corner corner Τα χαρτιά σας!

Medium

Τα χαρτιά σας!
by Γιεγκόρ Γκραν | Literature & Fiction
Registered by winga1phawing of Ilioupoli, Attica Greece on 1/18/2009
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by evablue): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by winga1phawing from Ilioupoli, Attica Greece on Sunday, January 18, 2009

This book has not been rated.

Σε αυτή τη θεόμουρλη αλλά, εντούτοις, καφκικού τύπου περιπέτεια, ο συγγραφέας σατιρίζει τους πάντες και τα πάντα: τον ήρωά του, την κοινωνία που τον συνθλίβει, τους γραφειοκράτες, τους αντικομφορμιστές, τους ίδιους τους αναγνώστες του, τις κάθε είδους προκαταλήψεις και προπάντων τα σεξουαλικά ταμπού - τα τελευταία με έναν τρόπο που, κάποιες στιγμές, ξεπερνάει κάθε όριο!
(από το οπισθόφυλλο)

[εκδόσεις Αστάρτη, μετάφραση Μαρίνα Λώμη] 


Journal Entry 2 by winga1phawing from Ilioupoli, Attica Greece on Saturday, March 28, 2009

6 out of 10

Έξυπνη ιδέα, θα μου άρεσε να τη δω σα θεατρική παράσταση. Απίθανο το πώς αντιδρά όλος ο κόσμος όταν μαθαίνει τι έχει συμβεί στον αφηγητή!

Υ.Γ.: Τώρα που το ξανασκέφτομαι, με τέτοιο σεξ που περιλαμβάνει, σιγά μη γίνει θεατρική παράσταση. Το πολύ κινηματογραφικό. Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, το σεξ σ' αυτό το βιβλίο λες και βρίσκεται σ' ένα ανεξάρτητο επίπεδο, όπως στην τηλεόραση που βλέπεις μια ταινία και ξαφνικά εμφανίζεται το "σούπερ" που κυλάει και σου λέει "Σεισμός στο Καραμπιτζάν - Θρασύτατη ληστεία στο Μοσχάτο - Λευκή ισοπαλία στα Τρίκαλα". 


Journal Entry 3 by winga1phawing at Bartesera cafe-bar, Kolokotroni 25 str. in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, March 29, 2009

This book has not been rated.

Released 9 yrs ago (3/29/2009 UTC) at Bartesera cafe-bar, Kolokotroni 25 str. in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Απελευθέρωση στη μηνιαία αθηναϊκή συνάντηση. 


Journal Entry 4 by evablue from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, March 29, 2009

This book has not been rated.

Έχω ένα λοφάκι βιβλία που θέλω πολύ να διαβάσω και περιμένουν καιρό τώρα τη σειρά τους. Έλεγα λοιπόν ότι δεν θα πάρω τίποτα από τη σημερινή συνάντηση.
Λίγο όμως το εμπνευσμένο μάρκετινγκ του a1pha και λίγο το ξεφύλλισμα του ίδιου του βιβλίου με έπεισαν να το υιοθετήσω. Ακούστε προμετωπίδα που έβαλε ο συγγραφέας:
Αλίμονο σε όποιο από τα τέκνα του Θεού χάσει το Απολυτήριό του
Είναι κανείς που δεν ταυτίζεται;

Είμαι σίγουρη ότι θα περάσω πολύ καλά διαβάζοντάς το κάπου ανάμεσα σε δυο πιο "βαριά" από τα αναγνώσματα που με περιμένουν.
a1pha νομίζω πάντως ότι έχεις ταλέντο στη διαφήμιση (να το κοιτάξεις) 


Journal Entry 5 by evablue from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, April 27, 2009

This book has not been rated.

