Kielihaaste *arvottu*

Forum » Finnish - Suomi | Refresh | Search

Sort Options 

Complete Thread
Tässä kuussa on kuulemma niin kansainvälinen kääntäjienpäivä kuin Euroopan kielten päiväkin. Viime aikoina olen itse yrittänyt lukea (ja ajatellut lukea vielä enemmän) vierailla kielillä, jotta kielitaito ei aivan kokonaan unohdu.

Niinpä haastan muutkin lukemaan kielillä ja kielistä. Säännöt ovat ehkä hiukan monimutkaiset, joten lue tarkkaan. Jos on epäselvää, lue uudestaan :) Ja jos vielä on epäselvää, kysy.

1. Haaste alkaa heti ja kestää reilu puoli vuotta eli maaliskuun loppuun. (Haa - pidensin ajan reilusta kolmesta kuukaudesta reiluun kuuteen ennen kuin kukaan ehti edes valittaa lyhyestä ajasta.) LISÄAIKAA että pääsiäisen mahdollisen vapaan maanantain voi hyödyntää: suorituksen on oltava valmis ja ilmoitettu tähän ketjuun valmiiksi viimeistään tiistaina 2.4. klo 10.00.

2. Haasteeseen osallistuvilla kirjoilla voi osallistua kaikkiin muihinkin haasteisiin.

3. Jokainen voi osallistua haasteeseen vain yhdellä suorituksella - tässä haasteeessa ei siis mopo karkaa kenelläkään.

4. Yksi suoritus sisältää seitsemän (7) kirjaa.

5. Vähintään yksi kirja käsittelee kieltä, kieliä tai kielen oppimista jostakin näkökulmasta - se voi olla kielitieteellinen kirja tai vaikkapa romaani, jossa keskeisenä teemana on päähenkilön kielikurssi tai selviytyminen kielitaidottomana uudessa maassa tai jokin muu olennaisesti kieleen liittyvä asia. Tämän kirjan saa lukea valitsemallaan kielellä - siis myös äidinkielellään. (Journaalissa tarvittaessa selitys, miten kirja liittyy kieleen, jos se ei kirjan nimestä ja kuvauksesta tule ilmi.)

6. Muut kirjat määräytyvät seuraavasti:
Jos olet opiskellut (äidinkielesi lisäksi)
- yhtä kieltä, luet vähintään 2 kirjaa sillä kielellä.
- kahta kieltä, luet vähintään 3 kirjaa, joista vähintään yksi kummallakin kielellä.
- kolmea kieltä, luet vähintään 4 kirjaa vähintään kahdella eri kielellä.
- neljää kieltä, luet vähintään 4 kirjaa vähintään kolmella eri kielellä.
- viittä kieltä, luet vähintään 5 kirjaa vähintään neljällä eri kielellä.
- kuutta tai useampaa kieltä, luet vähintään 5 kirjaa vähintään viidellä eri kielellä.

7. Loput kirjat saat valita vapaasti kohdista 5 ja 6.

8. Kielen opiskelulla tarkoitetaan joko vähintään alkeiskurssia tai muuten hankittua sellaista kielitaitoa, että pystyy lukemaan ainakin lastenkirjoja. Parin sanan osaamista vieraalla kielellä ei vielä lasketa.

9. Vieraskieliset kirjat saavat olla myös lastenkirjoja - kukin arvioi itse, minkätasoisia kirjoja kykenee lukemaan. Poikkeus: Myös kohdan 5 mukaiset kirjat saavat olla lasten- tai nuortenkirjoja, mikäli osallistuja on lapsi tai nuori - muuten kohdan 5 kirjoina luetaan aikuisten kirjoja.

10. Vähintään neljä kirjaa on vapautettava - sekä villit että kontrolloidut vapautukset käyvät. Korkeintaan kolme kirjaa saa siis jäädä omaan pysyvään kokoelmaan. (Ja luonnollisesti kaikki kirjat siis ovat bc-kirjoja.)

Täydennän näitä ohjeita tarpeen ja kysymysten mukaan.
Palkinnoksi arvon jotakin - en tiedä vielä itsekään mitä. Ja palkintojen määränkin päätän, kunhan selviää osallistujien määrä.

Ja sitten pari esimerkkiä:
Jos olet opiskellut vaikkapa ruotsia ja englantia, sinun on luettava yksi kieltä käsittelevä kirja (kohta 5) ja yksi kirja ruotsiksi ja kaksi englanniksi tai päinvastoin. Kolme puuttuvaa kirjaa saat valita joko kieltä käsittelevistä kirjoista tai ruotsin- tai englanninkielisistä kirjoista halusi mukaan.

Jos olet opiskellut viittä kieltä, sinun on luettava yksi kieltä käsittelevä kirja ja viisi kirjaa vähintään neljällä eri kielellä, eli yhdestä kielestä kaksi kirjaa ja muista yksi. Seitsemäs kirja voi olla joko kieltä käsittelevä kirja tai vieraskielinen kirja.


Ja ennen kuin kukaan kysyy: totta kai ne vieraskielisetkin voivat käsitellä kieltä, mutta niiden ei tarvitse. Ne saavat olla aivan mistä aiheesta tai genrestä tahansa - myös lastenkirjoja ja sarjakuvia - kunhan niissä nyt on tekstiä, pelkkä kirjan nimi vieraalla kielellä ei riitä ;). Minä en ala kenenkään kirjojen tasoa kontrolloimaan - jos joku lukee yhden kieltä käsittelevän aikuisten kirjan lisäksi kuusi vieraskielistä lastenkirjaa, se on ok.

JA ennen kuin kukaan kysyy 2: Nyt kesken olevalla tai juuri luetulla, aikaisintaan tänään (=21.9.) journaloidulla kirjalla saa osallistua.

1. lisäys: Kieliään ei tarvitse luetella, mutta saa toki! KIELTEN MÄÄRÄ pitäisi kuitenkin ILMOITTAA, eli 1, 2, 3, 4, 5 vai 6+ kieltä.
2. lisäys: Journaalit saa tehdä haluamallaan kielellä. Kirjan kielellä, omalla äidinkielellä, jollakin kielen lähisukukielellä (esim norjankielisestä kirjasta ruotsiksi), kansainvälisesti englanniksi tai ihan miten vaan. Ja jos nyt joku journaloi kiinaksi, niin voisihan sinne loppuun laittaa yhden rivin suomeksi tai englanniksikin.
3. lisäys: Jos koet olevasi täysin kaksikielinen, valitse toinen kielistäsi äidinkieleksi, toisen saat laskea yhdeksi osaamaksesi kieleksi.

4. LISÄYS 14.3. Kun suorituksesi on valmis, kirjoita viestisi otsikkoon sana VALMIS ja/tai kirjoita uusi viesti, jossa kerrot olevasi valmis.

