corner corner Kahvia ja Guruja

Medium

Kahvia ja Guruja
by Satu Rommi | Biographies & Memoirs
Registered by wingPiikuwing of Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 3/22/2011
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by aava): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

9 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, March 22, 2011

This book has not been rated.

AdLibriksen sivulta lainattua:

Se kuulosti unelmien täyttymykseltä. Pieni majatalo-kahvilabisnes Etelä-Intian auringossa. Asiakkaina länsimaalaisia joogaopiskelijoita. Mahdollisuus opiskella rakastamaa astangajoogaa sen maailmankuulun gurun johdolla. Helppoa elämää tropiikissa keskellä samanhenkisten ihmisten yhteisöä. Ajatus kuulostikin aivan liian hyvältä. Satu Rommi lensi Mysoreen, Etelä-Intiaan syksyllä 2005 opiskelemaan astangajoogaa. Kahden kuukauden sisällä Rommi oli ostanut majatalo-kahvilabisneksen ja muuttanut Intiaan asumaan. Arkitodellisuus osoittautui erilaiseksi kuin unelmat: työntekijät nukkuivat salaa piha-aitassa työaikana, joogaopiskelijat osoittautuivat harvinaisen vaativaksi asiakaskunnaksi. Rommi ehti kuitenkin myös opiskella astangajoogaa, matkustaa ympäri Etelä-Intiaa moottoripyörällä, saada suolistomatoja ja vierailla Sai Baban ashramissa, sekä miettiä mitä henkisyys oikein on.

Teos on enemmän kuin tavallinen matkakirja. Sitä voi suositella lämpimästi kaikille matkailusta (tai nojatuolimatkailusta), Intiasta tai joogasta kiinnostuneille. Satu Rommi on vapaa toimittaja ja joogaopettaja. Hän on työskennellyt mm. BBC:lle. Keväällä 2009 Rommi sai Sri K Pattabhi Joisin Astangajoogan instituutin myöntämän astangajoogan opetusluvan, joka on hänen lisäkseen vain neljällä suomalaisella. 


Journal Entry 2 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, March 22, 2011

This book has not been rated.

Pidin tästä kirjasta - mutta en niin paljon että välttämättä haluaisin säästää sen omassa hyllyssäni. Mielenkiintoinen tarina, ja jälleen yksi matka josta en ole juurikaan kateellinen :) 


Journal Entry 3 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, June 23, 2011

This book has not been rated.

Hyviä lukuhetkiä kesäkuun arvonnan voittajalle!!! 


Journal Entry 4 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 27, 2011

This book has not been rated.

Vau! Kiitos Piiku! Kirja vaikuttaa oikein lupaavalle. Onneksi kesäloma häämöttää edessä, silloin on aikaa myös joogailla aamuvarhain linnunlaulun säestyksellä järven rannalla. Öh, tai ehkä sittenkin maata keskipäivällä riippukeinussa, toinen käsi karkkipussissa, toinen kannatellen tätä kirjaa?  


Journal Entry 5 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, June 30, 2011

This book has not been rated.

En malta olla lukematta tätä jo huomenna junamatkalla Keski-Suomeen. Jos kerkeän saada loppuun ennen Pieksämäen BC-treffejä, otan kirjan mukaan sinne etsimään uutta lukijaa. Tämä journal entry vain siksi, että editoin myöhemmin tähän kommenttini kirjasta.

**Matkalukemisena oikein sopiva. Nopealukuinen ja mielenkiintoinen kuvaus maailmasta Intiassa. Piti ajatukset pois itse omasta matkanteosta ja neljän tunnin väli Alen mökille kului kuin siivillä. Sitä paitsi olisin voinut vain pahoin riippukeinussa. 


Journal Entry 6 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Saturday, July 02, 2011

This book has not been rated.

Kiitti kirjasta :o) 


Journal Entry 7 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, September 13, 2011

This book has not been rated.

Tavaton, että tämä kirja oli positiivinen yllätys! Kirja oli sujuvasti kirjoitettu ja Intian elämän kuvaus monipuolista ja hauskaa. Guruista en pahemmin perusta ja omasta jooga-ajastakin on niin kauan, että tuskin muistan siitä mitään, mutta Intian elämänmeno ja joogaopiskelijoiden vaikea mielenlaatu tempaisi tässä kirjassa mukaansa. Intiaan en silti halua matkustaa. En edes Goalle. Kirjan hyvyydestä kertoo myös se, että tavallisesti en pystykesittymään täysillä kirjaan, jos se on jälkeeni "korvamerkitty". Siksi tahdon aina olla ringeissä ja säteissä viimeisenä. Nyt se, että kirjalla oli tiedossa jälkeeni jo kaksikin lukijaa, ei haitannut keskittymistä yhtään.