Όταν ήμουν μικρή η λέξη "μπακαλωρεά" ήταν από τις πολύ επίσημες και μυστηριώδεις στο σπίτι. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου πήγαινε σε γαλλικό σχολείο και έτσι ονομαζόταν το ανώτατο "δίπλωμα" που θα μπορούσε να πάρει με ειδικές εξετάσεις - κάτι που ελάχιστοι κατάφερναν. Εμένα φυσικά η λέξη μου θύμιζε μπακάλη και δεν καταλάβαινα γιατί αυτό το σπουδαίο πράγμα το εκφράζουν με τόσο μπανάλ τρόπο. Εννοείται ότι δεν ήξερα λέξη γαλλικά. Μεγαλώνοντας έμαθα ότι το μπακαλοτέτοιο είναι το απολυτήριο λυκείου (ή κάτι ισότιμο για τους κατοίκους εξωτερικού) που είχε πράγματι αναγνωρισμένη αξία μεταξύ των ισοδύναμών του άλλων χωρών και που όντως οι Γάλλοι το έχουν περί πολλού. Ύστερα ήρθε και η δική μου σειρά να πάρω απολυτήριο (όχι το μπακαλωρεά, αλλά το δικό μας σχετικό μπακαλόχαρτο) και ακολούθησα τις αυστηρές συστάσεις κάποιου καθηγητή να μην το καταθέσω πουθενά αλλά να δίνω το αντίστοιχο αποδεικτικό και να κρατήσω το πρωτότυπο ως κόρη οφθαλμού. Κάτι θα ήξερε ο άνθρωπος από γραφειοκρατία, χαρτοβασίλεια και αρχειολατρεία.
Το βιβλίο προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Είχα την ελπίδα ότι θα ήταν διασκεδαστικό αλλά δεν. Το καλύτερο κομμάτι για μένα ήταν η δημιουργία της προσωπικής επιχείρησης του ήρωα. Όσο για το σεξ, ήταν ακριβώς (μα ακριβώς!) όπως το περιγράφει ο a1pha - οπότε μάλλον ως λημματογράφος θα διέπρεπες τελικά. Ο συγγραφέας ίσως να ήθελε να δώσει κάτι σαν τα όργια στις "Έντεκα χιλιάδες βέργες" του Απολινέρ, αλλά του βγήκε άνευρο και χωρίς ίχνος αισθησιασμού.

Και μια ακόμα άσχετη προσωπική ανάμνηση - διαβάζοντας θυμήθηκα (και νοστάλγησα) ένα θεατρικό έργο που είχα δει πριν πολλά χρόνια και είχε κι αυτό θέμα του τον παραλογισμό της γραφειοκρατίας. Λεγόταν "Το Σακάκι που βελάζει" και με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα και τη σελίδα του συγγραφέα: Στανισλάβ Στρατίεβ 


Journal Entry 6 by evablue at Metro - Monastiraki / Μοναστηράκι in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, September 19, 2009

This book has not been rated.

Released 9 yrs ago (9/19/2009 UTC) at Metro - Monastiraki / Μοναστηράκι in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Στο σταθμό του Μετρό - ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι (αν ετοιμάζεται για βροχή θα προτιμήσω το εσωτερικό του σταθμού, πιθανότατα κάποιο σταντ free press) κατά τις 11 το πρωί.


ETA Τελικά το άφησα στην καβάντζα του roumpagiat61, πίσω από την πινακίδα που βρίσκεται έξω από τον Άγιο Ελισσαίο στο Μοναστηράκι, Άρεως 12, στο σημείο που περιγράφει ο roumpagiat61 εδώ: http://www.bookcrossing.com/forum/28/5810666
Όσοι πιστοί, αναζητήστε το, γιατί δεν φαίνεται.


~~~~~~~ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ~~~~~~~~~~

Καλωσήρθες στο BookCrossing!

Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις αυτό το σχόλιο - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να να βρεις αναλυτικές οδηγίες στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing του a1pha που θα σου λύσουν πιθανές απορίες για τη λειτουργία του site
 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.