Ιδέες/Προτάσεις για δράσεις στην Αθήνα

Forum » Greek - Ελληνικό | Refresh | Search

Sort Options 

Complete Thread
Ο λόγος που προτείνω αυτές τις δράσεις είναι ότι έχουν καιρό (νομίζω) να γίνουν δράσεις στην Αθήνα και εκτός αυτού εφόσον η Αθήνα είναι Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018, τι καλύτερο από το να προωθήσουμε και το bookcrossing! Αν θεωρήσετε τις ιδέες κακές/όχι καλοδουλεμένες/όχι ενδιαφέρουσες θέλω πολύ να ακούσω και τις δικές σας γνώμες σχετικά με το τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Λοιπόν:
1) Δυστυχώς όσο καιρό είμαι bookcrosser δεν έχω βρει ποτέ τα αγαπημένα από όλους μας comic (είτε στο δρόμο/είτε στις συναντήσεις/είτε σε κάποια OBCZ)..Μπορεί να είναι τυχαίο, όμως θεωρώ ότι θα ήταν καλή ιδέα να προσπαθήσουμε κάπως να προωθήσουμε και τα comics. Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε κάποια δράση αφιερωμένη στα comics η οποία φυσικά θα μπορούσε να συνοδεύεται από ενημέρωση για το bookcrossing. Επίσης (αυτό φυσικά αν μπορούμε να το καλύψουμε οικονομικά σαν κοινότητα) ίσως θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε και κάποιον διαγωνισμό δημιουργίας comic για μικρούς και μεγάλους. Θα μπορούσαμε πχ να τους ζητήσουμε να φτιάξουν το δικό τους comic με τη δική τους φανταστική ιστορία και οι τρεις καλύτεροι να κερδίσουν κάποιο δώρο.
2) Μια άλλη ιδέα για να προσελκύσουμε κόσμο είναι να διοργανώσουμε κάτι σαν κυνήγι θησαυρού. Θα μπορούσαμε να κρύψουμε κάπου βιβλία (κατά προτίμηση σε κεντρική περιοχή, π.χ. Πανεπιστημίου) και να έχουμε έναν πάγκο ώστε να δίνουμε τις οδηγίες/γρίφους σχετικά με το πώς θα βρουν τα βιβλία. Αυτό ίσως θα λειτουργούσε και καλά με τα παιδιά. Θα μπορούσαμε ίσως να κρύψουμε σε διαφορετικά σημεία τα παιδικά βιβλία και να δώσουμε διαφορετικούς (ίσως λίγο πιο εύκολους) γρίφους στα παιδιά (αν τυχόν ενδιαφερθούν).
Προσωπικά εγώ θα μπορώ να συμμετάσχω μετά τον Ιούνιο, είτε Ιούλιο είτε Αύγουστο, απλώς θεωρώ ότι η καλύτερη λύση θα ήταν στα μέσα Ιουλίου καθώς οι περισσότεροι τον Αύγουστο φεύγουν διακοπές και τον Ιούνιο είτε έχουμε εξεταστική κ.λ.π είτε δεν θα έχουμε προλάβει να οργανώσουμε τις αντίστοιχες δράσεις όσο καλά θα θέλαμε.
Θα χαρώ πολύ να δω κι άλλες προτάσεις!! :)

 

Nαι comics! Έχω κάποια να στείλω, μου αρεσει η ιδέα.
Επίσης μου αρέσει η ιδέα της δημιουργίας αλλά δυστυχώς δεν πίανει
το χέρι μου στην ζωγραφικη :(
Αναμένω νεότερα!

 

Νομίζω πως είναι καιρός να κάνουμε κάτι που θα ταράξει λίγο τα νερά. Βαλτώσαμε και έχω αρχίσει να βαριέμαι.
Οι ιδέες σου είναι ενδιαφέρουσες. Δεν φημίζομαι για τη φαντασία μου, έτσι δεν έχω να προσθέσω κάτι.
Κόμικς δεν έχω, είμαι όμως πρόθυμη να βοηθήσω σε οποιαδήποτε δράση γίνει, με όποιο τρόπο μπορώ.
Επειδή οι δράσεις χρειάζονται άτομα, για πείτε bookcrossers αν μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε.

