corner corner Kigalin kakkukauppa

Medium

Kigalin kakkukauppa
by Gaile Parkin | Literature & Fiction
Registered by wingPiikuwing of Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 4/28/2011
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Jennynen): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

10 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, April 28, 2011

This book has not been rated.

(Baking Cakes in Kigali / 2009)

Tammen nettisivulta lainattua:

"Tansanialainen Angel Tungaraza on muuttanut Ruandan Kigaliin miehensä Piuksen ja viiden orvoksi jääneen lapsenlapsensa kanssa. Kotona riittää tohinaa, mutta Angelilla on myös kodin ulkopuolista toimintaa. Intohimoinen kakkuleipuri Angel on muuttanut harrastuksensa bisnekseksi: hän suunnittelee ja leipoo yksilöllisiä täytekakkuja naapureilleen ja tuttavilleen.

Angelin luo ei tulla vain kakkujen takia. Angel osaa myös kuunnella ihmisten huolia, antaa neuvoja ja vaivihkaa järjestellä asioita toisten tietämättä. Silloin tällöin hän toimii jopa amorin apulaisena.

Angelin naapurustossa asuu värikäs joukko ihmisiä, jotka ovat kotoisin ympäri Afrikkaa ja Afrikan ulkopuolelta. On japanilainen YK:n työntekijä Ken Akimoto, joka järjestää juhlia usein ja onkin siksi Angelin paras asiakas. Hänen autonkuljettajansa Bosco kärsii lemmentuskista ja tarvitsee aika ajoin Angelin neuvoja. Tohtori Rejoicelta Angel itse puolestaan saa apua kuumiin aaltoihinsa. Amerikkalainen Jenna on muuttanut Kigaliin miehensä työn vuoksi eikä uskalla poistua talosta yksin mihinkään. Se sopii hyvin aviomiehelle, jolla on monenlaisia salamyhkäisiä puuhia meneillään. Angelin on ehdottomasti työnnettävä lusikkansa siihenkin soppaan.

Romaanissa on 14 lukua, joissa kussakin paneudutaan jonkun Angelin asiakkaan tai ystävän tarinaan. Angel kuulee paljon järkyttäviä elämänkohtaloita ja hän on elämänsä varrella saanut itsekin kokea monenlaista surua. Murheiden vastapainona on kuitenkin aina myös iloja, ja silloin on syytä juhlia yhdessä Angelin leipoman kakun äärellä!" 


Journal Entry 2 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, July 01, 2011

This book has not been rated.

Tämä oli ihan mukavaa kesälukemista. Muistutti kuitenkin mielestäni ikävällä tavalla Mma Ramotswe -kirjoja, vaikka mukaan olikin otettu aika paljon yhteiskunnallisia aiheita aidsista tyttöjen ympärileikkauksiin. Oli hauska lukea neuvokkaiden naisten touhuista, etenkin juuri tuo ympärileikkausta koskeva luku tuotti positiivisen yllätyksen...

Kirja jatkaa matkaansa toivelistayllärinä. 


Journal Entry 3 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 04, 2011

This book has not been rated.

Iih! Ihanaa, Piiku! Mahtava yllätys; Kigalin kakkukauppa on toivelistakirjoistani jostain syystä se, jota olen suorastaan himoinnut käsiini. Ja nyt se tuli! Yllätystä paransi vielä palkkion maku; olin vihdoin saanut ryhdyttyä aikoja sitten lupaamani lähetyksen paketointiin — olen ollut viime aikoina hävettävän saamaton — ja eikös vaan postiluukku kolahda kesken paketoinnin. Sinä se osaat vielä ajoittaakin yllätyksesi. KIITOS!

Lisäys 5.7.11. Unohdin skannata sen kortin (parempi kuva olisi kyllä löytynyt netistä varastamalla, mutta olkoon nyt näin). Kortti on siis Unicefin, kuva Marit Björnegranin Kypärät päähän! Löysinpä itselleni uuden ja mieluisan korttitaiteilijan, jonka kuvia pitääkin ryhtyä lähestulkoon metsästämään. Kiitos vielä siitäkin, Piiku! 


Journal Entry 4 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, July 10, 2011

This book has not been rated.

