corner corner Tääl

Medium

Tääl
by Gösta Ågren | Poetry
Registered by AspenYard of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 4/28/2009
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by kirjateoria): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

11 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by AspenYard from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, April 28, 2009

This book has not been rated.

Kirjastomyyntilöytö. Runokokoelma, joka sai Finlandia-palkinnon 1989. 


Journal Entry 2 by AspenYard at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, August 16, 2011

This book has not been rated.

On hyvin sivistynyt olo, kun on lukenut tällaisen runokirjan. Osa runoista oli varsin korkealentoisia, eivätkä oikein auenneet ennen kuin kolmannella lukukerralla, osa ei silloinkaan - aivonystyröille hiukan liikaa raksuteltavaa. Aika jänniä mielikuvia joistain runoista tuli. Muistui mieleen viime keväinen ranskan kirjallisuuden kurssin kuvaus runoilutyylistä, jossa tahallaan provosoidaan sanoilla ja niiden oudolla yhdistelemisellä se. lukijan mieleen nousee kummallisia mielleyhtymiä. Hiukan runoilija toisti minusta itseään se. samat teemat/sanavalinnat kertautuivat. Mutta on pakko hiukan ihmetellä, miksi tämä on ajateltu niin ihmeellisen upeaksi, että on voittanut tuon Finlandia-palkinnon - kuinka julkeankaan tällaisen ajatuksen julkistaa :)

Mutta tällä sivistyspläjäyksellä saan yhden kirjan kuitattua Lukemisen aakkoset -haasteesta http://www.bookcrossing.com/forum/30/462666
Ja seuraavalle lukijalle sitten matka jatkuu. 


Journal Entry 3 by AspenYard at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, August 19, 2011

This book has not been rated.

Tästä kirjasta tulikin sitten säde. Aakkoshaasteeseen osallistujat ja muut uteliaat voivat ilmoittautua pm:llä. Kirja lähtee Alejandalle tänään.

Kun saat sädekirjan, luethan sen noin kuukauden sisällä, jotta seuraavat jonottajat eivät joudu pitkään odottamaan. Kysy seuraavalta lukijalta yhteystiedot pm:llä. Säteen viimeinen saa itse valita, pitääkö kirjan hyllyssään tai miten vapauttaa eteenpäin.

Lukijat:
* Alejanda
* Arjamaaria
* miumaumou
* Yeanna
* Jennynen
* ...
* Myntti
* em64
* kiksu
* ...
* Joika
* ...

 


Journal Entry 4 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, August 23, 2011

This book has not been rated.

Viestittiin Aspenin kanssa, että josko tämä olisikin säde ja huippuhyvä niin. Å on varmasti monelta hukassa ja on tärkeää, että nämä vaikeat kirjaimet kiertävät nopsaan. Viime kierroksella X taisi olla niin jumissa, että kaikki eivät ehtineet saada sitä ajoissa. Luen tämän heti, sillä tapaan mitä todennäköisemmin arjamaarian huomenna.

Kiitos säteestä AspenYard! 


Journal Entry 5 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, August 23, 2011

This book has not been rated.

Luin tämän heti yhdeltä istumalta. Harvinaisen hyvä Finlandia-voittaja! Yleensä kyseisen palkinnon voittajat ovat vähintään kummallisia tai suorastaan huonoja (tai sitten en ole vaan tarpeeksi fiksu ymmärtämään niitä :P). Tämän voittajakirjan teki kummalliseksi se, että se oli runokirja. Muistan, että aikoinaan pelkkä ehdokkuus oli sensaatio.

Pidin näistä Ågrenin runoista. "Inga" oli todella koskettava ja se runo suorastaan pysäytti elämän hetkeksi. Sitä vain mietin, että miksi aina runoteoksissa pääosaa näyttelee kuolema. Tässäkin kuolemarunoja oli yli oman tarpeen.

Vaikka pidin tästä kokoelmasta, jäin miettimään silti, että runoteosko oli vuoden 1989 paras kirja.

