corner corner Yacoubian-talon tarinat

Medium

Yacoubian-talon tarinat
by Alaa al-Aswani | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 11/10/2009
This book has not been rated. 

status (set by He_Ri): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 10, 2009

This book has not been rated.

Takakannesta:

"Yacoubian-talo oli 1950-luvun sotilasvallankaappaukseen asti osa Kairon muodikkainta keskusta. Lukaaleissa viihtyvät edelleen yhteiskunnan hyväosaiset, mutta talon katolla vanhoissa huolto- ja varastokonteissa majailee talouskasvun alijäämä.

Asukkaiden välisen sosiaalisten erojen ja niistä syntyvien jännitteiden kautta Alaa al-Aswani paljastaa Egyptin sisäisen elämän Sharm-el-Sheikhin ja pyramidien ulkopuolella. Katkeroituvat talonmiehen poika Taha, nautintoihin mieltynyt aristokraatti Zaki, poliittista uraa luova Azzam joka ottaa toisen vaimon, työpaikkaa vastaan koskemattomuudestaan luopuva Busaina... jokainen al-Aswanin luoma hahmo ruumiillistaa modernin Egyptin tabuja korruptiosta ja naisten eroottisuudesta homoseksuaalisuuteen, kidutukseen ja uskonnolliseen tekopyhyyteen.

Elämälle avoimessa, monisyisessä romaanissaan al-Aswani tallentaa suloisen humoristisesti kairolaisten ilon ja kyynisyyden hetket arabimaailman vanhimmassa sotilasdiktatuurissa." 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, January 29, 2016

This book has not been rated.

Kirja sijoittuu sarjaan "ihan kiva". Kiinnostavaa kuvausta egyptiläisestä yhteiskunnasta, kyllä, mutta jotenkin yhdentekevää kerrontaa ja henkilöitä niin paljon, ettei kehenkään heistä tutustu oikein kunnolla. Kokonaisuus pysyy kuitenkin hyvin kasassa ja kirjan parissa viihtyy. Jotenkin tuli silti ikävä Naguib Mahfouzin Kairo-trilogiaa...

Varattu He_Rille. 


Journal Entry 3 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, April 16, 2016

This book has not been rated.

Kiitos! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.