5. LISÄYS 14.3. LISÄAIKAA että pääsiäisen mahdollisen vapaan maanantain voi hyödyntää: suorituksen on oltava valmis ja ilmoitettu tähän ketjuun valmiiksi viimeistään keskiviikkona 3.4. klo 10.00.

VALMIIT:
CatharinaL
Piiku
Halonhakkaaja
Kemppu
Joika
Sumako
Runojalka
Annelis
Nokkosperhonen
Toukokuu
Taavina
Lii5a (ei arvonnassa)

Yritän lisätä valmistuneiksi ilmoitetut parin päivän sisällä tähän.

 

Osallistun itse haasteeseen, mutta en tietenkään arvontaan. Olen opiskellut vähintään alkeet yli kuudesta kielestä. Suomen sukukielistä olen lukenut viroa melko paljon ja pohjoissaamen alkeet. Ruotsin pääaineopintoihin sisältyi norjaa, tanskaa ja islantia. Koulussa luin englantia ja saksaa. Venäjää opiskelin tehokurssilla, osasin sitä hyvin ja olen unohtanut jotakuinkin kaiken. Alkeet olen lukenut lisäksi espanjasta ja latinasta.

1. kieltä käsittelevä kirja - Suuren päällikön tytär http://www.bookcrossing.com/---/7498688/ villi vapautus 3.1.

2. ruotsinkielinen kirja http://www.bookcrossing.com/---/10179835/
kontrolloitu vapautus 20.11.

3. vironkielinen kirja http://www.bookcrossing.com/---/7334416/
vapautus 25.10.

4. norjankielinen kirja http://www.bookcrossing.com/---/7148903/ kontrolloitu vapautus 2.4.

5. englannikielinen kirja: http://www.bookcrossing.com/---/7706167/
vapautus 29.10.

6. saksankielinen kirja: http://www.bookcrossing.com/---/8502267

7. vapaavalintainen kirja http://www.bookcrossing.com/---/7228519/
vapautus 25.10.

 

Olen mukana. Muokkailen lisää kun tiedän mitä nuo puuttuvat kirjat on.

1. Kieltä käsittelevä kirja
2. Barbara Kingsolver: The Poisonwood Bible: A Novel http://www.bookcrossing.com/---/7943280/
3. Eduard Uspenski: Дядя Фёдор, пёс и кот
4. Boris Akunin: Турецкий гамбит
5. Dmitry Glukhovsky: Метро 2033
6. Kirja englanniksi
7. Kirja ruotsiksi (tai englanniksi)

 

wingmynttiwing 7 yrs ago
Kiva haaste!
Ja kysymys. Onko journal entry tehtävä luetun kirjan kielellä? Jonkin alkeiskurssikielen kirjasta kun en ainakaan minä kovin hääviä merkintää aikaan saa, vaikka lukeminen vielä onnistuisikin...

 

Ja kysymys. Onko journal entry tehtävä luetun kirjan kielellä? Jonkin alkeiskurssikielen kirjasta kun en ainakaan minä kovin hääviä merkintää aikaan saa, vaikka lukeminen vielä onnistuisikin...


No ei. BC-ohjeissa sanotaan, että merkinnät saa tehdä haluamallaan kielellä. En minä ainakaan näe edes unta, että osaisin espanjaksi merkinnän tehdä vaikka yhden varhaisnuorten kirjan aionkin sillä kielellä lukea.

 

Kertakaikkisen loistava haaste tämä, siis pelkästään henkilökohtaisessakin merkityksessä. Kielitaidon ylläpitäminen on hauskaa ja kannattavaa!

Pistit myös pahan, koskapa sääntöjen mukaan minun tulisi lukea vähintään viidellä eri kielellä. Luen kaunokirjallisuutta sujuvasti englanniksi, ranskaksi ja ruotsiksi, ja näillä kielillä pyrin myös lukemaan säännöllisesti. Esperanton kohdalla ongelmana on materiaalin vähyys: säännöllinen kirjojen lukeminen ei noin vain onnistukaan. Mutta se viides kieli? Helpohko espanja tai italia onnistuisivat, kaunokirjallinen venäjä ei kyllä enää. Eli mietintämyssyyn...

 

Rea (ja muutkin): lastenkirjat ja sarjakuvat kelpaavat niihin kieliin, millä romaanin lukeminen ei onnistu!
Aikaa lisäsin kolmesta kuuteen kuukauteen juuri siksi, että harvinaisempien vieraskielisten kirjojen hankintaan (ja lukemiseen) voi mennä enemmän aikaa kuin kolmen täällä yleisimmän kielen kirjoihin.

 

Esim. lastenkirjoilla haaste helpottuu huomattavasti. Onnistuu saksa, japani, romania, latina, ido + mainitut espanja, italia ja venäjä. Uskoisin ymmärtäväni auttavasti nykykreikkaa sekä ruotsin perusteella norjaa ja tanskaa (+ islantia sanakirjasta vilkuilemalla). Kiinaa, hepreaa ja koine-kreikkaakin olen opiskellut, mutta niillä en lupaa yrittää.

Eli siis

1. kieltä käsittelevä kirja: Unkarin kielioppi http://www.bookcrossing.com/---/11422362 LUETTU 27.9.
2. ruotsinkielinen kirja: Tyst! En antologi om tystnad http://www.bookcrossing.com/---/9797446/ LUETTU 26.9., VILLI VAPAUTUS 3.12.
3. esperantonkielinen kirja: La mastro de Kõrboja http://www.bookcrossing.com/---/11421576/ LUETTU 25.9., VILLI VAPAUTUS 3.12.
4. englanninkielinen kirja: Constitutive Counterfactuality. The Logic of Interpretation in Metaphor and Music http://www.bookcrossing.com/---/5358797/ LUETTU 29.9.
5. venäjänkielinen kirja: Судьба человека http://www.bookcrossing.com/---/11431677/ LUETTU 2.10., KONTROLLOITU VAPAUTUS 3.10.
6. ranskankielinen kirja: Un certain sourire http://www.bookcrossing.com/---/11441832 LUETTU 4.10.
7. portugalinkielinen kirja: Um ano na Provence http://www.bookcrossing.com/---/11478598 LUETTU 19.11., KONTROLLOITU VAPAUTUS 22.11.

Settini valmistui 3.12. (Oli hurjan kivaa; tällaisia haasteita enemmän!) Portugalia lukuunottamatta olen kirjoittanut matkapäiväkirjamerkinnät kirjan kielellä, ja lisäksi olen ainakin neljässä merkinnässä pohdiskellut kielijuttuja.

 

Tämä ihana haaste innosti minua unkarinopintoihin. Tänään yritin jo kirjoittaa Unkarin kielioppi -kirjan journaaliin pienen tekstipätkän unkariksi!

