corner corner Rinnakkain

Medium

Rinnakkain
by Reko Lundán | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 2/26/2010
This book has not been rated. 

status (set by Pamina_81): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 26, 2010

This book has not been rated.

Takakannesta:

"Koivunotkon pientaloalue on varsinainen herrankukkaro keskellä Helsinkiä. Siellä vehreän puron varrella asuu myös Jarmo Koponen, 37-vuotias työvoimaohjaaja, aviomies ja kahden lapsen isä.

Jarmon parisuhde kriisiytyy, kun Kirsi-vaimo kertoo aikeistaan lähteä vuodeksi Brysseliin EU-komennukselle. Uutta päänvaivaa Jarmo saa naapurin Mervin paljastettua rivitalo-yhtiön saunatilojen homepesäkkeen. Lisäksi tien toiselle puolelle ollaan perustamassa asunnottomien tukikotia.

USA:n kasatessa kansainvälistä koalitiota Irakia vastaan myös As. Oy Koivunotkonpolku 6 käy muukalaiset torjuvaan ennakoivaan itsepuolustukseen. Tukikotiyhdistyksen viehättävä Silja sotkee Jarmon unirytmin lopullisesti taivutellessaan Pro Koivunotko -liikkeen puheenjohtajaa puolelleen.

Samaan aikaan kun Kirsi käy paperisotaa Brysselissä ja amerikkalaisoperaatio etenee Irakin aavikoilla, itsepetos ja vastuun pakoilu vetävät Jarmon henkiseen umpisolmuun. Kaikki viidentoista vuoden aikana rakennettu joutuu äkkiä vaakalaudalle." 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 07, 2013

This book has not been rated.

Tämä on hieno, mainion arkinen ja tragikoominen kertomus perhe- ja naapurisuhteista. Lundán oli melkoinen lahjakkuus ja on suuri suru, että hänen uransa ja elämänsä päättyi niin varhain.

Lukiessa tästä tuli kyllä koko ajan hyvin vahvasti mieleen Johanna Hartikaisen käsikirjoittama Harvoin tarjolla -televisiosarja, jonka Yle esitti 2008. En kuitenkaan löytänyt muutamalla googlauksella mitään viitettä siitä, että Hartikainen olisi kertonut saaneensa innoituksen sarjaan Lundánin kirjasta. Ehkä nämä aiheet sitten vain ovat pinnalla 2000-luvun Suomessa.

Tässä vielä linkki HS:n arvioon:
http://www.hs.fi/artikkeli/Arvojen+hiekkalaatikko+koti+uskonto+pihapiiriReko+Lundán+kuvaa+toisessa+romaanissaan+tavallisten+ihmistenrimpuilua+arjen+jauhavassa+myllyssä/HS20041002SI1KU02yf1

***
Otan mukaan kesäpäiville, koska tämä on erään osallistujan toivelistalla. 


Journal Entry 3 by Pamina_81 at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, August 21, 2013

This book has not been rated.

Porin kesäpäiville oli tämä toivelistalla ollut kirja kulkeutunut mukaan ja sieltä tämän sitten otin. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.