corner corner Hotelli eläville

Medium

Hotelli eläville
by Olli Jalonen | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 9/6/2009
This book has not been rated. 

status (set by MINKULA): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 06, 2009

This book has not been rated.

Takakannesta:

"Romaani ihmisistä ja elämästä tämän päivän suomalaisessa suurkaupungissa. Kaunistelematon kertomus pelin säännöistä: itsekkyydestä, hyväksikäytöstä ja niin sanotusta auttamisesta; ihmisen ostamisesta ja myymisestä.

Raisa Lassila ja Kalervo Kervinen ovat tutkijoita. Kilpailu yliopistolla on kovaa, mutta se ei pelota Raisaa. Hän on päättänyt päästä pitkälle. Häntä eivät pidättele edes kolme pientä lasta eikä tavanomaiseen tyytyvä aviomies.

Kalervo ei ole niin varma suunnastaan. Hän on perheetön, elämisen rehellisyyttä tutkaileva ihminen. Rohkeutta häneen ei vala myöskään tutkimuksen aihe: ihmisten käyttäytyminen suljetussa tilassa - esimerkiksi väestösuojassa.

Kolmas kirjan päähenkilöistä on Kalervon sisar Kukka-Maaria. Maalta kaupunkiin muuttaneelle pankkitytölle tarjoaa asuntoa miellyttävästi käyttäytyvä suomenruotsalainen liikemies. Siitä alkaa Kukka-Maarian tarina."

***

Kirpparilöytö. 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, September 06, 2013

This book has not been rated.

Kirjan ensimmäinen painos on julkaistu vuonna 1983, mutta jotenkin 70-lukulainen fiilis tässä on: Neuvostoliitto-yhteistyötä ja ankeutta. En oikein syttynyt. Lisäksi ihmetyttää esim. Raisan yhtäkkinen katoaminen kuvioista - lukija toki tietää, mihin Raisa lähtee, mutta silti se hoidetaan minusta jotenkin oudosti.

Jalonen on myöhemmin kirjoittanut kehuttuja, palkittujakin kirjoja. Täytyisi varmaan tutustua niihin, sillä tämä ei tosiaan vielä vakuuttanut. Finlandia-palkittu Isäksi ja tyttäreksi on minulla hyllyssäkin.

***
Seuraavaksi tätä kirjaa pääsee testaamaan MINKULA, joka valitsi sen Sanasta miestä -kuoresta.

ETA 18.10.2013: Hah, en ole enää itsekään varma, onko tämä mies vai mansikka, mutta onko sillä niin väliäkään? :D 


Journal Entry 3 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 18, 2013

This book has not been rated.

Tämä taisikin olla Oma maa mansikka -kirja ;). On tullut oltua mukana niin monessa yllätyspussissa, ettei näitä kunnolla itsekään muista. Kiitos, Annimanni!  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.