Hippasinsiis kirjalla Annimannin, mutta hehkutin tätä arjamaarialle ja sovimme yhdessä, että arjamaaria vetää välistä. Eli Kahvit ja gurut matkaa arjamaarian kautta Annimannille.

Lukuiloa! 


Journal Entry 8 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Friday, September 16, 2011

This book has not been rated.

Tämä on noita porilaisia tapoja eli jos toinen lukee hyvän kirjan niin toinen saa sen, vaikka olisi muille varattu. Eli kiitos Ale tästä kirjasta, luen ja toimitan (ohjeiden mukaan, hih) Annimannille luettuani. Eli menee heti lukuun. 


Journal Entry 9 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Saturday, September 17, 2011

This book has not been rated.

Kirja oli mulle pettymys. Olen osittain samasta aiheesta lukenut muitakin kirjoja ja niiden rinnalla tämä tuntui kovin höttöiseltä ja kevyeltä. Tästä aiheesta olisi saanut paljon enemmänkin irti, vai oliko tarkoitus tehdäkin tällainen kevyt hömppä, en tiedä.

Kirja oli kyllä nopealukuinen ja ehkä liiankin nopea. Tuntui, että mihinkään asiaan ei oiken pysähdytty. 


Journal Entry 10 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Saturday, September 17, 2011

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (9/17/2011 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Postin mukana Annimannille. 


Journal Entry 11 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 21, 2011

This book has not been rated.

Kiitos kiitos, kirja perillä! Olen tätä käpistellyt kaupassa monesti, ihana päästä lukemaan. Takakansitekstin mukaan tämä kirja sopii kaikille matkailusta, Intiasta tai joogasta kiinnostuneille - ja minuahan kiinnostavat ne kaikki :) 


Journal Entry 12 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 22, 2013

This book has not been rated.

Nyt on pakko olla samaa mieltä arjamaarian kanssa. Mulle tämä kirja oli pettymys. Ärsytti paitsi tuo pinnallisuus myös Rommin asenne. Jotenkin hän tuntui asettavan itsensä kaikkien muiden yläpuolelle, niin paikallisten kuin länsimaisten joogaturistienkin. Äh. Olen myös sitä mieltä, että kirja olisi hyötynyt kunnollisesta editoinnista. Nyt siinä oli ihan liikaa toisteisuutta, vaikka Rommi toimittajana toki muuten sujuvasti kirjoittaakin.

Otan kirjan mukaan Porin kesäpäiville, koska se on erään osallistujan toivelistalla. 


Journal Entry 13 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 18, 2013

This book has not been rated.

Kiitos Piiku ja Annimanni! Näköjään olen rohmunnut monta kirjaa Annimannilta, mutta pääsevätpä nyt kirjat Tampereelle tapaamaan kenties uusia lukijoita. 


Journal Entry 14 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 13, 2013

This book has not been rated.

Tykkään lukea tositarinoita, joten kirja oli mielenkiintoinen. Yhdyn Annimanniin siinä, että jotain editointia tai oikolukua tämä kirja olisi minunkin mielestäni tarvinnut. Joku tarinaa kannatteleva punainen lankakin olisi ollut kiva. Luvut pomppivat aiheesta toiseen eikä niitä oikein sidottu kunnolla yhteen.

Listaan tämän kirjan myös kulttuurihaasteeseen, vaikkei tämä nyt ehkä kovin tasokas kulttuurihaastekirja ollutkaan. Kirja vahvisti mielikuviani Intiasta, sotkuisuutta, meteliä, hälinää ja huonoa palvelua. En tiennyt sitä, että Intiassa ollaan niin tarkkoja sopivasta pukeutumista. Kuvittelin, että Intiassa ollaan hindulaisia ja buddhalaisia, islam tuli minulle yllätyksenä. En myöskään tiennyt, että varvas- ja nenäkorut ovat Intiassa niin yleisiä kuin Rommi kirjoitti.

Ja olen myös samaa mieltä siitä, että Rommi piti itseään vähän muita parempana. Tosin kirjan lopussa ollut kritisointia sitä kohtaan, että harrastaa montaa erilaista joogalajia, jäin ihan tosissani miettimään ja taidanpa miettiä asiaa vielä tulevaisuudessakin. 


Journal Entry 15 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 06, 2013

This book has not been rated.

Tämän olen haaveillut lukevani! Tänään tämä sitten tuli Margihin järkkäämässä kierrätysmiitissä vastaan. Kiitokset kirjaa kierrättäneille!  


Journal Entry 16 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 08, 2013

This book has not been rated.

Olen paennut syksyn pimeyttä kirkasvalolampun loisteessa aina Intiaan asti lukemalla tätä melko pientä kirjaa jo melkein viikon pieninä annoksina kerrallaan.

