corner corner Jolo : 140 päivää panttivankeina viidakossa

Medium

Jolo : 140 päivää panttivankeina viidakossa
by Risto Vahanen & Seppo Fränti | Biographies & Memoirs
Registered by duskiska of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 5/14/2011
Average 10 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Koivula5): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by duskiska from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, May 14, 2011

This book has not been rated.

Takakannesta:

"Filippiinien hallituksen joukkojen luodit pirstoivat majan seiniä ja panttivangit makasivat rähjäisellä lattialla kauhusta lamaantuneina. Sissit vastasivat tuleen ja koettivat samalla rauhoittaa arvokasta kauppatavaraansa. No panic, just relax!

Kymmenen länsimaalaisen unelmaloma malesialaisella paratiisisaarella muuttui kuukausien piinaksi, kun Abu Sayyaf -sissit kaappasivat turistit Jolon viidakkosaarelle Filippiineille.

Jolon suomalaiset panttivangit Risto Vahanen ja Seppo Fränti kertovat tässä heti vankeuden jälkeen kirjoitetussa kirjassa kohtalostaan sissien, maailman hallitusten ja median panttivankeina. Vahasen ja Fräntin 140 päivää Jolon saarella olivat seikkailu, jota kukaan ei haluaisi vapaaehtoisesti kokea. Se on tarina pelosta, lamaannuksesta ja selviämisestä, josta ei puutu irvokkaita eikä huvittaviakaan yksityiskohtia. Ennen kaikkea se on kuitenkin kertomus toisilleen tuntemattomien ihmisten ryhmästä, joka joutuu kuolemanvaaraan. Kuinka ryhmä kasvaa yhteen, kuinka roolit muotoutuvat ja kuinka ihmisten parhaimmat ja pahimmat luonteenpiirteet nousevat pinnalle paineen alla. Kirja on myös ainutlaatuinen dokumentti selviämisen psykologiasta ja todellisen johtajuuden anatomiasta." 


Journal Entry 2 by duskiska at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, July 08, 2012

10 out of 10

Tämä oli yllättävän hyvä! Tarina on aivan uskomaton ja kirja on hyvin kirjoitettu, mukana mukavasti sekä henkilökohtaista pohdintaa että laajempaa tilannekatsausta. Tästä tuli hyvin esiin erilaisten ihmisten erilaiset tavat suhtautua vapaudenriistoon ja selvitä siitä. Jo Seppo ja Risto suhtautuivat tilanteeseen täysin erilaisilla tavoilla, osin varmaan erilaisista luonteista johtuen. Sepon piirustukset - vaikka teknisesti aika huonoja lienevätkin - jotenkin koskettivat. Niistä välittyi se raivo, turhautuminen ja masentuminen, jotka näkyvät myös Sepon päiväkirjateksteissä. Riston kyky analysoida tilannetta ja toimia johtajana yllättivät positiivisesti.

Mun mies väittää, että Seppo ja Risto olivat pariskunta, mutta sitä ei haluttu kertoa tuolloin uutisoinnissa. Jostain 'rivien välistä' kuulemma oli pääteltävissä niin. En tiedä miten asian laita todellisuudessa oli, mutta tuon puolesta kyllä puhuisi se, etteivät he kertoneet sieppaajille tai muille vangeille todellista taustaansa sen pelossa, että se vaikuttaisi heidän kohteluunsa. Tässä kirjassakin kerrotaan ihmeellisen vähän heidän välisestään kanssakäymisestä, ehkä kerran on mainittu, että Sepon masistellessa ja raivotessa Risto oli hyvä lohduttamaan. Aika erikoista. Toisaalta on toki heidän itsensä päätettävissä, paljonko kertovat keskinäisestä suhteestaan, mutta vähän mulle tuli sellainen 'ei sitä tarvi peitellä jos on homo' -fiilis tätä lukiessa. Tämän asian pohtiminen antaa vähän uutta perspektiiviä tähän kirjaan, kun miettii mitä kaikkea on jätetty pois.

Ehkä kaikkein eniten minut yllättivät valokuvat, sillä niistä näkyy sellaista yhdessäoloa sieppaajien kanssa, jota en olisi odottanut. Siinä ne poseeraa aseet kädessä ja hymy naamalla, sitten otetaan vielä vähän yhteiskuvia vankien kanssa. Kaipa sitä pakostakin tulee tietyllä tavalla tutuiksi vihollisenkin kanssa jos 4,5 kuukautta asutaan samoissa leireissä. Ne sieppaajat sitä paitsi näyttävät ihan normaaleilta ihmisiltä.

Kuriositeettina kerrottakoon, että kirjan keskivaiheilla yhdessä kuvassa pilkottaa miesvangin shortsin lahkeesta sellainen juttu, joka voi pilkottaa vain miehen shortseista. Toisin sanoen PEENIS. Ihan kuin siinä ei ois tarpeeksi, että pidetään kuukaustolkulla vankina viidakossa, sit vielä kuva sun mulkusta painetaan kirjaan! 


Journal Entry 3 by duskiska at Kupittaan puisto / Kuppisparken in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, August 03, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (8/3/2012 UTC) at Kupittaan puisto / Kuppisparken in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vien kirjan miittiin. Jos kukaan ei tahdo sitä, jää kirja Mega Turku -geokätköilytapahtuman BC-hyllyyn. 


Journal Entry 4 by wingAnonymousFinderwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, August 04, 2012

This book has not been rated.

Otin kirjsn mukssngeocaching megasta. 


Journal Entry 5 by Koivula5 at Nivala, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, June 11, 2014

This book has not been rated.

Sain Turun megasta kirjan ottaneelta.
Hirvittää tuo lomalaisten kohtalo! Miten siitä on selvinnyt järjissään. 


Journal Entry 6 by Koivula5 at Sale in Tervo, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, June 11, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (6/10/2014 UTC) at Sale in Tervo, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jätetty Salen eteiseen esitehyllyyn. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.