corner corner Lumikukka ja salainen viuhka

Medium

Lumikukka ja salainen viuhka
by Lisa See | Literature & Fiction
Registered by Rakuna of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 11/10/2008
Average 9 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Rakuna): to be read


5 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by Rakuna from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 10, 2008

This book has not been rated.

Ostin kirjan kirpputorilta pienellä rahalla ja huippukuntoisena.

Esittely:

Hurmaava menestysromaani naisten välisestä ystävyydestä
”Lumoava… hämmästyttävä… unohtumaton” The Boston Globe

Muinaisessa Kiinassa tyttöjen jalat sidottiin jo pieninä ja heidät suljettiin sisätiloihin, eristyksiin muusta maailmasta. Naisia ei koulutettu mutta he kehittivät itse oman salaisen kirjoitusjärjestelmänsä nu shun. Jotkut tytöistä saivat laotongin, elinikäisen ystävän, johon he kasvuvuosiensa aikana solmivat kestävän tunnesiteen. Koteihinsa vangitut tytöt vaihtoivat toistensa kanssa viestejä kirjailemalla nu shu -merkkejä nenäliinoihin ja maalaamalla niitä viuhkoihin. Näin he saattoivat jakaa kaiken kokemansa, unelmansa ja tulevaisuudentoiveensa.

Lumikukka ja salainen viuhka -romaanissa 80-vuotias Lilja kertoo sydämeenkäyvän elämäntarinansa, joka alkaa vaatimattomasti maanviljelijän perheestä. Kuusivuotiaana tapahtuva jalkojen sitominen muuttaa hänen kohtalonsa, sillä kivulias operaatio takaa sosiaalisen nousun ja hyvän avioliiton. Samalla Lilja saa laotongikseen varakkaan perheen tyttären Lumikukan. Salaisen viuhkan avulla tytöt pitävät yhteyttä toisiinsa ja vuosien varrella siihen tallentuvat heidän elämänsä käänteet: järjestetyt avioliitot, äitiyden onni, sodan kurimukset ja traagiset menetykset. Niin arvokas kuin ystävyyssuhde Liljalle ja Lumikukalle onkin, sekin on altis ristiriidoille. Muutama harkitsematon sana ja teko saavat elinikäisen siteen murtumaan.

Lisa Seen bestseller-romaani on nautittava, taidokas kuvaus kahden erilaisen, kohtalon sattumalta yhdistämän naisen ystävyydestä. Liljan ja Lumikukan tarina jää mieleen kaikumaan pitkäksi aikaa. Lumikukka ja salainen viuhka on kuitenkin myös lähes dokumentintarkka matka Kiinan vaiherikkaaseen menneisyyteen. See teki romaaniaan varten runsaasti taustatöitä. Hän tapasi Kiinassa viimeisen aidon nu shun -taitajan, tutustui käsityöperinteeseen, ruokakulttuuriin, kansantapoihin ja muihin satoja vuosia sitten harjoitettuihin traditioihin. Siksi hän on saanut romaaninsa elämään ja hengittämään niin vahvasti, ja siksi Liljan ja Lumikukan kohtalo koskettaa myös nykylukijaa.

________________________________________

Järjestän kirjasta ringin.

Jotta rinki etenisi jouhevasti, alla on muutamia ohjeita:
1. Tee merkintä kirjasta heti kun saat sen, jotta minä ja muut osanottajat tiedämme, missä rinki on menossa.
2. Koeta lukea kirja ja lähettää se eteenpäin neljän viikon sisällä kirjan saapumisesta. Jos tarvitset enemmän aikaa, tee journal entry tai lähetä minulle PM.
3. Voit hyvin kysellä seuraavan osanottajan osoitetta jo kirjan saatuasi. Muistathan tarkistaa, kuka todella on ringissä seuraavana (järjestys saattaa elää ringin jo käynnistyttyä).
4. Tee merkintä kirjasta, kun olet lukenut sen ja olet lähettämässä sitä eteenpäin.
5. Voit vapaasti valita, postitatko kirjan vai käytätkö kuriiria. Muistathan kuitenkin mainita siitä kirjan journalista.

Osanottajat:
louhi, Oulu
Becky77, Pori
Vinya, Turku
Piiku, Parainen 


Journal Entry 2 by Louhi from Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Tuesday, January 13, 2009

This book has not been rated.

Kirja tuli tänään postissa. Minun pitää nyt tosissaan ryhdistäytyä tässä rinkien lukemisessa. Tämä kirja menee siis toistaiseksi rinkipinoon. 


Journal Entry 3 by Louhi from Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Sunday, February 01, 2009

10 out of 10

Sainpas luettua kirjan tavoiteajassa. Tätä ei voinut jättää kesken pitkäksi aikaa, kun sen kerran aloitti. Kirja oli tosi hyvä! Kirjan henkilöihin pystyi jossain määrin samastumaan ja elämään samoja tunteita heidän kanssaan. Aluksi kertoja oli suosikkihahmoni, mutta tapahtumien edetessä en pitänyt hänestä enää. Kirja oli mielestäni hyvä ja opettavainen tarina siitä, miten maailma tulee kaikkien tielle. 


Journal Entry 4 by Becky77 from Pori, Satakunta Finland on Thursday, February 05, 2009

This book has not been rated.

