corner corner De grote wereld

Medium

De grote wereld
by Arthur Japin | Literature & Fiction
Registered by wingMoriquenwing of Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on 2/3/2011
Average 5 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Sabinew): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingMoriquenwing from Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Thursday, February 03, 2011

5 out of 10

"'De grote wereld' vertelt de geschiedenis van Lemmy en Rosa, twee kleine mensen. Wanneer de lilliputterstad waarmee zij als bezienswaardigheid rondtrekken aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog door de nazi's wordt gesloten, zien de geliefden zich gedwongen hun verhouding tot de wereld opnieuw te bepalen. Terwijl Rosa wil dat zij, voor hun eigen veiligheid, aansluiten bij een Brits revuegezelschap, voelt Lemmy er steeds meer weerzien tegen als vermaak te dienen. Hoeveel geweld doet een mens zichzelf aan om bij anderen in de smaak te vallen? Met dergelijke vragen worstelt Lemmy op het moment dat hij wordt geconfronteerd met zowel zijn vrolijke verleden als attractie in het New Yorkse pretpark Coney Island als met de plannen die het Derde rijk heeft met iedereen die anders is. Zal hij kiezen voor zijn liefde, zijn leven of zichzelf? Zoals u inmiddels van de romans van Arthur Japin gewend bent, is ook 'De grote wereld' gebaseerd op vaak ongelooflijke, maar ware en door de historie vergeten feiten." 


Journal Entry 2 by wingMoriquenwing at Universiteit van Antwerpen, Rodestraat in Antwerpen, Antwerpen / Anvers Belgium on Friday, February 11, 2011

This book has not been rated.

Released 7 yrs ago (2/11/2011 UTC) at Universiteit van Antwerpen, Rodestraat in Antwerpen, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

Ergens op de campus Rodestraat (wss in de buurt van aula R001) wordt dit boek achtergelaten voor een nieuwe lezer. Veel plezier ermee! 


Journal Entry 3 by Sabinew at Antwerpen, Antwerpen / Anvers Belgium on Friday, February 11, 2011

This book has not been rated.

Ik heb het boek vandaag gevonden op de campus Rodestraat.
Het is het allereerste bookcrossing-boek dat ik vind. Ik ga het met veel plezier lezen om daarna weer terug los te laten! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.