corner corner Näkemiin, pikku naiset

Medium

Näkemiin, pikku naiset
by Marcela Serrano | Literature & Fiction
Registered by Liinuskainen of Lieksa, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on 2/20/2009
This book has not been rated. 

status (set by bookwormess): reserved


3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by Liinuskainen from Lieksa, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Friday, February 20, 2009

This book has not been rated.

"Chileläinen Marcela Serrano on kirjoittanut aikuisten version Louisa May Alcottin kuuluisasta tyttökirjaklassikosta Pikku naisia. Eteläamerikkalaisella temperamentilla ja paikallisvärillä maustettu kirja kertoo neljän serkuksen, Nievesin, Adan, Luzin ja Lolan tarinan. Tapahtumat käynnistyvät Santiagossa vuonna 2002, kun tytöt ovat aikuisina, pitkän eron jälkeen palaamassa lapsuutensa maisemiin osallistuakseen vanhan palvelijan, Panchan, hautajaisiin. Chilen myrskyisä lähihistoria on erottanut monia ihmisiä ja muokannut kohtaloita. Naiset ovat eläneet tahoillaan hyvin erilaisen elämän; Nieves on tyytymätön perheelleen omistautunut kotirouva joka haaveilee rikosetsivän työstä, Ada on maailmaa kolunnut seikkailija, jonka elämää traagiset tapahtumat ovat leimanneet, ja Lola on varakas uraohjus. Luz on mukana vain muiden muistoissa, sillä hän on kuollut vuosia aiemmin Ugandassa toimiessaan avustusjärjestön lääkärinä. Kohtaaminen paljastaa yllättäviä tietoja serkusten lapsuudesta - käy ilmi, että ilman kohtalokasta valhetta heidän elämänsä olisi saattanut kääntyä aivan toisenlaisille urille."

Edit. 17.9.09
Kirjasta jäi hieman sekava olo, ehkä johtui siitä, että luin kirjan aika nopeasti. Tämä olisi ehken vaatinut hieman enemmän aikaa ja paneutumista. Silti myös pidin kirjasta. Kirjan kerronta tuntui jotenkin runsaalta. Henkilöitä oli paljon (menin sekaisin) ja koko tarina selkiytyi pikku hiljaa kertomus kertomukselta. Serkkujen tarinat nivoutuivat toisiinsa ja kunkin serkun tarinassa muiden tarinat laajenivat. Viimeinen luku, jossa palataan ”nykypäivään” kokoaa kirjan yhteen.

Lähtee eteenpäin Annimannille. Lukuiloa!
 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 19, 2009

This book has not been rated.

VariC kuriroi kirjan ystävällisesti minulle. Kiitos hänelle ja Liinuskaiselle! 


Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 09, 2012

This book has not been rated.

Tämä oli erilainen lukukokemus kuin odotin, mutta oikeastaan positiivisella tavalla. Pidin kerrontatyylistä ja hiljalleen syvenevistä/monitahoistuvista henkilöhahmoista ja tarinasta. Hesarin kriitikko osaa sanoa tämän kaiken paljon minua paremmin:

http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Paluu+sinne+missä+roolit+syntyvätChileläinen+Marcela+Serrano+kirjoitti+oman+versionsa+Pikkunaisista/HS20070111SI1KU022vo

***
ETA 13.8.2012
Otan mukaan huomiseen miittiin. 


Journal Entry 4 by bookwormess at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 14, 2012

This book has not been rated.

Nappasin kirjan miitissä käteeni ja sitä alettiin kovasti kehumaan. Heikolla hetkellä laitoin kirjan kassiini. Kiitos! 


Journal Entry 5 by bookwormess at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Sunday, May 15, 2016

This book has not been rated.

Kevätsiivosin kirjahyllystäni todella paljon kirjoja, joita tuskin tuskin tulen lukemaan. Osa on ollut hyllyssäni lähes kymmenen vuotta, joten niiden on aika jatkaa matkaa sillä lukumieltymyksenikin ovat muuttuneet vuosien saatossa. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.