 

Kuinkas ollakaan olin juuri lukemassa 1.-kohdan kirjaa.
Ai niin, iltakoulussa opiskelin ruotsia, englantia ja saksaakin vähän. Kansalais- tai työväenopistossa venäjää ja italiaa. Norjaa (molempia niistä), tanskaa, viroa ja muutamaa muuta olen opiskellut vain alkamalla lukea kirjoja. Ranskan kyllä aloitin lukemalla ensin oppikirjan. Venäjäksi ei edelleenkään suju satukirjaa kummoisempi teos. Esperanton ja viron olen kai jo suurimmaksi osaksi unohtanut, koska harrastin niitä vain joskus 70-luvulla.

1. kieltä käsittelevä kirja:
Sinikka Saari: Suuren päällikön tytär
http://www.bookcrossing.com/---/7498688 - Vapautettu!

2. norjankielinen kirja Maria Amelie: Ulovlig norsk http://www.bookcrossing.com/---/8628618/ - Vapautettu!

3. tanskankielinen kirja - Liv Thomsen (toim.): Min Bedstemors historie
http://www.bookcrossing.com/---/11599393

4. espanjankielinen kirja - Agatha Christie: La muerte visita al dentista
http://www.bookcrossing.com/---/11570989 - Vapautettu!

5. italiankielinen kirja - Estatissima 93
http://www.bookcrossing.com/---/11556425/ - Vapautettu!

6. ranskankielinen kirja - Gudule: Le château des chiens perdus
http://www.bookcrossing.com/---/3141954 - Vapautettu!

7. saksankielinen kirja - Burger: Heidelberger Requiem
http://www.bookcrossing.com/---/11614387

 

Jotan tällaista olisin halunnut kehitellä itsekin, mutta enpä ole saanut toimeksi... Minusta olisi kyllä kiva, jos kielet lueteltaisiin - olisi ihan vaan kiva nähdä, mitä kaikkia kieliä osataan, mitä osataan eniten, mitkä kielet ovat harvinaisimpia jne.

Pellu, olisiko sinulla noita venäjänkielisiä eteenpäin laitettavaksi? Voin yrittää etsiä sinulle vaihturia... Yhtään venäjänkielistä BC-kirjaa ei ole vastaan tähän mennessä tullut.

1. kieltä käsittelevä kirja
2. englanninkielinen kirja
3. ruotsinkielinen kirja
4. saksankielinen kirja
5. venäjänkielinen kirja
6. ...
7. ...

 

Pellu, olisiko sinulla noita venäjänkielisiä eteenpäin laitettavaksi? Voin yrittää etsiä sinulle vaihturia... Yhtään venäjänkielistä BC-kirjaa ei ole vastaan tähän mennessä tullut.

Kunhan saan luettua, niin voin laittaa kyllä eteenpäin. Minulla on tuosta Turkkilaisesta gambiitista sekä suomenkielinen että venäjänkielinen ja samoin tuosta Metro 2033:sta. Tasoni on riittävä lähinnä siihen Fedja-setä kissa ja koiraan, siksi ajattelin tavailla noita muita rinnakkain suomennoksen kanssa. Voi olla, että osa kirjoista jää PC-kokoelmaani, mutta joutavat lainaan.

 

Kiitos, mutta huomasinkin juuri, että asut tällä hetkellä Venäjällä eli lähettäminen sieltä voi tulla turhan kalliiksi? Rupean etsimään jotain helpohkoa venäjänkielistä myös täältä Suomesta... :-)

 

Kiitos, mutta huomasinkin juuri, että asut tällä hetkellä Venäjällä eli lähettäminen sieltä voi tulla turhan kalliiksi?


Joo, mutta käyn Suomessa noin kerran tai kaksi kuussa ja alle 500g kirjeet saan Suomen postiin vaikka päivittäin työpaikan kuriirin mukana.

 

Laskutavasta riippuen kieliä tulee 5 (englanti, ruotsi, saksa, venäjä + 2 vuoden italianopinnot) taikka 7 (yliopisto-opintojen aikainen tanskan ja norjan peruskurssi).
Päädyin seitsemään kieleen: vähintään viisi kirjaa viidellä eri kielellä:

1. kieltä käsittelevä kirja: Agentti Appelsiini. Käännöskukkasten parhaita 2: http://www.bookcrossing.com/---/5731898 (vapautettu kontrolloidusti 30.3.2013)
2. norja: Karsten og Petra får sykkel: http://www.bookcrossing.com/---/11435142 (vapautettu kontrolloidusti)
3. englanti: Peter Pan: http://www.bookcrossing.com/---/9917452
4. ruotsi: Fröken Märkvärdig och Karriären: http://www.bookcrossing.com/---/11690505 (vapautettu villisti 26.3.2013)
5. saksa: Elvis in Köln: http://www.bookcrossing.com/---/8502259 (vapautettu kontrolloidusti 12.2.2013)
6. tanska: Slank på 7 minutter: http://www.bookcrossing.com/---/11769350
7.vapaavalintainen kirja (ruotsi): Resan till landet Längesen: http://www.bookcrossing.com/---/11795205

 

No voi puhpallura, olen niin hullu että yritän. Kerran lastenkirjoilla saa leikkiä... Minun onkin pitänyt rohkaistua lukemaan mm. ruotsiksi, joten kiitos tästä rohkaisusta. Olen opiskellut viittä kieltä (englanti, ruotsi, saksa, viro ja espanja).

1. Kieltä käsittelevä kirja
2. englanninkielinen kirja
3. ruotsinkielinen kirja
4. vironkielinen kirja
5. saksan- tai espanjankielinen kirja
6. vapaavalintainen kieli (kallistunee englantiin)
7. vapaavalintainen kirja

 

Tästä tulee hauskaa - erityisesti kirjojen löytäminen jonka pystyn lukemaan ...
Kielioppinot (joskus vähän, joskus paljonkin) - ranska, englanti, saksa, islanti, suomi, espanja, ruotsi, (ja opiskelun takia kreikka, heprea, latina) ja äidinkieli siis flaami

listani:
1. kieltä käsittelevä kirja

2. englanninkielinen kirja
http://www.bookcrossing.com/---/10176503
3. ranskankielinen kirja
http://www.bookcrossing.com/---/6179832
4. saksankielinen kirja

5. suomenkielinen kirja
http://www.bookcrossing.com/---/11441608/
6. islanninkielinen kirja (jos löydän)
7. vapaa kirja
http://www.bookcrossing.com/---/10364638/

 

Minulla on kaksi Tinttiä islanniksi. Voin lainata Yksisarvisen salaisuutta, jahka luen sen ensin. Jos sarjakuvakirja kelpaa sinulle... Yksisarvisen ajattelin lukea niistä ensin, koska luin sen suomeksi keväällä ja muistan vielä tarinan aika hyvin. On helpompaa niin.

 

Sulla pitäis olla Harry Potter hyllyssä islanniksi, tarkistahan.

