

 

wingNiksuwing 6 yrs ago
nosto
Ekalle sivulle.

 

Kiitos kaikille osallistujille! Oli hauskaa lukea tekemisistänne. Moni noista tekemistänne/näkemistänne asioista on itsellä kokematta - kaikenlaista villisikojen silittelystä ilmajoogaan... Rajaportin saunakin on kokematta ja tämän perusteella voi olla, että niikseen jääkin. Naurattaa tuo Annelisin Imatralta bongaama "Vie männessäs, piä hyvänäs!" -teksti.

Selityksenne olivat tosi luovia - tällaisia selityksiä on aina niin hupaisaa lueskella. Kiitos kaikille osallistujille!

Laskin arvat ja suunnilleen tältä näytti lopputilanne:

halonhakkaaja 14
Annelis 6
Sakirmo 7
Tarya 6
CatharinaL 2
Alejanda 1
Niksu 12
Teddymama 2
lukutuoli 32
Paberiliim 1
taavina 1
Bookgeo 5

Netin arvontakoneen avustuksella voittajaksi arpoutui:
***CatharinaL***
Koska selityksiänne oli niin kiva lueskella ja koska BC-synttärit menivät tuossa jo jokin aika sitten, niin annoin koneen arpoa vielä kaksi lisävoittajaa:
***Niksu***
***Sakirmo***

Tässä menee pieni tovi nyt sitten palkintojen toimituksessa.
Kiitos vielä kaikille nauruista ja mukavaa alkanutta syksyä!

 

wingNiksuwing 6 yrs ago
Wau!
Olipas kiva ylläri, kiitos! Näitä oli hauska miettiä ja yhdistin suurimman osan 52 vkoa haasteeseen.

Jos joskus jotain postittelet niin kysäise uusi osoite, se vaihtui 1.7.

 

wingerpaxwing 6 yrs ago
VS: Wau!
Niksu, muistinkin, että olet muuttanut. Uutta osoitettasi mulla ei ole, joten laita tieto siitä vaan pm:n mukana mulle, kun ehdit. Mulla kestää tovi näitten toivekirjojen kanssa joka tapauksessa, mutta luultavasti postitteluksi menee, kun ei noita "makeita" Klesäpäiviä ihan joka päivä ole... :) Oli kiva nähdä "taas" edes siellä. :)

 

Mitä et ole koskaan ennen tehnyt? Tee se nyt! Vapauta siinä samassa hötäkässä vielä kirja villisti.

Siinä hötäkässä en muistanut kirjaa ollenkaan.
http://www.bookcrossing.com/---/12041369

 

Voi, apua!!!
Lähetänpä sulle lohdutuspalkinnon...

 

CatharinaL 6 yrs ago
Wau wau!
Jopas sattuikin onni potkimaan, kiitoksia jo etukäteen! Vähän höhlä olo kyllä, kun en ehtinyt panostaa tähän haasteeseen niin kuin olin ajatellut...

 

wingsakirmowing 6 yrs ago
Oho
olen näköjään voittanut arvonnassa jotain, hauskaa! :) Onkohan sulla erpax mun osoitteeni? Jos ei, niin pistän jossain vaiheessa sit tulemaan.

 

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.