Olen lukenut peräti yhden Mma Ramotswe -kirjan, mutta sen sitten rämminkin läpi peräti kahdella kielellä. Taival oli tuskainen niin suomeksi kuin ruotsiksikin. Kigalin kakkukauppa on kirjoitettu sujuvammin, joten siinä mielessä Ruandasta ja Botswanasta kertovilla tarinoilla ei ole paljon yhteistä. Tunnelmissa ehkä, tai tapahtumissa, en tiedä.
Ihan alkusivuilla minulla oli totta puhuen vähän hankalaa Kakkukaupassakin. Pian lukeminen alkoi kuitenkin sujua. Ja minähän nautin.
Gaile Parkin on kirjoittanut tekstinsä Afrikan ulkopuolella asuville valkoisille, sen verran rautalankaa välillä väännettiin. Tai voihan syynä olla Parkinin aiemmat kokemukset kirjantekijänä. Oli miten oli, rautalankakuviot eivät suuremmin haitanneet. Edes Angelin maneerit ja muut usein toistellut jutut eivät ehtineet pahemmin häiritä, pidemmälle niitä en tosin olisi kestänyt. Joidenkin toistuvien pikkuseikkojen kohdalla tuli kirjan edetessä tunne, että myös kirjailija oli tajunnut menneensä niiden kanssa liiallisuuksiin ja alkoi vaimentaa sanomisiaan. Epäilinkin Kakkukauppa Parkinin esikoiseksi, mutta täysin oikeassa en ollut. Hän on näköjään tehnyt aiemmin oppi- ja lastenkirjoja. Aluevaltaus aikuisten pariin tapahtui kakkuja tarjoten.
Minulle Kigalin kakkukaupasta tuli (monen mielestä ehkä yllättäen) mieleen Chimanda Ngozi Adichien kehuttu Half of a Yellow Sun (suom. Puolikas keltaista aurinkoa). Adichien romaani käsittelee Biafran sotaa viihteellisin keinoin. Ei siinä mitään moittimista ole. Minä vain aiheutin kv-foorumilla jonkinmoista hälinää väittämällä kirjaa niin hyvin — taattuun amerikkalaiseen bestseller-tyyliin — kirjoitetuksi, että se henkilöiden kokemukset sodasta ja nälästä jäävät liian sujuvan kerronnan silopinnan alle piiloon.
Gaile Parkin teki minun mielestäni huomattavasti tehokkaammin vakavia aiheita käsittelevän kirjan kuin mihin Adichie pystyi. Parkinin teksti ei ensinnäkään ole yhtä silkoista kuin Adichien. Ehkä hän ei ole yhtä hyvä kirjoittaja? Mutta ennen kaikkea hän pystyy ujuttamaan harmittoman kepeään tekstiinsä kuolemanvakavia teemoja, jotka ovat koko ajan läsnä sekä kertomuksessa että (ainakin tämän) lukijan mielessä. Aids, Ruandan kansanmurha ja henkiinjääneiden kokemukset ovat Kakkukaupassa lakkaamatta läsnä, vaikkei niistä kovin usein itse asiassa edes puhuta. Siinä on Gaile Parkinin voima. Se tekee Kigalin kakkukaupasta oikeasti hienon kirjan. Upean.
KIITOS, PIIKU!

Taidan ensimmäiseksi kysyä parilta läheiseltä, haluaisivatko he vierailla Kigalin kakkukaupassa vaikkeivät yleensä juuri tällaista kirjallisuutta ehkä luekaan. Vähän olen miettinyt jo sitäkin, missä Angel saattaa sitten myöhemmin kaupata kakkujaan.
Englanninkielisen Gaile Parkin -linkin takana muuten mainitaan kirjailijan työstävän toista aikuisille suunnattua kirjaansa, joka sekin kertoo Tungarazan perheestä. Veikkaanpa perheen muuttaneen Ruandasta muualle. Arvaan myös, ettei Angel enää ole keskeisin henkilö. Sen verran tyhjiin luulen Parkinin Ruanda- ja kaakkupajatson tällä kierroksella hakanneen. Joka tapauksessa toivon hänen löytävän seuraavaankin teokseensa myös vakavampia aiheita viihteellisyyttä silti unohtamatta. Kigalin kakkukauppa oli mainio avaus.

Gaile Parkin Tammen sivuilla 


Journal Entry 5 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, July 10, 2011

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (7/10/2011 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ystävälle lainaan. 


Journal Entry 6 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, July 22, 2011

This book has not been rated.