Olettepas te kieitaitoista porukkaa, ihan kateksi käy! Osaan suomen lisäksi kunnolla ainoastaan englantia, ruotsiksi ja saksaksi pystyn ehkä helpon lastenkirjan lukemaan. Ranskaa ja japaniakin olen pari kurssia työväenopistolla yrittänyt mutta en osaa tarpeeksi lukeakseni yhtään mitään. Tämäkin haaste taitaa jäädä väliin... Joskin hyllyssä taitaisi olla lukematon Bill Brysonin kirja englannin kielestä, jos oikein muistan... Hmmm...

 

Tämä on hyvä haaste. Tai paha. Olen lukenut vain suomenkielisiä bc-kirjoja, muita en ole osannut tai uskaltanut edes yrittää.(ei kun yksi matokirja on lipsahtanut englanniksi, samoin jotain lastenkirjoja!!) Englannin uskon sujuvan ihan joten kuten, jotakin löytynee TBR-pinosta kun on pitkään ollut tavoitteena lukea englanniksi. Ruotsi on ruosteessa, mutta hyvää tekisi aktivoida sitäkin. Käydessäni Ruotsissa olen puhunut mieluummin englantia :O Lastenkirja tms pitäisi onnistua ruotsiksi. Kolmas opiskelemani vieras kieli on saksa. Tarvitsisi aktivointia ja kiva kyllä olisi lukea vaikkapa lastenkirja, jos sellainen löytyisi.
Kiitos hyvästä haasteesta!

1. englanti: Kinsella: Shopaholic & Sister (luettu ja vapautettu)
http://www.bookcrossing.com/---/6570821/

2. kielikirja: Saari: Suuren päällikön tytär (luettu ja vapautettu)
http://www.bookcrossing.com/---/11376784

3. englanti: Remy Becomes a Chef (luettu)
http://www.bookcrossing.com/---/7730203

4. ruotsi: Palm: Magiska vaktel (luettu)
http://www.bookcrossing.com/---/8000363

5. englanti: A. P. Porter: Kwanzaa (luettu ja vapautettu)
http://www.bookcrossing.com/---/7658643

6. englanti: Townson & Rees: What on Earth (luettu ja vapautettu)
http://www.bookcrossing.com/---/7730209

7. englanti Kitten to Cat (luettu)
http://www.bookcrossing.com/---/7505028

 

Kielitaitoa on ruotsi ja englanti eli kaksi vierasta kieltä. Ruotsiksi en ole koskaan lukenut kirjaa enkä lukion jälkeen muutenkaan sitä harjoittanut. Hyllystä löytyykin kieltä käsittelevä kirja.:)

1.
2. Arthur Bester: The Stars My Destination http://www.bookcrossing.com/---/7155977
3.
4.
5.
6.
7.

 

wingPiikuwing 7 yrs ago
Huhhuh
Yllytyshullun on pakko osallistua tähän. Olen opiskellut ruotsia, englantia, saksaa, ranskaa ja espanjaa. Kaksi ensin mainittua ei tuota vaikeuksia, niillä luen kohtuullisen sujuvasti. Mutta ne loput... taitaa tulla luettua muutama lastenkirja tähän haasteeseen...

*** Edit (kun olin lukenut säännöt uudelleen): olen siis opiskellut viittä kieltä.

 

wingPiikuwing 7 yrs ago
Piikun kirjat
Kieltä käsittelevä kirja:
Käännöksiä / luettu ja vapautettu kontrolloidusti
http://www.bookcrossing.com/---/11367211/

Viisi kirjaa vähintään neljällä kielellä:
1) Ruotsi: Ökenblomman återvänder / luettu ja vapautettu kontrolloidusti
http://www.bookcrossing.com/---/7012517/
2) Espanja: Sopa de Frijoles: Un Poema Para Cocinar / luettu ja vapaudettu kontrolloidusti
http://www.bookcrossing.com/---/11469777/
3) Englanti: the Secret Garden / luettu ja vapautettu kontrolloidusti
http://www.bookcrossing.com/---/10014879
4) Ranska: Blanche-Neige et les Sept Nains / luettu ja vapautettu kontrolloidusti
http://www.bookcrossing.com/---/11442647/
5) Saksa: Irmtraud Paule: Stellas neue Brille / luettu ja vapautettu kontrolloidusti
http://www.bookcrossing.com/---/11113150/


Vapaavalintainen kirja, eli toinen englanninkielinen:
Victoria Hislop: Saari / luettu ja vapautettu villisti
http://www.bookcrossing.com/---/7396968/

 

wingPiikuwing 7 yrs ago
Valmis.
Kiitokset mukavasta haasteesta.

 

CatharinaL 7 yrs ago
Kysymys
Vielä pitää kysyä, käyvätkö kaksikieliset editiot? Oletetaan esim. kirja, jossa G. Leopardin runoja alkukielellä ja englanniksi käännettyinä... Lasketaanko italiankieliseksi kirjaksi? Vai saako kaksikielisellä kirjalla kaksi suoritusta, englannin ja italian?

 

lii5a 7 yrs ago
VS: Kysymys
Yksi kirja on yksi kirja, vaikka siinä olisi viittä kieltä - eli yhdestä kirjasta saa yhden suorituksen. Kaksikielinen kirja käy, mutta siitä on valittava suoritukseen jompi kumpi kieli - ja silloin toki on tarkoitus myös sillä kielellä lukea. Mutta koska kyse on kielitaidon ylläpidosta ja kehittämisestä, apukieltä toki saa käyttää. Eli on OK lukea italiankielisiä runoja italiaksi ja tarkistaa merkitys englannista tai lukea rinnakkain venäjän- ja suomenkielistä kirjaa, kuten Pellu aikoo tehdä. SIinähän se kielitaito karttuu!

 

Pitäähän tähänkin osallistua. :D

1. kieltä käsittelevä kirja:
Bernhard Schlink, Lukija http://www.bookcrossing.com/---/7269461
vapautettu kontrolloidusti

2. englanninkielinen kirja:
Debbie Macomber, 92 Pacific Boulevard http://www.bookcrossing.com/---/11094183 vapautettu kontrolloidusti

3. ruotsinkielinen kirja:
4. saksankielinen kirja:
5. venäjänkielinen kirja:
6. ...
7. ...

 

Kelpaavatko haasteeseen myös Pixi-kirjat eli pienet neliömäiset lastenkirjat, joissa on runsaasti kuvia ja vähän tekstiä (sivumäärä noin 24)? Sellaisia sain tänään miitistä, ja voisin laittaa niitä kiertoon.

 

Kelpaavatko haasteeseen myös Pixi-kirjat eli pienet neliömäiset lastenkirjat, joissa on runsaasti kuvia ja vähän tekstiä (sivumäärä noin 24)? Sellaisia sain tänään miitistä, ja voisin laittaa niitä kiertoon.


