corner corner Victoria

Medium

Victoria
by Herman Lindquist | Audiobooks
Registered by wingDeepswampwing of Oskarshamn, Småland Sweden on 10/31/2017
This book has not been rated. 

status (set by Gealach): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Tuesday, October 31, 2017

This book has not been rated.

Victoria är unik. Inte bara därför att hon ska gifta sig med en man av folket. Den 19 juni 2010 blir det bröllop mellan blivande drottning Victoria I och Daniel Westling från Ockelbo. Samma år har ätten Bernadotte suttit på tronen i 200 år. Det finns ingen annan dynasti i hela världen där en gren av samma familj suttit på tronen lika länge utan avbrott, och där regenten aldrig tvingats se sitt land i krig.

Men Victoria var unik redan då hon föddes, som den första prinsessan på 411 år som själv var född av en drottning av folket. Något sådant hade inte hänt sedan Erik XIV:s drottning Karin Månsdotter födde prinsessan Sigrid. Hon skiljer sig också från alla våra tidigare tronföljare genom att hon inte var född kronprinsessa, utan fick den ställningen då hon var två och ett halvt år efter riksdagens beslut om full kognatisk tronföljd. Detta innebär att äldsta barnet ärver tronen oberoende om det är en man eller kvinna.

Ingen svensk kronprins har heller fått en så medveten och skräddarsydd utbildning för sin framtida uppgift som kronprinsessan Victoria och ingen av dem har heller gått in för sin uppgift med sådan nyfikenhet, energi och entusiasm.

I Victoria. Drottning med tiden berättar Herman Lindqvist personligt och initierat om vår tronföljare, och placerar henne i ett historiskt sammanhang. Boken bygger på en serie samtal som Herman Lindqvist haft med kronprinsessan, och är därför till stor del hennes egen berättelse.

En booklet med ett urval bilder på Victoria medföljer CD-boken. 


Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Oskarshamn, Småland Sweden on Tuesday, October 31, 2017

This book has not been rated.

Released 4 mos ago (10/31/2017 UTC) at Oskarshamn, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tänkte att det här var något för dig? 


Journal Entry 3 by Gealach at Nacka, Södermanland Sweden on Friday, November 10, 2017

This book has not been rated.

Tack , vilken kul överraskning! Minns när den kom ut, men tog mig inte tid med den då. Ljudbok blir perfekt, dessutom, nu får jag också chans att testa om jag kan lägga över den från CD till telefonen, det blir ett intressant experiment!
Massor med tack! <3 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.