 

οτι θα βοηθήσω σε όποια δράση οργανωθεί.
Κομικς έχω καταχωρήσει και απελευθερώσει κατά καιρούς, έχω μερικά ακόμα που θα μπορούσα να διαθέσω σε κάποια δράση.
Παιδικά βιβλία, δεν έχω σχέδον καθόλου, ένα-δυο το πολύ.
Οι ιδέες καλές αλλά θέλουν αρκετή οργάνωση για να υλοποιηθούν (πού, πότε, με ποια άτομα και βιβλία ;)

 

...και οι δύο! Όσο αφορά την ιδέα για τα κόμικς θα δω αν έχω κάτι να στείλω σε περίπτωση που το τρέξετε. Φυσικά αν τύχει σε κάποια από τις δράσεις να είμαι Αθήνα θα χαρώ να βοηθήσω!

 

Σε τελευταίες συναντήσεις, έχουμε συζητήσει να γίνει μια απλή δράση : ένα πικ-νικ στον Εθνικό Κήπο με απελευθέρωση βιβλίων και χαλαρή ενημέρωση των περαστικών. Η ιδέα είναι μια Κυριακή το μεσημέρι, στις 14 ή 21 Οκτωβρίου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, να συγκεντρωθούμε σε κάποιο κεντρικό σημείο του κήπου με τα βιβλία μας, φυλλάδια και κάτι να τσιμπήσουμε, μήπως να στολίσουμε ένα δέντρο με βιβλία ή να τα σκορπίσουμε σε διάφορα σημεία. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερα μέσα, δεν υπάρχει περιορισμό στο είδος ή την γλώσσα των βιβλίων, ούτε στον αριθμό τους, ελάτε και χωρίς βιβλία με καλή διάθεση να μοιραστούμε λιχουδιές και κουβεντούλα.

Συμφωνείτε, έχετε άλλες ιδέες, κάποια πρόταση ; Πείτε μας την γνώμη σας.

 

Εγώ είμαι μέσα, έχω και μερικά βιβλία για να φέρω.

 

Εγώ είμαι μέσα, έχω και μερικά βιβλία για να φέρω.

Μέσα κι εγώ, αρκεί να είμαι Αθήνα.

 

14 του μήνα υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να μην μπορέσω όμως 21 θα είμαι σίγουρα εκεί!! Επίσης είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειάζεται!

 

14 του μήνα υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να μην μπορέσω όμως 21 θα είμαι σίγουρα εκεί!! Επίσης είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειάζεται!

Σου έστειλα PM.

 

Δεν μου έχει έρθει.. Ή τουλάχιστον δεν το βρίσκω 😦 Μπορείς να μου το ξαναστείλεις; 😊

 

Δεν μου έχει έρθει.. Ή τουλάχιστον δεν το βρίσκω 😦 Μπορείς να μου το ξαναστείλεις; 😊

Σου το ξανά έστειλα.

 

Κι εγώ μπορώ, και οι δυο μέρες με βολεύουν, έχω και πολλά βιβλία για απελευθέρωση.

 

Η δικιά μου πρόταση είναι να αλλάξουμε επιτέλους ζώνη. Τα Εξάρχεια είναι πια αποτρεπτικά για πολύ κόσμο, δείτε πόσα άτομα είστε στις τελευταίες συναντήσεις σας και θα βγάλετε εύκολα συμπεράσματα. Κανένα καινούριο μέλος δε θα πατήσει σε μια τόσο αρνητικά φορτισμένη περιοχή και, ακόμα κι αν το κάνει, δε θα ξαναπατήσει βλέποντας μια ψιλοπεθαμένη πια ομάδα με μόλις 4-5 μέλη. Ξέρω τί θα πει η feltre : το Homesick είναι φιλόξενο, μας αφήνει να κάνουμε φασαρία, να φέρνουμε τα γλυκά μας, να αφήνουμε τα βιβλία μας. Συμφωνώ. Δικό μου στέκι ήταν αρχικά το Homesick, ήμουν ένα από τα άτομα που επέμεναν να το κάνουμε ζώνη, αλλά βλέπω ότι πια δε τραβάει. Ούτε εγώ η ίδια δε πάω πια στα Εξάρχεια, δεν νιώθω ασφαλής πια εκεί, δε περνάω καλά. Μπορούμε να βρούμε ένα πιο cool νέο στέκι σε άλλη περιοχή και δεν είναι ανάγκη ούτε να ανέχεται τη φασαρία μας - γιατίνα κάνουμε τόση φασαρία; - ούτε να αφήνουμε εκεί βιβλία. Μπορούμε απλά να μαζευόμαστε, να ανταλλάζουμε μεταξύ μας κι ό,τι μένει, να απελευθερώνεται άμεσα μετά τον καφέ....