Kiitos vielä kerran säteestä ja Å:n jakamisesta AspenYard. Kyllä bc-porukka on ihanaa ja ihmeellistä. Kukaan ei jemmaaa sängyn alle vaikeita kirjoja vaan ne annetaan auliisti jakoon ja helpotetaan "kanssakisailijoiden" luku-urakkaa. Menkääpäs kysymään vaikka hiihtokilpailuissa joltakin, että hei, et viittis autta mua ton mäen päälle ;D 


Journal Entry 6 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, August 24, 2011

This book has not been rated.

Kiitos. Nyt minulla ja perjantaina Miuskiksella. Siinä välissä luen kirjan. 


Journal Entry 7 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Thursday, August 25, 2011

This book has not been rated.

En ole aikoihin syventynyt runoihin samalla tavoin kuin tämä kirja veti puoleensa. Varsinkin kirjan alkupään runot sytyttivät kyllä minut. Hävettää tämä aukko sivistyksessä, että tällainen kirjailija on jäänyt mun tietoisuuden ulkopuolelle. Piti heti googlata ja kattoo kirjastosta muita runokirjoja.

Kiitos Aspen tästä hienosta kokemuksesta. Hyvä runo pysäyttää ja tämä kirja oli juuri sellainen, joka pysäytti. 


Journal Entry 8 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Friday, August 26, 2011

This book has not been rated.

Näin arjan tänään, joten kirja on nyt minulla. Kiitos! Näin muuten Alenkin tänään, tosin ihan vahingossa. Ihan tuli sellainen fiilis, kun löytää sattumalta villin kirjan. ;)
Takaisin asiaan. Luen nyt heti seuraavaksi tämän Åån (ja tyystin tuntemattoman finlandiakirjailijan tuotoksen) viikonlopun aikana ja kyselen muilta porilaisilta lukuhalukkuutta. Muussa tapauksessa lähetän kirjan Myntille. Kiitos kaikille kirjasta! 


Journal Entry 9 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Saturday, August 27, 2011

This book has not been rated.

Jaahas. Olen samaa mieltä arjan kanssa alkupuolen paremmuudesta. Pidin eniten juuri noista yksikertaisista, mutta paljon puhuvista runoista. Suosikkini olivat Puheenvuoro ja Voima, mutta Läsnäoleva hetki oli myöskin pysähdyttävä.

Runot olisivat ehkä toimineet paremmin pienempinä annoksina, koska loppua kohti puuduin niiden rytmiin. Ja loppua kohti myös ärsyynnyin. Jotenkin runoista huokui kirjailijan halveksunta tai itsekeskeisyys, jonkin kylmyys... ylemmyydentunto - se se sana oli - ylemmyydentunto! Oudot vertauskuvat oli hakemalla haettu ja runon Vapaa kohdalla nauroin ääneeni (se ei liene näissä tekotaiteellisissa runoissa tarkoitus).
Hei, ihan totta:

"Kun ihminen vangitaan
hänen täytyy erota
vapaudestaan ja luovuttaa se
ystäville
niin kuin kansanlaulu hämärissä"


Siis mitä? Taas naurattaa, ihan pimeetä! Olen varmaan juntti, mutta eihän monissa näissä runoissa ollut mitään järkeä. Ja en myöskään pitänyt runojen rakenteesta. Ne katkaisivat lauseen väärässä kohtaa, ei hyvä.

O-ho. Tulipas valitusvirsi. Siis, oli niitä hyviäkin runoja, mutta sitten oli niitä käsittämättömiä höpönlöpönjuttuja. Kaiken kaikkiaan erikoinen valinta Finlandia-voittajaksi... Mutta mitäs minä siitä ymmärrän, moukka kun olen.

Kirja on varattu Yeannalle, jonka toivon näkeväni nyt heti maanantaina. Kiitos mieleenpainuvasta lukukokemuksesta, Aspen! 


Journal Entry 10 by Yeanna at Pori, Satakunta Finland on Monday, August 29, 2011

This book has not been rated.

Nopea näkeminen työpäivän päätteeksi miumaumoun kanssa. :) Luen heti ja muut jätän sivuun. 


