corner corner Sano Morfiinille, et mä etin sen vielä

Medium

Sano Morfiinille, et mä etin sen vielä
by Nikol Russu | Literature & Fiction
Registered by wingduffeliwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/17/2010
Average 5 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Astargatis): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingduffeliwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, June 17, 2010

5 out of 10

Takakannesta:
"'Mä liimasin naamarini ikkunaan ja meinasin saada sydärin. Mitä vittuu! Yhtäkkii mun veri oli sorbettii: neljä keltasta silmäparii tuijotti mua aika saatanan pahasti. Sellast sattuu kun trippailee tarpeeks. Oli asia miten vaan, mä näin kolme suurta suden varjoo ja yhen pienemmän vähä niinku rotan tai jotain. Mä en jääny turhii kelailee vaan tartuin mun stilettiin.'
Nuoren Rikin elämä pyörii Ateenan esikaupungin Pireuksen kaduilla. Hän vaihtaa asuntoa tiuhaan tahtiin, tekee tarpeen vaatiessa pikkurikoksia, hurjastelee prätkällä, polttelee pilveä ja trippailee. Vanhemmistaan hän ei halua tietää mitään, poliisia hän pelkää. Ystäviä ei ole kuin muutama harva eikä heihinkään uskalla aina luottaa. Ja rakastaa voi ainoastaan Morfiinia, omaa Montesaansa ja Astarothia.
Nikol Russun esikoisromaania on nimitetty 'Kreikan Trainspottingiksi'. Päähenkilö Riki kertoo huumehuuruisen mutta silti viiltävän selvänäköisen tarinansa omalla puhekielellään. Etelä-Euroopan katujen rujo elämä on kaukana matkaesitteiden maailmasta."

Yleensä tykkään tämäntyyppisistä kirjoista ja kyllä tämänkin ihan mielellään luki, vaikkei miksikään huippusuosikiksi noussutkaan. Kirjasta tekee kiinnostavan etenkin sen alkuperämaa Kreikka ja tapahtumapaikka Ateena. Harvemmin tulee luettua kreikkalaista nykykirjallisuutta. 


Journal Entry 2 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 26, 2010

This book has not been rated.

Released 7 yrs ago (8/26/2010 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vien kirjan Annimannille Postcrossing-miittiin. 


Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 26, 2010

This book has not been rated.

Kiitoksia! Olen kai itsekin valinnut tämän tapahtumapaikan takia, sillä yleensä huumejutut ahdistavat. Tai sitten tuon Trainspotting-maininnan takia, sillä siitä tykkään (leffana), vaikka sekin huumejuttu on :D Tai siis että kyllähän se myös ahdisti. Ja oli hyvä. Ja nyt taidan olla väsynyt, kun tulee tällaista tajunnanvirtaa. Pahoittelen! 


Journal Entry 4 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 21, 2010

This book has not been rated.

Joo, tykkäsin! Kirjailija tavoittaa käsittääkseni hienosti nuoren vihaisen ihmisen ajatusmaailman, vaikka juuri se etenkin alkupuolella myös ärsytti suuresti. Että miten joku voi olla koko ajan huonolla tuulella ja miksi kavereidenkin keskinäinen jutustelu on jatkuvaa vittuilua. Mutta eihän tuollaisessa elämässä toisaalta hirveästi niitä aitoja, todellisia valonhetkiä olekaan. Kreikka tapahtumapaikkana toi minunkin mielestäni lisäarvoa lukukokemukseen. Ja vielä on sanottava, että kirjan viimeisella sivulla tuli vastaan yllätys ;)

Seuraavaksi kirjan saa Astargatis, joka valitsi sen Sikasäkistä. Hyviä lukuhetkiä! 


Journal Entry 5 by Astargatis at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 25, 2010

This book has not been rated.

Kiitoksia ylläristä, en osannut odottaa tällaista kirjaa ensimmisen sivun perusteella. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, vaikka takakannen perusteella vähän liioitellulta. Onko pilven polttelu ja trippailu nyt sitten niin iso juttu, että täytyy tehdä rikoksia ja vaihdella jatkuvasti asuntoa? Selvinnee sitten, kun saan luettua kirjan. 


Journal Entry 6 by Astargatis at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, March 03, 2011

6 out of 10

Olihan tämä ihan luettava kirja, mutta jäi aika kauas Trainspottingista. Kirjailija ei ole tainnut kauheasti tutustua narkomaanien elämään, sillä asiat tuntuivat jatkuvasti teennäisiltä. Olisin kaivannut enemmän sitä epätoivoa ja turhautumista, mitä aineisiin koukussa oleva ihminen joutuu kestämään. Rikin elämässä asiat tuntuvat järjestyvän turhan helposti: Kaveri toimittaa ryynit suoraan kotiosoitteeseen, prätkä on helppo nyysiä kadulta ja kämpästäkään ei tarvitse maksaa vuokraa. Minäkin pidin Kreikasta tapahtumapaikkana. 


Journal Entry 7 by Astargatis at Kauppakeskus Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 12, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (10/13/2012 UTC) at Kauppakeskus Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Järjestöjen tori-tapahtumassa Bookcrossing-pöydässä. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.