corner corner Yö saapuu

Medium

Yö saapuu
by Isaac Asimov, Robert Silverberg | Science Fiction & Fantasy
Registered by RoryG of Köln, Nordrhein-Westfalen Germany on 2/9/2010
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by skyandstars): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by RoryG from Köln, Nordrhein-Westfalen Germany on Tuesday, February 09, 2010

This book has not been rated.

Wikipedia:
Yö saapuu (Nightfall) on Isaac Asimovin kirjoittama tieteisnovelli. Se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1941 ja on sen jälkeen julkaistu uudelleen useita kertoja ja se on voittanut useita palkintoja. Vuonna 1968 Science Fiction Writers of America -kirjailijajärjestö valitsi sen kaikkien aikojen parhaaksi tieteisnovelliksi. Vuonna 1990, kaksi vuotta ennen Asimovin kuolemaa, Robert Silverberg laajensi novellin romaaniksi. Suomeksi kirja julkaistiin 1994 (WSOY FAN-sarjassa). Lisäksi novellin pohjalta on tehty kaksi elokuvaa, joista kumpikaan ei kuitenkaan saanut kovin hyvää vastaanottoa.

*****
Tämä on siis kirja, ei novelli. Kirjaston poistomyynnistä. 


Journal Entry 2 by RoryG at Helsingin yliopisto / Helsinki University in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 25, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (5/25/2012 UTC) at Helsingin yliopisto / Helsinki University in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jos luet tätä, olet löytänyt kirjan! Onneksi olkoon ja tervetuloa BookCrossingin pariin. Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä (ei tarvitse olla pitkä), että tiedän missä kirja matkustaa. Luettuasi kirjan olisi kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan pidä se joko omassa hyllyssäsi tai anna sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin ja englanninkielinen sivusto tuntuu hankalalta, niin seuraavat linkit ovat avuksesi:
Bookcrossingista suomeksi
Suomenkielinen keskustelufoorumi

If you're reading this, you've caught a book! Congratulations, and welcome to Bookcrossing. You've come to a friendly place. Hope you enjoy the book, and the free no-spam website. Please make a short note to let me know what you thought of the book, then feel free to keep it or set it free to continue its journey. If you choose to join Bookcrossing, you'll be able to see where the book goes on its travels!

Happy Reading! 


Journal Entry 3 by dronir at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 25, 2012

8 out of 10

Oon lukenut tämän joitain vuosia sitten, joten jätin sen pöydälle, vaikka mulla on juuri Asimov-vaihe menossa (ostin Säätiö-sarjaa viime viikonloppuna ja luin neljä niistä alkuviikosta).

Outona yhteensattumana löysin toisaalta Physicumista juuri puoli tuntia aikaisemmin toisen bookcrossing-kirjan, joka oli jätetty Tiedekirjastoon neljä vuotta sitten, ja nämä ovat kaksi ensimmäistä bc-kirjaa, jotka olen ikinä sattumalta löytänyt. 


Journal Entry 4 by skyandstars at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 20, 2012

This book has not been rated.

Löysin kirjan Physicumista hieman sen jälkeen, kun olin lukenut jutun Bookcrossingista. Mietin muutaman päivän ottaako kirja matkaan, koska mielummin luen kirjat alkuperäiskielellä (silloin kun se on englanti) kuin käännettynä. Mutta ajatus jäi itämään ja pakkohan kirja oli adoptoida, kun ei se kenenkään muunkaan matkaan ollut ehtinyt. Nappasin sen mukaan jo pari viikkoa sitten, mutta en ehtinyt perehtyä sivustoon ennen tätä. Tämä meni luettavien pinon päällimmäiseksi, joten pitänee palata tänne ajatusten kanssa sitten kun se on luettu. :) 


Journal Entry 5 by skyandstars at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 13, 2012

8 out of 10

Kirjan lähtökohta on mielenkiintoinen ajatuskoe: Mitä jos planeetalla, jossa ei ole koskaan täysin pimeää, saapuu yö? Miten se vaikuttaa ihmisiin ja yhteiskuntaan?

Tarina lähti liikkeelle hyvin eikä johtolankojen yhteenpunomiseen käytetty turhan paljon aikaa. Yöhön valmistautuminen kuvattiin päähenkilöiden kannalta, mutta olisin itse kaivannut ehkä enemmän juttua koko planeetan laajuisista valmisteluista. Yön jälkeiset tapahtumat oli kuvattu mielestäni aika hienosti. Etenkin psykologisia vaikutuksia oli käsitelty laajasti ja poliittisiin vaikutuksiin päästiin kirjan loppupuolella. Päähenkilöt kuvasivat tarinaa monesta näkökulmasta, mutta uskonnollisen kulttijohtajan harrastama retoriikka kävi kyllä tämän lukijan hermoille (luultavasti enemmän lukijasta johtuen eikä niinkään hahmon syystä). Tieteen ja uskonnon kohtaaminen mahdollisen katastrofin edessä oli melko polarisoitunut mutta ei välttämättä kovin epärealistinen.

Nopeasti tuo suomeksi tuli luettua ja tasapainoinen tarina vei ajoittain mennessään. Sanotaan vaikka 8/10 uskottavan käsittelyn ja mielenkiintoisen lähtökohdan takia. 


Journal Entry 6 by skyandstars at Helsingin yliopisto / Helsinki University in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 13, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (7/13/2012 UTC) at Helsingin yliopisto / Helsinki University in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jätetään alakerran Unicafen pöydälle klo 10 aikoihin. Toivottavasti uusi lukija löytyy! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.