Kysely kristillisistä kirjoista

Forum » Finnish - Suomi » Parent Thread | Refresh | Search

Sort Options 

Kristillisten kustantajien lukuhaaste, jossa "mannekiinina" Mika Poutala (ihanaa, kun lukevat huippu-urheilijat on nouseva trendi)
Laitan tähän linkin, mutta löytyy tietty googlatenkin.
https://m.facebook.com/Kes%C3%A4lukuhaaste-434594317088923/
Ja tässä haastekohdat:
1. Kirja, jonka lukemista olet harkinnut pitkään
2. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aikaisemmin
3. Kirja, jonka päähenkilö tekee tai on tehnyt asioita, joista unelmoit
4. Kristillinen lasten- tai nuortenkirja
5. Kirja, jonka valitsit takakannen tekstin perusteella
6. Kirja, jota joku tuttavasi tai ystäväsi on kehunut
7. Kirja, joka on voittanut jonakin vuonna Vuoden kristillinen kirja -palkinnon (https://vuodenkristillinenkirja.fi)
8. Kirja, joka käsittelee sinulle entuudestaan vierasta kulttuuria (tai jonka tapahtumat sijoittuvat vieraaseen kulttuuriin)
9. Kirja, jonka nimessä on Jeesus, Jumala tai Pyhä Henki
10. Tieto- tai opetuskirja jostakin sinua kiinnostavasta aiheesta
11. Kirja, jota jokin haasteessa mukana olevista kristillisistä kustantajista suosittelee
12. Kirja, jossa on usean kirjoittajan kirjoituksia
13. Kirja, joka liittyy Raamatun tai jonkin sen kirjan tulkitsemiseen tai ymmärtämiseen
14. Kirja, jonka aihepiiri on sinulle täysin vieras
15. Vuonna 2019 julkaistu kirja

 

Complete Thread
Saan aina välillä luettua BC-kirjoiksi rekisteröityjä kristillisiä kirjoja, joita olisi mukava antaa eteenpäin kontrolloidusti. Miitteihin noita ei oikein viitsi viedä, ellei ole erikseen tiedossa jotakuta, joka niitä haluaisi. Tähän ketjuun voivat siis ilmoittautua kaikki, jotka hengellisiä kirjoja haluavat lukea ja joille niitä saa lähettää/antaa. Lisäksi voi halutessaan hieman kertoa, millaisia aihepiirejä erityisesti suosii tai ei suosi, onko joku suosikkikirjailija tai -kustantaja jne.

Itse pidän erityisesti hartauskirjoista, sielunhoidollisista kirjoista, lähetysmatkakertomuksista, Päivän Sana -tyyppisistä kirjoista ja Raamatun selitysteoksista. Myös kertomakirjallisuus sopii, mikäli juoni on pääasiallisesti linjassa Raamatun kanssa. Suosikkikustantajani on Perussanoma, mutta muutkin käyvät.

 

kiinnostuneeksi kristillisten kirjojen kierrättäjäksi, sielunhoidolliset jutut kiinnostavat ainakin ja myös romaanit, joissa liikutaan hengellisten teemojen äärellä, omakohtaiset kertomukset vaikeistakin asioista ja elämänkohtaloista. Kustantajista ainakin Karas-Sana ja Päivä tuntuvat julkaisevan minua kiinnostavia kirjoja, mutta muutkin käyvät. Runoista pidän myös kovasti.

 

ja eniten kiinnostaa elämäkerrat ja runot. Romskuissa saa myöskin olla uskonnollisuutta. Hartauskirjallisuus ei niinkään, mutta sitäkin kyllä luen. Ja kaikenlainen aiheen "uskontojen uhrit" kiinnostaa myös.