Journal Entry 11 by Yeanna at Pori, Satakunta Finland on Monday, August 29, 2011

This book has not been rated.

Hmm, mitä nyt sanoisin tästä runoteoksesta. Pelästyin kuoleman läsnäoloa lähes jokaisessa runossa. Moni runo ei auennut niinkuin olisi varmaan niiden tekijä toivonut tuotosten aukeavan. Suosikiksi nousi kuitenkin; Voima ja osaltaan myös Päivä merellä.

Kiitoksia tutustuttamisesta Finlandia voittajaan. Ilman haastetta, en olisi lukenut. :) Kiitos säteestä ja Å kirjaimesta!

Kirja siirtynee seuraavaksi Jennyselle. :) 


Journal Entry 12 by wingJennynenwing at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, September 07, 2011

This book has not been rated.

Aakkoshaasteen kirja täällä =) 


Journal Entry 13 by wingJennynenwing at Pori, Satakunta Finland on Monday, October 03, 2011

This book has not been rated.

Tykkäsin muutaman runon "maalaamasta" kuvasta mm. esiäidistä, muuten kirjan runot olivat makuuni hiukan synkkiä.

Otan kirjan huomiseen Porin miittiin mukaan, sille varmasti löytyy uusi lukija aakkostelijoista =)

Osallistuin kirjalla myrtilluksen Aakkos-haasteeseen  


Journal Entry 14 by Becky77 at Pori, Satakunta Finland on Sunday, March 04, 2012

This book has not been rated.

Ai tämä säde on vielä matkalla. En hoksannut nappaavani välistä. Yritän siis lukaista Å-kirjan nopeasti jotta Myntin ja muiden ei tarvi odotella enää kovin kauaa. 


Journal Entry 15 by Becky77 at Pori, Satakunta Finland on Saturday, March 31, 2012

This book has not been rated.

En oikein päässyt kiinni tämän kirjan tunnelmaan. Ehkä yritykseni lukea kirja nopeasti teki sen että en osannut keskittyä runoihin rauhassa. Suosikikseni päätin lopulta nimetä kirjan nimirunon Tääl. Sitä lukiessani tuntui kuin vanhuus olisi iskenyt kasvoille.

Säde jatkaa matkaansa Myntille jahka tarkistan osoitteensa. kiitos AspenYard säteen järjestämisestä. Minäkin saan tästä Å:n aakkoshaasteeseen.  


Journal Entry 16 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 12, 2012

This book has not been rated.

Tääl on nyt tääl. Kiitos! 


Journal Entry 17 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, May 25, 2012

This book has not been rated.

Tämän lukemisesta on nyt kulunut jo jonkin aikaa, mutta vaikka en nyt enää kovin tarkkaan muistakaan, mitä lukiessani ajattelin, niin se ainakin kävi minulle taas selväksi, että ei minusta oikein ole runojen lukijaksi. Tai ei sitten ainakaan Gösta Ågrenin runojen. Minulla ei tahdo riittää kärsivällisyys merkitysten kaivamiseen ja muuhun pohdiskeluun. Jos ei heti päähän pätkähdä jotain mielleyhtymiä tai jokin sanayhdistelmä tunnu kiehtovalta, niin sitten ei. Kertailu ja tankkaus ei kiinnosta. Eniten pidin ehkä tuosta Valokuva-albumi-osiosta. Siitä sentään tuli mieleen, miten on itse katsellut isovanhempien vanhempien ja muiden vastaavien valokuvia vanhoista albumeista ja pohdiskellut niiden ihmisten elämää.

Kirja on menossa seuraavaksi em64:lle. Viimeksi ei osuttu samaan miittiin - muuten kirja olisi jo vaihtanut omistajaa. Pitää nyt yrittää selvittää, onnistutaanko näkemään seuraavassa miitissä vai tavataanko muuten.

Edit. Em64 olikin jo suorittanut aakkoshaasteen loppuun. Laitoin nyt pm:ää kiksulle. 


Journal Entry 18 by kiksu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, June 03, 2012

This book has not been rated.

