corner corner Mississippi

Medium

Mississippi
by Hilary Jordan | Audiobooks
Registered by wingDeepswampwing of Oskarshamn, Småland Sweden on 5/11/2010
This book has not been rated. 

status (set by boktraven): travelling


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Thursday, August 09, 2012

This book has not been rated.

cd-bok
En strålande debut om rasmotsättningar, förbjuden kärlek och sann vänskap!

År 1946 flyttar Henry McAllan med sin hustru Laura till en bomullsfarm i Mississippideltat. För henne är det en både främmande och skrämmande miljö. Henrys kärlek till lantlivet delas inte av Laura, som sliter hårt med att uppfostra deras två barn under sträng övervakning av sin hatiske, rasistiske svärfar. När det regnar stiger vattnet och slukar bron som leder till staden. Familjen blir strandsatt i ett hav av gyttja.

Efter krigets slut återvänder två unga män från Europa för att hjälpa till med arbetet på farmen. Jamie McAllan är raka motsatsen till sin äldre bror Henry. Han charmar sin omgivning men förföljs av plågsamma minnen från kriget. Ronsel Jackson, äldste sonen till de svarta dagverkarna som bor på farmen, återvänder från kriget som en hjälte bara för att konfronteras med ett långt farligare motstånd: den djupt rotade rasismen hos hans egna landsmän. Den osannolika vänskapen mellan de två unga männen kommer att dra in dem alla i en förgörande tragedi.

Henry, Jamie, Laura, Hap, Florence och Ronsel turas om att berätta den dramatiska historien. Genom de skiftande berättarperspektiven förmedlas en successiv rörelse mot undergång. Boken drivs mot slutet allt snabbare framåt genom allt kortare kapitel, och som läsare dras man in i spänningen som snarast ger en apokalyptisk känsla.

Om författaren

Hillary Jordan växte upp i Texas och Oklahoma. Hon har en examen i engelska och statsvetenskap från Wellesley College och arbetade i femton år som copywriter i reklambranschen innan hon började skriva romaner. Mississippi är hennes första roman. År 2006 belönades den med Bellwether Prize for Fiction som delas ut vartannat år till en debutroman som handlar om social orättvisa. Den blev också utvald till New Atlantic Independent Booksellers Association Fiction Book of the Year 2008. Hillary Jordan har också skrivit noveller som publicerats i flera olika tidskrifter. Hon bor i New York.
 


Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Oskarshamn, Småland Sweden on Thursday, August 09, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (8/9/2012 UTC) at Oskarshamn, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lite mer lyssning.... 


Journal Entry 3 by boktraven at Göteborg, Västergötland Sweden on Friday, August 10, 2012

This book has not been rated.

En bok som verkar mycket intressant - tack Deepswamp! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.