Kirja on Porissa. Tämä vaikuttaa tosi kiinnostavalta kirjalta, luulen että tykkään tästä. 


Journal Entry 5 by Becky77 from Pori, Satakunta Finland on Tuesday, March 03, 2009

9 out of 10

Kirja oli kokonaisuudessaan juuri niin hyvä kuin olin odottanutkin. Alkuosa, Liljan lapsuuden kuvaus ja varsinkin jalkojen sitominen oli aivan hirveää luettavaa. On mahdotonta käsittää miten pienet lapset on voitu alistaa tuohon - eikä edes niin kovin kauan sitten. Naisten asema on ollut todella tarkkaan säädeltyä Kiinassa, jopa alhaisessa kansanosassa, heidät on määrätty kestämään niin paljon että en tiedä miten miehet olisivat kaikkeen pystyneetkään; ikuinen ruumiillinen tuska kauniiden jalkojen vuoksi, sisällä istuminen, kaikkien palveleminen, miehen sukulaisten mielivallale alistaminen. En voi muuta kuin ihmetellä, miten nykymaailmassa tasa-arvo on itsestään selvää - ainakin länsimaissa.

Tarina oli kuitenkin niin lumoava ja tyttöjen välisen ystävyyden kehittyminen innostavaa luettavaa että siedin tarinan karmeatkin kohdat. Päähenkilö muuttui minustakin epämiellyttäväksi tarinan edetessä, ehkä se oli kirjailijan tarkoituskin. Lumikukkakin oli epärehellinen, joten ei naisten luonne ainakaan näyttänyt huonosta kohtelusta jalostuvan.

Kiitos ringin järjestämisestä, Rakuna. Kirja jatkaa matkaansa Vinyan luokse kunhan varmistan osoitteensa.

EDIT. 12.3. Vaihdettiin rinkijärjestystä, Piiku saa Lumikukan ensin. 


Journal Entry 6 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, March 16, 2009

This book has not been rated.

Kirja on turvallisesti täällä. En pidä kiirettä sen lukemisen kanssa, koska minun on tarkoitus pitää sitä tallessa syksyyn saakka. Rakunan kautta voi varmaankin viestitellä jos haluaa vielä mukaan rinkiin! 


Journal Entry 7 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, May 07, 2009

This book has not been rated.

Becky77 kirjoitti nasevasti minunkin tunnelmani.

Jalkojen sitominen sai minut harkitsemaan kirjan kesken jättämistä ihan alkumetreillä. Siis kyllähän minä asian tiesin, mutta en ollut ihan tajunnut prosessin kauheutta luiden murskaamisineen. Tämä kirja jää kyllä mieleen pyörimään pitkäksi aikaa!

Pidän kirjaa tallessa Rakunalle kuten sovittu. 


Journal Entry 8 by Vinya from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, January 17, 2010

9 out of 10

20.9.2009:

Sain kirjan piknik-miitissä, kiitos! Kirja palautuu Rakunalle minun jälkeen.17.1.2010:

Nyt on kirja viimein luettu, ja samoin kuin Louhen, minunkin oli vaikea jättää tätä kesken pitkäksi aikaa. Kirja eteni hyvin tuoden koko ajan jotain uutta ja mielenkiintoista lukijoille. Jonkin kerran minua häiritsi jatkuva tulevaisuuden väläyttely, että jotain kamalaa päähenkilö tulee tekemään. Se mainittiin niin usein, että siitä tuli vain ärsyttävä porkkana, eikä pieni vihje.

Oli mielenkiintoista tutustua taas uuteen kulttuuriin, tapoihin, uskomuksiin, tottumuksiin, sääntöihin, elinoloihin ja tapahtumiin. Vaikka tavoissa onkin jotain kauheita, kuten jalkojen sitominen (minun täytyi ihan netistä katsoa, että millainen lopputulos on, kun se kuulosti fyysisesti niin mahdottomalta), ovat ne kuitenkin tarkasti kerrottuna hyvin tehokas keino tuoda tuo maailma hyvin lähelle. Kaikkiaan kertomus oli hienosti taustoitettu, kirjailija oli tehnyt valtavasti taustatutkimusta ja -työtä, jota kovasti arvostan. Myös Arthur Golden onnistui tuomaan geisha-kulttuurin hyvin lähelle Geishan muistelmat-kirjassaan. Tässä Lisa See on onnistunut erinomaisesti.

Kaikessa kurjuudessakin tapahtumat vetivät mukaansa ja tuli haukottua henkeä Lumikukan ja Liljan kärsimysten edessä. Oli mukava tietää, mitä lopulta kävi ja miten kunkin tulevaisuus näyttäytyi. Päähenkilö oli ristiriitainen, ja kun saadaan päähenkilö ja lukija pohtimaan mennyttä ja tehtyjä valintoja, on kirjailija onnistunut.

Suosittelen lämpimästi kaikille salaisesta kulttuurista kiinnostuneille ja vaikuttavia lukukokemuksia etsiville!

Viimein kirja on valmis palaamaan kotiin Rakunalle. Toimitan sen parin päivän päästä.
 


Journal Entry 9 by Rakuna from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, January 22, 2010

This book has not been rated.

Kirja palautui kotiin jo keskiviikkona, olen vaan normaaliin tapaan hidas journaloija. Kiitos kaikille osallistujille! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.