corner corner Hetaliisa ja Kerahvi

Medium

Hetaliisa ja Kerahvi
by Hans Peterson, Ulla Sundin-Wickman | Children's Books
Registered by wingNiorawing of Ranco, Lombardia Italy on 12/3/2010
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Liisat): to be read


6 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingNiorawing from Ranco, Lombardia Italy on Friday, December 03, 2010

8 out of 10

(Liselott och Garaffen, 1962)

Takakannesta:

Lastenkirjallisuus on täynnä merkillisiä eläimiä Nalle Puhista Tove Janssonin muumeihin ja hattivatteihin asti. Joukkoon on nyt liittynyt kerahvi, ihmeellinen lentotaituri, joka on jo aloittanut maailmanmatkansa ja voittaa varmasti kaikkien lasten suosion minne tahansa ilmestyykin. Tähän mennessä kirja on julkaistu yhdeksässä maassa.
Pieni yksinäinen Hetaliisa löytää kerahvin eräänä päivänä metsästä. Hän tietää heti, että se on kerahvi: sillä on lempeät silmät, pehmoinen häntä, ja sekin on yksin. Hetaliisan ja hänen salaperäisen ystävänsä vaiheista kertoo tämä hellän huumorin sävyttämä lastenkirja.


Takakannen hypetyksestä huolimatta kerahvista ei tullut suurta maailmanvalloittajaa, mutta viehättävä pieni kirja äitinsä kanssa uudelle paikkakunnalle muuttaneesta, toisia lapsia arastelevasta Hetaliisasta ja tämän erikoisesta ystävästä tämä kyllä on. Kirjassa käsitellään oikein mukavasti toisiin tutustumista, lasten keskinäisiä suhteita ja ryhmädynamiikkaa. Liekö sitten varhaisimman "muumibuumin" ansiota, että tähänkin lastenkirjaan on selvästi panostettu aikanaan varsin paljon - käännös on Tuomas Anhavan, kansikuva Maija Karman työtä.

Ostin tämän kirjaston poistomyynnistä ja luin ihan mielikseni. Nyt kirja saa jatkaa matkaa. 


Journal Entry 2 by wingNiorawing at A Controlled Release, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Monday, February 21, 2011

This book has not been rated.

Released 7 yrs ago (2/21/2011 UTC) at A Controlled Release, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähti tänään postissa Poriin arjamaarialle, joka oli napannut sen Suomi-foorumin Hep!-ketjusta. Lukemisen iloa! :-) 


Journal Entry 3 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, February 22, 2011

This book has not been rated.

Kiitos, ihanainen kirja tuli jo aamulla postin mukana, mutta työt häiritsivät journalointia. Menee pienen pinon päälle, vanhat kirjat sopivat nyt kun uutuuksia tulee luettua kuin liukuhihnalta. 


Journal Entry 4 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Monday, February 28, 2011

This book has not been rated.

Oikea kirja oikealla hetkellä. Täytyy sanoa, että tämä oli juuri sellainen tapaus. Uutuuskirjoja mennyt useampi ja kaipasin jotain vanhaa, rehellistä, kunnon mielikuvitusretkeä. Ja sitä tämä on. Ihastuttava tarina.  


Journal Entry 5 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Monday, February 28, 2011

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (3/1/2011 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee porilaisten miittiin. 


Journal Entry 6 by Becky77 at Pori, Satakunta Finland on Thursday, March 03, 2011

This book has not been rated.

Otettiin tyttären kanssa tämä miitistä mukaan, sopii varmaankin seuraavaksi iltasatukirjaksi. 


Journal Entry 7 by Becky77 at Pori, Satakunta Finland on Sunday, April 17, 2011

8 out of 10

Luimme tämän iltasatuna. Lapsikriitikot pitivät tarinasta, vaikka kuusivuotias moittikin kirjaa aika ajoin tylsäksi - ehkä niitä kohtia joissa Hetaliisa ajatteli itsekseen eikä tapahtunut kovin paljoa. Hän oli kuitenkin puhunut Kerahvista myös kerhotädeille, jotka olivat moista otusta hiukan hämmästelleet... Muuten tyttöjen kommentit olivat "hauska ja jännittävä". Äidin mielestä tämä oli mainio! Hetaliisa oli ihana ja Kerahvi myös. Tässä tarinassa oli meidän perheeseen sopivia elementtejä muutenkin, kuten yksi Ipana jota aina välillä pitää vahtia ja kiireinen äiti. :)

Katsotaan, mistä löytyisi kirjalle uusi lukija. 