A. palautti kirjan viikko sitten kommentilla "se oli ihan kiva". Jotkut ihan oikeasti osaa sanoa sen vakuuttavasti, niin että kuulija uskoo toisen tosissaan tykäävän siitä mistä on puhe.
A:lta Kakkukauppa siirtyi äidille, joka palautti sen äsken: "Todella hyvä!"

Tällä Kigalin kakkukaupalla on kaksi vaihtoehtoista tulevaisuutta. Mietin hetken ja päätän sitten, mihin suuntaan kakkuja tyrkkään. Leipuri on varattu. Vielä kerran kiitoksia, Piiku! 


Journal Entry 7 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, July 23, 2011

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (7/23/2011 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Yllätys! Toivottavasti ei kuitenkaan epämieluisa. 


Journal Entry 8 by ruzena at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, July 28, 2011

This book has not been rated.

Totta: yllätys! Kiitoksia paljon! 


Journal Entry 9 by ruzena at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, August 21, 2011

This book has not been rated.

Eh, ensin ajattelin että voi kamala. Mieleeni tuli vanhanaikainen koulunäytelmä, jonka jokaiseen repliikkiin on ympätty asiatieto ja sen sietämiseksi esitystavan pitää olla hauska. (Vasta myöhemmin luin Tarnan JE:n ja pääsin iloitsemaan tekstivainustani. Parkinhan on opettaja ja oppikirjantekijä.)
Sitten totuin tyyliin, tai ehkä Angelin kulmakarvat lakkasivat ”singahtelemasta nenänvarren yläpuolelle neuvottelemaan keskenään” ja ehkä henkilöiden tietoiskut hilliintyivät.
Kirjan plussaa on, että Parkinilla on ensikäden kokemusta maasta ja kansasta. Jos ei lukijalla ole Ruandasta muuta tietoa kuin kansanmurha, täältä pesee. Pikakelauksena mennään läpi kaikki ruandalaisen tai maassa oleskelevan yleiset ja henkilökohtaiset ongelmat ja miten kaikkivoipa Angel ne ratkaisee.
Monet tarinat ovat toki valaisevia ja viisaita. Tarinakokoelmana tämä parhaiten menetteleekin. Juonesta ei oikein voi puhua, eivätkä teemat erotu eivätkä saa syvyyttä, kun aiheita on niin ylenpalttisesti. Kirja on joskus myös aika mustavalkoinen esimerkiksi tuttuine kliseineen avustusjärjestöjen omaneduntavoittelijoista.

Tarnan saatekortti kertoi mm., että tämä ei ole niitä kirjoja jollaisia yleensä luen (oikein), ja että tämä kannattaa lukea (eh, ilman Tarnan suostuttelua olisin jättänyt kirjan noin sivulla 20).
Eri mieltä ollaan siitä, voiko Adichien kirjasta ja tästä puhua ns. samana päivänä, tai sitten olemme lukeneet eri puolikkaan siitä keltaisesta auringosta. Ja jos kirja on niin monella tavalla niin hyvä kuin Adichien, ei viihteellisyys minun mielestäni sen arvoa vähennä. Pussaa kai ne Linnan Pohjantähdessäkin?

No. Tämä kirjailija nyt vain kirjoittaa näin. Mikäpä siinä. Varmasti tässä on ihan kiva :-p kirja oikealle lukijalle. Hänelle suosittelen, mutta kenelle?

Kaikillekin suosittelen Gil Courtemanchen avainromaania A Sunday at the Pool in Kigali (suom. Kigalin sunnuntait).

- ruzena 


Journal Entry 10 by ruzena at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Friday, September 02, 2011

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (9/2/2011 UTC) at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Viestikakkua! 


Journal Entry 11 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 05, 2011

This book has not been rated.

Perillä Espoossa, kiitoksia! 


Journal Entry 12 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 13, 2012

This book has not been rated.

Kun edelliset journal entryt yhdistää, saa aika hyvän kuvan siitä, mitä mieltä minä olin tästä kirjasta :) Aluksi minuakin häiritsivät Mma Ramotswe -mielikuvat, sitten innostuin, sitten vähän väsyin toistoon, mutta loppujen lopuksi luin kirjan kuitenkin loppuun ihan sujuvasti. Kovin oli kepeä, hömpempi kuin osasin odottaa, mutta sellaisena kirja sopi oikein hyvin bussilukemiseksi, kun ajelin muutaman päivän ajan Jorviin ja takaisin siippaani katsomaan. Mikään raskas ei todellakaan olisi siinä tilanteessa maistunut. 


