corner corner Koskinen ja kreikkalainen kolmio

Medium

Koskinen ja kreikkalainen kolmio
by Seppo Jokinen | Mystery & Thrillers
Registered by wingNiksuwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 12/16/2009
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Sii1): to be read


9 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingNiksuwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 16, 2009

This book has not been rated.

Sainpas tämänkin käsiini ja pääsen jatkamaan Koskisia ilmestymisjärjestyksessä. Olisikohan jouluna aikaa ja mielenkiintoa dekkarimaratonille? 


Journal Entry 2 by wingNiksuwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 27, 2009

This book has not been rated.

Joulupäivien lukemisia, kuten edellisessä journalissa olin ajatellutkin. Vietin lomailuja Koskisen kanssa laivalla Taikashown parissa sekä tämän kirjan kanssa Kreikassa. Olen itsekin käynyt Rhodoksella, joten siksikin oli ihan kiva ympäristö kirjalle, koska osa paikoista oli tuttuja (rannat, akvaario, kaikki kai tietää saaren Demis-ravintolan jne.)

Alku oli tosi puuduttava ja tämän tuntui olevan selkeästi huonompi kuin muut kirjat. Kuitenkin juonen edetessä mielenkiintoni vähän lisääntyi ja tästä kehkeytyikin ihan perusleppoisa sohvalla aivot narikkaan-lukukokemus. Vähän kyllä ärsytti tässä ja edellisen Taikashown juonenkäänteet, voiko tosiaan toinen poliisi suhtautua toisen poliisin murhaan sekaantumiseen niin kuin suhtautui (Taikashow) tai kuinka poliisi voi kuvitella pääsevänsä niin helpolla jos palauttaa murhatun naisen viranomaisille (Kreikkalainen kolmio). Ei kai sen, että on ammatiltaan poliisi pitäisi tuoda minkäänlaisia etuoikeutuksia muihin nähden ja siten saa ammatistaan erityistä suojaa tapahtuneeseen. Ehkä 10 vuotta sitten asia oli noin, mutta tänä päivänä tuntuu siltä, ettei poliisi luota toiseen poliisiin.

Kysyin mieheltä haluaako hän lukea tämän(kin) ja koska vastaus oli "Ei enää Koskisia", laitan kirjan liikkeelle tammikuussaJanuary 2010 Mysteries and Thrillers Release Challengeen osallistuen. 


Journal Entry 3 by wingNiksuwing at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Wednesday, January 13, 2010

This book has not been rated.

Released 8 yrs ago (1/13/2010 UTC) at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Erpaxin toivelistalla. Lukuiloa! 


Journal Entry 4 by wingerpaxwing on Thursday, January 14, 2010

This book has not been rated.

Voi apua! Ihanaa!!! Tunnistin kuoresta käsialan ja ihmettelin, että onkohan nyt joku sekaannus, kun kirjaviestikirjakin tuli jo monta viikkoa sitten. Purskahdin nauruun, kun näin, mitä kuoresta paljastui. Kiitos, kiitos, kiitos Niksu!

Tämähän menee seuraavaksi lukulistalle ja jatkokaan ei varmaan ole ongelma - onhan tätä muutama muukin crossari haikaillut. En uskalla lukea edeltävää journalia, jos kirja olikin ollut pettymys... Mahtavaa! Onneksi näin tämän vasta BC-miitin jälkeen: olisi mennyt hauska miitti ohi, jos olisinkin jäänyt tätä lukemaan... 


Journal Entry 5 by wingerpaxwing on Tuesday, January 26, 2010

This book has not been rated.

Kiitos vielä, Niksu! Nyt on Koskinen ja kreikkalainen kolmio luettu. Kirja ei tuottanut pettymystä!

Koskinen on tätä matkaansa muistellut varsin haikeana monissa kirjoissa. Yllätyinkin, miten "laimeasti" ja jotenkin innottomasti Koskinen suhtautui reissuunsa. Toisaalta purjehdusloma oli jo loppusuoralla ja Koskinen ajautui työnsä puolesta tuttujen asioiden pariin. No, olihan Koskisella taas hetkensä sitten vielä tämänkin kirjan tapahtumien aikana...

Kreikka-fanina jäin tosin jotain kaipaamaan. Toisaalta olin helpottunut, että kirjassa ei esimerkiksi juurikaan hehkuteltu kreikkalaisella ruoalla, sillä nälkä ja matkakuumehan siinä olisi tullut.

