corner corner Tehtävä Wienissä

Medium

Tehtävä Wienissä
by Helen MacInnes | Mystery & Thrillers
Registered by wingTarnawing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/11/2009
This book has not been rated. 

status (set by lii5a): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingTarnawing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 11, 2009

This book has not been rated.

Englanninkielinen alkuteos Prelude to Terror (1978). Suomentanut Anna-Liisa Salo. UKK, Helsinki 1979. Sidottu, 299 sivua.
Päällys: Anu Marttila.

Metson vaihtohyllystä BC-kirjaksi.

Takakansi:

Kun monimiljonääri ja taiteenkerääjä Victor Basset pyysi Colin Grantia lähtemään Wieniin ja ostamaan sieltä vanhan hollantilaisen maalauksen, Grant otti tehtävän empimättä vastaan.
Colin Grant, newyorkilaisen taidegallerian johtaja, kaipasi uutta ympäristöä ja uutta toimintaa. Hänen oli päästävä eroon vaimon kuoleman ahdistavista muistoista.
Ja Wien tarjoaa toimintaa! Äkkiä Grant, täysin epäpoliittinen taiteentuntija, on keskellä poliittisten pakolaisten kohtaloita, kansainvälistä vakoilua ja terrorismia. Nyt hän ymmärtää, miksi taulun osto ei saa herättää huomiota, miksi todellisen ostajan nimi ei saa paljastua. Hänelle valkenee, kenen tilille siirtyvät taidekaupassa käytetyt suunnattomat rahasummat ja mitä niillä rahoitetaan. Hän ei voi muuta kuin toimia.

’Tehtävä Wienissä’ on uskottava, yllättävä ja hyytävä trilleri ajastamme. Helen MacInnes tempaa lukijan keskelle terrorismin veristä näytelmää, kansainvälisen politiikan kulissien taakse. ’Tehtävä Wienissä’ on uusi vahva näyttö ’vakoilujuttujen kuningattaren’ mestarin kyvyistä.

***
Vakoilujutut eivät kuulu suosikkeihini, ja olen sitä paitsi jo tutustunut yhteen MacInnesin laatimaan Tehtävään joten tähän ei enää tarvitse. Etenkin kun Tampereella on joku, joka on jo suorittanut — ja jopa hienosti muokannut sen ilmiasua — erään toisen Tehtävän ja pitänyt siitä niin että on valmis vielä lisätehtäväänkin. Siksi toisekseen hänen Wienin-vierailuistaan on kulunut aikaa jokunen vuosikymmen vähemmän kuin minun parista käynnistäni. Jospa vaikka paikallistuntemus auttaisi tämän wieniläisprobleeman ratkaisussa. ;-)

Biography of Helen McInnes at The University of Glasgow Story
Helen MacInnes at Books ‘n’ Bytes
Helen McInnes, the Queen of Spy Writers at Helensburgh Heroes
Know all about Helen MacInnes at Amazon.com
Helen MacInnes at Fantastic fiction
Helen MacInnes Criticism at eNotes
 


Journal Entry 2 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 13, 2009

This book has not been rated.

Kiitos Tarna, että ajattelit minua. Sain kirjan illan miitissä. Kannen perusteella vaikuttaa vähintäänkin hurjalta, saapa nähdä millainen tehtävä on edessä. 


Journal Entry 3 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 18, 2010

This book has not been rated.

Seikkailuni Wienissä Colin Grantin mukana on nyt päätöksessään. Colin on aika charmantin oloinen herrasmies, joka kirjassa hyppää kovin sujuvasti taidegallerian johtajan tehtävästään mukaan tiiviiseen vakoilutoimintaan. Uskottavaa vai ei, päättäköön jokainen tahollaan :). Kauniita vakoilijanaisia pyöri Colinin ympärillä useampia ja tässä kirjassa heidän avuistaan korostuivat ehkä liiaksi vähän muut seikat kuin heidän veitsenterävä älynsä.

Muistikuvani Wienistä eivät ihan riittäneet tarkasti kuvittelemaan kirjan lukuisia kohdehenkilön varjostuksia ja seuraamisia Wienin katujen sokkeloissa. Tarina vilisi ammattivakoilijoiden salakuuntelu-, seuranta- ja radiovälineitä sekä salaisia koodinimiä ja salasanoja oikeastaan aika hauskan vanhahtavalla tavalla. Loikkariinkin saatiin tutustua ja kaksoisagenttejakin tarinassa taisi esiintyä. Tylsäksi ei tarina siis päässyt käymään, ihan viihdyttävä kokonaisuus.

Kiitokset vielä Tarnalle. Kokeilen seuraavaksi, josko joku olisi kiinnostunut tästä kirjasta miitissä.

EDIT. Kelpasi miitissä lii5alle.

PRKL-haaste # 22
2010 Keep Them Moving # 25 


Journal Entry 4 by lii5a from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, May 20, 2010

This book has not been rated.

Otim miitistä mukaani. Olen lukenut saman kirjoittajan Tehtävän Tirolissa, jossa kiinnosti ennen kaikkea seikkailu rautaesiripun liepeillä. Katsotaan, jaksaako tämä kiinnostaa ilman itä-länsi-aspektia. 


Journal Entry 5 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 27, 2010

This book has not been rated.

Mietin edellä, kiinnostaako tämä ilman itä-länsi-näkökulmaa, mutta kyllä tässäkin kirjassa se oli mukana. Yksi unkarilainen loikkari, josta muut henkilöt puhuivat mutta jota lukija ei itse "tavannut", ja yksi loikkari, joka oli toiminnassa mukana.

Odotin kirjalta jotain enemmän edellisen Tehtävän lukemisen perusteella. Kyllä tämäkin ihan kiinnostava oli, sitten kun päästiin vauhtiin. Alku oli jotenkin kankea ja pitkä ja henkilöitä (ja heidän salanimiään ja koodejaan) oli mielestäni hiukan liikaa. Voisin lukea lisääkin tehtäviä, jos niitä ns. kävelee vastaan, mutta en ala niitä mitenkään etsiä.  


Journal Entry 6 by lii5a at Järvenpään prisma in Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 27, 2010

This book has not been rated.

Released 7 yrs ago (12/27/2010 UTC) at Järvenpään prisma in Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vapautan kirjan Järvenpään Prisman aulan jollekin penkille, varmaan Tiimarin lähettyville.
Päiväkirjamerkintä 3 jäseneltä lii5a, Tampere, Pirkanmaa, Finland, 20. syyskuuta 2010
Tälle kirjalle ei ole annettu tähtiä.

Vapautettu 3 kk sitten (20.9.2010 UTC), Citymarket, Lielahti, Tampere, Pirkanmaa, Finland

VILLI VAPAUTUSILMOITUS:

Tamperelainen kirja, joten ehdottomasti vapautus Tampereelle. Ensin ajattelin vapauttaa johonkin kirjassa mainittuun paikkaan, mutta tämä päätyy nyt kuitenkin Lielahden CIty-marketin aulan penkille joskus 18-18.30 välillä.


Ylös, ulos ja lenkille-haaste #25


Kirjan löytäjälle:
Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin ja englanninkielinen sivusto tuntuu hankalalta, niin seuraavat linkit ovat avuksesi.
Bookcrossingista suomeksi: http://bookcrossingfinland.net/wiki/
Suomenkielinen keskustelufoorumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.