Journal Entry 13 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 13, 2012

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (2/15/2012 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistahippakirjana miuskikselle. Hyviä lukuhetkiä! 


Journal Entry 14 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Monday, February 27, 2012

This book has not been rated.

Voi kiitos! Sinä Annimanni olet vallan riehakkaalla tuulella, kun lähetit samalla kuorella peräti kaksi toivekirjaani. Hitsi, nyt kyllä kehräisin kuin kissa, jos osaisin. Ja mitä nyt toooosi nopeasti vilkaisin journaaleita, niin huomasin viittauksia Mma Ramotsween. Siinä tapauksessa tulen varmasti pitämään kirjasta.
Kiitos! Kiitos myös kauniista kirjanmerkistä!

Lisäys: varattu Soozreaderille toivelistahipassa. 


Journal Entry 15 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Saturday, March 17, 2012

This book has not been rated.

Aika hyvin edelliset lukijat ovat pankin tyhjentäneet. Noh, kerronpa nyt kuitenkin mietteitäni. Odotukseni olivat korkealla. Alkusivujen jälkeen tuli mieleeni kieltämättä Naisten etsivätoimisto-sarja, mutta ei ihan niin simppelisti kirjoitettuna. Ja jokin siinä alussa tökki niin, että hetken jo ajattelin, että jääkö tämä kirja nyt kesken vai puurranko läpi. Ja puursin. Tai oikeastaan en puurtanut, koska kirja paransi kulkuaan alkuyskähtelyjensä jälkeen ja viimeisessä luvussa huomasin jo vallan nauttivani kirjasta.

Jokin kumma silti kirjassa oli, josta en pitänyt. Se ei ollut mahdoton Eh!-huudahduksen viljely, se ei ollut jatkuva kakkujen tilaaminen, sen valokuvakansion selaaminen ja teen juonti vaan jokin muu. Joku tarinan kerrontatavassa tai juonessa (tai pikemminkin juonettomuudessa). En tiedä. Minulle ainakin tuotti hankaluuksia muistaa lukuisien henkilöiden nimet ja ne sukulaisuus/kaveruussuhteet, mutta lopussa joko vihdoin opin ne tai sitten ne liiat henkilöt putosivat matkan kuluessa kyydistä. Se, mistä pidin, oli tarinoiden lomassa kerrotut Ruandan ja koko Afrikankin ongelmat, joista olen lukenut paljon ryppyotsaisempia ja vaikeitakin kertomuksia. Kieltämättä se opettajamaisuus aina välillä pilkisti läpi, mutta onko se sitten haitaksi...ei minusta. Mutta aika hankala on siis sanoa juuta tai jaata. Ehkä kuitenkin ihan loppujen lopuksi pidin kirjasta. AInakin se jäi mietityttämään.

Kiitos siis tästä ajatuksia herättävästä lukukokemuksesta, kierrättäjät!

Lisäys vielä... osallistun kirjalla Amynitan Erilaiset kulttuurit -lukuhaasteeseen


Journal Entry 16 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Monday, March 19, 2012

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (3/19/2012 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kakkua Soozreaderille. :)
Mielenkiintoisia lukuhetkiä! 


Journal Entry 17 by wingSoozreaderwing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Tuesday, March 20, 2012

This book has not been rated.

Kiitoksia paljon toivelistakirjasta! Journalit luettuani odotan mielenkiinnolla millainen lukukokemus tämä on!:) 


Journal Entry 18 by wingSoozreaderwing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Saturday, September 22, 2012

This book has not been rated.

Tykkäsin kirjasta tosi paljon! Se ei ollut liian vakavahenkinen mutta ei liian kevytkään...Kirjassa käsiteltiin vakavia ja vaikeita asioita, mutta niitä ei jääty märehtimään...Tavallaan kirjassa osoitettiin, että kauheista asioista huolimatta elämä jatkuu muodossa tai toisessa...ja kakku maistuu. Kirjan nimi voisi ihan hyvin olla Kigalin kakkukauppa ja ihmissuhdepuoti:) Päällimmäiseksi ajatukseksi jäi ihmisten positiivisuus ja yksinkertaisten asioiden ja ajatusten viisaus.  


Journal Entry 19 by wingSoozreaderwing at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Monday, September 24, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (9/24/2012 UTC) at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkaa matkaansa seuraavalle lukijalle toivelistahippakirjana! Lukemisen iloa!:) 


Journal Entry 20 by wingMiuMwing at Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, September 27, 2012

This book has not been rated.