 

Hengellisiäkin kirjoja. Romaanit kiinnostaisi, mutta melkeinpä mikä vaan saa olla, jos ylimääräisiä löytyy :)

 

...mutta en toivo mitään vyöryä. Omistan vähän liikaa kirjoja. Viimeinen mitä olen itse ostanut itselleni on Jonas Gardell: Jeesuksesta tai Nicky Cruz: Juokse poika juokse. En tiedä onko nuo nyt sit hyvä, kun en ole saanut aikaa lukea. Varmaankin jäävät lukemisen jälkeen omaan hyllyyn jos en löydä niille uusia lukijoita. :)

Halpa-hallissa Torniossa on kiva katsella hengellisten kirjojen tarjontaa. En ole käynyt siellä nyt vähään aikaa pällistelemässä. Pitääkin käydä, kun alkoi just vapaat.

 

Luen kyllä kristillisiäkin kirjoja, niin romaaneita, elämäkertoja kuin teologian eri osa-alueiden teoksia. Uskontojen uhrit aiheena kiinnostaa aivan erityisesti, samoin kirkkojen ja kristittyjen tilanne Neuvostoliitossa ja Itä-Euroopassa.

Vaikka toisaalta luen monenlaista, niin en silti lue kaikkea - ja omassa hyllyssänikin on melkoinen kokoelma teologiaa ja olen lukenut mm. opintoihini liittyen melkoisen paljon. Ei siis ehkä kannata lähettää yllätyksenä minulle, vaikka yllätykset ovatkin kivoja, vaan kysyä ensin, haluanko juuri kyseisen kirjan. Mm. juuri noista erityisen kiinnostavista aiheista olen myös lukenut eniten. (Olen aikoinani väsännyt yhden opinnäytteen kristillisistä kirkoista Neuvostoliitossa ja gradun katekismuksen kääntämisestä.)

 

Kiinnostaisiko ketään teistä Aino Kemppaisen "Etsin iloa esiliinan taskusta" runokirja? http://www.bookcrossing.com/---/11853508

On vanha (vuodelta -84) kirjaston poisto ja kulkenut mukanani monta vuotta, muutosta toiseen (en edes tiedä, miksi en ole aikaisemmin tästä luopunut...) ja olen nämä runot joskus lukenut, mutta nyt en kyllä niistä enää mitään muista. Mutta siis voin laittaa tämän runokirjan matkaan, jos jotakuta kiinnostaa?! Laittakaa vaikka viesti tähän ketjuun (, jotta muutkin tietävät, jos "heppaatte") + PM, jotta minäkin tiedän (jos en satu tätä ketjua katsomaan, vaikka luultavasti katson kuitenkin...)

 

Muutaman blockquote-säädön jälkeen saan ehkä kuitenkin tämän viestin järkevästi kasaan... ;)

Kiinnostaisiko ketään teistä Aino Kemppaisen "Etsin iloa esiliinan taskusta" runokirja? http://www.bookcrossing.com/---/11853508

Tuon voi siis laittaa minulle. Liittyy nykyiseen elämäntilanteeseen. :)

Ei siis ehkä kannata lähettää yllätyksenä minulle, vaikka yllätykset ovatkin kivoja, vaan kysyä ensin, haluanko juuri kyseisen kirjan.

Joo, näin oli tarkoitus menetellä muidenkin kohdalla. :) Ajattelin, että tässä ketjussa saa käsitystä siitä, keneltä yleensä kannattaa kysyä. Tuolla rabck.com:ssa voi toki määrittää kiinnostuksekseen uskonnon ja hengellisyyden, mutta mielestäni se voi kyllä käsittää aika paljon muutakin kuin kristillisyyden.

...mutta en toivo mitään vyöryä.

Ei hätää :). Minulta noita ei ainakaan niin usein vapaudu, että niistä pääsisi vyöryä syntymään.

