Προτάσεις για νέα obcz στην Αθήνα

Forum » Greek - Ελληνικό | Refresh | Search

Sort Options 

Complete Thread
Λοιπόν, έχω τρεις : το Upper στην Όθωνος, το James στο Μεταξουργείο και το Μύρτιλλο στους Αμπελοκήπους.

 

ROBBERGIRL 2 yrs ago
Upper

 

ROBBERGIRL 2 yrs ago
James

 

 

http://www.myrtillocafe.gr/el/

Eνδιαφέρουσα πρόταση, με την προϋπόθεση ότι επιτρέπουν την εγκατάσταση μόνιμου ραφιού, θα ήμουν υπέρ μιας δοκιμής.

 

Το Upper είναι ένα βήμα από το μετρό Συντάγματος, έχει τεράστια παράθυρα με θέα , vintage αύρα και ποτέ πολύ κόσμο. Είναι κάπως ακριβό και κυριλέ. Το James είναι πιο χύμα και τροπικάλ, κοντά στο μετρό Κεραμεικού, μέτριο σε προσέλευση κόσμου, νορμάλ τιμές. Το Μύρτιλλο απασχολεί αποκλειστικά άτομα ΑΜΕΑ, έχει κοινωνικό προφίλ, πολύ φτηνές τιμές, πάνω σε πάρκο, πέντε λεπτά από το μετρό Πανόρμου.

 

Έχεις μιλήσει με τα μαγαζιά;
Βλέπω πως έχουν φαγητό, άρα δεν θα μπορούμε να φέρνουμε φαγώσιμα, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό.
Δέχονται ράφι, κόψιμο πίτας, θόρυβο; Θα μπορούμε να συναντιόμαστε κάθε τελευταία Κυριακή ή μπορεί να έχουν εκδηλώσεις και να υπάρξει πρόβλημα;

 

ROBBERGIRL 2 yrs ago
James
Λοιπόν, χθες το απόγευμα πήγα για ένα early drink στο James. Είδα ότι στο χώρο υπάρχει ήδη μια μικρή βιβλιοθηκούλα, που μάλιστα είχε και αρκετά βιβλία. Έψαξα τον ιδιοκτήτη, δεν ήταν εκεί και μίλησα με την γκαρσόνα. Μου είπε ότι δε νομίζει ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει πρόβλημα αν το κάνουμε ζώνη - της εξήγησα λίγο περί bookcrossing- και ότι τις Κυριακές τα απογεύματα δε γίνεται και ο χαμός από κόσμο. Και χθες χαλαρά ήταν, έξι η ώρα, και είχε τρεις παρέες. Αφησα και τα στοιχεία μου αν θέλει να μου τηλεφωνήσει ο ιδιοκτήτης. Προτείνω να πάμε ένα απόγευμα ολοι μαζί να το δείτε κι εσείς. Θέλετε να κάνουμε εκεί το meet up του Οκτωβρίου; Α, τιμές πολύ λογικές, καφέδες από 3 ευρώ, κρασάκι στα 4.

 

Ναι αλλά αν κατάλαβα καλά ούτε συμφωνία έχει γίνει ακόμη με τον ιδιοκτήτη ούτε είπαν ότι θα μπορούν να μας κρατάνε τραπέζι! Πώς θα πάμε εμείς στο ξεκάρφωτο; :/

 

Μ αρεσει το Μυρτιλλο! Ωραιος χωρος,εναλλακτικος,εξω ειναι πεζοδρομος/παρκο.

 

Επειδή ο Rockystef προτείνει να ανοίξει νέο νήμα συζήτησης με θέμα την αλλαγή, ή όχι, στεκιού, προτείνω να ρίξετε μια ματιά στην περσινή κουβέντα.

Προσωπικά το homesick με καλύπτει απόλυτα αλλά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να γίνει μια δοκιμή σε άλλο μαγαζί εφόσον πληρεί τις γνωστές προϋποθέσεις.

 

Σε ευχαριστώ Lubiette! Προτείνω να τοποθετηθούμε όσοι περισσότεροι γίνεται για το αν θέλουμε ή όχι αλλαγή και αν οι περισσότεροι επιθυμούν νέο στέκι μπορούμε να συζητήσουμε για το ποιο θα είναι αυτό.

Κι εμένα λοιπόν το Homesick με καλύπτει. Δε θα ήθελα να γίνει αλλαγή στο στέκι μας, θεωρώ ότι είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας. Φυσικά ούτε εγώ διαφωνώ στο να δοκιμάσουμε κάτι άλλο αν η πλειοψηφία το επιθυμεί.

 

Κι εμένα μου αρέσει, όμως στην τελευταία συνάντηση, η Lubiette με ενημέρωσε ότι πολύς κόσμος δεν έρχεται λόγω Εξαρχείων.
Θα ήταν καλό να μπουν κι άλλα άτομα και να γράψουν τη γνώμη τους.

 

Είμαι καλά στο Homesick, αλλά θα έρχομαι όπου αποφασίσετε να πάτε.

 

Όπως θυμόμαστε όλοι, ήμουν ένα από τα άτομα που είχα παλέψει με σθένος για να γίνει το Homesick η νέα μας ζώνη. Όμως, μετά από ένα περιστατικό στα Εξάρχεια, όπου πραγματικά ένιωσα να κινδυνεύει η ζωή μου από τις μολότωφ (και πολλά ακόμα, πιο ανώδυνα, πριν) αποφάσισα να μη ξαναπατήσω στη γειτονιά, αν δεν εκκαθαριστεί οριστικά. Από τότε δε ξαναπάτησα ούτε στα Εξάρχεια, ούτε στο Homesick, ούτε και ξαναβγήκα με τη Μέη. Οπότε, ναι, εγώ δεν έρχομαι μόνο και μόνο λόγω Εξαρχείων (και ναι, το μαγαζί είναι ιδανικό, το ξέρω καλύτερα από όλους). Εγώ θα πρότεινα για δοκιμή το Έναστρον στη Σόλωνος. Είναι κεντρικό, έχει ήδη ανταλλακτική βιβλιοθήκη,δέχεται ήδη βιβλιοφιλικές ομάδες (π.χ Athens Book Society στο Meetup, σας έχω ήδη μιλήσει άλλη φορά για αυτούς).

 

Το 'Eναστρον σε σχέση με το Ηοmesick : 300 μέτρα, 3 στενά πιο κάτω, 4 λεπτά με τα πόδια.
Πιστεύεις ότι θα κάνει πραγματικά την διαφορά για όσους θέλουν να αποφύγουν τα Εξάρχεια ;

 

Ίσως ναι, γιατί δεν είναι τόσο σε απόσταση αναπνοής από τις μολότωφ και την πλατεία. Κάτι σαν κέντρο-απόκεντρο.
Τη βρίσκω ενδιαφέρουσα ως πρόταση.

 

Το μαγαζί βρίσκεται στο Μεταξουργείο, στην οδό Φαβιέρου, ένα βήμα από το μετρό. Ο κάτω όροφος είναι μικρός και απρόσωπος, έχει όμως ένα πιο άνετο και φιλικό πατάρι, ιδανικό για μαζώξεις. Υπάρχει βιβλιοθηκούλα με αρκετά βιβλία προς ανταλλαγή και ο ιδιοκτήτης, που του μίλησα σχετικά σήμερα, είναι πολύ φιλικός. Θα μπορούσαμε να κανονίσουμε εκεί μια συνάντηση μες στο Δεκέμβριο. Ως τότε, συμμετέχει στο Μικρό Παρίσι των Αθηνών.

 

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.