Tääl on.  


Journal Entry 19 by kiksu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, June 17, 2012

This book has not been rated.

Runojen lukeminen vaatisi sellaista pysähtymistä, mikä ei nyt onnistunut, joten eipä minulla ole juurikaan mielikuvia näistä. Pidin kuitenkin. Lähtee seuraavalle, kun saan yhteystiedot.  


Journal Entry 20 by Joika at Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, July 02, 2012

This book has not been rated.

Kiitos å-kirjasta! Postin jälleenlähettämispalvelu toi kirjan minulle lomareissulle, eli ei lopu lukeminen kesken. Juuri pari päivää sitten kävin Kemijärven kirjastossa ja poistohyllystä bongasin Ågrenin "Jär" ja arvasin sen olevan tämän ruotsinkielinen alkuteos. En ottanut kirjaa, mutta nyt kyllä harmittaa. Olisi voinut huviksi tehdä käännöstutkimusta - ja olisivatko runot auenneet eri tavalla ruotsin kielellä? Tämmöisiä juttuja ei tulisi mieleenkään hommata ilman bookcrossingia. Tämä on aivan uskomaton harrastus. Olen vähän vilkuillut runoja, mutta en vielä uskalla sanoa niistä mitään ennen kuin olen vähän paremmin keskittynyt. Siistiä lukea näin monen kommentteja (ja monenlaisia sellaisia) tästä kokoelmasta!  


Journal Entry 21 by Joika at Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, July 13, 2012

8 out of 10

Osa oli pitänyt kirjan alkupään runoista, minä taas en niistä välittänyt. Ne olivat vähän outoja makuuni, ja kokoelmaa aloittaessa ajattelinkin: "voi ei". No, meno parani mielestäni kankean alun jälkeen. Tämän kokoelman runot ovat todellakin sellaisia, että niitä oli pakko lukea useaan kertaan ennen kuin sai itselleen edes jonkinlaisen ajatuksen merkityksestä, mutta osan kohdalla löi kyllä reilusti tyhjää. Pidin eniten osista 2-5 (Muistikirjasta, Etsiminen, Valokuva-albumi ja Työkirjasta), ja niistä runoista pidin joissa maalailtiin kuvia esi-isistä sekä niistä joissa oli vastakkainasettelua ja paradokseja (kun kyseessä niinkin vakava asia kuin elämä). Joskus tosin tuntui vähän siltä, että runoilija on halunnut briljeerata ja se ärsytti, lieneekö miumaumou tarkoittanut tätä samaa ylemmyydentunnolla, ehkä?. Kaikenkaikkiaan olen sitä mieltä, että taitavasti näitä runoja on sanailtu.

Saan å-kirjaimen aakkoshaasteeseen. Taidan olla säteen viimeinen, mutta koetan löytää lukijan tälle.  


Journal Entry 22 by Joika at Maailmankauppa Hiirenkorva in Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, July 26, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (7/26/2012 UTC) at Maailmankauppa Hiirenkorva in Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Otin mukaani Raahen miittiin tänään, mutta kukaan ei sitä huolinut. Jätin sen sitten Maailmankauppa Hiirenkorvan bc-hyllyyn, toivottavasti joku sen sieltä nappaa.  


Journal Entry 23 by kirjateoria at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, May 11, 2013

This book has not been rated.

Löytyi Hiirenkorvan bookcrossing-hyllystä tänään. Kävin Joikan kanssa tänään Raahessa Bookcroosing-miitissä. Ennen miittiä kiersimme Raahen kirppareita ja käviimme katsastamassa Bookcroosinng-vaihtohyllyt Hiirenkorvassa ja Merimuseolla. Luen tämän ja vapautan luultavasti Helsingin reissullani Kesäkuun alussa. 


Journal Entry 24 by kirjateoria at Kirjasto 10 in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 09, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (6/8/2013 UTC) at Kirjasto 10 in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirjassa oli hyviä runoja. Vapautin kirjan Helsingin lomalla Kirjasto 10:pin kirjojen kierrätyshyllyyn. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.