corner corner Een familie uit Chisseau

Medium

Een familie uit Chisseau
by Jan Sizoo | Literature & Fiction
Registered by wingMoriquenwing of Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on 10/11/2010
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Moriquen): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by wingMoriquenwing from Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, October 11, 2010

This book has not been rated.

"Deze historische roman gaat over een familie uit Chisseau, een dorpje in de buurt van het Franse Tours. De oudste zoon van de familie, Jehan, bekeert zich tot het protestantisme. Hij doet als hugenoot mee aan de beeldenstorm in Tours, en later ook aan de godsdienstoorlogen, totdat hij in 1572 naar Holland vlucht. in deze roman spelen figuren uit het rooms-katholieke en protestantse kamp een belangrijke rol. De felle tegenstelling rooms-protestants is een van thema's. Een familie uit Chisseau is een boeiende, fictieve vertelling, maar berust tegelijkertijd op grondig historisch onderzoek." 


Journal Entry 2 by wingMoriquenwing at Borgerhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Friday, April 22, 2011

7 out of 10

Geen slecht boek, maar spijtig genoeg ook niet echt geweldig. Ik hou van historische fictie, maar soms had ik wat moeite om geboeid te blijven in het verhaal. De schrijver (die me nogal onervaren lijkt op schijversgebied) focust behoorlijk op sommige details en laat anderen dan weer helemaal liggen. Wel goed vond ik de beschrijving van hoe een mens uit die tijd denkt. Het kan voor ons choquerend lijken dat men zo licht ging over de dood van een kind, maar vanwege de massief hoge kindersterfte in die tijd lijkt dat wel te kloppen. 


Journal Entry 3 by wingMoriquenwing at MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen, Antwerpen / Anvers Belgium on Saturday, May 14, 2011

This book has not been rated.

Released 7 yrs ago (5/14/2011 UTC) at MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

Dit weekend vindt het openingsfestival van het MAS plaats. Dit boek wordt in de buurt van het MAS vrijgelaten tijdens het vuurwerk. Veel plezier ermee! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.