corner corner Solveig ja Jussi

Medium

Solveig ja Jussi
by Lassi Sinkkonen | Literature & Fiction
Registered by ruzena of Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on 11/15/2008
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by myntti): to be read


7 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by ruzena from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, November 15, 2008

8 out of 10

WSOY 1973 (nid. 2.p.), 278 s.

Minäkertoja on Solveigin laulun Solveig, joka nyt avioituu Jussin kanssa. Pienipalkkaisen toimistotyöläisen ja ajoittain työttömän duunarin elämä 60-luvun alun Helsingissä ei ole helppoa. Ensimmäisessä vuokra-asunnossa vesi jäätyy ämpäriin. Seuraava asunto on hyvä, mutta yllätykseksi uusi asukaskin ilmoittelee tulostaan.
Vauvan ja koko kodin hoito jää yhä enemmän Solveigille, joka joutuu ottamaan uuden työpaikan pesulasta. Se merkitsee parempaa palkkaa mutta pitkiä päiviä ylitöineen, ja perheonnikin on alkanut rakoilla. Solveig on kuitenkin selviytyjä, ja pesulan Tuulikki näyttää tietä parempaan.

Sinkkonen selviää suht. hyvin fiktiivisessä naisminässään ja piirtää Solveigista ehyen ja sympaattisen kuvan. Myös Tuulikin hahmo onnistuu, ja työväenaate tulee esitellyksi kuuskytlukulaisen aidosti mutta yliampumatta. Ja näitä jussejahan on ja riittää.
Konstailemattoman puhekielen käyttö perustekstinä on luonteva ja hyvä ratkaisu.

Kirja lähtee Becky77:lle Kirjaviestin merkeissä. Ja niin, Jussi ei varsinaisesti ollut "paha poika", vaan oheinen kuva on varoituksena siitä, että Beckynkin kodissa voivat jonain päivänä huojua Madagaskarin palmut.

-ruzena 


Journal Entry 2 by Becky77 from Pori, Satakunta Finland on Wednesday, November 26, 2008

This book has not been rated.

Kiitos tuhannesti, ruzena! Sekä kirjasta että pahan pojan siemenistä. Tulivat eilen: tänään aloin suunnitella uutta kukkapöytää.. Ja kirjaan tartun tuonnempana. Hyvää kannattaa odottaa! 


Journal Entry 3 by Becky77 from Pori, Satakunta Finland on Tuesday, April 28, 2009

This book has not been rated.

Sinkkonen ei petä tässäkään kirjassa. Solveigin laulu tekee minuun vaikutuksen joka lukukerrallaan ja tämä jatko-osa lunasti hyvin siihen asettamani odotukset. Solveig ja Jussi oli juuri niin sujuvaa ja ajattelemisen aihetta antavaa luettavaa kuin ajattelinkin.

Kiitos vielä kerran ruzena! Paha poika-viidakkoni ei ole vielä ihan tuon näköinen kuin kuvassa mutta siemenet näyttäisivät itävän.. 


Journal Entry 4 by kiksu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, June 03, 2009

This book has not been rated.

Paljon kiitoksia tästä yllätyksestä! Kuriirien kyydissä sain toivelistallani olleen kirjan. Myös minuun on Solveigin tarina tehnyt vaikutuksen ja tämänkin kirjan olen halunnut lukea uudelleen. 


Journal Entry 5 by kiksu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, October 14, 2009

This book has not been rated.

Huh, enpä muistanutkaan kuinka rankkaa luettavaa Solveigin (ja Jussin) tarina oli, lukukokemus oli tällä kerralla paljon raskaampi kuin aiemmin. Nyt kun itselläkin on kokemusta äitiyden ja työelämän yhdistämisestä samaistuin Solveigiin melko paljon ja tuntui, että on hirmuinen taakka harteilla. Tosin Solveig itse osasi aika rennosti elää elämäänsä ja ajatella asioitaan ja juuri sen takia tästä varmaan pidänkin. Pidin siis kirjasta (edelleen), vaikkakaan se ei minusta ole aivan yhtä hyvä kuin Solveigin laulu.

**
Kirja toimitettu tänään 3.11.2009 kipsun postilaatikkoon. 


Journal Entry 6 by Kipsu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, November 04, 2009

This book has not been rated.

Kiitos kovasti kirjasta! Luin jokin aika sitten Solveigin laulun ja halusin siksi lukea tämänkin. Odotukset kirjan suhteen on aika suuret ja kirja taitaa nousta lukupinossa korkealle. 


Journal Entry 7 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 07, 2010

10 out of 10

Tykkäsin tosi paljon! Jostain syystä olen viime aikoina ollut tosi kiinnostunut noin 50-70-lukujen arkisista kuvauksista ja sitähän tämä kirja oli parhaimmillaan. Henkilöhahmot olivat aitoja ja uskottavia. Itse en kokenut kirjaa kauhean ahdistavana. Mielestäni Solveig oli jotenkin lannistumaton ja se antoi lukijallekin toivoa. Muutamaan otteeseen kirjaa lukiessani oikeastaan pelkäsin, että käy pahemmin kuin sitten kävikään. Tällaisia teoksia haluan lukea lisää! Kiitos ruzenalle ja kiksulle!

Mietin pitäisikö kirja päällystää, kun alkaa hieman ikä näkyä. Minun ei myöskään tee mieli vapauttaa villisti tätä teosta vaan antaa se mieluummin jonkun helliin käsiin. 


Journal Entry 8 by wingSonkkuwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, June 06, 2011

This book has not been rated.

Kiitokset Kipsulle kirjasta! 


Journal Entry 9 by wingSonkkuwing at Akaa, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, June 20, 2011

8 out of 10

Mielenkiintoinen kirja ja erittäin sujuva. Juurikin sopivaa lomaluettavaa (luin muutamassa tunnissa rannalla maatessa). 


Journal Entry 10 by CatharinaL at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, June 21, 2011

This book has not been rated.

Kiintoisa kirja Metso-miitistä mukaan! Kiitos! 


Journal Entry 11 by CatharinaL at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, March 26, 2012

This book has not been rated.

Kirja kävi päivän Siilinkari-miitissä. Kenenkähän kassiin se sujahti? Kansi siitä ainakin jo irtosi, kun minä tohelo pengoin kassiani. 


Journal Entry 12 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, March 26, 2012

This book has not been rated.

Poimin kirjan mukaani pöydältä, kun ei se näyttänyt kenenkään mukaan lähtevän. Täytyy kokeilla, jos päällystämällä saisi kannenkin pysymään taas paikoillaan. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.