corner corner Paluu tähdistä

Medium

Paluu tähdistä
by Stanislaw Lem | Science Fiction & Fantasy
Registered by wingNiorawing of Ranco, Lombardia Italy on 11/15/2008
This book has not been rated. 

status (set by -Kata-): to be read


3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingNiorawing from Ranco, Lombardia Italy on Saturday, November 15, 2008

This book has not been rated.

(Powrót z gwiazd, 1961)

Takakannesta:

Puolalainen science fiction -kirjailija Stanislaw Lem, "Solariksen" tekijä, tiedemies, kyberneetikko ja futurologi avaa tässä romaanissaan näkymää tulevaisuuteemme yli sata vuotta ajassa eteenpäin.

Avaruudesta maahan palaava astronautti joutuu Maassa tapahtuneiden häkellyttävien muutosten johdosta kysymään: Minkälainen maailma tämä onkaan? Voinko enää sopeutua näiden aavekaupunkien elämään? Minkälaisia ovat toiset ihmiset?

Lem yhdistää jännitystä, fantasiaa ja vangitsevaa tieteistunnelmaa älylliseen pohdintaan tässä teoksessaan, joka on huikea matka tulevaisuuteemme mahdollisuuksien äärirajoille ja samalla löytöretki ihmiseen itseensä.


Minulla on omassa hyllyssäni jokseenkin kaikki suomennetut Lemit ja olen ne kaikki myös lukenut, mutta tämän vain yhteen kertaan ja sen verran kauan sitten, ettei minulla ole siitä enää järin selviä muistikuvia. Sen muistan, että Lemin kyky kuvata todella outoja ja vieraita asioita teki jälleen kerran vaikutuksen (vaikkakin myös kirjasta aika raskaslukuisen). Tämä kirjaston poistokappale on saatavilla, vapautuu ennen pitkää maailmalle jollei ottajaa löydy. 


Journal Entry 2 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 01, 2008

This book has not been rated.

Kiitos! Joskus muinoin olen tämän saattanut lukea, mutta aikaa siitä on kulunut jo varmaan 20 vuotta... Oho, kirjan välissähän oli vielä tarroja ja etikettejäkin. Kylläpäs minua nyt lahjotaan. :-) Kiitos vielä. 


Journal Entry 3 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, December 03, 2014

This book has not been rated.

Luin tämän jo muutama kuukausi sitten, mutta on näköjään jäänyt journaloimatta. Mitäs tästä vielä muistaisi? No ainakin sen, että kirjan alkupuoliskolla hyvin tajuaa sen, miten pihalla Bregg on, kun maailma on muuttunut hänen poissaollessaan jokseenkin tunnistamattomaksi. Sinänsä mielenkiintoinen oli myös betrisoinnin käsite ja sen vaikutukset ihmisten mahdolliseen seikkailunhaluun.
Koko Erin juttu taas, no, siinä oli minusta ongelmansa. 


Journal Entry 4 by -Kata- at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 07, 2014

This book has not been rated.

Scifiä miittipöydästä, ou jeah! ;) 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.