corner corner Vastuullisen matkailijan käsikirja

Medium

Vastuullisen matkailijan käsikirja
by Heidi Kalmari, Kati Kelola | Travel
Registered by wingBookgeowing of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 5/18/2010
This book has not been rated. 

status (set by Kipsu): available


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 18, 2010

This book has not been rated.

Olen saanut tämän kirjan Mondo-lehden tilaajalahjana. Image Kustannus Oy, 2009, 183 sivua.

Takakannesta:

"Lentäminen tuottaa hiilidioksidipäästöjä. Rantahotellit saastuttavat ja tuhlaavat vettä. Luontomatkailu häiritsee eläimiä ja vahingoittaa herkkiä ekosysteemejä. Paikalliset ihmiset kärsivät turistien törttöilystä. Matkailija miettii yhä useammin, kannattaako matkustaa ollenkaan tai ainakin, miten hän voisi matkustaa tuhoamatta ympäristöä ja niin, että siitä olisi iloa ja hyötyä matkakohteen asukkaille.

Vastuullisen matkailijan käsikirja auttaa matkailijaa toimimaan ekologisesti ja eettisesti. Käsikirja neuvoo matkakohteen, matkustustavan ja majoituksen valinnassa. Lisäksi se tarjoaa vinkkejä siihen, miten valita hyvä retkijärjestäjä, millaisia tuliaisia kannattaa ostaa ja mistä tunnistaa ympäristöystävällisen hotellin." 


Journal Entry 2 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 18, 2010

This book has not been rated.

Lukaisin tämän kirjasen aika innokkaaasti. Mitään uutta tai ihmeellistä tämä kirja ei sinänsä kuitenkaan minulle antanut. Suurin osa neuvoista, ohjeista ja kommenteista ovat ns. myötäsyntyisiä itsestäänselvyyksiä, joiden mukaan sitä toimii ihan luonnostaan. Näihin kuuluvat esim. roskaamisen välttäminen sekä veden ja sähkön säästö normaaleilla valinnoilla reissussakin.

Aika puistattava ajatus olisi lähteä reissuuun maailmanomistajan asenteella, paikallisen tapakulttuurin kunnioittaminenkin pukeutumisen ja käyttäytymisen kautta on siis myös automaattinen juttu. Ja ruokien, retkien, majoituksen ja muun vastaavan hankkimisessa tuntuu järkevimmältä tehdä valintoja pienempiä paikallisia toimijoita kannattaen aina kun mahdollista.

Golfia en pelaa, vesipuistoissa en käy, all inclusivea en valitse, rantahotelleissa en yleensä asu ja uhanalaisista aineksista valmistettuja asioita en todellakaan hanki. Enkä muutenkaan hanki ylimääräisiä esineitä vain ostamisen takia. Pitkien lomien mahdollisuudet ovat kuitenkin työelämän vaatimuksista johtuen aika lailla poissuljettuja, joten matkailuharrastus joutuu siksi taipumaan usein lyhyempiin reissuihin. Sille ei vain oikein voi mitään. 


Journal Entry 3 by wingBookgeowing at to fulfill a wish, RABCK -- Controlled Releases on Tuesday, May 18, 2010

This book has not been rated.

Released 7 yrs ago (5/18/2010 UTC) at to fulfill a wish, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annan kirjan sitä toivoneelle Kipsulle illan miitissä.

PRKL-haaste # 21 


Journal Entry 4 by Kipsu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 18, 2010

This book has not been rated.

Kiitos kirjasta bookgeo! Löysin tosiaan kyseisen kirjan Metsosta pari päivää sitten, mutta en ollut ehtinyt vielä poistaa sitä wishlistiltäni. Mukavaa silti saada tämä bc-kirjana, nyt ehditään molemmat super_j:n kanssa lukea rauhassa tämä kirja (Metson kirja oli viikon vippi-laina) ja ystävistä löytyy varmaan muitakin, jotka voisivat olla Vastuullisen matkailijan käsikirjasta kiinnostuneita. 


Journal Entry 5 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, October 20, 2010

This book has not been rated.

Kirja oli erittäin kiinnostava. Olen tässä kesän ja syksyn aikana lukenut muutakin ekologisuuteen liittyvää kirjallisuutta, lehtijuttuja ja nettiartikkeleja. Osa tässä kirjassa mainituista jutuista oli siis jo täysin itsestäänselvyyksiä, koska nämä samat ohjeet sopivat niin arkeen kuin matkailuunkin. Kirja toimi silti ihan kivasti herättelijänä ja jatkossa varmaan pyrin enemmän miettimään matkustamiseni ilmastovaikutuksia erityisesti matkakohteessa paikan päällä.

Jotenkin tuntui vain kummalliselta lukea siitä, miten safarilla toimitaan eettisesti ja ekologisesti, kun itselle ei ole tullut mieleenkään lähteä safarille enkä koe, että nämä kaukomatkat ja safarit olisivat jotain välttämättömyyksiä, jotka jokaisen ihmisen pitää päästä kokemaan.

Itse näen ekologisuuden niin, että jokaisen pitäisi pystyä tekemään enemmän kuin mitä nyt tekee, siis hyvää. Omalla kohdallani olen pyrkinyt siihen, etten lennä useammin kuin kerran vuodessa, mieluummin harvemmin. Mieluummin kaksi viikkoa yhdessä kohteessa joka toinen vuosi kuin pari lyhyttä matkaa joka vuosi. Lupaan jatkossa pohtia voisinko korvata bussin junalla tai bussin polkupyörällä ja entistä enemmän tulen valitsemaan matkojen kohteet niin, että voin paikan päällä korvata virikkeet luontoa vähemmän rasittavilla vaihtoehdoilla.

Parasta kirjassa oli erilaiset linkit, joiden kautta löytää lisätietoa sekä pienet yksittäiset vinkit ja ajatukset, joita ei ehkä ole vain tullut ajatelleeksi.

Pyöräreissu ensi kesäksi on jo suunnitteilla!

Luulen, että lähipiiristä voisi löytyä henkilöitä, joita kirja kiinnostaa. Kiitos vielä Bookgeo! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.