Ei aavistustakaan mitä ovat Pixi-kirjat. Mutta kuten säännöissä sanoin, en ala arvioimaan kenenkään kielen tai kirjojen tasoa - enkä voisikaan sitä tehdä. Jokainen arvioi itse, minkätasoisilla kirjoilla kykenee osallistumaan. Ei tämän(kään) haasteen ole tarkoitus olla tuskaa, hikeä ja kyyneleitä, vaan leikkiä ja hauskaa ja toivottavasti myös rohkaisua vierailla kielillä lukemiseen.

Eli ketään en diskaa "liian helppojen" kirjojen takia - ja toivottavasti en mistään muustakaan syystä. Päinvastoin, jos huomaan, että joku on esim. merkinnyt virheellisesti omat suoristusaikeensa, lähetän viestiä heti, jotta virhe voidaan korjata mahdollisimman pian. (Siksi olisi tärkeää, että laitatte näkyviin sen kielten määrän tai kieliluettelon, josta pystyn laskemaan.)

 

Joika 7 yrs ago
Joikan kirjat
Seitsemän kirjaa, joista neljä on vapautettu. Yksi jää omaan hyllyyn ja loput vapautetaan jossakin vaiheessa.

Joikan kielikirjat:

1. kieltä käsittelevä kirja http://www.bookcrossing.com/---/11713744/ Luettu
2. ruotsinkielinen kirja http://www.bookcrossing.com/---/6000239/ Luettu ja vapautettu
3. englanninkielinen kirja http://www.bookcrossing.com/---/8148875/ Luettu
4. norjankielinen kirja http://www.bookcrossing.com/---/11228210/ Luettu ja vapautettu
5. tanskankielinen kirja http://www.bookcrossing.com/---/11652988/ Luettu ja vapautettu
6. saksankielinen kirja http://www.bookcrossing.com/---/8502259/ Luettu
7. englanninkielinen (vapaavalintainen) kirja http://www.bookcrossing.com/---/11592910/ Luettu ja vapautettu

 

Runojalka 7 yrs ago
Hmmm...
Antakaahan vinkkejä mistä voisi saada käsiinsä helppolukuisia kirjoja ranskan, saksan, portugalin ja italian kielellä? Kirjasto kun ei tule kysymykseen tässä tilanteessa...

 

wingAnneliswing 7 yrs ago
VS: Hmmm...
Ranskankielisiä löytyi, 60 s. tai lähes sata s. Jotain muutakin, ainakin pitäisi jossain olla rekisteröimättömiä italialaisia Roope Ankkoja pari kpl. Vieläköhän toinen portugalilainen nuorten kirja on jossain? Saksaksi on pari Aku taskukirjaa, mutta niissä on kyllä sivuja sata tai kaksi. Kesällä luin yhden ja vapautin mutta vielä jäi pari.
Tämän olen näköjään jo lukenut 5 vuotta sitten:
http://www.bookcrossing.com/---/3141948/

 

Runojalka, sain paikallismiitistä toissapäivänä muutamia saksankielisiä lastenkirjoja, jotka ovat hyvin helppolukuisia. Jos ja kun haasteeseen siis käyvät Pixi-kirjat ja kuvakirjat, joissa on yhteensä vain muutama rivi tekstiä...

Sain miitistä myös yhden Easy Readers -kirjan, mutta se oli jo tasoa C eli ei sovi ihan alkeiden kertaukseen. Laita siis viestiä, jos nuo lastenkirjat kiinnostavat.

 

No, minäkin rohkaistun tähän, kun näyttää helppoja kirjoja olevan saatavilla. Jos saan haasteen suoritettua, niin tuleepahan ainakin hyvä mieli. Onhan noita alkeiskursseja tullut koluttua ja jatkokurssejakin...

1. kieltä käsittelevä kirja: http://www.bookcrossing.com/---/7498688/
2. englanninkielinen kirja
3. ruotsinkielinen kirja
4. saksankielinen kirja
5. ranskankielinen kirja
6. portugalinkielinen kirja
7. italiankielinen kirja

 

Runojalka, tarvitsetko portugalinkielistä kirjaa? Sain juuri omani luettua.

 

Kiitos! Laitoin viestin.

 

tottakai tähän mukaan! Norja, ruotsi, englanti, espanja, ranska eli 5 kieltä lasken vieraiksi lukukielikseni. Viisi kirjaa vähintään neljällä eri kielellä. BC-hyllystä löytyy valmiina vähintään neljällä kielellä näistä, espanja näistä taitaa karsiutua pois ja hyvä niin, koska sitä heikoiten osaan. Mopo karkaisi mulla varmaan helposti käsistä, jos ei tota yhden satsin rajoitusta olisi, sopivia kirjoja nimittäin löytyy..

1. Englanniksi Four Letters of Love
LUETTU JA VAPAUTETTU
http://www.bookcrossing.com/---/10474190/
2. Ruotsiksi Underströmmar
http://www.bookcrossing.com/---/8641894/
LUETTU
3. Ranskaksi Maigret et Monsieur Charles
http://www.bookcrossing.com/---/10476492/
LUETTU JA VAPAUTETTU
4. Ruotsiksi Regn
http://www.bookcrossing.com/---/2091303/
LUETTU JA VAPAUTETTU
5. Englanniksi Fatima's good fortune (myös kirja kielestä, lukutaidottomuudesta, päähenkilö opettelee lukemaan kirjassa)
http://www.bookcrossing.com/---/10057842/
LUETTU JA VAPAUTETTU
6. Norjaksi Like sant som jeg er virkelig
http://www.bookcrossing.com/---/10308242/
LUETTU
7. Englanniksi Burnout. Renewal in the Wilderness
http://www.bookcrossing.com/---/11793480
LUETTU

 

wingmynttiwing 7 yrs ago
Myntin satsi
Otan haasteeseen viisi kieltä. Englanti, ruotsi, saksa, viro ja espanja. Espanja on varmaankin näistä se, joka jää rannalle.

1. Kielikirja
2. Englanti - Visions of Sugar Plums http://www.bookcrossing.com/---/5067783
3. Ruotsi
4. Saksa
5. Viro - Tere! http://www.bookcrossing.com/---/11264707/
6. Englanti - Don't Eat This Book: http://www.bookcrossing.com/---/5835495
7. X

 

Mun haasteelleni taitaa käydä köpsästi. Saksankielistä kirjaa olen aloittanut, mutta se on jäänyt muun lukemisen alle. Sopivaa kielikirjaa ei edes ole vielä...