Ensin rupesi väsyttämään Rommin asenne, josta onkin kerrottu Annimannin ja Kipsun merkinnöissä. Lisäksi olisin kaivannut jäsenneltyä kokonaisuutta, taustoitusta ja muutenkin jotenkin syvempää otetta. (Alan kuulostaa jo vaativalta joogaopiskelijalta...) Rommi sivuuttaa pompahtelevassa kerronnassaan monesti oman suhteensa Astanga-harjoitukseensa ihan tyystin. Oliko se sitten niin rankka prosessi, että hän ei halunnut kertoa siitä tämän enempää, vai osoittautuiko siitä kirjoittaminen meille taviksille jotenkin muuten liian vaikeaksi? Paljonhan on kuitenkin tapahtunut muutosta monella tasolla, kun hän sen opettajuuden on saanut.

Omaan kriittisyyteeni Rommin kirjan suhteen vaikutti se, että olen tässä ohessa aloitellut toisen toimittajan, Markku Saksan, reportaasikirjaa lehtimiehen työstään Etelä-Amerikassa ja pakostakin tehnyt vertailua. Mielestäni ote kirjoittamiseen ja tekstin jäsentämiseen lukijaystävälliseen muotoon Saksan kirjassa on ihan huippua.

Tämä kirja on reissannut näköjään niin Pieksämäen BC-treffien suunnalla kuin Porin Klesäpäivilläkin kuten minäkin. Kiva, että kohtasimme vielä Tampereen kierrätysmiitissäkin, sillä olen halunnut lukea tämän. Kiitokset Piikulle ja kaikille kirjaa kierrättäneille!

Kaavailin tästä Erilaiset kulttuurit -kirjaa, mutta minun pitäisi sitten vapauttaa tämä villisti. Kirja on toivottu, joten se matkaa kontrolloidusti eteenpäin. 


Journal Entry 17 by wingerpaxwing at wishlistRABCK, fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Saturday, November 09, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (11/9/2013 UTC) at wishlistRABCK, fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kiitokset kirjaa kierrättäneille ja lukuiloa seuraavalle lukijalle! :) 


Journal Entry 18 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Friday, November 15, 2013

This book has not been rated.

Voi, mahotonta. Kiitoksia paljon tästä. Näyttää tosi herkulliselta ja just mun tyyppiseltä kirjalta. :D 


Journal Entry 19 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Saturday, May 03, 2014

8 out of 10

Lasken taas arvosanaa, kun muut kirjan lukijat eivät ole pitäneet. Mikä miussa on kun muitten mielipiteet vaikuttaa noin paljon?

Noh, minä taas tykkäsin kirjasta. Jotenkin olen hulluna Intiaan.

Hämmästyin kyllä sitä, kuinka vähän oli mielestä joogasta ja guruista. Odotin jossain vaiheessa, että nyt kun tämä kahvila homma on käsitelty alkaisi se jooga ja guru homma, mutta ei siitä oikeastaan ollut paljon mitään. Lopussa toki ja sitten muista joogaopiskelijoista oli tietty tarinaa.

Kokonaisuutena kuitenkin ihan mukava lukuelämys. Ehkä ei niin taiteellisesti tai mitenkä nyt sanoisi kirjallisesti taitavasti? Äsh... mitä sanoja ne käyttää? En tiedä. Miulle sopi tuo punalangattomuuskin... Itekkään osaa pysyä asiassa. Nyt loppu. 


Journal Entry 20 by aava at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, May 18, 2014

This book has not been rated.

Valitsin kirjan kannen ja nimen perusteella. En lukenut kuitenkaan takakantta kovinkaan tarkkaan,mutta ans kattoonyt mitä kirjasta irti saan. Onko kirjailijan sukunimi oikeasti Rommi?  


Journal Entry 21 by aava at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, June 14, 2014

This book has not been rated.

Kiva kirjanen. Kuten aiemmat lukijat, itsekin kaipasin hieman pintaa syvempää otetta ja jäsennystä, nyt tuntui, että luin irrallisista kolumneista koottua kirjaa. Sinänsä kirjasta kyllä välittyi Intian kaoottinen todellisuus, ja vanhana asiakaspalvelijana kyllä nauratti ja itketti Shaktin asiakkaiden kuvailut.

Kauniit kannet tässä kirjassa. Huokimatta niistä päästän kirjan jatkamaan matkaansa, löytäköön se uuden lukijan pian. 


Journal Entry 22 by aava at Galleria Ratamo in Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, June 14, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (6/14/2014 UTC) at Galleria Ratamo in Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kesälukemista löytyy Ratamosta "kirjaston" puolelta. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.