corner corner Gare du Nord

Medium

Gare du Nord
by Philip Freriks | Literature & Fiction
Registered by franaloe of Utrecht, Utrecht Netherlands on 10/4/2009
This book has not been rated. 

status (set by franaloe): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

1 journaler for this copy...

Journal Entry 1 by franaloe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Sunday, October 04, 2009

This book has not been rated.

Gare du Nord, het Parijse noordstation is met name voor Nederlanders en Belgen de toegangspoort tot Frankrijk. Al anderhalve eeuw lang. Een kop-station, dus iedereen stapt uit. Op de stoep aan het einde van de perrons begint de andere wereld. Overweldigend, onweerstaanbaar. Philip Freriks kwam er voor het eerst toen hij dertien was. Gare de Nord, terminus. Een omroepbericht als een lotsbeschikking. Hij zou er zelfs in uniform bij de nachttreinen naar Londen of Kopenhagen staan. Met beleefde prevelementen.
Aankomst en vertrek, steeds weer nieuwe verhale. Waar gebeurd. Over treinen en Frankrijk dat altijd aan het spoor ligt. Over de republiek met haar schaduwkanten en heerlijke hebbelijkheden. Verhalen van toen en nu weer nagereisd. Over Verlaine met de voeten op een stoofje, Jules Verne als notabel in Amiens, de Thalys op de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog, de politicus als gesjochte jonker, Disneyland als ontsmet Tsjernobyl en het schip van de roze barones. 


Journal Entry 2 by franaloe at Thalys in - In de trein, Noord-Holland Netherlands on Monday, November 30, 2009

This book has not been rated.

Released 8 yrs ago (11/30/2009 UTC) at Thalys in - In de trein, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder!
Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd!
Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier!

Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (www.bookcrossing.com). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (Franaloe) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.
Voor Nederlandse uitleg kun je terecht op de volgende site: www.bookcrossing.nl


Dit boek gaat met de Thalys op weg naar Parijs, om namens team Zwarte rotsen heel veel punten te halen voor het monopolyspel!

Opdracht week 7 voor team Zwarte rotsen:
plaats: Plains trains & bicycles
Opdracht: Release een boek bij het OV. je bent over start gekomen en mag vrij een ander boek releasen. Release a book in public transport. You passed START and may do another free release.


 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.