 

Aivan mainio haaste, ihana että joku "pakottaa" lukemaan vierailla kielillä. :) Olen kaksikielinen (suomi-ruotsi), jonka lisäksi olen opiskellut lukiossa englantia, saksaa, espanjaa, ranskaa ja italiaa. Yliopistossa innostuin sitten vielä edellämainittujen lisäksi opiskelemaan venäjää, hepreaa, japania, sumeria, akkadia ja muinaispersiaa. Valitettavasti yliopistossa opiskelemiani kieliä en osaa yhtäkään niin hyvin, että voisin lukea mitään kyseisellä kielellä. Olen jo unohtanut kirjaimetkin, yhtäkään noista kun ei kirjoiteta meidän latinalaisilla aakkosilla...

Muuten, minulla on paljon AVL-kirjoja vierailla kielillä, joten hyllyäni saa vilkaista sillä silmällä. ;) Tosin saksan- ja espanjankielisistä suurin osa on vielä rekisteröimättömiä :(

1. kieltä käsittelevä kirja * LUETTU 7.2.2013 - PC-kokoelmassa *
Ola Wikander - I döda språks sällskap
http://www.bookcrossing.com/---/6647461/

2. suomenkielinen kirja

3. englanninkielinen kirja * LUETTU - vapautettu *
Sylvia Plath: The Bell Jar
http://www.bookcrossing.com/---/7246918

4. espanjankielinen kirja *LUETTU 20.1.2011 - vapautettu*
Charlaine Harris: Muerto hasta el anochecer (orig. Dead Until Dark)
http://www.bookcrossing.com/---/11655020

5. saksankielinen kirja
Sophie Kinsella: Sag's nicht weiter, liebling

6. ranskankielinen kirja

7. vapaavalintainen kirja

 

Lähdenpä mukaan, kun kulttuurihaaste alkaa olla paketissa. Tämä onkin hyvä haaste sen jälkeen!
Olen opiskellut englantia, ruotsia, ranskaa ja espanjaa. Lisäksi olen lukenut alkeet saksasta monta vuotta sitten, mutten osaa ainakaan puhua saksaa yhtään, enkä juuri ymmärräkään sitä. Espanjakaan ei ole mitenkään loistavasti hallussa, mutta jos löydän helpon espanjankielisen kirjan, niin otan sen haasteeseen mukaan. Sanotaan siis, että olen opiskellut viittä kieltä.

Kirjapakettini:

1) Kielikirja
Lost in Translation - Englannin kielikömmähdyksiä maailmalta http://www.bookcrossing.com/---/11715307
***LUETTU***VILLI VAPAUTUS 24.2.

2) Englanninkielinen kirja
Sirens and Other Daemon Lovers http://www.bookcrossing.com/---/4870726 ***LUETTU*** VILLI VAPAUTUS 3.1.

3) Englanninkielinen kirja
Buffy The Vampire Slayer - The Dust Waltz http://www.bookcrossing.com/---/4934444/ ***LUETTU****VILLI VAPAUTUS 2.1.

4) Ruotsinkielinen kirja
En god katt förlänger livet http://www.bookcrossing.com/---/11479093
***LUETTU*** KONTROLLOITU VAPAUTUS 13.2.

5) Ranskankielinen kirja
Les Combustibles http://www.bookcrossing.com/---/11652784 ***LUETTU***KONTROLLOITU VAPAUTUS 16.2.

6) Espanjankielinen kirja
Oviraptor (Let's Read About Dinosaurs/Conozcamos a los dinosaurios)
http://www.bookcrossing.com/---/11544045
- kirjassa on sama teksti englanniksi ja espanjaksi, tähän haasteeseen käytän siitä sen espanjan ***LUETTU*** VAPAUTUS MIITTIIN 3.1.

7) Vapaavalintainen kirja, menee taas englanniksi
Don Juan de Marco http://www.bookcrossing.com/---/7815852 *LUETTU* VILLI VAPAUTUS 2.1.

 

toukokuu 7 yrs ago
Nosto
Hyvä, että on tämä haaste kannustamassa lukemaan noita lukemattomia vieraskielisiä...

 

Valmis 16.1.2013.
*
Tosi kiva haaste ja oikein mielellään osallistun, vaikka vasta nyt saankin aloitettua omat kirjaukseni tänne. Olen opiskellut ruotsia, englantia ja saksaa ja luen kirjoja kaikilla näillä kielillä. Saksankielisten kirjojen lukeminen tosin on aika haastavaa, joten enimmäkseen luen Agatha Christietä tai jotain muuta tuttua/helppoa/lyhyttä. Lisäksi olen ihan äskettäin alkanut sattumoisin lukemaan ruotsin pohjalta myös norjankieltä, siinä pätee myös tuttua/helppoa/lyhyttä :)

1. kieltä käsittelevä kirja
Amos Oz: Pantteri kellarissa http://www.bookcrossing.com/---/10450341/ (12-vuotias jerusalemilainen Profi tutustuu englantilaiseen kersanttiin ja he tapaavat toisiaan kielenopiskelun merkeissä. Profi opettaa kersantille hepreaa ja kersantti opettaa hänelle englantia.)

2. englanti
Sidney Sheldon: Tell Me Your Dreams http://www.bookcrossing.com/---/6458676/ *VAPAUTETTU 27.11.*

3. englanti
R. L. Stevenson: Dr Jekyll and Mr Hyde...
http://www.bookcrossing.com/---/5922957/ *VAPAUTETTU 16.1.*

4. norja
Tor Åge Bringsværd: Karsten og Petra får sykkel http://www.bookcrossing.com/---/11435142/ (lasten kuvakirja) *VAPAUTETTU 17.10.*

5. norja
Knut Hamsun: Victoria http://www.bookcrossing.com/---/11562248

6. ruotsi
Maria Lang: Mördaren ljuger inte ensam http://www.bookcrossing.com/---/10504604/ *VAPAUTETTU 16.11.*

7.saksa
Agatha Christie: Nikotin http://www.bookcrossing.com/---/11548091

 

Koulussa ja kursseilla olen opiskellut englantia ja ruotsia, vain koulussa saksaa. (Yliopistossa olen opiskellut venäjän alkeet, hepreaa, koinee-kreikkaa ja latinaa. Nämä kielet olen unohtanut täysin. Niitä ei lasketa haasteeseen mukaan.) Teen kompromissin ja luen 4 kirjaa vähintään kolmella eri kielellä. (Jostain on siis saatava saksankielinen lastenkirja!)

1. kieltä käsittelevä kirja:
1.1.

2. ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi luettavat kirjat (4 kpl):
2.1. http://www.bookcrossing.com/---/7612641 Wuthering Depths
2.2. http://www.bookcrossing.com/---/5176634 På landet i Paris
2.3.
2.4.

3. kaksi vapaavalintaista kirjaa (kieltä käsitteleviä tai erikielisiä):
3.1.
3.2.

4. Vapautukset:
4.1. http://www.bookcrossing.com/---/5176634 På landet i Paris, 5.11.12, kontrolloitu
4.2. http://www.bookcrossing.com/---/7612641 Wuthering Depths, 7.12.12, villi
4.3.
4.4.

