corner corner Flamingon viimeinen lento

Medium

Flamingon viimeinen lento
by Mia Couto | Literature & Fiction
Registered by wingduffeliwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 7/19/2010
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by makke): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

7 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingduffeliwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 19, 2010

8 out of 10

Takakannesta:

"'Siinä se oli, alaston, kylmä tosiasia: keskelle Tizangaran kylään johtavaa valtatietä oli ilmestynyt irtonainen penis. Se oli turpea ja lötkötti orpona. Kyläläiset hälisivät löydöstä. Paikalle ryntäsivät kaikki kaikista ilmansuunnista. Ihmisten piiri elimen ympärillä paisui.'

Mosambikilaisen kylän elämänmeno mullistuu, kun tieltä löytyy eräänä päivänä irtonainen penis. Kyläläiset saapuvat töllistelemään löytöä, ja pian joku huomaa puunoksassa keikkuvan YK-sotilaan baretin. YK-sotilaat ovat tulleet kylään valvomaan rauhanprosessia ja eliminoimaan maamiinoja. Missio saa kuitenkin yllättävän käänteen ja sotilaiden rivit alkavat harveta, kun yksi toisensa jälkeen räjähtää niin, että jäljelle jäävät vain sukuelimet.

Mysteeriä selvittämään lähetetään YK:n erikoisasiantuntija, joka kohtaa kylän värikkään henkilögallerian ja erikoislaatuisen todellisuuden, jossa tosiasiat ovat yliluonnollisia ja yliluonnollinen arkipäivää. Tizangaran kylässä vanhus voi ripustaa luunsa yöksi puuhun ja neitsyyttään pihtaava nuori nainen muuttua kasvoiltaan vanhukseksi.

Kyläläisten ihmissuhteet, esi-isien henkimaailma, reaalipoliittiset tapahtumat ja mystiset juonittelut punoutuvat kiehtovaksi kudelmaksi, josta ei puutu hulvattoman hauskoja ja surrealistisen äkkivääriä yksityiskohtia. Couton kekseliäitä uudissanoja ja sanamuunnoksia vilisevä kieli siivittää maagisen realismin uusiin, yllättäviin ulottuvuuksiin."

Vallan mainio kirja, ja aivan ihana kansi! 


Journal Entry 2 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 26, 2010

This book has not been rated.

Released 7 yrs ago (8/26/2010 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annimanni valitsi kirjan virtuaalisesta yllätyspussista :) 


Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 26, 2010

This book has not been rated.

Juu, se oli tuo irtonainen penis :D Nyt vain kävi niin, että minullahan onkin tämä jo hyllyssä odottamassa, englanninkielisenä. Että näin taas ;) Kiitos kuitenkin, etsin tälle - tai vaihtoehtoisesti sille englanninkieliselle - uuden lukijan kohtapuoleen! 


Journal Entry 4 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 30, 2013

This book has not been rated.

Päädyin kuitenkin lukemaan tämän suomenkielisen version - ja pidin kovasti sen maagisesta tunnelmasta. Täällä hyvä Kiiltomadon arvio:

http://www.kiiltomato.net/mia-couto-flamingon-viimeinen-lento/

***
ETA 13.5.2013
Otan mukaan huomiseen miittiin. 


Journal Entry 5 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 14, 2013

This book has not been rated.

No, tuo alun tapahtuma ei minua oikein miellytä. Ajatella nyt sitä raukkaa, jolta se on pois... Muuten kirjaa kehuttiin riittävästi, ja niin lankesin ansaan. Lisäksi Mosambik on ympäristönä eksoottinen, kun en ole edes Afrikassa käynyt milloinkaan.
Kiitos kirjasta, kierrättäjät!

A primeira edição deste prémio (Prémio Mário António) ocorreu em 2001 e o vencedor foi Mia Couto, escritor moçambicano, pelo seu livro O Último Voo do Flamingo.

Alkuteos: O Último Voo do Flamingo
Siis kirja on voittanut Mário António -palkinnon vuonna 2001 


Journal Entry 6 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 23, 2013

This book has not been rated.

Minua on petetty! Mia Couto on valkoihoinen mosambikilainen mies. Aamulla minulle valkeni, että Fred Vargas on nainen. Ja tämän kirjan kansikin on aivan chicklitin väreissä. No tiesin kyllä, että kirja ei ole tipukirjallisuutta vaan maagista realismia.

Pidin erityisesti uuden raikkaista sanonnoista ja sananparsista. Mietin vain, että moniko niistä oli kansan suusta poimittu ja moniko kirjailijan mielikuvituksen hedelmiä. Virkistavän erilaisia ne kuitenkin ovat.

This is my # 51 in
"KEEP THEM MOVING 2013" Challenge arranged by Booklady331. 


Journal Entry 7 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 29, 2013

This book has not been rated.