 

Έχεις πρόταση για νέο στέκι που πληρεί τις ανάγκες μας ;
Θεωρώ απαραίτητη η δυνατότητα μόνιμου ραφιού για να λειτουργήσει ως OBCZ.

 

Ανεξάρτητα από το αν μου αρέσει το Homesick, η απόφαση για το στέκι είναι της ομάδας και θα πρέπει να είναι με ψηφοφορία, όπως πάντα.
Όποιος έχει προτάσεις, να τις κάνει. Θέλω μόνο να πω πως δεν έχω την παραμικρή διάθεση να γυρίζω και να ψάχνω μαγαζιά, θα παρακαλέσω λοιπόν να έχει γίνει πρώτα μια συζήτηση με το μαγαζί, ώστε να μη φάμε πόρτα μετά την πρώτη συνάντηση.
Θεωρώ κι εγώ απαραίτητη τη δυνατότητα μόνιμου ραφιού.

 

1. Ποιές είναι οι ανάγκες μας;
2. Ποιά είναι πλέον η ομάδα;

 

1. Ποιές είναι οι ανάγκες μας;

Ασχολείσαι πολλά χρόνια με το bookcrossing και πιστεύω ότι τις γνωρίζεις καλύτερα από 'μενα. Ωστόσο ως βασικές βλέπω :
- όπως είπαμε ένα μόνιμο ράφι
- εύκολη πρόσβαση με την συγκοινωνία, κατά προτίμηση κοντά από σταθμό του μετρό στα όρια του Δήμου Αθηναίων
- ένα φιλόξενο μέρος όπου θα έχουμε σίγουρο χώρο για συγκέντρωση Κυριακή απόγευμα ( μικρά μαγαζία σε δημοφιλη περιοχή αποκλείονται)
- προσιτές τιμές
Και ναι, αν είμαστε πάνω από 6 άτομα κάνουμε φασαρία.

Η ομάδα είναι αυτή που παίρνει μέρος στις συγκεντρώσεις και όλοι οι bookcrossers που έχουν μια δραστηριότητα και επισκέπτονται το forum χωρίς να έχουν έρθει ποτέ σε meet-up, ή δεν έρχονται πια, κάποιοι πιθανόν για τους λόγους που αναφέρεις.

 

ROBBERGIRL 3 mos ago
Οκ
Ok, λογικά όλα αυτά και εννοείται ότι τα ξέρω. Πάντως, πιστεύω ότι, αν τελικά μετακομίσουμε, το θέμα με το μόνιμο ράφι θα πρέπει να διευθετηθεί αλλιώς. Οκ να υπάρχουν εκεί μερικά φυλλάδια και κανα δυο-τρία νορμάλ βιβλία, αλλά από ότι θυμάμαι στο Homesick είχε τα πάντα όλα: δοκίμια ζωολογίας και δοκίμια πληροφορικής και ξεσκισμένα bell και παιδικά. Θα πρέπει ίσως να βάλουμε επιτέλους και κριτήρια για το τί θα φέρνουμε στις συναντήσεις - και κυρίως τί θα αφήνουμε στο μαγαζί. Δεν είναι κακό κάποια βιβλία απλώς να πετιούνται...