 

(Jostain on siis saatava saksankielinen lastenkirja!)

Kiinnostaisiko sinut pikkuisen lyhennetty Huck Finn? http://www.bookcrossing.com/---/5446207/
Kuten journaalissa sanon (yritän ainakin*), minulta sen lukeminen sujui unohtuneellakin saksalla helpommin kuin alkukielisen Huckin luku. Luulen sen kyllä olevan vähän paksu postitettavaksi, joten voisin ensin kysellä kuriiria, jos kiinnostut ja kerrot, mihin mennessä viimeistään haluat tarttua siihen. Jos postitan, saatan lähettää sen avattuna. (En ole nyt kotona, joten kirjan mittailu on mahdotonta.)
Pistä PM, jos Huck auf Deutsch saa sinut innostumaan.

*) Kun nyt vilkaisin journaalia, on pakko tunnustaa etten ymmärrä sitä itsekään. "Geimeisprache"? En kai minä Geheimsprachea ole voinut tarkoittaa? Vai olenko? Ehkä en sitten ymmärtänyt Twainiakaan...

 

Lukisin mielelläni jotain norjaksi tähän haasteeseen, mutta eipä ole sopivia kirjoja tullut vastaan... Onko jollakulla esim. sopivaa lastenkirjaa? Mikään Örstavikin kaltainen ei ihan uppoa... Vaihtureiksi voin tarjota englantia, ruotsia ja saksaa (sekä aikuisten että lasten kirjoja).

 

Multa löytyy: Karsten og Petra får sykkel
http://www.bookcrossing.com/---/11435142/

Vielä lukematta. Varmaan alkuviikosta luen.

 

Kiitos, tuo kelpaisi! Kaipaatko jotain vaihturia takaisin päin?

 

Poimin Metson kirjankierrätyskärrystä mukaani kaksi espanjaksi käännettyä Mary Higgins Clarkin kirjaa.
Pálida como la luna: http://www.bookcrossing.com/---/11544338/
Por siempre mía: http://www.bookcrossing.com/---/11544320/

 

Joika 7 yrs ago
islantia
Onko kellään islanniksi mitään, mieluiten helppolukuista? Islanti on kyllä vaikea nakki.

 

ja oman listan päivitys.

 

Haaste jäi kesken. Saksankielinen kirjani oli liian paksu. Jäin sivulle 129, kun sivuja on kaikkiaan 419.
___________________________________________________________

Pahoittelen uudelleenpostausta, mutta jouduin kopioimaan vanhan viestini ja lähettämään sen uudestaan. Siihen oli vastattu reply-toiminnolla, joten en pääse enää muokkaamaan sitä.
___________________________________________________________

Koulussa ja kursseilla olen opiskellut englantia ja ruotsia, vain koulussa saksaa. (Yliopistossa olen opiskellut venäjän alkeet, hepreaa, koinee-kreikkaa ja latinaa. Nämä kielet olen unohtanut täysin. Niitä ei lasketa haasteeseen mukaan.) Teen kompromissin ja luen 4 kirjaa vähintään kolmella eri kielellä. (Jostain on siis saatava saksankielinen lastenkirja!)

1. kieltä käsittelevä kirja:
1.1. http://www.bookcrossing.com/---/6816249 Kapina kielessä

2. ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi luettavat kirjat (4 kpl):
2.1. http://www.bookcrossing.com/---/7612641 Wuthering Depths
2.2. http://www.bookcrossing.com/---/5176634 På landet i Paris
2.3. http://www.bookcrossing.com/---/3712344 The Hundred Secret Senses
2.4. http://www.bookcrossing.com/---/11615399 Ewige Nacht (Jäi kesken. Pääsin sivulle 129/419.)

3. kaksi vapaavalintaista kirjaa (kieltä käsitteleviä tai erikielisiä):
3.1. http://www.bookcrossing.com/---/10045471 The Cat Who Talked Turkey
3.2. http://www.bookcrossing.com/---/4974783 Risukoista riipomia

4. Vapautukset:
4.1. http://www.bookcrossing.com/---/5176634 På landet i Paris, 5.11.12, kontrolloitu
4.2. http://www.bookcrossing.com/---/7612641 Wuthering Depths, 7.12.12, villi
4.3. http://www.bookcrossing.com/---/10045471 The Cat Who Talked Turkey, 6.2.13, kontrolloitu
4.4. http://www.bookcrossing.com/---/3712344 The Hundred Secret Senses, 23.3.13, villi

 

Minäkin joudun valitettavasti postaamaan linkkini uudelleen. En pääse alempana oleviin käsiksi kikkailuyrityksistä huolimatta.

EDIT 21.3. Joudun luopumaan aikeestani lukea portugaliksi, koska taitoni eivät riitä kirjaan joka minulla on, eikä aika riitä helpomman kirjan etsimiseen. Vaihdan portugalin ruotsiin.

Lopulta päädyin siis osallistumaan haasteeseen VIIDELLÄ vieraalla kielellä.

1. kieltä käsittelevä kirja: Suuren päällikön tytär
http://www.bookcrossing.com/---/7498688/ (luettu ja vapautettu)

2. englanninkielinen kirja: The good plain cook
http://www.bookcrossing.com/---/8088034 (luettu ja vapautettu)

3. ruotsinkielinen kirja: Det märkliga barnet (luettu ja vapautettu)
http://www.bookcrossing.com/---/10372580

4. saksankielinen kirja: Das Gold der alten Dame
http://www.bookcrossing.com/---/8502260/ (luettu ja vapautettu)

5. ranskankielinen kirja: Sophie devient sage
http://www.bookcrossing.com/---/3141948/ (luettu)

6. italiankielinen kirja: Il drago di Skeletor
http://www.bookcrossing.com/---/11527819/ (luettu)

7. vapaavalintainen/ruotsinkielinen kirja: Nalle Burr
http://www.bookcrossing.com/---/11295277/ (luettu)

 

Muistinpa päivittää parin päivän takaisen englanninkielisen kirjan vapautuksen, jolloin saan merkata myös haasteen suoritetuksi. Kiitos hyvästä haasteesta!

 

Joika 7 yrs ago
saksaa?
Oh, mun pitäis hommata saksankielinen kirja. Oon yrittänyt katella kirppareilta ja kirjaston poistomyynnistä, mutta ei ole tullut vastaan. Paitsi yksi vanha faktakirja Goethesta, mutta se selätti mut heti. Ei taida kielitaito riittää.. olisko kellään jotain helpompaa tekstiä saksaksi?

 

Kyllä löytyy! Elvis in Köln, ei kovin vaikea ja sivumäärä kohtuullinen. Nimellä hakemalla löydät sivustolta lisätietoa...

 

Joika 7 yrs ago
oh, kiitti
Laitoin yksäriä.