Kiitos, Niksu! Kirja jatkaa matkaansa...
 


Journal Entry 6 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 26, 2010

This book has not been rated.

Kiitos oikein paljon erpaxille tästä toivelistayllätyksestä, jonka sain illan miitissä. Otan tämän lukuun mahdollisimman pikaisesti. Kirja jatkaa sitten toisille Koskis-lukijoille, pidän varattuna Annelikselle. 


Journal Entry 7 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 16, 2010

This book has not been rated.

Kreikan reissu Koskisen seurassa on nyt heitetty. Tykkäsin kyllä tästä tarinasta huomattavasti Taikashowta enemmän. Kaikki maininnat pienemmistä Kreikan saarista kiiinnostivat kovasti ja saivat kyllä Kreikka-kaipuun taas nousemaan. Noin yleensä kirjaan olisi voinut ympätä vieläkin enemmän tuota kreikkalaista tyyliä ja teemaa.

Koskisen ja Juusosen yhteiselo ja dialogi erimielisyyksineen (Tampere vs. Savo) oli välillä todella hilpeää luettavaa. Olipa tässä minulle uusi voimasanakin, en ole kuullut kenenkään noituvan aiemmin Perkine-sanaa huutaen :).

Ulkomaisen poliisiyhteistyön kuvauksen kannalta tämä tarina oli ehkä vähän epäuskottava, mutta eipä tuo rentoutuslukemisessa haitannut. Muutoin rikos ja sen ratkaisu oli minusta rakennettu ihan mielenkiintoisesti. Helppolukuinen, mukava kirja.

Seuraavaksi lähetän tuulahduksen Kreikkaa Keravalle. 


Journal Entry 8 by wingBookgeowing at Controlled Release, Given to a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Friday, April 16, 2010

This book has not been rated.

Released 8 yrs ago (4/19/2010 UTC) at Controlled Release, Given to a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annelis kirjoitteli Hiirileikki-kirjan journaliin näin:

"Useassa kirjassa Koskinen muistelee pitkäksi venähtänyttä Kreikan matkaansa, niin tälläkin kerralla. Muistelot ovat herättäneet uteliaisuuteni. Valitettavasti se kirja ei koskaan ole osunut käsiini. Pitääköhän langeta kirjaston kiusauksiin? En ole oikein kehdannut kirjastoon poiketa kun on kirjaröykkiöitä kotona."

Kreikka-Koskisen seuraava osoite oli heti tämän nähtyäni selvä, joten oikein mukavia lukuhetkiä sinne Keravalle!

2010 Keep Them Moving # 16
PRKL-haaste # 15 


Journal Entry 9 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, April 21, 2010

This book has not been rated.

Voi, kiitos kaunis, Bookgeo! En ole tätä kirjaa vielä käsiini saanut, joten mukavia lukuhetkiä on tiedossa. Kyllä BookCrosserit ovat ihania! Luettuani päästän kirjan jatkamaan matkaansa.
---

Komisario Koskisen työloma Kreikan helteisillä vesillä.Vihdoinkin - viidennessä seikkailussaan - Komisario Koskinen on päässyt toteuttamaan hartaan ja pitkäaikaisen haaveensa: hän on purjehduslomalla Kreikan saaristossa ystävänsä ja vanhan virkaveljensä Juusosen kanssa. Lomamatka onkin totisesti tarpeen, sillä Koskisen avioliitto on seilannut vakaata kurssia karille.Mutta vaikka tasaiset purjetuulet ja lämmin merivesi hellivätkin rikostutkijoita, ruumiit eivät jätä heitä lomallakaan rauhaan. Kreikan saaristossakin sellainen kelluu heidän venettään vastaan, ja paikallinen poliisi keksii oitis patenttisyylliset ruumiin löytäjistä. Kaksikon asemaa ei paranna ollenkaan se, että ruumis on eläessään ollut Suomen kansalainen... 


Journal Entry 10 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 21, 2010

This book has not been rated.

Jossakin sanottiin että tämä olisi heikoin esitys Koskis-sarjassa, mutta en minä sitä huomannut kuten ei miehenikään.
Tämä oli suorastaan herkullinen, koska tässä liikuttiin Rodoksella paikoissa joissa mekin olemme käyneet: Ellin baari, Blue Lagoon -ravintola, satamat, temppelin rauniot ym. Täytyi jopa kaivaa matkamme valokuvat esille ja muistella menneitä.
Kai sitä täytyy vähän todennäköisestä poiketa että saa tarinan tai jännittävän tarinan aikaiseksi. Vaan en antanut muutamien epäuskottavuuksien häiritä nautiskeluani.
Kiitos kirjasta, kierrättäjät!

