corner corner Kaunis Veera ja muita naislegendoja

Medium

Kaunis Veera ja muita naislegendoja
by Anne Lampinen | History
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 7/2/2009
This book has not been rated. 

status (set by Pamina_81): to be read


3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, July 02, 2009

This book has not been rated.

Takakannesta:

"Kotkan Ruusu, Iitin Tiltu ja Joensuun Elli ovat legendaarisia naisia. Mutta tiesitkö, että he olivat todellisia henkilöitä, joiden persoonallisuus ja epäsovinnainen elämäntyyli inspiroivat lauluntekijöitä? Kaunis Veera, Iso Iita ja Muhoksen Mimmi puolestaan ovat kuvitteellisia hahmoja, joiden tarinat nivoutuvat Suomen historian eri vaiheisiin. Anne Lampinen on kirjannut jälkipolville näiden naisten jännittävät vaiheet, juuri yhdennellätoista hetkellä. Tämä kirja herättää legendat eloon!" 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, March 05, 2015

This book has not been rated.

Voi voi. Tässä kirjassa on mainio idea, mutta toteutus ontuu. Kirjoittaja toteaa alussa halunneensa kirjoittaa viihteellisen tietokirjan. No, tietoa on loppujen lopuksi kovin vähän, arvailua enemmän, ja sen viihteellisyydenkin kanssa on vähän niin ja näin. Ei keveästi kirjoitettu tarkoita samaa kuin löysästi kirjoitettu.

Kirja olisi ehdottomasti vaatinut tiukan editorin, joka olisi tehnyt tekstistä napakamman ja poiminut pois turhat rönsyt ja turhat heitot. Kotkan Ruususta kirjoittaessaan kirjoittaja toteaa mm. seuraavaa: "Vanhat totuus on, että miehet näkevät naisissaan Neitsyt Marian tai huoran tilanteesta riippuen, usein jopa molemmat saman aikaisesti. Naisen luonne kun on niin kimurantti - ainakin miehen mielestä." Aha. Samankaltaisia "vanhoja totuuksia" kirjoittaja tarjoilee myöhemminkin.

En myöskään näe mitään perustetta sille, että Muhoksen Mimmistä kertovan luvun viidestä sivusta kolme on omistettu Armi Kuuselalle, jolla ei oikeasti ole laulun kanssa mitään muuta tekemistä kuin että sattui syntymään Muhoksella. Loppusanoista en viitsi edes mainita. 


Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, March 23, 2015

This book has not been rated.

Jaaha, että ei oikein pysynyt asiassa tämän kirjoittaja? Saapa kuinka paljon minua ärsyttää se. Kiitos kirjasta kuitenkin! 


Journal Entry 4 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, July 02, 2015

This book has not been rated.

No, eihän se nyt niin kovin paljon ärsyttänyt. Ehkä näin helteellä kepeämpikin kirja menettelee. Armi ei tietenkään tähän kirjaan kuulunut. Toipa vain mieleeni, kuinka ekaluokalla välitunnilla leikimme Armia ja Giliä niin keskittyneesti, että emme edes kuulleet kellojen soivan. Myöhästyimme tunnilta. Ja taisimme myöhästyä koulusta lähtemisestäkin - opettajan määräyksestä.

This is my # 81 in
"KEEP THEM MOVING 2015" Challenge arranged by Booklady331. 


Journal Entry 5 by Pamina_81 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, July 03, 2015

This book has not been rated.

Miitistä otin mukaani tänään. Saas nähdä millainen kirja tämä lopulta on, edelliset lukijat kun eivät ole kovasti kehuja antaneet. Mielenkiinnolla odotan.  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.