 

Pamina_81 6 yrs ago
Kiinnostaa
Kamalasti en ole kristillisiä kirjoja lukenut, mutta kiinnostavat kyllä. Ja koska en niitä ole kamalasti lukenut, mitään erityistoiveita ei ole. Melkeinpä kaikki käy, toki kannattaa kysellä ensin ennen kuin lähettää. :)

 

Jo vain kiinnostaa! mietin pitkään, miten tarkentaisin mieltymyksiäni, mutten oikein keksi mitään. Olen kyllä lukenut paljon etenkin vanhempaa kristillistä kirjallisuutta, joten ehdotan kysymään ennen postittamista :)

 

Kiinnostaa. Olenkin miettinyt miten näitä kulkee BC:ssä :)
Lähetystyöhön liittyvät kirjat kiinnostaa, elämänkerrat ja tietenkin ylipäätään kristittynä elämiseen liittyvät kirjat. Myös esim. parisuhde, evankeliointi jne.

 

että myös muut uskonnot kiinnostaa kuin kristilliset.

 

wingPelluwing 6 yrs ago
Kiinnostaa
Vaikeampi on kai määritellä, mitkä aihealueet kiinnostaisi.
Ehkäpä:
- Raamatun selitykset
- sielunhoito
- feminismiä käsittelevät kristilliset kirjat (Minulla on jo hyllyssä Alajoen Naiseus vedenjakajalla)
- apologia (paitsi evoluutioon liittyvä)
- fiktiiviset Jeesuksen elämänkerrat
- kristityt vainojen alla

Eivät kiinnosta:
- mikään luominen vs. evoluutio -pohdinta ja inttäminen
- hartauskirjat (koska hyllyssä on lukemattomia)

 

Sain just luettua Elizabeth Goudgen "The Reward of Faith and Other Stories", niin kokeilenpa tässä ketjussa, jos jotain kiinnostaisi lukea seuraavaksi. Eli nopeimmalle tulee :) *Edit 8.5. Menossa eteenpäin, tarjous ei siis enää voimassa.*
http://www.bookcrossing.com/---/11353588

Itse en ole niinkään kristillisistä kirjoista kiinnostunut, mutta Elizabeth Goudgen kirjoista kyllä tosi paljon. Samoin monista lähetystyöhön liittyvistä kirjoista olen kovasti pitänyt.

 

Tuollainen pokkari olisi tarjolla. Kertoo irlantilaisen naisen elämäntarinan, johon erilaiset enkelit osallistuvat tiiviisti. Ei ole (vielä) rekisteröity. Saa siis ilmankin rekkausta. Laita minulle yksityisviesti, jos kiinnostaa. Tarjoan sitä HEP-ketjussa muutaman päivän kuluttua, jos kukaan ei sitä tästä nappaa.

Itse en ole lainkaan kiinnostunut uskonnollisista tai hengellisistä kirjoista. Tuonkin luin nähdäkseni, millaista soopaa se on. Älkää pahastuko. :)

 

Tämä on nyt varattu muualle.

 

Mulla olis tarjolla tällainen kirja:
John F. MacArthur, Jr: Evankeliumi Jeesuksen mukaan
http://www.bookcrossing.com/---/11897879
Saa laittaa viestin tänne, jos kiinnostaa.
*13.5. kirja varattu LiskoMiettiselle*

Itse olisin kiinnostunut kaikista Raamattuun ja kristittynä elämiseen liittyvistä kirjoista. En ole kiinnostunut romaaneista.

 

http://www.bookcrossing.com/---/6528578/
annan mielelläni kontrolloituna eteenpäin jos joku on kiinnostunut.

 

http://www.bookcrossing.com/---/11749404/
Vapautuu tarvittaessa nopeasti, jos kiinnostunut löytyy :)

 

Vinha_E:lle. Kiinnostunut olen. :)

 

Hei kaikille! :)

Halusin vain sanoa, että vaikka en varsinaisesti juurikaan lue uskonnollista kirjallisuutta, minua ei ainakaan häiritse, jos joku niitä miittiin tuo. Uskon, että bookcrossaajat ovat keskimäärin varsin avarakatseista porukkaa, mitä erilaisiin aatteisiin, vaatteisiin ja kulttuureihin tulee. Hyvää tulevaa viikkoa!

