corner corner De nachtploeg

Medium

De nachtploeg
by Kirino, Natsuo | Mystery & Thrillers
Registered by wingBoekentrolwing of Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on 8/6/2010
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Aaltsje): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingBoekentrolwing from Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Friday, August 06, 2010

This book has not been rated.

Synopsis:
"Vier vrouwen werken elke nacht - zonder pauze - aan de lopende band van een lunchpakkettenfabriek, gelegen in een deprimerende buitenwijk van Tokio. Zwaar en geestdodend werk. Een uitzichtloos bestaan. Alle vier kampoen met slaapgebrek, geldtekort en ernstige privéproblemen. Wanneer de jongste, Yayoi, volledig doordraait en haar man vermoordt, bedenkt haar collega Masako een plan het lijk te doen verdwijnen. Een plan dat gedoemd is uit de hand te lopen." 


Journal Entry 2 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Sunday, April 01, 2012

9 out of 10

Onmogelijk neer te zetten.
Het kostte me een tijdje om tot die conclusie te komen, omdat ik begonnen met het lezen van dit boek vlak voor het slapen gaan. En toen kregen mijn hersenen de 'schoonheid' van dit boek niet helemaal mee.

'Schoonheid', omdat het niet een mooi verhaal is. Over het doden van mensen, het zich ontdoen van lijken, verraad, chantage, hoe je andere mensen bang kunt maken, maar vooral, hoe te overleven in een wereld die alle mededogen lijkt te hebben verloren.

Ik vind dit boek goed, want voor mij was het niet te voorspellen. Het had een manier om te beschrijven hoe gewone vrouwen steeds dieper in de problemen raken, alleen maar omdat ze zijn wie ze zijn en ze doen wat ze doen. Over het hele verhaal stond met grote letters het stempel 'onvermijdelijk' en ik denk dat dat de belangrijkste reden was waarom ik het zo interessant vond om te lezen. Dat de vrouwen plannen en handelen, maar dat anderen hetzelfde doen, in de hoop hun doelen te bereiken, te krijgen wat het beste is voor hen. En zo maken acties en reacties dat datgene gebeurt wat er is gebeurd en dat maakt het verhaal zo geloofwaardig.

Het verhaal gaat over een vrouw, Yayoi Yamamoto, die haar man vermoordt en hoe twee andere vrouwen, Masako Katori en Yoshie Azuma, collega's uit de fabriek waar ze in de nachtploeg werken: ze vullen van lunchdozen, beslissen om haar te helpen dat feit te verbergen door zich te ontdoen van het lichaam. De derde collega, Kuniko Jonouchi, wordt er zeer tegen haar zin ook bij betrokken.
En dan de dans begint: hoe de politie te bedriegen, hoe het feit recht te breien dat een van het kwartet, Kuniko, die uitstaande leningen heeft, het hele verhaal vertelt, gewoon om te worden vrijgesproken van haar lening. En dan een oude vriend van Masako, die toevallig degene is die het geld heeft uitgeleend, denkt aan een manier om zijn geld terug te krijgen en nog flink wat meer te verdienen.

De man die werd gearresteerd voor de moord op de echtgenoot, Mitsuyoshi Satake, is gezien toen hij vocht met Kenji Yamamoto op de avond dat hij verdween. De politie houdt Satake een tijdjeachter slot en grendel en daardoor verliest hij zijn nachtclub en de andere clubs die hij heeft. Hij heeft geen inkomen, alleen maar omdat Yayoi besloten om haar man te vermoorden.
Een deel van hem zoekt wraak, een deel van hem is op zoek naar liefde, begrip, het gevoel dat hij had toen hij een andere vrouw jaren eerder vermoordde.

Tot slot ontmoeten de twee sterkste personages in dit boek elkaar en de finale is verschrikkelijk. Ze hebben meer gemeen dan ze dachten, ze lijken een soort van tweelingzielen zijn.

Zeer bloedig, soms zeer gedetailleerd, dus het is niet voor teerhartige mensen. 


Journal Entry 3 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Sunday, April 01, 2012

This book has not been rated.

Een geweldig boek, wanneer je tegen bloed kunt.

ETA: de delen-als-ring melding heb ik uit deze JE gehaald. Het boek mag vrijelijk op reis :-) 


Journal Entry 4 by wingBoekentrolwing at Bij een meeting in Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Saturday, April 28, 2012

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (4/28/2012 UTC) at Bij een meeting in Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo, gelukkige vinder!
Wat leuk dat je op deze pagina kijkt. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, een cadeautje van mij voor jou. Veel plezier ermee!
Het zou fijn zijn als je meldt dat je het boek gevonden hebt. Dat kan gewoon in het Nederlands. Daarna kun je het lezen en, als je wilt, hier nog eens schrijven wat je er van vond.
Je mag het ook aan iemand anders geven, of het gewoon weer ergens achterlaten. Het zou leuk zijn als je dan ook een release entry zou schrijven, om te vertellen waar je het achtergelaten hebt.
Wil je het boek op zijn reis volgen, meld je dan aan als nieuwe bookcrosser (www.bookcrossing.com). Zou je mij (BoekenTrol) dan willen opgeven als referent? Bedankt!
De Nederlandse uitleg vind je op www.bookcrossing.nl
Heel veel plezier gewenst! 


Journal Entry 5 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Sunday, April 29, 2012

This book has not been rated.

De samenvatting van deze roman op de achterflap fascineerde me, dus heb ik dit boek meegenomen van de bijzondere mini-meeting bij Boekentrol thuis!

Maar euh....ik had niet begrepen dat het een ringboek was...wil je het dan lezing terug of reist het verder. En naar wie dan?? Laat nog maar even weten ;o)) het staat voorlopig in elk geval veilig op mijn berg-nog-te-lezen boeken ;o)) 


Journal Entry 6 by wingAaltsjewing at Terschelling West, Fryslân (Friesland) Netherlands on Saturday, March 21, 2015

This book has not been rated.

Boekentrol kreeg op de meeting in Bolsward dit boek terug van CC.
Het mocht weer op de tafel.
Dus heb ik het meegenomen. 


Journal Entry 7 by wingAaltsjewing at Terschelling West, Fryslân (Friesland) Netherlands on Thursday, January 05, 2017

8 out of 10

Dit boek heeft nogal een tijd bij mij gelogeerd, stond ook netjes op de logeerkamer dus.
Er nieuwjaarsdag in begonnen, bijna weer weggelegd omdat de lettertjes zo klein zijn.
Toch doorgelezen en er zeer zeker geen spijt van gehad! 


Journal Entry 8 by wingAaltsjewing at Kinderopvang in Terschelling Midsland, Fryslân (Friesland) Netherlands on Thursday, January 05, 2017

This book has not been rated.

Released 1 yr ago (1/5/2017 UTC) at Kinderopvang in Terschelling Midsland, Fryslân (Friesland) Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

In het boekenkistje 


Journal Entry 9 by wingAaltsjewing at Terschelling West, Fryslân (Friesland) Netherlands on Monday, July 24, 2017

This book has not been rated.

Het boek is eerst meegenomen door mijn collega J.
Vorige week stond het weer ik het kistje.
Nu heeft collega K. het mee.
Ik zal het vast nog eens tegenkomen maar het wordt gelezen! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.