corner corner Duistere bestemming

Medium

Duistere bestemming
by Elisabeth Mollema | Mystery & Thrillers
Registered by Xamantha of Ochten, Gelderland Netherlands on 9/27/2009
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by AnonymousFinder): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by Xamantha from Ochten, Gelderland Netherlands on Sunday, September 27, 2009

8 out of 10

Hallo, wat leuk dat je dit boek meegenomen hebt en het nog gemeld hebt ook!
Ben je nog niet echt bekend met BookCrossing? Neem dan een kijkje op de Nederlandstalige site:www.bookcrossing.nl
Er is ook een Nederlands forum
Veel leesplezier!
Xamantha


Beschrijving van het boek:
Literair juweeltje van de maand september 2009. Je boetseert met woorden een verhaal'. Elisabeth Mollema schreef eerst vijftig kinderboeken voordat ze zich waagde aan een boek voor volwassenen, de thriller Prooi. Hiermee bevindt de schrijfster zich in de typisch Nederlandse stroming van kinderboekenauteurs, allemaal vrouwen, die na een succesvolle carrière als jeugdboekenschrijfster nog veel succesvoller blijken als thrillerschrijfster: Saskia Noort, Simone van der Vlugt, Esther Verhoef, en Lieneke Dijkzeul. Gewend als deze schrijfsters zijn om de vluchtige, snel afgeleide aandacht van kinderen vast te moeten houden tonen ze zich meesteressen in het bouwen van plots en het vasthouden van spanning. Na Prooi en Vergelding publiceerde Mollema dit jaar haar derde geslaagde thriller, Ladykiller. In Duistere bestemming krijgt de lezer een voorproefje van haar talent: de enigszins naïeve Carlijn wordt door de verknipte Peter meegenomen naar een plaats waar ze helemáál niet wil zijn....

Wat vond ik van het boek?
Boeiend en spannend verhaal, eerlijk gezegd beter dan "Ladykiller" van deze auteur. Deze literaire juweeltjes vind ik perfect voor BookCrossing: heel laagdrempelig, zodat misschien ook niet-lezers zich laten verleiden en wellicht de smaak te pakken krijgen... 


Journal Entry 2 by Xamantha at an organisation, by mail -- Controlled Releases on Friday, October 16, 2009

This book has not been rated.

Released 8 yrs ago (10/16/2009 UTC) at an organisation, by mail -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vergezeld van onderstaand artikeltje gaat dit boekje op weg naar een opleidingsinstituut, als ludieke manier om ze erop te wijzen dat Ballycumber onze mascotte is en liever niet groen geverfd wordt ;)
Geen idee of de ontvanger er de humor van inziet, dus wat dat betreft is het een 'duistere bestemming'...;)

"Mascotte BookCrossing ziek?
Op woensdag 14 oktober jongstleden doet de Nederlandse BookCrosser X. een vreemde ontdekking. Op de papieren die haar echtgenoot meebrengt van een die dag gevolgde cursus treft zij, naast de gegevens van het betreffende opleidingsinstituut, een logo aan dat haar zeer bekend is: een rennend boekje dat in BookCrosserskringen liefkozend 'Ballycumber' wordt genoemd. Sinds jaar en dag is dit figuurtje de officiële mascotte van BookCrossing.com, een wereldwijd initiatief voor en door enthousiaste lezers. Zij laten op de meest vreemde plaatsen boeken achter, meestal voorzien van het logo en een tekst die de vinder aanmoedigt het boek mee te nemen.

Op het formulier waarop BookCrosser X. het betreffende logo aantreft wordt geen verwijzing naar BookCrossing gedaan. Een vreemde zaak, meent zij, aangezien dit logo beschermd wordt door copyright. Bovendien heeft Ballycumber een transformatie ondergaan: in plaats van helder geel is hij nu groen!
Vragen werpen zich in rap tempo op. Hoe is Ballycumber op dat formulier beland? Is het een stille verwijzing van een BookCrosser die bij het opleidingsinstituut werkt? Heeft degene die het logo gebruikt heeft wellicht ooit een BookCrossingboek gevonden en werd hij/zij getroffen door de heldere vormgeving van het logo?

Overleg met andere BookCrossers volgt. Die tonen zich bezorgd, met name door de groene kleur van het logo. Zou hun mascotte misschien ziek geworden zijn? Het betreffende opleidingsinstituut is namelijk veelvuldig betrokken bij opleidingen in de zorgsector.
Tijd voor actie, besluit BookCrosser X. Geheel in de geest van BookCrossing kiest zij een klein maar boeiend boekje uit haar collectie en doet het samen met wat promotiemateriaal in een stevige enveloppe, geadresseerd aan het opleidingsinstituut (naam en adres bekend bij redactie).

Vooralsnog blijft de groene Ballycumber een raadsel en wij verzoeken iedereen die meer weet over deze zaak contact op te nemen met BookCrossing Nederland. De meest eenvoudige manier om dat te doen: lees het etiket in het boekje en volg de instructies op. Vervolgens ziet u waar dit boekje vandaan komt en krijgt u de gelegenheid te vertellen hoe het in uw bezit is gekomen. Hopelijk kunt u daarin ook helderheid verschaffen over de raadselachtige groene Ballycumber!"
 


Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing on Wednesday, October 21, 2009

10 out of 10

Ik ben het aan het lezen.

CAUGHT IN GENDRINGEN NEDERLAND 


Journal Entry 4 by wingAnonymousFinderwing on Monday, November 23, 2009

8 out of 10

Nice book, nice story, not complicated.

CAUGHT IN DOETINCHEM GELDERLAND NETHERLANDS 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.