corner corner Tainaron

Medium

Tainaron
by Leena Krohn | Literature & Fiction
Registered by engratisbok of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 5/20/2010
Average 9 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Lukutoukka): to be read


3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by engratisbok from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, May 20, 2010

This book has not been rated.

Leena Krohnin (s. 1947) laajan tuotannon tunnusmerkeiksi ovat nousseet älykäs pohdiskelu, pureva tyyli, vaivihkainen huumori ja kuulas kieli.
Krohn on saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, kuten Finlandia-palkinnon teoksestaan Matemaattisia olioita tai jaettuja unia (WSOY 1992) sekä Lukiolaisten Nuori Aleksis Kivi -palkinnon Pereat mundus -romaanista (WSOY 1998). Hänen kirjojaan on käännetty viroksi, unkariksi, ruotsiksi, venäjäksi, japaniksi, latviaksi, ranskaksi, japaniksi (sic), englanniksi, tsekiksi ja norjaksi. Syksyllä 2004 Tainaron julkaistiin USA:ssa ja se sai siellä fantasia- ja scifi-kirjallisuuden tuntijoiden piirissä haltioituneen vastaanoton. Se oli muun muassa ehdolla World Fantasy Award -palkinnon saajaksi vuonna 2005.

Tainaron (1985) on Leena Krohnin läpimurtoteos. Se vie lukijan vertaansa vailla olevaan todellisuuteen. Inari Krohnin kuvittamassa juhlapainoksessa palataan Tainaronin tunnelmaan: todistetaan ennennäkemättömiä metamorfooseja, nautitaan oudoista sattumista ja pohditaan olemassaolon mahdollisuuksia. Nyt julkaistavassa Tainaronissa on mukana kaksi alkuperäisestä teoksesta puuttunutta kirjettä.
Tainaronin kirjeiden vastaanottaja jää nimettömäksi eikä hän koskaan vastaa kirjeisiin. Niiden kirjoittaja on saapunut valkoisella laivalla tuliperäisellä vyöhykkeellä sijaitsevaan, alati muuttuvaan Tainaroniin, mutta hän ei muista miksi. Hän potee koti-ikävää, mutta lumoutuu myös uudesta seudusta ja sen eläjistä: Jäärästä, epäilyttävästä neiti Pumilionista, Liikkumattomasta, Kuningatarkimalaisesta, Tulikärpäsistä, Outojen holhoojasta...
Tainaronin asukkaat ovat hyönteisen kaltaisia, mutta oudolla tavalla heidän kokemuksensa ja edesottamuksensa ovat tuttuja. Ne ovat samalla kertaa tarkkoja kuvauksia eräiden lajien elintavoista ja allegorioita tuntemastamme arkimaailmasta.

Kansi: Metti Nordin
Kannen kuva: Inari Krohn 


Journal Entry 2 by engratisbok from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, May 20, 2010

This book has not been rated.

Et ole paikassa vaan paikka sinussa.
Angelus Silesius
 


Journal Entry 3 by engratisbok at Kahvila Pikku Peikko in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, May 20, 2010

This book has not been rated.

Released 8 yrs ago (5/20/2010 UTC) at Kahvila Pikku Peikko in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Pikku Peikon hyllyyn. 


Journal Entry 4 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, May 22, 2010

This book has not been rated.

Nappasin kirjan mukaani, kun kävin Pikku Peikossa kahvilla. Tainaron on pitänyt lukea jo pitkään, ja nyt se tuli sopivasti vastaan. 


Journal Entry 5 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, September 22, 2012

9 out of 10

Yritin lukea Tainaronia jo tässä joskus aikaisemmin, mutta se tuntui jotenkin hitaalta ja tylsältä. Arvelin, että ei vain ollut juuri silloin oikea hetki tälle kirjalle. Olin oikeassa.
Nyt kun tässä kuukausi sitten luin kirjan, pidin siitä. Mitenkähän kirjaa nyt kuvailisin? Se oli pohdiskeleva, kuvaileva ja vähän surumielinenkin. Samalla kuitenkin hymyilevä ja ihmettelevä.
Hyönteistietämyksessäni ei ole kehuttavaa, joten olisi mukavaa tietää, mitä kaikkia ötököitä kirjassa esiteltiin.

Niin, pidin myös Irina Krohnin kuvituksesta.

"Silloin kun olin toinen..." 


Journal Entry 6 by Lukutoukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, October 03, 2012

This book has not been rated.

Tykkään Krohnin kirjoista, mutta tätä en ole vielä lukenut. Jee! :) Otin tänään mukaan miitistä. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.