Journal Entry 8 by Becky77 at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, May 10, 2011

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (5/10/2011 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Pääkirjaston kahvilassa on tänään miitti. Otan tämänkin kirjan sinne mukaan. 


Journal Entry 9 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, May 10, 2011

This book has not been rated.

Nappasin miitistä kirjan, jota evästettiin niin ylistävin sanoin, ettei siitä voinut enää kieltäytyä... :) Ei se mitään, uskon, että tulemme tyttären kanssa viettämään tarinan parissa oikein mukavia hetkiä.
Kiitos kirjasta ihan kaikille ja tattikset miittiseurasta, Becky. 


Journal Entry 10 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Monday, August 01, 2011

This book has not been rated.

Hetaliisan seikkailut tuli saatettua loppuun eilen illalla. Tyttärelleni iski kyllä jo lukuväsymys eikä hän oli millään malttanut kuunnella tarinaa loppuun, vaikka sivuja oli jäljellä enää alle kymmenen. Hän kun oli kaverinsa luona nähnyt "Jali ja suklaatehdas"-leffan ja halusi välttämättä heti aloittaa samaisen kirjan lukemisen.

Minä pidin kirjasta ja sen vanhahtavasta tyylistä, kun kaikki oli eri kivaa. Muutamat vanhat sanat menivät taatusti tyttäreltäni ohi, mutta muutoin nautimme tarinasta. Tyttöni tosin moitti, että olisi pitänyt olla enemmän Kerahvia ja vähemmän Hetaliisaa. Tarina taisikin enemmän olla yksinäisen tytön tarina ja miten hän sitten ystävystyi kuitenkin uudella paikkakunnalla.

Muutamia asioita jäimme miettimään. Oliko Kerahvi oikea? Tyttöni väittää kivenkovaa, että oli, äiti taas pitää otusta Hetaliisan mielikuvituksen tuotteena. Missä oli isä? Isästä kun ei puhuttu mitään. Olivatko vanhemmat eronneet? Siksikö äiti ja naperot muuttivat uuteen kotiin? Vai oliko isä kuollut? Mitä äiti teki työkseen? Työhuoneessa istuminen kun ei kauheasti vielä rahaa tuo, kyllä siellä jotain täytyy tehdäkin. Entäs Hetaliisan jalka? Se mainittiin muutaman kerran. Oliko hänellä kompurajalka, vai? Kuitenkin hän tuntui kirmaavan kuin varsa kesälaitumella ja kiipeili puihin kuin orava. No, ehkä kirjoissa ei kuitenkaan kuulu ihan kaikkea kertoa.

Mukava tarina, vaikka en sitä Muumeihin tai Nalle Puhiin vertaisikaan. Kiitos kirjasta Niora ja porilaiset! 


Journal Entry 11 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 01, 2011

This book has not been rated.

Nappasin kirjan mukaani Pikku Peikossa miitatessa. Kannessa näkyvä polle puussa viehätti - ja kirjan nimi kanssa. Jonkinlainen hämärä mielikuva on, että olisin tämän ehkä joskus saattanut lukea.

Oli mukava nähdä taas, miumaumou ja krumeluu! 


Journal Entry 12 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 23, 2012

8 out of 10

Aiemmin epäilin, että olisin lukenut kirjan joskus, mutta enpä ollutkaan. Tämä olikin ihan viehättävä, mukavan humoristinen ja jotenkin kesäinen juttu. (No kai nyt, kun kesään sijoittui.) Tykkäsin.  


Journal Entry 13 by wingmynttiwing at Punakaartilaismuistomerkki in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, July 08, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (7/8/2012 UTC) at Punakaartilaismuistomerkki in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jätetty Punakaartilaismuistomerkin juurelle näköalapaikalla Pispalassa.
Osallistun tällä kirjavapautuksella Pippiksen patsasvapautushaasteeseen.

Terveisiä patsaan vieressä pikniköineelle perheelle, jos kirja sattui lähtemään teidän matkaanne. :-)

***
BC-sivuston kielen saa halutessaan vaihdettua sivun ylälaidan vihreässä palkissa olevasta linkistä. Suomenkielinen keskustelufoorumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30 


Journal Entry 14 by Liisat at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 09, 2012

9 out of 10

Ensimmäinen kirja, jonka löysimme ja joka innosti meidät tähän hommaan! Meidän mukana opus lähti Tampereelta Lappiin. Kirjaa lukee 11-vuotias tyttönen, jonka mielestä kirja on hyvä. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.