Kiitokset VPK-kirjasta, Annelis! Mukava palata kotiin, kun on BC-postia odottamassa! Korttisi pinkkitukkainen nainen oli kyllä kannen flamingon kanssa kuin kaksi marjaa. 


Journal Entry 8 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 06, 2013

This book has not been rated.

Naurattaa tuo Annelisin kommentti - erehdyin luulemaan Mia Coutosta myös ihan muuta.

Jotenkin kuvittelin kirjan tapahtumat koko ajan johonkin Etelä-Amerikan maahan, vaikka Afrikka ja Mosambik moneen kertaan mainittiin. Eipä sillä väliä. Johtui varmaan siitä, että on tottunut mieltämään maagisen realismin jotenkin erityisesti latinomaiden kirjallisuuteen kuuluvaksi. En osaa espanjaa tai portugalia, mutta myös monet kirjan henkilöiden nimet, kuten Dona Hortênsia, poppamies Zeca Andorinho ja Ana Deusqueira, veivät ajatukset latinomaihin (Mosambik on ollut Portugalin siirtomaa ja portugali on sen virallinen kieli, joten siinä kai selitys nimille).

Kirjassa riitti sananparsia ja uskomuksia, joiden alkuperästä vähän samaa mietin kuin Anneliskin. Piristäviä olivat joka tapauksessa! Monin paikoin tekstissä oli aika huikeita ajatuksia, että oli oikein pysähdyttävä niitä ihastelemaan. Vau.

Maagista realismia on aina vällillä oikein virkistävää lukea. Tässä sen sekaan oli vielä onnistuneesti saatu vakavaa poliittista ja yhteiskunnallista sanottavaa sekä tuotu esiin esi-isien merkitystä. Voisin lukea enemmänkin Mia Couton tuotantoa.

Paljon kiitoksia kirjaa kierrättäneille!

Osallistun tällä Amynitan kulttuurihaasteeseen eli Mosambikilla mennään tällä kertaa, vaikka olinkin väärällä mantereella suuren osan ajasta jo ihan mielikuvituksenkin puolesta... :D 


Journal Entry 9 by wingerpaxwing at A Controlled Release, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Friday, September 06, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (9/6/2013 UTC) at A Controlled Release, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Flamingon viimeinen lento lähti ilmajoogaakin kokeilleen Sakirmon suuntaan. Kiitokset osallistumisestasi En ole koskaan -haasteeseen ja lukuiloa toivelistakirjasi parissa (kirjoja taitaa riittää siellä kyllä nyt ainakin muutenkin...)! :)

Kiitokset vielä kirjaa kierrättäneille! 


Journal Entry 10 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, September 10, 2013

This book has not been rated.

Oi kiitos, ja suklaatakin vielä! Kirjoja ei toki ole koskaan liikaa eikä varsinkaan, jos ovat toivelistaltani :D  


Journal Entry 11 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, January 02, 2014

This book has not been rated.

Hah, täälläkin yksi joka kuvitteli lukevansa naisen kirjoittaman kirjan. Vasta loppupuolella vilkaisin kirjailijan kuvaa ja ihmettelin, että minkäs partaveikon pärstä siihen on painettu. No, tämmöistähän sattuu. Kirja oli virkistävän erilainen (ja kansi virkistävän räikeä), mutta vähän jäi semmoinen olo, että mitä tässä tarinassa oikein tapahtui vai tapahtuiko loppujen lopuksin mitään? Viihdyttävä kirja, vaikken ihan tilanteen tasalla aina ollutkaan. 


Journal Entry 12 by wingsakirmowing at -- By Hand or Post, meetup, rings, RABCKs etc in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, April 29, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (4/29/2014 UTC) at -- By Hand or Post, meetup, rings, RABCKs etc in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja lähtee miittiin mukaan, katsotaan löytyykö uusi lukija. 


Journal Entry 13 by wingpippiswing at Antikvariaatti Omituiset opukset in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, May 23, 2014

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (5/23/2014 UTC) at Antikvariaatti Omituiset opukset in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja löytyy Omituisten pullistelevasta BC-hyllystä! 


Journal Entry 14 by makke at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, June 05, 2014

This book has not been rated.

Nappasin mukaani Omituisten hyllystä. Joskin luin alkuun, että kylätieltä olisi löytynyt jättimäinen penis. En tiedä miten, mitään sellaista ei vihjailtu. Mutta jos se riitti tarttumaan kirjaan, mikäs siinä. :D 


Journal Entry 15 by makke at Utö in Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, August 10, 2014

This book has not been rated.

Released 3 yrs ago (8/10/2014 UTC) at Utö in Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Yleensä maaginen realismi houkuttaa, mutta tähän en jotenkin päässyt sisään, kerronta oli liian tempoilevaa makuuni. Vaikka ilmeisen kovaa sekoilua oli. :)

Jätän kirjan kaupan terassille. Lukuiloa! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.