 

Minä voisin ottaa nuo molemmat. :)

 

Naisia kaivolla on saanut kaksi seuraavaa lukijaa, selailen - tai ehkä jopa luen :) - sen ensi viikonloppuna, niin on sitten valmiina kiertoon :)

 

EDIT Kirjasarja varattu!

Minulla olisi tuolla hyllyn perukoilla 9 kappaletta 10-osaisesta Ikuisia kertomuksia -kirjasarjasta. Kuudes osa puuttuu. Kyseessä on siis lapsille/lapsenmielisille suunnattu kauniisti kuvitettu sarja raamatun kertomuksia. Nyt kun SmartPostilla on tuo alennus tässä kuussa niin voisin lähettää jollekin halukkaalle koko sarjan. Voin jättää kirjat rekkaamatta, mikäli niin tahdotaan. Löytyykö kiinnostunutta?

Tässä sama kirjasarja myynnissä jossain nettiantikassa. Kuvassa näkyy kivasti punaista nahkajäljitelmää oleva kansi.
http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?...

 

 

Minulla on uskonnolliset vanhemmat, jotka ovat jo niin vanhoja että varmaan kuolevat pois muutaman vuoden päästä. Heillä on kirjahyllyssään kymmenittäin tai paremminkin satoja kaikenlaisia uskonnollisia kirjoja, joita eivät enää jaksa lukea eikä minullakaan ole niille mitään käyttöä kun ei uskonasiat ole niin läheisiä minulle. Sieltä löytyy kirjoja aika laidasta laitaan hartauskirjallisuudesta virsikirjoihin ja elämänkertoihin. Enimmäkseen kirjat ovat vanhoja eli 40-, 50-, 60-, 70- luvulta mutta on siellä jotain uudempiakin. En oikein tiedä, mitä näille kirjoille pitäisi tehdä kun en raski niitä paperinkeräykseenkään heittää. Olisko täällä tietoa onko olemassa jotain kristillisten kirjojen antikvariaattia, joka tällaisia vanhempia kirjoja huolisi ja ehkä jopa maksaisi niistä jonkin verran. Tai onko täällä bookcrossaajien joukossa ketään, jota kiinnostaisi tällaiset kirjat? Nämä kirjat tuskin on niin suosittuja valtaväestön keskuudessa niin en viitsisi nähdä suurta vaivaa niiden kanssa enkä edes rekisteröidä bookcrossing-kirjaksi. Kertokaa mulle mitä mun kannattais näiden kans tehdä?

 

http://www.luther-kirjat.fi/
http://www.arimonkirja.net/

En ole asioinut kummankaan firman kanssa, joten en tiedä, ostavatko ne esim. könttänä kuolinpesän kaikki kirjat tai kaikki uskonnolliset kirjat vai vain ne, joille arvelee olevan kysyntää.

 

Kiitos tiedosta! :)

 

 

Tarjolla Kerttu Lappalaisen kirjoituskokoelma Sytytä kynttilä ja Mangaraamattu.
http://www.bookcrossing.com/---/13407648/
http://www.bookcrossing.com/---/11905265/

 

Tuo Mangaraamattu kiinnostaisi.

 

Minulle voi varata tuon Sytytä kynttilä -kirjan.

Jalovaara on kai hieman kiistelty persoonallisuus, ainakin Kirkko ja kaupunki -lehden mielipidepalstalla, mutta voisihan häneenkin jossain vaiheessa perehtyä. Eli voit varata kirjan minulle, Kesis, ellei joku muu sitä välttämättä halua. :)

 

Luen jonkin verran, sellasista kertomatyyppisistä krsitllisistä kirjoista pidän.

ja multa joutais tällänen pois jos joku haluaa http://www.bookcrossing.com/---/12472578/

 

http://www.bookcrossing.com/---/14075554/

mulla on tuplakappale itellä tästä pk-hyllystä joten tämä kappale joutaisi eteenpäin

 

Voin ottaa, ellei joku muu halua.