 

Διαφωνώ. Τι θα πει "δυο-τρία νορμάλ βιβλία"; 2-3 βιβλία μπορεί να αφήσω στο καφέ ή στο μπαράκι που συχνάζω. Κάθε OBCZ θα πρέπει να έχει περισσότερα από 2-3 βιβλία. Ποιος θα ξεχωρίζει τα βιβλία σε νορμάλ και μη νορμάλ; Με ποια κριτήρια; Είναι πχ νορμάλ η Μαντά και η Δημουλίδου; Προσωπικά θεωρώ τα βιβλία τους σκουπίδια. Έχω όμως το δικαίωμα να πετάξω τα βιβλία τους, αν εμφανιστούν στη ζώνη, και κατ' επέκταση να αποκλείσω από την ομάδα του bookcrossing και όσους τα διαβάζουν;
Αυτό που περιγράφεις μπορεί να είναι μια κλειστή ομάδα φίλων που μοιράζονται τα ίδια γούστα στη λογοτεχνία και πιθανόν και τις ίδιες απόψεις σε γενικότερα θέματα, δεν μπορεί όμως να ισχύει για μια ανοιχτή ομάδα, που θα θέλαμε να αποκτήσει πολλά μέλη και να μεγαλώσει αντί να συρρικνώνεται.

 

Διαφωνώ.

Κ'εγώ διαφωνώ. Κοίτα τις επιλογές που σου δίνει το site όταν καταχωρείς βιβλίο, οι κατηγορίες καλύπτουν όλα τα είδη βιβλίων, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα βιβλία που επιλέγει να διαβάσει και να απελευθερώσει ο καθένας.
Όταν το ράφι έχει γεμίσει με βιβλία αζήτητα για πολύ καιρό, συνήθως τα προωθούμε για απελευθέρωση σε κάλαντα, ή into to wild. Βιβλία σε κακιά κατάσταση, επιδιορθώνονται και απελευθερώνονται αλλού. Είναι κάτι που κάνω εγώ 2-3 φόρες το χρόνο.

 

Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ διαφωνώ. Θεωρώ ότι όχι μόνο χρειάζεται να έχουμε ένα ραφάκι σε μια OBCZ αλλά και να φιλοξενούνται πάσης φύσεως βιβλία σε αυτό.

Από κει και πέρα, αυτό που έχω παρατηρήσει ως πρόβλημα στις περισσότερες OBCZ είναι ότι αρκετά βιβλία βαλτώνουν στα ράφια. Πώς μπορεί να καταπολεμηθεί αυτό; Προσωπικά προτείνω τα εξής:
1) Ανταλλαγή βιβλίων μεταξύ OBCZ
2) Ενημερωτικές δράσεις μέσω των οποίων θα μπορούσαν να δοθούν βιβλία που έχουν ξεμείνει
3) Bookrays
...

Όσο αφορά το στέκι, το Homesick το βρίσκω τέλειο. Είναι το στέκι μου όποτε επισκέπτομαι την Αθήνα και θα χαρώ πολύ να παραμείνει το στέκι των Bookcrossers ειδικά τώρα που μετακομίζω από τα Ιωάννινα στην Αθήνα. :)

 

Νορμάλ βιβλία εννοώ βασικά μυθιστορήματα, διηγήματα,άντε και ποίηση για ενήλικες. Δε μπορείς να έχεις την απαίτηση από ένα μαγαζί, που έχει ένα συγκεκριμένο προφίλ, να δέχεται στο ράφι του ό,τι να 'ναι. Και, τέλος πάντων, υποτίθεται ότι διαβάζουμε, μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε το διάβασμα, οπότε καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο αν αυτό που θα φέρουμε θα ενδιαφέρει και καναν άλλο ή μπα...

 

Ξεκάθαρα διαφωνώ. Η ιδεά του bookcrossing είναι να μοιράζεσαι βιβλία, όχι "εκλεκτά" βιβλία. Και δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να φέρνει βιβλία που υπακούν στις δικές σου προτιμήσεις.

 

Ωραία. Ανοίγουμε thread για προτάσεις μαγαζιών, λοιπόν;

 

Ωραία. Ανοίγουμε thread για προτάσεις μαγαζιών, λοιπόν;

Ναι, αυτό χρειάζεται να γίνει.

 

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.