corner corner Likainen Havanna-trilogia

Medium

Likainen Havanna-trilogia
by Pedro Juan Gutiérrez | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 5/4/2009
This book has not been rated. 

status (set by ruzena): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, May 04, 2009

This book has not been rated.

Takakannesta:

"Havanna on Pedro Juanin valtakunta, likaisten katujen ja ränsistyneiden kortteleiden kaupunki, jonka asukkaat eivät odota elämältään enää mitään. Kaikki on jähmettynyt paikoilleen, ja epätoivoisimmat rakentavat lauttoja päästäkseen vapaaseen maailmaan. Pedro Juan katselee laineita kattohuoneistostaan, mutta ei aio lähteä.

Havannaa ei voi jättää koskaan, jos nauttii rommista, marihuanasta ja naisten seurasta. Pedro Juan kulkee intohimonsa viemänä huorien, sutenöörien, varkaiden ja huumekauppiaiden keskellä, yhtenä heidän joukossaan, mutta ei koskaan heidän yläpuolellaan. Pidätykset ovat jokapäiväisiä, mutta tylsyyteen nääntyminen on pahinta. Mikään inhimillinen ei ole Pedro Juanille vierasta, ja vain tulisen seksin vuoksi seuraavaa aamua kannattaa odottaa.

Likainen Havanna -trilogia on Kuubassa kielletty kirja, joka polttaa ja viettelee, houkuttelee ja kiusoittelee, estottomasti ja häpeämättä. Sen kertomukset ovat niittäneet runsaasti kiitosta paljastavana kuvauksena toivottomuutensa vangiksi jääneestä maasta." 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 06, 2014

This book has not been rated.

Gutiérrezia on sanottu Kuuban Bukowskiksi, eikä ihme, siksi samanlaista karkeaa inhorealismia hän suoltaa. Jotakin kiehtovaakin tässä kirjassa oli, mutta enimmäkseen kyllä tunsin silkkaa vastenmielisyyttä ja pitkän päälle eritteissä lilluminen alkoi kyllästyttää. En ihan tajua, mikä Gutiérrezin pointti loppujen lopuksi on. Yhteiskuntakritiikiksi sitä Hesarin arvostelija on aikoinaan kutsunut: http://www.hs.fi/kulttuuri/a1353064177514
No, omalla tavallaan mielenkiintoinen lukukokemus joka tapauksessa.

Seuraavaksi ruzenalle toivelistahippakirjana. 


Journal Entry 3 by ruzena at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, August 09, 2014

This book has not been rated.

Kiitos kiitos! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.