 

varaan sen siis sulle.

 

onkin verran/paljon mikä on paljon se on vähän suhteellista ainakin bookcrossaajoen keskuudessa jos vertaan koko kirjamäärään ni nitä pieni osa. mutta siis useita kristillisä kirjoja joita myös lainaan erittäin mielelläni jos sieltä sattuu joku kiinnostava löytymään ni laittakaa viestiä :)

 

Joskus olisi kiva lukea myös uskonnollisia kirjoja.

 

Avustuspartio X http://www.bookcrossing.com/---/14826959/

Jemmasin kirjan aakkoshaastetta varten. Lämminhenkinen lastenkirja lestadiolaisista. Koska muuta X kirjaa ei ole ilmaantunut voin lukaista kirjan ja lähettää postissa sinulle.

 

Joskus olisi kiva lukea myös uskonnollisia kirjoja.


Minkähänlaista tahtoisit lukea? Tietoa? Hartauskirjoja tai vastaavia? Uskonnollisia runoja? Romaaneja? Tosi tarinoita ihmisten kokemuksista - kuinka joku löysi uskon tai päinvastoin, irtaantui uskosta? Kristinusko vai mikä tahansa uskonto?

 

Tositarinat ovat tietysti mukavia, muutkin uskonnot kiinnostaa kuin vain tämä oma. Ehkä en niinkään runoja tai semmoisia osaa lukea. Tietokirjat ovat myös ihan kiinnostavia. Romaanitkin voivat mennä.

Yritin katsella yhtä blogia, mutta nyt se taas katos johonkin enkä muista enää mikä se oli. Tuskin taas löydän sitä mistään ko en tajunnut laittaa kirjanmerkkeihin. :(

 

Juha Vähäsarjan hartauskirjat on sitä lajia ihan parhaimpia. Kalevi Lehtisestä tykkään myös, sekä Raamatun selityksistä että kristinuskon perusteita käsittelevistä. Tosi tapahtumiin perustuvista tykkäsin kirjoista Revitty huntu ja Taistelin Allahin puolesta.

 

Kristillisten kustantajien lukuhaaste, jossa "mannekiinina" Mika Poutala (ihanaa, kun lukevat huippu-urheilijat on nouseva trendi)
Laitan tähän linkin, mutta löytyy tietty googlatenkin.
https://m.facebook.com/Kes%C3%A4lukuhaaste-434594317088923/
Ja tässä haastekohdat:
1. Kirja, jonka lukemista olet harkinnut pitkään
2. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aikaisemmin
3. Kirja, jonka päähenkilö tekee tai on tehnyt asioita, joista unelmoit
4. Kristillinen lasten- tai nuortenkirja
5. Kirja, jonka valitsit takakannen tekstin perusteella
6. Kirja, jota joku tuttavasi tai ystäväsi on kehunut
7. Kirja, joka on voittanut jonakin vuonna Vuoden kristillinen kirja -palkinnon (https://vuodenkristillinenkirja.fi)
8. Kirja, joka käsittelee sinulle entuudestaan vierasta kulttuuria (tai jonka tapahtumat sijoittuvat vieraaseen kulttuuriin)
9. Kirja, jonka nimessä on Jeesus, Jumala tai Pyhä Henki
10. Tieto- tai opetuskirja jostakin sinua kiinnostavasta aiheesta
11. Kirja, jota jokin haasteessa mukana olevista kristillisistä kustantajista suosittelee
12. Kirja, jossa on usean kirjoittajan kirjoituksia
13. Kirja, joka liittyy Raamatun tai jonkin sen kirjan tulkitsemiseen tai ymmärtämiseen
14. Kirja, jonka aihepiiri on sinulle täysin vieras
15. Vuonna 2019 julkaistu kirja

 

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.