Kiitos toivekirjasta, jossa muuten on ihanan väriset kannet. 


Journal Entry 21 by wingMiuMwing at Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, November 11, 2012

7 out of 10

Kirjasta tuli kieltämättä lukiessa mieleen Mma Ramotswe, mukana oli samankaltaista pohdiskelua ja ihmisten murheiden ratkomista. Kirjasta välittyi myös samanlainen välitön ja positiivinen elämänasenne. Alussa tämä opus vaikutti tosin Mma Ramotswea tylsemmältä. Kirja kuitenkin parani loppua kohden ja mukaan tuli synkkiäkin sävyjä. Rankkoja kohtaloita, joita Ruandassa riittää. Silti kirjassa olisi voinut olla sisällökkäämpikin tarina. Kakut olivat pääosassa, eikä kirjassa lopulta tapahtunut kovin paljoa. Joka tapauksessa mukavaa sadepäivän luettavaa.
Asuipa muuten Angelin rakennuksessa kansainvälistä porukkaa! 


Journal Entry 22 by wingMiuMwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, December 09, 2012

This book has not been rated.

Varattu toivelistahipassa Sakirmolle, joka saa kirjan seuraavassa miitissä.
tai oikeastaan varmaan muuta kautta. :) 


Journal Entry 23 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, December 11, 2012

This book has not been rated.

Aina yhtä mukava yllätys, kun BC-kirja lämähtää pöydälle kesken työpäivän :) Kiitoksia! 


Journal Entry 24 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, January 25, 2013

This book has not been rated.

Täytyy myöntää, että minulta kirja jäi kesken jossain sivun 50 tienoilla. Liian hömppää mun makuuni ja luoja varjelkoon, jos ikinä toiste törmään tarinaan jota yritetään elävöittää (tai mitä helkuttia sillä sitten yritettiinkään) pistämällä hahmot huudahtelemaan, voihkimaan tai muuten vaan kommentoimaan EH! monta kertaa joka sivulla. Eikä kakunkoristelujen kuvailukaan kiinnosta, joten ei ollut yhtään meikäläisen juttu tämä. Sattumoisin mulla on hyllyssä toinenkin Kigaliin liittyvä kirja, joten tartunpa siihen seuraavaksi, kun kyseiseen maailmankolkkaan nyt pikaisesti kurkistin. 


Journal Entry 25 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, February 08, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (2/8/2013 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Siirtyy eteenpäin toiselle crossarille :) 


Journal Entry 26 by AspenYard at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, February 12, 2013

This book has not been rated.

Kiitos sakirmo! Onpas tämä opus ehtinyt reissata :) 


Journal Entry 27 by AspenYard at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, May 27, 2013

This book has not been rated.

Omalla tavallaan tämä kirja oli oikeinkin herttainen, samoin kuin Angel ja hänen kakkunsa. Ruandan asioista ja myös traagisesta lähihistoriasta sai myös aika kattavan kuvauksen; kenties tuo on ollut kirjoittajan yksi tarkoituskin, koska henkilöitä oli varsin kirjava joukko. Mme Ramotswe tuli mieleen lämminhenkisyydestä, mutta Angelin asioiden junailu oli jossain määrin liiankin helposti loksahtelevaa. 


Journal Entry 28 by AspenYard at Herrainpäivät in Pori, Satakunta Finland on Sunday, August 11, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (8/17/2013 UTC) at Herrainpäivät in Pori, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Lukuiloa ja mukavia kesäpäiviä!! 


Journal Entry 29 by wingJennynenwing at Pori, Satakunta Finland on Saturday, August 17, 2013

This book has not been rated.

Kirja onkin jo aikamoisen matkan kulkenut, mutta on nyt (taas!) Porissa =) 


Journal Entry 30 by wingJennynenwing at Pori, Satakunta Finland on Monday, October 14, 2013

7 out of 10

Ok lomalukemista, ei kuitenkaan yhta hyva kuin Mma Ramoswe-kirjat. 


Journal Entry 31 by wingJennynenwing at Hotel apart. Bajondillo, aula in Torremolinos, Málaga Spain on Monday, October 14, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (10/14/2013 UTC) at Hotel apart. Bajondillo, aula in Torremolinos, Málaga Spain

WILD RELEASE NOTES:

Kirja jaa hissiaulaan seuraaville lomalaisille.
Hyvia lukuhetkia! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.