 

Kiva, kirja lähtee sinulle lähipäivinä!

 

Luin tänään viimeisen kirjan loppuun. Huomenissa vielä vapautan sen, niin tämä oli tässä. Kiitokset haasteesta, oli hyvää harjoitusta lukea vaihteesta muillakin kielillä kuin suomeksi ja englanniksi!

 

ja oman listan päivitys.

 

toukokuu 7 yrs ago
Ohhoh
kylläpäs nyt tekee tiukkaa tämä haasteen loppuun saattaminen, vaikka haaste onkin kahta kirjaa vaille valmis. Vieraskielistä lukemista kyllä riittäisi ja muutamaa olen jonkin matkaa lukenutkin. Katsotaan iskeekö lukuinto ennen tämän kuun loppua. Mutta hyvä haaste tämä on kuitenkin ollut!

 

Haasteajan loppu lähenee. Koska kuun vaihteessa on pääsiäinen, lisään aikaa pääsiäisen yli, jotta vielä (useimmille) vapaan maanantainkin voi hyödyntää. Eli osallistuvat kirjat on oltava luettuna, journaloituna ja (neljän niistä) vapautettuna viimeistään tiistaina 2.4. klo 10.00, johon mennessä myös tässä ketjussa on oltava linkit kirjoihin ja ilmoitus siitä, että suoritus on valmis.

Katselin äsken suorituksia, ja vaikuttaa siltä, että monella on lukematta vain yksi kirja - tai puuttuu vain yksi vapautus. Jos oikein tulkitsin, jollain oli suoritus valmiskin, mutta sitä ei ole ilmoitettu valmiiksi. Ja kun sääntöjä ja ohjeita nyt katselen, niin enpä ole näköjään pyytänyt ilmoittamaan erikseen valmiita eli mun moka.
LISÄYS sääntöihin tässä vaiheessa, että kenenkään valmis suoritus ei jäisi vahingossa huomaamatta: Lisää siihen viestiisi, jossa suorituksesi on, otsikkoon sana VALMIS tai kirjoita uusi viesti, jossa kerrot suorituksesi olevan valmis, tai tee vaikka molemmat.

 

Joika 7 yrs ago
valmis
Joika ilmoittautuu valmiiksi tämän haasteen osalta. Tämä oli mukava haaste, etenkin siinä mielessä että sain tämän suoritettua. :) Luen muutenkin vieraskielistä kirjallisuutta paljon, joten siinä mielessä tämä oli helppo. Ainoastaan saksaksi ei tule luettua, ja kielitieteellisiä opuksia hyvin hyvin harvoin. Näitä uusia tuulia oli kiva haistella! Kiitos haasteesta.

 

...vaikka jo nyt voi sanoa, että minun osalta se jää pahasti kesken. Tosin tähän mennessä olen jo tavallaan ylittänyt itseni, kun olen lukenut yhden englanninkielisen ja puolet ruotsinkielisestä. Ruotsiksi en ole koskaan ennen lukenut ja englanniksikin vain yhden aikuistenkirjan ennen tätä. Ehkä seuraavassa kielihaasteessa yritän taas vähän parantaa. :)

 

Minäkin olen valmis! Jouduin tosin luopumaan aikomuksestani lukea portugaliksi, mutta tulihan noita kieliä ja kirjoja silti tarpeeksi kasaan. Kiitos haasteesta, olen erittäin tyytyväisellä mielellä. :)

 

lii5a 7 yrs ago
vielä kerran
Sotkenpa tätä aikataulua vielä kerran. Olen pois koneeni äärestä pääsiäismaanantaista tiistain iltamyöhään, joten en ole tiistain aamupäivällä tuloksia tarkistamassa. Niinpä saatte (saamme) vielä vuorokauden lisäaikaa. Kirjat pitää olla luettuna, journaloituna, tarvittava määrä vapautettuna ja suoritus tässä ketjussa valmiiksi ilmoitettuna viimeistään keskiviikkona 3.4. klo 10.

 

7 kieltä suomi mukaanlukien.

 

Tartunpa nyt heti vieraskieliseen kirjaan ja yritän saada ne kaksi lukematonta loppuun. Olen kuitenkin kaksi vieraskielistä kirjaa jo aloittanut.

 

Huomisaamusta alkaen olen pois netin äärestä - joten muistutan että vielä on hiukan aikaa lukea se viimeinenkin kirja...
Itsellänikin on vielä yksi kirja lukematta. Ehkä löydän tiistaina Helsingistä jotain tarpeeksi helppoa... jonka sitten ehdin Hki-Tre-junassa lukea.

 

Kiirehän tässä maaliskuun aikana tuli, mutta siinä nyt ei ole mitään uutta... Eipä sentään mennyt ihan viimeiselle päivälle tämä haasteen viimeistely. Kiitos kivasta ja erilaisesta haasteesta! Pitääpä jatkossakin lukea enemmän vierailla kielillä.

 

Eikä tämä ole edes aprillia.

 

Melkein valmiiksi jää, koska saksankielinen kirjani on ihan liian paksu. Sivuja on 419, ja minä olen päässyt vasta sivulle 129. Ei haittaa, haaste oli kaikin puolin oikein hauska.

http://www.bookcrossing.com/---/7793647

 

lii5a 7 yrs ago
Arvottu
Puolueeton arvontakone ilmoitti voittajan olevan Runojalka. Onnea voittajalle - saat pian yksityisviestin.

Kiitos kaikille osallistujille. On ollut kiva kuulla tai lukea niin ketjusta kuin joistakin kirjojen päiväkirjamerkinnöistäkin tyytyväisiä kommentteja siitä, että on saanut luettua ihan oikean romaanin kielellä, jolla ajatteli lukevansa vain lastenkirjoja tai on saanut palautettua mieleensä kieltä jonka luuli unohtaneensa kokonaan.
Lupailin jo Helsingin miitissä, että uusi kielihaaste uusituilla säännöillä voisi alkaa syksyllä... Katsotaan nyt. Uudet säännöt ovat jo kehitteillä.

 

Oohlalaa, mukava juttu!

Kiitos vielä haasteen järjestäjälle lii5alle. Tämä oli haaste, jossa ihan oikeasti sai haastaa itsensä. Luulen, että tästä rohkaistuneena luen jatkossa aiempaa enemmän ainakin englanniksi ja ruotsiksi.

 

Kirjapostia on aina mukava saada, mutta tämän päivän paketit olivat erityisen mieluisia. Kielihaasteen seuraavalle kierrokselle en kylläkään vielä lupaa lukea mitään kiinaksi... ;)

 

Eli voittaja sai oman toiveensa mukaisesti tämän:
http://www.bookcrossing.com/---/11244856/

ja minun valintani mukaisesti tämän:
http://www.bookcrossing.com/---/10042840/

 

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.