Χριστουγεννιάτικη δράση!!!!

Forum » Greek - Ελληνικό | Refresh | Search

Sort Options 

Complete Thread
Καλημέρα σε όλους! Χτες έλαβα αυτό το μήνυμα στη σελίδα μας και σας το προωθώ για να το συζητήσουμε ως κοινότητα. :)

"Καλησπέρα σας! Επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους των atenistas. Καθώς έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρονια την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα book crossing στην πλατεία Αγ. Ειρήνης θελαμε να σας προτείνουμε αν μπορείτε φέτος να το διοργανώσουμε μαζί... Ελπίζουμε στην θετική σας απάντηση..."

 

Δεν είμαι τόσο παλιά ώστε να θυμάμαι μπουκροσσικά κάλαντα στην πλατεία Αγ. Ειρήνης με τους atenistas, μήπως κάποιος άλλος γνωρίζει ;

Πριν απαντήσουμε, το ερώτημα είναι αν από μας θα υπάρξει συμμετοχή στα κάλαντα φέτος. Ποιοι και με πόσα βιβλία ;

Εγώ φυσιολογικά θα μπορέσω, πιστεύω με 15-20 βιβλία ελληνικά και ξενόγλωσσα.

Ποιος μπορεί να αναλάβει την επικοινωνία με τους atenistas να μάθουμε περισσότερα για την πρότασή τους ;

 

 

Πρέπει να ήταν τουλάχιστον 6-7 χρόνια (ίσως και παραπάνω) που απελευθερώσαμε βιβλία σε κοινή δράση με τους atenistas στην πλατεία Αγ. Ειρήνης. Δε θυμάμαι όμως λεπτομέρειες...

 

Αν δεν τύχει να δουλεύω φυσικά. Σε κάθε περίπτωση θα φέρω βιβλία. Ίσως κάποιος από τους παλιούς που ξέρει για τη δράση να μπορούσε να επικοινωνήσει. Αλλιώς δεν έχω προβλημα να μιλάω εγώ μαζί τους. Απλώς δεν γνωρίζω καθόλου τι είχε γίνει παλιότερα.

 

Βρήκα ένα παλιό post : https://www.bookcrossing.com/---/469680

 

KatCat 1 yr ago
Up
Ίσως όσοι θέλουν να συμμετέχουν φέτος στα κάλαντα να πούνε μια γνώμη σχετικά με την πρόταση. Ή να μας διαφωτίσουν οι παλιότεροι για το πως ήταν εκείνη τη χρονιά με τους atenistas. Γιατί θα πρέπει να απαντήσουμε και μέσω της σελίδας. Κι εκείνοι αναμένουν την δικιά μας απόφαση :-).

 

Εγώ πάντως είμαι θετική σε μια κοινή δράση διότι έχουμε μείνει πολύ λίγοι και δεν νομίζω να είμαστε σε θέση να πούμε τα κάλαντα μόνοι μας φέτος.

 

Εγώ θυμάμαι ένα ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων που είχαμε κάνει με τους atenistas στη βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, αλλά όχι κοινά κάλαντα. Το παζάρι, πάντως, είχε πάει πολύ καλά και είχε προσελκύσει πολύ κόσμο. Προσωπικά, θα συμμετείχα πολύ ευχαρίστως ξανά σε κάτι τέτοιο,μια και έχω πολλά βιβλία που πραγματικά τα αφήνω πλέον όπου να 'ναι. Επίσης, επαναφέρω, με την ευκαιρία, την πρόταση για αλλαγή τόπου συνάντησης, μια και εγώ θα γυρνούσα άμεσα στο book crossing, αν σταματούσαμε να βρισκόμαστε στα Εξάρχεια.

 

Εγώ όρεξη και θέληση έχω για κάποια δράση, αλλά δεν το κόβω να κάνουμε και πολλά φέτος. Προσωπικά προτιμώ να μην κανονίσουμε με τους ατενίστας αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα συμμετέχει μια ικανοποιητική αντιπροσωπεία μας στην όποια δράση. Οι άνθρωποι ζήτησαν συνδιοργάνωση όχι στήριξη.

By the way, χρειαζόμαστε κάτι πολύ πιο δραστικό από αλλαγή χώρου για να ζωντανέψει το bookcrossing στην Ελλάδα...

 

Τί θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο δραστικό; Ένα πάρτι, σε καινούριο χώρο, σε συνδυασμό με ανταλλαγή βιβλίων;

 

Καταρχάς δεν υπάρχει τίποτα πιο δραστικό από ένα ενεργό φόρουμ.

Σκοπός κάθε δραστηριότητας είναι η ενημέρωση. Κατά τη γνώμη μου από το πλήθος των ανθρώπων που ενημερώνονται σε μια δράση κάτω από το 10% αυτών θα ψάξουν τι είναι τελικά το bookcrossing. Και το πρώτο που θα πατήσουν να δουν είναι προφανώς το ελληνικό φόρουμ για να δουν ότι το μόνο που γράφουμε είναι ανακοινώσεις για τις επόμενες συναντήσεις.

Δυστυχώς δεν υπάρχει πραγματικό bookcrossing στην Ελλάδα. Υπάρχουν μόνο τρεις ομάδες (Αθήνα, Γιάννενα, Λάρισα και ζητώ μεγάλη συγγνώμη αν χάνω κάποια ακόμα) κάθε μία απο τις οποίες κανονίζει μια μηνιαία συνάντηση... and that 's it.

Είχα την τύχη να γνωρίσω και τις τρεις ομάδες! Και οι τρεις ομάδες απαρτίζονται από ανθρώπους φιλικούς, ομιλιτικούς, με διάθεση να σε κάνουν να νιώσεις αμέσως άνετα στην παρέα. Αλλά αυτό το ευχάριστο κλίμα παραμένει να είναι σε "κλειστό" κύκλο. Πώς κάποιος θα νιώσει άνετα να κάνει το βήμα και να επισκεφθεί μία από τις ομάδες βλέποντας αυτό το τόσο άχρωμο φόρουμ;

Υ.Γ.: Όσο αφορά την αλλαγή χώρου προσωπικά δε με απασχολεί προς το παρόν. Τo Homesick το βρίσκω εξαιρετικό. Έχει πανέμορφο χώρο και φιλικό προσωπικό. Δύσκολα μπορώ να σκεφτώ μαγαζί που θα μας επιτρέψει να κάνουμε μηνιαίες συναντήσεις με πολλά άτομα, κάνοντας φασαρία, φέρνοντας δικά μας γλυκίσματα... Μη μιλήσω για την εγκατάσταση μόνιμου ραφιού με βιβλία... Πολλά τα προβλήματα. Προτείνω λοιπόν να ανοίξεις ένα νέο νήμα στο φόρουμ γιατί αυτό αρκετά το "σπαμάραμε" (KatCat ζητώ συγγνώμη για αυτό επί τη ευκαιρία) και να τοποθετηθούμε εκεί όλοι μας για το αν θέλουμε να αλλάξει ο χώρος συναντήσεων ή όχι με επιχειρήματα, ώστε να καταλήξουμε σε μια οριστική απόφαση.


 

Συμφωνώ για το ενεργό φόρουμ. Απλά το πρόβλημα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι bookcrossers έχουν πολύ καιρό να το ανοίξουν... Και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό να αλλάξει..

 

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.