This book is #83 in my Keep Them Moving 2010 Challenge arranged by Guinaveve. 


Journal Entry 11 by wingJennynenwing at Pori, Satakunta Finland on Friday, November 26, 2010

This book has not been rated.

Huusin hep-kirjana forumilta. Kiitoksia vielä Annelis! 


Journal Entry 12 by wingJennynenwing at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, March 29, 2011

7 out of 10

Hmm, itse en oikein päässyt tähän kirjaan kiinni. Tykkäsin kyllä Kreikan kuvauksista mutta muuten juoni tuntui jotenkin laimealta. Ehkä mun mielestä Koskinen voi seikkailla vain Tampereella? En tiedä. Mutta jos tämä olisi ensimmäinen Koskiseni niin tuskin enempää haluaisin lukea.

Äitinikin luki tämän ja piti kovasti, ei kuulemma voinut viimeisen 100 sivun aikana laskea käsistään. Eli taas nähtiin miten eri tavalla samaan kirjaan suhtaudutaan =) Jää nyt ainakin vielä hyllyyni.

# 7 for Reduce Mount TBR 2011 Challenge by Dove-i-Libri  


Journal Entry 13 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, September 06, 2011

This book has not been rated.

Nappasin kirjan Porin syyskuun miitistä. Kiitos! 


Journal Entry 14 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, May 14, 2012

This book has not been rated.

Tämän kirjan kautta pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan komisario Koskiseen. Ei ollut hullumpi tuttavuus ollenkaan. Koskisessa viehättää aito, rehti suomalainen miehisyys. Olkoonpa se sitten vaikka junttiutta vai miten sitä puhumattomuutta nimittäisi.
Voi olla, että tämä osa ei ole paremmasta päästä sarjassa, mutta koin sen ihan mukaansatempaavaksi. Olen kerran käynyt Rhodoksella ja pystyin silti kirjan välityksellä kulkemaan uudelleen tutuissa paikoissa. Muistan jopa miltä poliisitalo näyttää.
Taidanpa joskus lukea lisää Koskista. Toivotaan, että seuraava osa olisi sisällöllisesti antoisampi. 


Journal Entry 15 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, May 14, 2012

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (5/15/2012 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Posti kuljettaa Piikulle. 


Journal Entry 16 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, May 17, 2012

This book has not been rated.

Tämä taitaa olla viimeinen Koskinen-kirja joka on minulla vielä lukematta. Kiitos myrtillus! 


Journal Entry 17 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, July 02, 2012

This book has not been rated.

Kesälukemiseksi ihan sopiva kirja, vaikkei ihan parhaita Koskisia ollutkaan.

Herra Piiku on tämän lukenut jo joskus aikaisemmin, kierrätän vielä Ollilla ennen kuin päästän kirjan jatkamaan matkaa. 


Journal Entry 18 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, September 22, 2012

This book has not been rated.

Kirja palautui minulle ja jatkaa samantien matkaansa toivelistayllärinä. 


Journal Entry 19 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 26, 2012

This book has not been rated.

Ooh, toivelistakirja! Kiitos paljon! Kylläpä piristi tätä sateista ja kiireistä päivää! :) 


Journal Entry 20 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 12, 2018

This book has not been rated.

Aikansa hyllyssä marinoituaan, otin kirjan lukuun. Olihan se taas mukava lähteä Koskisen matkaan, vaikka tällä tavalla miesten kesken reissussa ollessa jutut olivat vähän kuivakoita. Murhamysteerikin tuntui ensin vähän laahaavan, kunnes sitten päästiin oikeille jäljille. Kivaa lukemista leppoisiin arkivapaisiin!

Katsotaan, minne kirja matkaa seuraavaksi :) 


Journal Entry 21 by Appelsiini at Museokeskus Vapriikki in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 20, 2018

This book has not been rated.

Released 6 mos ago (1/20/2018 UTC) at Museokeskus Vapriikki in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Otin kirjan mukaan miittiin. 


Journal Entry 22 by Sii1 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 21, 2018

This book has not been rated.

Otin mukaan miitistä :) Edellinen lukemani Koskinen oli hyvä, toivottavasti tämäkin on 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.